Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בשטח הציבורי אתה חשוף לעיני המון מצלמות ועיניים.  ידוע..  

הבעיה היא אחרת:  בשטח הפרטי אנשים משאירים מצלמות עם סיסמה מקורית או בלי סיסמה בכלל חושבים שהם מוסתרים. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם

אין סיבה שלא יהיה פתוח לציבור, הרזולוציה של המצלמות שפתוחה לציבור לא מאפשרת לראות פרטי רכב או אדם שנמצא בצומת.

אני לא יודע אם זה תמיד כך, אבל כשהייתה תאונה בצומת כלשהי - המצלמה נסגרה ולא ניתן היה לראות את המצב בצומת.

פורסם (נערך)

התכוונתי  שלא יאומן מהבחינה הטובה 

היתה לי טעות בניסוח כלומר איזה מטורף זה שאתה יכול לראות בלייב את הדרך שאתה אמור ליסוע בה האם היא פקוקה או לא

פשוט התלהבתי מהדבר הזה פעם ראשונה שאני נפגש בזה כמה זמן זה קיים ? ידעתם על זה? ואם כן איך זה לא התפרסם כאן בפורום

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

מה היתרון שאתם רואים בזה?

לפני 15 שעות, eladts כתב:

בשטח ציבורי אין ציפייה של פרטיות.

זו תוצאת לוואי, לא המצב הרצוי.

אגב, עיתונים נוהגים לטשטש פנים של אנשים בתמונות גם כשהן בשטח ציבורי.

יש הבדל בין איש מקרי שרואה משהו מקרי ברחוב, לבין הנגשה אונליין שמאפשרת איסוף ואנליזת נתונים מרחוק ובאופן אוטומטי. אנחנו בעידן ה-big data.

לפני 10 שעות, גור אדם כתב:

הרזולוציה של המצלמות שפתוחה לציבור לא מאפשרת לראות פרטי רכב או אדם שנמצא בצומת.

סמוך על גורמים עוינים, או אחרים, שימצאו איך לנצל את זה. שיפור תמונה ע"י שימוש בנתונים מכמה פריימים; איש בשטח שמזהה מכונית בשעות של תנועה דלילה ואז יכול לעקוב אחרי כל היציאות האפשריות הבאות; אנליזת דפוסי תנועה; מי יודע מה עוד.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 19 דקות, elera כתב:

מוך על גורמים עוינים, או אחרים, שימצאו איך לנצל את זה. שיפור תמונה ע"י שימוש בנתונים מכמה פריימים; איש בשטח שמזהה מכונית בשעות של תנועה דלילה ואז יכול לעקוב אחרי כל היציאות האפשריות הבאות; אנליזת דפוסי תנועה; מי יודע מה עוד.

אם גורמים עוינים או אחרים מעוניינים לדעת איפה אתה בכל רגע נתון ניתן בהרבה פחות מאמץ לפרוץ לטלפון הניד שלך. על NSO שמעת?

פורסם

הבעיה העיקרית היא לא קיום המצלמות אלא הגישה הפשוטה אלהן.

מצלמות בצמתים הן לשרות הציבור ואין שום מניע אמיתי לחסום גישה אליהן. 

מצלמות פרטיות הצופות לאזור ציבורי זה כבר נקודה אחרת. אסתכן ואומר שמרבית המצלמות הפרטיות שמותקנות על ידי חובבים לא ממש מוגנות והסיסמאות גישה נותרות בהרבה מאד מקרים סיסמאות ברירת המחדל של היצרן. 

היה מקרה אחד של פריצת סייבר, שבמהותה הייתה משמעותית, אבל וקטור הפריצה היה ברמה של ילדים - מצלמת אבטחה סינית גנרית עלומת שם עם סיסמת גישה של ברירת המחדל admin admin😉 שחוברה לרשת האירגונית וצפתה על עמדת הקבלה באותה חברה. כל מה שעשה אותו האקר היה לראות את שם המשתמש והסיסמה של אותה פקידה בעמדה, ומשם יצא לדרכו ושוטט ברשת האירגון בחופשיות על פני פרק זמן ארוך, עד שהחליט שיש בידיו מספיק מידע וקבצים על מנת לפרסם ולדרוש כסף.

לא צריך את חברות הסייבר הידועות על מנת לצפות במצלמות או תכנים אצל אנשים פרטיים. יש מספיק תמימים שמורידים אפליקציות זדוניות מבלי לדעת שהם כאלו.

סיסמא חלשה בחשבון הגוגל שלך ופורץ יגש להסטורית הגלישה שלך, יעקב אחר המיקום, יפעיל את הכלים של גוגל, וישיג מידע ככל העולה על רוחו מבלי שתרגיש.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, eladts כתב:

אם גורמים עוינים או אחרים מעוניינים לדעת איפה אתה בכל רגע נתון ניתן בהרבה פחות מאמץ לפרוץ לטלפון הניד שלך. על NSO שמעת?

אני לא חושב שזה פחות מאמץ.

אבל בלי קשר לרמת המאמץ, גם אם יש אין סוף פרצות וכשלים אחרים, למה צריך להוסיף עוד דבר?

לפני 38 דקות, zaf כתב:

מצלמות בצמתים הן לשרות הציבור ואין שום מניע אמיתי לחסום גישה אליהן.

מה נותנת גישה פתוחה לציבור?

פורסם
לפני 8 שעות, elera כתב:

אני לא חושב שזה פחות מאמץ.

אבל בלי קשר לרמת המאמץ, גם אם יש אין סוף פרצות וכשלים אחרים, למה צריך להוסיף עוד דבר?

מה נותנת גישה פתוחה לציבור?

חופש המידע = זכות אנושית בסיסית.

פורסם (נערך)

@gpro

כמו שלא הייתי מצפה שכביש 6 יפרסם באתר את מספרי המכוניות שעוברות,

פרטיות, ושיקולי אבטחה משוקללים (עלות מול תועלת), הם בסיסיים יותר.

בינתיים לא הציעו כאן דוגמאות לתועלת בגישה למצלמות האלה.

הדבר העיקרי שעולה לי הוא שימוש למחקר, אבל איזון נכון יותר היה שזה ידרוש בקשה יזומה אל מפעילת המצלמות, ויעשה עם משהו כגון שם משתמש וסיסמא.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • תוכן חדש...