Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

חבר של הבן שלי אמר לו שכשהוא מכניס את המפתח לסויטש, אחרי שסובב חצי סיבוב, שימתין 7 שניות ורק אז יתניע וזה יעזור למצבר שלו, כאמור פיקנטו 2013 80K ק"מ.

יש מצב זה נכון/הגיוני/סביר/יעזור?

בתודה, יהודה

נ.ב. אצלי אני יודע I20 להניע ולהמתין חצי דקה בגלל הטורבו...יש סיבה למסובב

פורסם

אין סיבה להמתין 7 שניות, ברגע שאני שומע שהמשאבה פועלת שזה שניה/שתיים -מניע.

ואין סיבה לחכות 30 שניות לפני נסיעה.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה נכון לעשות ברכב דיזל עם מנוע קר, צריך לחכות שהחיווי של סלילי חימום נכבה בלוח שעונים ואז להניע. ידוע בכינויו דקת דומיה לזכר רודולף דיזל ממציא המנוע.

ברכב בנזין מיותר לחלוטין, אפשר לסובב את המפתח ישירות למצב התנעה 

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תגובה מעלי מטעה אותך, אתה צריך להמתין לגמר משאבת הדלק שיוצרת לחץ בקווי ההזרקה 

כשהיא מסיימת את זה אחרי בערך 3 שניות אפשר להניע

• מצחיק 1
פורסם
לפני 8 דקות, היו זמני בומבה כתב:

אפשר הסבר טכני למה זה משנה?

ככה כתוב בספר יצרן, בשביל שהמערכת תהיה בלחץ כשאתה מניע

על רגל אחת ובלי לקרוא למה (ואני בטוח שיש סיבה למה אחרת היצרן לא היה כותב) אני מניח שזה טוב למזרקים, שלא יעבדו שניה אחת על יבש בגלל הפער שיווצר בקווים אם לא תעשה את זה

פורסם

תסובב למצב ACC (שני קליקים) חכה לשמוע את המשאבת דלק בונה לחץ (2-3 שניות) ותניע.

לא צריך לחכות חצי דקה אחרי הנעה, מספיק 5-6 שניות שהאוטו יבנה לחץ שמן (וזה יקרה בפחות מזה). אז מה שאני תמיד עושה זה בזמן הזה זה חוגר חגורה מכניס את הטלפון לטעינה ושם וויז.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Shab00 כתב:

תסובב למצב ACC (שני קליקים) חכה לשמוע את המשאבת דלק בונה לחץ (2-3 שניות) ותניע.

לא צריך לחכות חצי דקה אחרי הנעה, מספיק 5-6 שניות שהאוטו יבנה לחץ שמן (וזה יקרה בפחות מזה). אז מה שאני תמיד עושה זה בזמן הזה זה חוגר חגורה מכניס את הטלפון לטעינה ושם וויז.

פותח השרשור - ברכבי טורבו לא רק שלא מחכים חצי דקה אלא דקה ע"פ הוראות יצרן ככה שתעלה את הזמן שאתה מחכה

חשוב מאוד וקריטי לחיי המנוע המגודש ומכלול הטורבו

לציטוט-

פות"ש ציין שהוא בעלים של רכב טורבו

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם
לפני 10 דקות, CiUiK כתב:

פותח השרשור - ברכבי טורבו לא רק שלא מחכים חצי דקה אלא דקה ע"פ הוראות יצרן ככה שתעלה את הזמן שאתה מחכה

לציטוט-

אפשר להבין את ההגיון במה שכתבת ובכל זאת, מענין לראות צילום של אותה הנחייה מספר הרכב  בו היצרן ממליץ על אותה המתנה לפני הנעה, כפי שתארת

פורסם
לפני 27 דקות, CiUiK כתב:

לציטוט-

אשמח לראות את הציטוט מהוראות היצרן.

לא מצליח לדמיין למה צריך לחכות דקה וחצי, הלחץ שמן נבנה כמו שאר המערכת, המערכת לא תספיק להתחמם בזמן הזה.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, CiUiK כתב:

תגובה מעלי מטעה אותך, אתה צריך להמתין לגמר משאבת הדלק שיוצרת לחץ בקווי ההזרקה 

כשהיא מסיימת את זה אחרי בערך 3 שניות אפשר להניע

מערכת הזרקת דלק תקינה שומרת את הלחץ גם כשהמנוע כבוי.

כשרוצים להחליף צינורות דלק מזרקים וכדומה, קודם מנטרלים את משאבת הדלק ונותנים לסטרטר לעבוד על ריק על מנת לשחרר את הלחץ.

אם לא, ישפריץ עליך דלק ברגע שתנתק את הצינורות.

במידה והמערכת לא שומרת לחץ עם מנוע כבוי יש בעיה. בודקים את זה עם שעון לחץ דלק. 

אני מטפל ברכב לבד על פי ספרות טכנית וביצעתי את הבדיקות האלו.

לגבי הטורבו, כמו כל מנוע, אפשר להניע מיד אבל רצוי לא ללחוץ חזק על הדוושה עד שהשמן מתחמם אלא להתחיל בנסיעה עדינה.

לאחר נסיעה מאומצת רצוי להמתין לפני כיבוי מנוע.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, Shab00 כתב:

אשמח לראות את הציטוט מהוראות היצרן.

לא מצליח לדמיין למה צריך לחכות דקה וחצי, הלחץ שמן נבנה כמו שאר המערכת, המערכת לא תספיק להתחמם בזמן הזה.

ברכבי טורבו מחכים דקה  מרגע ההנעה 

לפני שעתיים, ד ו ד כתב:

אפשר להבין את ההגיון במה שכתבת ובכל זאת, מענין לראות צילום של אותה הנחייה מספר הרכב  בו היצרן ממליץ על אותה המתנה לפני הנעה, כפי שתארת

תחפש אתה תמצא זה בעמודים הראשונים לרוב

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

מערכת הזרקת דלק תקינה שומרת את הלחץ גם כשהמנוע כבוי.

כשרוצים להחליף צינורות דלק מזרקים וכדומה, קודם מנטרלים את משאבת הדלק ונותנים לסטרטר לעבוד על ריק על מנת לשחרר את הלחץ.

אם לא, ישפריץ עליך דלק ברגע שתנתק את הצינורות.

במידה והמערכת לא שומרת לחץ עם מנוע כבוי יש בעיה. בודקים את זה עם שעון לחץ דלק. 

אני מטפל ברכב לבד על פי ספרות טכנית וביצעתי את הבדיקות האלו.

לגבי הטורבו, כמו כל מנוע, אפשר להניע מיד אבל רצוי לא ללחוץ חזק על הדוושה עד שהשמן מתחמם אלא להתחיל בנסיעה עדינה.

לאחר נסיעה מאומצת רצוי להמתין לפני כיבוי מנוע.

מניעים מיד, אין עם זה בעיה. יש לחכות דקה בסרק לפני הנסיעה

• תוכן חדש...