Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג+1 תקציב עד 120 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הגיע הזמן להחליף רכב, אבל יש הרבה שאלות חשמלי/לא חשמלי, משהו אחר…

- הנסיעות שלנו היום זה 2/3 פעמים בשבוע למשרד(20 קמ לכיוון ועוד איזה 100 קמ בסופש/2 לטיול. שנתי עושים באזור ה7 אלף, אבל כמובן שזה יכול להשתנות…

- הרכב ירכש לתקופה של לפחות 5 שנים לכן חשוב אמינות.

- נוחות ועיצוב זה באנקר מבחינתנו.

פוסל רכבים סינים כי הם מרגישים לי קצת כמו אביבס והייק מול אדידס ונייק, משהו עדין לא שם…

מאוד מתחבר ל2008 ושוקל דיזל/חשמלי(אפשר למתוח תקציב)

עוד אפשרות היא 3008 דיזל שנת 2018. שכמובן מתחת לתקציב,אבל לא באמת חייב לנצל הכול. להורים שלי יש אחת 2018 שנקנתה חדשה ואני מאוד מתחבר לרכב(C5 גם אחלה).

השאלות המרכזיות הן:

- האם קנייה של רכב חשמלי עם 80 אלף יד שניה זה לא מתכון לבעיות? 

- האם האחריות על הסוללה/מנוע מחייבת אותך לטפל רק במורשה כול השנים?

- יש דעה לגבי החשמלי של פיגו?

- הבנתי שה2008 דיזל עם מנוע 1.5 ויש איתו מספר בעיות. למה כדאי לשים לב בקניה? 

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

דיזל אתה לא צריך, זה מיועד למי שנוסע 20K ק"מ בשנה ומעלה. היברידי זה אחלה ואם יש לך מקום לנקודת טעינה אז גם חשמלי/פלאג אין יכול להתאים.

ברכב פלאג אין שתטעין כל לילה אתה יכול לבצע נסיעות הלוך חזור - 40 ק"מ, בלי בנזין בכלל.

אמין זה יפני וקוריאני. הייתי קונה במקומך הונדה ג'אז חדשה/ כמעט חדשה או טויוטה יאריס או CHR.

כולם קונים קיה נירו שהוא גדול יותר אם אתה צריך, אבל הרכבים גניבים מאוד. מציע לך לברר מחירי ביטוח. בהצלחה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

השאלות המרכזיות הן:

- האם קנייה של רכב חשמלי עם 80 אלף יד שניה זה לא מתכון לבעיות? 

- האם האחריות על הסוללה/מנוע מחייבת אותך לטפל רק במורשה כול השנים?

- יש דעה לגבי החשמלי של פיגו?

- הבנתי שה2008 דיזל עם מנוע 1.5 ויש איתו מספר בעיות. למה כדאי לשים לב בקניה? 

1. לא , רכב חשמלי יכול להחזיק מאות אלפי קמ בלי בעיה (תלוי מותג ודגם) והפגיעה באה לידי ביטוי בעיקר בקיבולת הסוללה והטווח, ב80 אלף הטווח נפגע ממש מעט והפגיעה מתחילה בק״מ מאוד גבוה או אחרי המון מחזורי טעינה ככה שאין מניעה לקחת רכב חשמלי עם קמ כזה. כמובן שעדיף לחפש כמה שיותר נמוך ולבדוק קיבולת בקנייה.

2. לפי החוק הישראלי אם תטפל לפי הוראות היצרן במוסך אחר האחריות אמורה להישמר, אבל יבואני הרכב יכולים לטעון שלא טיפלת כמו שצריך ולא לפי ההוראות ולהתנער מאחריות ואחר כך תצטרך לרדוף אחריהם, לתבוע ולהוכיח וברכב חשמלי זה יהיה קשה יותר מברכב בנזין שבו רק צריך להוכיח שהיה שימוש בחלקים ושמן מתאימים לפי הספר רכב. ברכב חשמלי יש כל מיני בדיקות והחלפות נוזלים בטיפול שכביכול רק המוסך שלהם יודע לעשות כמו שצריך וזה יקשה עליך אז עדיף לטפל ולקחת רכב חשמלי שטופל אצל היבואן כדי לשמור על אחריות.

3. החשמלי של פיגו הוא אחלה רכב , לא חזק מאוד כמו סיניות מסוימות וטסלה אבל יש מערכת הנעה חזקה וזריזה מספיק. אין בעיות מיוחדות עם הדגם והוא נחשב די מוצלח. יש 2 דגשים 

הראשון הוא שהטווח בדגמים שלהם כרגע נחשב נמוך לעומת המתחרות וזה עלול גם להשפיע על ירידת ערך בעתיד לדעת רבים, והשני הוא שזה רכב בנזין מוסב למיטב ידיעתי כלומר הפלטפורמה עליו הוא בנוי לא יועדה מלכתחילה לרכב חשמלי וזה נחשב דבר שפוגע במרחב פנים שיכול היה להיות ברכב שתוכנן להיות חשמלי מראש. 

4. לא מכיר אישית את המנוע מספיק טוב מקרוב, ממה שאני מכיר לדיזל של פיגו יש שנים שבמיכל אוראה היה נסדק והתיקון יקר עד מאוד. בכל מקרה בק״מ והנסיעה שלך ממש לא משתלם להחזיק דיזל. בנסיעה עירונית בעיקר המסנן חלקיקים יכול להיפגע, וכל חלק שהולך בדיזל כמו מזרקים יקר יותר.

ממליץ לך לחפש בנזין/היברידי/חשמלי 

לדוגמה פיגו 3008 מנוע 1.6 שהיא מעולה 

פורסם

תודה על התגובות. הנירו לא באה בחשבון כי לדעתי זה רכב לבני 60 פלוס - כזה אנמי, משעמם ומכוער.

הקונה נראית גם על הפנים ואם מוסיפים את מתיחת הפנים החדשה, היא תראה עתיקה ברגע שהמחליפה שלה תעלה לכביש. 

מבחינת סולר הבנתי שהמסנן של PSA עוזר להתנהל בעיר.

בכל מקרה אני לא לחוץ, אתחיל לעקוב אחרי יד 2 ונראה מה אפשר לתפוס ברשת 😄

פורסם

ללמשפחה שנוסעת 7 אלפים קילומטרים בשנה הייתי קונה מאזדה CX30 בת שנתיים- שלוש.

שמירת ערך  מעולה,  איכותי הגימור בתוך הרכב ברמה טובה.

אבל יכול להיות שגם מאזדה נראית לך כמו רכב לבני 60, את זה אני לא יכול לנחש ( לא מכיר שהרכבים מיועדים לגילאים מסויימים ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איך אפשר להשוות CX30 לנירו. לא צריך להתפס על ה60 פלוס, סתם הקצנתי כי לדעתי זה אחד הרכבים שאני לא מבין איך אנשים קונים. 

פורסם
לפני 6 שעות, vladclar כתב:

ללמשפחה שנוסעת 7 אלפים קילומטרים בשנה הייתי קונה מאזדה CX30 בת שנתיים- שלוש.

שמירת ערך  מעולה,  איכותי הגימור בתוך הרכב ברמה טובה.

אבל יכול להיות שגם מאזדה נראית לך כמו רכב לבני 60, את זה אני לא יכול לנחש ( לא מכיר שהרכבים מיועדים לגילאים מסויימים ).

היא לא קטנה לזוג עם ילד ואולי עוד בעתיד? ראיתי אותה לעומת ה CX5 והיא נראת לי משמעותית קטנה יותר, לא בדקתי נתונים של תא מטען וכו'..

פורסם
לפני 6 שעות, Giant_TA כתב:

איך אפשר להשוות CX30 לנירו. לא צריך להתפס על ה60 פלוס, סתם הקצנתי כי לדעתי זה אחד הרכבים שאני לא מבין איך אנשים קונים. 

למה לא?

חסכוני, בסך הכול לא נחשב בעייתי, מאובזר טוב ובטיחותי. למה שלא יקנו?

דרך אגב אני חושב שהנירו נראית סבבה, למעט גרסת הפלוס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, MZN כתב:

היא לא קטנה לזוג עם ילד ואולי עוד בעתיד? ראיתי אותה לעומת ה CX5 והיא נראת לי משמעותית קטנה יותר, לא בדקתי נתונים של תא מטען וכו'..

למשפחה עם ילד אחד גם סופר מיני מספיקה, כל עוד עגלה נכנסת לבגאז'.

והבגאז' של cx30 בנפח 430 ל' עד למגש.

מאוד נוח להכניס לתוכו חפצים בזכות הצורה של 5 דלתות.

לשם ההשוואה, לאחות הקטנה מאזדה CX3 נפח תא המטען רק 240 ל', והיא גבולית לכמה סוגי עגלות תינוק.

מאזדה CX30 תהיה קטנה למשפחה עם 3 ילדים או לעגלת תאומים. אבל אין שום בעיה להסתדר בה עם ילד או שניים  . נכון, CX5 רכב משמעותית יותר מרווח.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

טוסון / ספורטאג' 2.0 לא בא בחשבון ? 

צריכת הדלק שזה החסרון הגדול של הרכב, היא לא פאקטור עבורך ב7,000 ק"מ שנתי ולכן תוכלו להנות משאר היתרונות.

לגבי הסופר מיני והCX-30 - צריך לזכור שיש שלב בו הילד בכסא הבטיחות מספיק גדול ונאלצים לדחוף את כסא הנוסע מלפנים עד לדשבורד כך שפרקטית - זה מבטל את כסא הנוסע.

לגבי 2 ילדים, זה כבר גבולי. 2 כסאות בטיחות גם צרים, לא יאפשרו לאדם בוגר לשבת באמצע. ויש גבול כמה ניתן לעשות הרעת תנאים לנהג.

כמובן שאם אמא ממש נמוה, יושבת מאחורה - ניתן אולי  "להסתדר" אבל מי שרוכש רכב בסכומים האלו, לא קונה רכב כדי "להסתדר".

CX-5 בהנחה שההורים לא גבוהים במיוחד יכולה להיות אופציה טובה גם כן. אבל היקרה מבין מה שהוצע.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

@stum משתמע מדברייך שיש הבדל גבהיים בין הספורטאג / טוסון לבין ה cx5? אני מדבר בהקשר הערה של ההורים לא גבוהים.

מהניסיון שלי ביד2 ה cx5 יקרה יותר מהאחרות בערך ב 20k לאותו השנתון.

פורסם

זה הסטנדרט עכשיו - עם ילד אחד לא קונים רכב יותר קטן מטוסון. ..

• מצחיק 2

פורסם
Just now, vladclar כתב:

זה הסטנדרט עכשיו - עם ילד אחד לא קונים רכב יותר קטן מטוסון. ..

זה קצת כמו שההורים של היום יורדים על הילדים שלהם שרוצים ישר דירת 5 חדרים, אבל כשהמחירים של הכל בשמיים אתה מתחיל לפזול לדברים היקרים כי במילא אתה הולך לשלם יקר. 

פורסם (נערך)

דירה זה נכס שבמקרה הגרוע השומר על ערכו ( ברוב המקרים השווי עולה). 

רכב זה תמיד הפסד כספי.

להחליף דירה או להחליף רכב זה לא אותו הדבר ( מבחינה כספית, סרבול, מעבר,  סדר גודל של מספרים ב₪)

לא תמיד רכב גדול מדי זה טוב ( חניה, תמרונים, דלק, יכולת דינמית ).  

אגב, לקנות ישר דירה 5 חדרים ( במקרה וקופצים מעל הפופיק ) ולהחנק ממשכנתא גם לא כזה להיט...

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אימא שלי באה לבקר היום עם ה3008. אחרי חושבים מרגיש לי שזו קטגוריה בולקית מידי לעיר עם החניות והסמטאות. 

הבעיה שאני לא מתחבר לסדאן, אז נשארים עם האצ׳בקים וsuv קטן כמו ה2008/CX30 וכו.

נסעתי בגרמניה על הארונה שהיתה נחמדה, אבל זה נראה לי עקום לשלם המון על רכב כדי ״ללמוד״ איך לנהוג בו בעיר ובפקקים בגלל הדו מצמדי…

• תוכן חדש...