Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שוכני הפורום,

דירה שכורה בתל אביב שעוברת כעת תמ"א 38, אני מחפש פתרון קירור זול.

מאחר ומחיר ההתקנה קשיח יחסית (בערך 600-700 שקל) למזגן 1 כ"ס [אם אני הולך על מזגן עילי].

אני כבר זמן מה מחפש, פתרון זול כי המזגן הזה הולך להיות חד-פעמי. קשה יהיה לי להאמין שהוא יחזיק עד סוף התמ"א.

עברתי כהרגלי במחסני חשמל - המחיר שניתן לי שם הוא 990 שקל יחידה פנימית+חיצונית עלות נוספת עבור התקנה (600 שקל) כוללת 2 מטר צינור ותושבת מנוע = 1590 שקל בלי עוד שיקוצים כמו להעלות את החבילות עד לקומה שמעבר לקומה 3 וכן אקסטרה צינור שדי חושב שאני אצטרך להוסיף להתקנה.

אז המספר שצריך לרדת ממנו הוא 990 שקל.

אני שומע מהרבה אנשים, "פשוט יותר לקנות מזגן נייד, אתה דוחף את הצינור החוצה והכל יהיה בסדר". רק מה? אני לא רוצה להתעסק בחיפוש קונים עוד שנתיים-שלושה בשביל להיפטר ממנו, במצב שאני לא יודע איך הוא יהיה. סתם כבד ומעצבן. אז הנטייה שלי היא פשוט לקנות מזגן עילי. 

רק היום הציעו לי לקנות משומש, עד כה חשבתי רק על קניית חדש אבל זה קצת מוזגם לקנות חדש בשביל שעוד X חודשים יהרס מבטון וכדומה כי המנוע החיצוני יהיה באתר בנייה.

כעת לשאלות:

1. מזגן נייד משומש - על מה צריך להסתכל? שווה בכלל להתעסק עם כזה דבר? אם חסר גז, יש מצב לבצע את המילוי באופן עצמאי כמו שיש מיכל מילוי לרכב? זה אותו הגז ברכב?

2. מזגן עילי משומש - ראיתי זולים מאוד ביד2, שווה בכלל להתעסק איתם? יש דרך לבדוק את התקינות שלהם, אם היחידות מפורקות כבר?

3. יחידת מנוע חיצונית - האם ניתן לעשות שעטנז בין מנוע (שנמצא אצלי) ליחידה פנימית (שאני אקנה דרך יד2)? בתנאי שהכ"ס דומה או שיש עוד פרמטרים? זה בכלל אפשרי?

שאו ברכה

הנה דוגמא ליחידה פנימית - https://www.yad2.co.il/s/c/sk22fhi7

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

חפש מזגן נייד יד2 

יעלה 700-900 שח

אבל יהיה קל למכור אותו אחר כך.

פרסם ב400-500 הטלפון לא יפסיק לצלצל.

אפשר תאורתית למלא גז במזגן נייד. אבל בדרך כלל לא בורח הגז.

תדליק אותו לפני הרכישה. אמור להוציא אוויר קר כמו של מזגן רגיל.

• מעניין 1

.

פורסם

מזגן נייד כפי שנמכר בישראל זה אחד המוצרים הכי גרועים אנרגטית שיש. זה מוצר רועש שמתוכנן רע. במקרה הטוב יצנן את החדר ב-2-3 מעלות. 

עכשיו, אפשר לעשות אוברקיל, ופשוט לקנות מזגן נייד מאוד עוצמתי (כי ה-BTU התיאורטי המצויין הוא לא אמיתי עקב החלפי טמפרטורות לא יעילים בגלל שהקומפרסור נמצא בפנים ומזרים אוויר חם דרך צינור שגם הוא בפנים... אין צורך להרחיב) ואולי זה יענה על הדרישות, אבל זה כנראה יהיה מאוד יקר.

אז מה ההמלצה שלי?

1. לבדוק (פיזית) מזגן נייד ולראות שזה באמת מסוגל לקרר (עדיין יהיה מאוד לא יעיל ביחס למזגן שמפוצל מהמדחס).
  2. קנה מזגן רגיל מפוצל מהמדחס
  3. חפש בישראל, אולי יש מזגני חלון עם 220 וולט (בספק רב, אבל אולי זה קיים כאן).

השורה התחתונה היא: תוודא שאתה מודע לחוסר היעילות של מזגנים ניידים, ועד כמה ה-BTU שמצויין עליהם הוא תיאורטי.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, LaCoco כתב:

השורה התחתונה היא: תוודא שאתה מודע לחוסר היעילות של מזגנים ניידים, ועד כמה ה-BTU שמצויין עליהם הוא תיאורטי.

אתה משכנע את המשוכנעים.

לך תסביר את זה לאחרים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

רק אל תקנה בטעות מזגן אישי שולחני מפרסמות בפייס.

זה נראה זול (₪300 ) אבל זה בעצם צ'ילר. מים מטפטפים ברוח . בתל אביב זה חסר השפעה. בפועל זה עולה 16$ בסין כולל משלוח. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מה, זה לא פיתוח של סטודנט גאון מהטכניון, שקיבל נובל על התגלית? 

• מצחיק 6

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני 11 שעות, LaCoco כתב:

מזגן נייד כפי שנמכר בישראל זה אחד המוצרים הכי גרועים אנרגטית שיש. זה מוצר רועש שמתוכנן רע. במקרה הטוב יצנן את החדר ב-2-3 מעלות. 

לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

אתה משכנע את המשוכנעים.

לך תסביר את זה לאחרים..

היה לאחד משניכם אי פעם מזגן נייד?

לי היה. וכל הסופרלטיבים שאתם מרעיפים על הדבר הזה די נכונים, אבל בתכל'ס זה עובד. הייתי בסיטואציה דומה לפני יותר מ-15 שנה בדירה שכורה בת"א, המזגן הנייד הציל אותי ואפשר לי להעביר שם את הקיץ בלי להשתגע. העמדתי אותו על שרפרף כך שהוא "השתין" לתוך פיילה מתחת. כל בוקר הייתי מרוקן מהפיילה סדר גודל של 3 ליטרים מים.

• מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם

לי לא היה. אבל לחבר מהמעונות בתקופת המכללה היה לפני לא מעט שנים. (ומאז כנראה המזגנים השתכללו) אני זוכר שעזרתי לו לאתר חסימה חלקית לחלון כך שרק הצינור השרשורי יהיה בחוץ.

וכן... החדר שלו היה חד משמעית יותר קר.

זה לא מזגן רגיל אבל זה בהחלט מצליח להפוך את השהות לנעימה בחדר.

התקנתי לפני חודש מזגן באחד החדרים בבית.

אתה יוצא קרוב ל1800-200 שח רק מזגן+התקנה (רק ההתקנה לבד יצאה לי מעל 700 שח) ולך תפרק אותו בסיום השימוש.

ומה תעשה איתו? הכי הרבה שתמכור יהיה 500-600 (כך שזה הפסד של סביב 1000 +-) וגם זה בספק.

מזגן נייד קנית משומש ב800-900

מכרת ב500 לפחות 

.

פורסם
לפני 3 שעות, arik100 כתב:

אם שיפוץ שבעל הדירה ישתתף ברכישה

אל תדאג אני משתתף..

לפני 3 שעות, om2 כתב:

אתה יוצא קרוב ל1800-200 שח רק מזגן+התקנה (רק ההתקנה לבד יצאה לי מעל 700 שח) ולך תפרק אותו בסיום השימוש.

1. המזגן ישאר בדירה, אין לי אינטרס להוריד אותו אחר כך, לא חושב שיהיה שווה להשקיע הסרה שלו לאחר סיום התמ"א.

2. 1700 שקל עולה מזגן נייד חדש, נוסיף עוד 50 לקומה רביעית או שיקוץ אחר שהמוביל ידרוש. והופ הגעתי ל1800 שקל.

לפני 53 דקות, חולגי כתב:

ניסית מגבת רטובה על הראש ?

מר חסון, זה אתה?

לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

לי היה. וכל הסופרלטיבים שאתם מרעיפים על הדבר הזה די נכונים, אבל בתכל'ס זה עובד. הייתי בסיטואציה דומה לפני יותר מ-15 שנה בדירה שכורה בת"א, המזגן הנייד הציל אותי ואפשר לי להעביר שם את הקיץ בלי להשתגע. העמדתי אותו על שרפרף כך שהוא "השתין" לתוך פיילה מתחת. כל בוקר הייתי מרוקן מהפיילה סדר גודל של 3 ליטרים מים.

אני לא רוצה אבל להתעסק מול השוכר, שידאג להוציא כמו שצריך את המים או את הצינור השרשורי הזה..

לפני 12 שעות, save כתב:

רק אל תקנה בטעות מזגן אישי שולחני מפרסמות בפייס.

זה נראה זול (₪300 ) אבל זה בעצם צ'ילר. מים מטפטפים ברוח . בתל אביב זה חסר השפעה. בפועל זה עולה 16$ בסין כולל משלוח. 

מכיר וראיתי את הסירטונים debunk על השטות הזו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם (נערך)

נסה למצוא מזגן חלון משומש עתיק אבל תקין.

בדוק אותו בזמן הקנייה.

לפני הרבה שנים הייתי במצב הזה. קניתי מזגן חלון יד שנייה. שמתי אותו על אדן חלון ואת הרווח שנשאר סגרתי בחתיכת עץ.

הציל אותי!

(אין לי מושג אם ניתן עדיין להשיג מזגן חלון)
עריכה: ביד2 יש אחד.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

אני זוכר כאלו בדירות ישנות, הם באמת חיים לנצח.

הבעיה היא שהם באים עם חווית רעש של 747.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...