Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, wildlands2019 כתב:

לרכב חשמלי צריך כמה שעות  לטעינה,

אם לך יש את הזמן להתרוצץ בין עמדות טעינה והמתנות בשביל זה אז תלמד אותי בבקשה איך אתה חי, אשמח לאמץ את שפע הזמן הזה.

כי בשבילי רכב חשמלי זה לתקוע אותו בשקע בלילה וזהו

אותו דבר רק לשקע בזמן העבודה.

באופן אישי יש לי עמדה ביתית, יש לי במשרד אנשים ללא מטען ביתי שמטעינים בעבודה. 

לפני 15 דקות, wildlands2019 כתב:

בבנזין נוסע לתחנה מתדלק 5 דקות ומקבל 500 ק"מ, אני לא צריך תחנה בעבודה, ולא בבית

במשרד (או בבית ) אתה עובד (או ישן) וכשאתה גומר אתה מקבל בין 350-500 קמ (תלוי ברכב) ואתה לא צריך לעשות "סיבוב" לתחנת דלק, להדחק כי איזה טמבל לא מתאים לו להכנס עד הסוף וחנה במשאבה הראשונה, לא צריך ידיים בריח דלק...

לא צריך תחנת דלק.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, wildlands2019 כתב:

גם חולה יסע לפעמים,

אשתו,

משהו דחוף,

נסיעה לבית חולים,

ילדים לבתי ספר ולוגים,

לך תדע מתי תחלה, אי אפשר להשאיר את הסוללה טיונה כל הזמן כאשר מסתמכים על טעינה ציבורית,

וזאת דוגמא אחת מכמה, לא חסר,

לדעתי מי שקונה רכב חשמלי בלי טעינה ביתית עושה החלטה אדיוטית שבחלק מהמצבים תעלה לא בניידות והשבתה.

אני לא אסתמך על טעינה ציבורית, סורי,

לא אסע חולה בשביל להטעין את הרכב שעה ואפילו חצי שעה,

ועוד לפני שבדקתי מה מצב הטעינה ואם בכלל פנויה ומתי,

כאן רכב בנזין ידו על העליונה, עובדה.

אחלה טיעונים למישהו שלא התנסה עם רכב חשמלי ואין לו מושג איך משתמשים ברכב חשמלי.

אם יש עמדת טעינה בעבודה זה כבר מייתר 80% מהדיון. 

את ה 20% הנותרים סוגרים עם עמדות ציבוריות.

תשמע, הלהיטות שלך להסביר למה רכב חשמלי לא מתאים היא מביכה בבורותה, ובטיעונים הרדודים שלה. 

יש כאן משתמשים שנוסעים ברכב חשמלי שנה + ויש את ליאוניד שהוא כבר לפחות ארבע שנים עם רכב חשמלי.

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

זאת דעתי,

זה שמישהו מזוכיסט לא אומר שאני צריך להסכים איתו,

אין לי כח לחפש עמדות טעינה ובטח לא פנויות, 

נסעתי פעם אחת עם חברים שיש להם טסלה (משפחה עם רכב אחד) והשאר היו 2 רכבי בנזין, וכולנו המתנו 3 פעמים איתו עם הטעינה המטומטמת הזאת, אני לא רוצה את זה, בשום מחיר.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • רעיון גרוע 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, wildlands2019 כתב:

זאת דעתי,

נסעתי פעם אחת עם חברים שיש להם טסלה (משפחה עם רכב אחד) והשאר היו 2 רכבי בנזין, וכולנו המתנו 3 פעמים איתו עם הטעינה המטומטמת הזאת, אני לא רוצה את זה, בשום מחיר.

אם זה הטיעון חבל על הויכוח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 17 דקות, איציק נ. כתב:

כיום יש עמדות טעינה גם בתוך שכונות מגורים.... יותר קל מזה לא יכול להיות.

איפה? תראה לי, אני גר בחיפה באזור שפרינצק, ומה שאתה אומר זה מדע בדיוני, אין עמדות טעינה ברחוב כאן, אם אתה עברתה לכוכב לכת כלשהו תספר אל תתיבש.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 4 שעות, wildlands2019 כתב:

זאת דעתי,

לגיטימי להחזיק בדעה, גם בדעה שגויה. 

זהו, לא. או שאתה לא יודע מה זה מזוכיסט או שאני חוזר להתחלה - אין לך מושג. 

שוב, אם יש עמדת טעינה בעבודה - זה משנה את התמונה. לעמדות נוספות - וואלה, בשנה וחצי, והרבה כלי רכב חשמליים, רק פעמיים הגעתי לעמדת טעינה והיה 'תור' שהפנה תוך כעשר דקות עד רבע שעה. 

זהו. זה הטיעון המנצח. 

זה מביך. 

לטסלה טווח של מעל 450 ק"מ, ואתם המתנתם שלוש פעמים, כלומר נניח שהטווח ירד לכ 200 ק"מ פעמיים, והרשת של המטענים של טסלה היא מהירה...בוא, גם אומר זאת בעדינות, אלא אם נסעתם שלוש מכוניות לשלושה ימים, ובכל יום תפרתם כמה מאות קילומטרים - האירוע שאתה מתאר לא קרה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

^

אם אתה אומר שאני שקרן, אז אין לי מה להגיד לך יותר, ממש איכות,

אני יודע לחשב, כן עצר 3 פעמים, אחת מהן היתה באילת, השאר בדרך באיזה חור שחפש באפליקציה שלו,

יש בחיפה בשדרות הנשיא איזה 2 או 3 עמדות אחת ליד השניה, כמעט ואין פעם שעברתי שם ולא ראיתי רכב שתופס את החניה גם לא רכבים חשמליים,

פשוט לא מוכן להתמודד עם זה.

בכל מקרה הבנתי מה כיוון התגובות כאן, שיהיה לכם לבריאות, אני את דעתי זרקתי כאן ולא צריך כל פעם לתקוף ולזרוק דיסלייקים כמו האינפנטיל ההוא איכס.

מתחיל להיות כאן ממש פורום פוליטיקה.

• רעיון גרוע 4
  • משעמם 1
פורסם

זה סבבה שאתה לא מוכן להתמודד עם זה, עם זאת, בוא נודה על האמת, יש לך בדיוק 0 נסיון עם רכב חשמלי, בזמן שחבר שלך עם טסלה נהנה מרכב עם תאוצות שאתה יכול רק לחלום עליהם, ממשק שאתה יכול רק לחלום עליו, והוצאות 'דלק' שהן אפסיות בהשוואה לרכב שלך. 

ה'אינפנטיל' ההוא שנתן לך דיסלייק, הוא במקרה הגולש בפורום שיש לו הכי הרבה נסיון עם רכב חשמלי, וגם הוא מבין שאתה לא מבין. 

כמו שמותר לעשות לך 'לייק' למשהו שאתה רושם, אפשר גם לעשות לך דיסלייק. לא צריך להיעלב. הוא פשוט לא מסכים איתך. 

• אהבתי 1

לשעבר:

פורסם
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

אחלה טיעונים למישהו שלא התנסה עם רכב חשמלי ואין לו מושג איך משתמשים ברכב חשמלי.

אם יש עמדת טעינה בעבודה זה כבר מייתר 80% מהדיון. 

את ה 20% הנותרים סוגרים עם עמדות ציבוריות.

תשמע, הלהיטות שלך להסביר למה רכב חשמלי לא מתאים היא מביכה בבורותה, ובטיעונים הרדודים שלה. 

יש כאן משתמשים שנוסעים ברכב חשמלי שנה + ויש את ליאוניד שהוא כבר לפחות ארבע שנים עם רכב חשמלי.

בתור בעלים של רכב חשמלי עם טווח גדול ועמדה בבית, אני חושב שזה לא רכב לכל אחד.

יש הרבה סיבות לרצות רכב חשמלי - החל מאיכות הסביבה, וכלה בביצועים וחיסכון.

לפי השאלה של פות"ש, הוא לא רוצה חשמלי, זו פשוט אופציה. אז למה לו לשבור את הראש עם חשמל וטעינה? גם ככה כל ההוצאות על המעסיק. לדעתי שילך על מאזדה ושקט נפשי.

פורסם

איפה? תראה לי, אני גר בחיפה באזור שפרינצק, ומה שאתה אומר זה מדע בדיוני, אין עמדות טעינה ברחוב כאן, אם אתה עברתה לכוכב לכת כלשהו תספר אל תתיבש.

אני לא מכיר את האיזור, אבל פה במרכז כבר יצא לי לראות בכמה וכמה מקומות עמדות טעינה בתוך הערים.
אני לא מדבר על כוכבי לכת, אני מדבר על ערים במרכז (לא תל אביב) כמו פתח תקווה, קרית אונו, רמת גן, ראש העין.
אני מדבר על עמדות ממש בתוך השכונות ולא באיזורי תעשיה.

אולי אצלכם בסביבה אין הרבה, אבל בכניסה לחיפה יש מלא עמדות טעינה - וספציפית אצלך בשכונה יש עמדת טעינה בכניסה לשפרינצק מכיוון דרום, על רחוב אנקווה (יפה נוף) מספר 34. פשוט תפתח מפה ותתעדכן מידי פעם.

בכניסה הדרומית לחיפה יש מלא עמדות, בחורב יש אחת, ברמות רמז, ליד האודיטוריום...מהאיזור שלך וצפונה כרגע אין, אבל זה רק עניין של כלום זמן עד שהמפה תשתנה. 

איציק

לפני 25 דקות, GTאי כתב:

לפי השאלה של פות"ש, הוא לא רוצה חשמלי, זו פשוט אופציה. אז למה לו לשבור את הראש עם חשמל וטעינה? גם ככה כל ההוצאות על המעסיק. לדעתי שילך על מאזדה ושקט נפשי.

איך הגעת למסקנה שכל ההוצאות על המעסיק ? הוא לא רשם כזה דבר - רק רשם שיש אופציה לזה או לזה.

אולי הוצע לו טריידאין ? אולי התפנה לו כסף שמתאים לרכישה כזו ? לא יודע. בכל מקרה הוא לא פירט מספיק בשביל שנסיק את המסקנה הזו.

לדעתי אתה צודק, זה עדיין לא מתאים לכולם.

אממה, בשנה-שנתיים הקרובות הטווחים עוד יגדלו, ואז זה בהחלט יתאים ליותר אנשים.

טויוטה טוענים שהם בפיתוח של סוללות וניהול צריכת אנרגיה שתגיע למספרים דיי לא שגרתיים ביחס למה שאנחנו מכירים כיום (בצד האופטימי הם טוענים למספר בעל 4 ספרות). בסטלנטיס כבר מדברים על ה 3008 הבאה (צפי ספטמבר 2023) עם טווח של 500 ו 700 קמ (ה 700 עם סוללה של בערך 100KW וה-500 עם סוללה של משהו באיזור 80 ומשהו KW). אלו בהחלט נותנים יותר שקט נפשי מבחינת טווח נסיעה.

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, wildlands2019 כתב:

אני יודע לחשב, כן עצר 3 פעמים, אחת מהן היתה באילת, השאר בדרך באיזה חור שחפש באפליקציה שלו

כל הטיעון הוא על 3 טעינות בנסיעה הלוך חזור מחיפה לאילת?!

כדרך אגב, ברוב בתי המלון באילת היום יש עמדות טעינה(גם ברוב הקניונים והחניונים,אם מסתובבים עם הרכב),כך שאלא אם הוא ממש רצה "להתקמצן" על הכסף והעדיף דווקא לעצור בעמדות של טסלה בביג, לא ממש צריך להמתין לאף אחד. גם רכב בנזין יצטרך לעצור לתדלוק(אפילו שתיים אם לא יוצאים עם מיכל מלא מהבית). מה שאומר שנשארנו עם טעינה אחת יותר מבנזין ואם הוא עצר בדרך בעמדות המהירות של טסלה 10 דקות טעינה היו מספיקות לו בכל אחת מהעצירות.

כלומר, רכב בנזין יצטרך עצירה אחת של 5 דקות בעוד חשמלי 2 עצירות של עשר.אבל אז נשאלת השאלה, ומה על כל חיי היום יום שאתה צריך להכנס לתחנות דלק ובעל הרכב החשמלי לא? כמה פעמים בשנה אתה צריך להכנס לתחנת דלק גם בגשם גם בחום, גם להדחף גם לצפצף. לא שווה רבע שעה בדרך לאילת שסביר להניח שגם כך תצטרך פיפי, קפה  סתם התרעננות?

תחשוב שיש פה בפורום מאות של בעלי רכב חשמלי. חרשו את הארץ, לכולם יש אופציה לבנזין, מתי מעט מהם אם בכלל יסכימו איי פעם לחזור לבנזין.

לפני שעה, GTאי כתב:

א. כי האיוניק 5 נותן "יותר" ממאזדה, גם בלי החסכון.

ב. כי רכב חשמלי יותר נח לשימוש ביום יום. שזה לדעתי ,ואני יכול לנחש שאני לא היחיד, עדיף על החוסר נוחות בנסיעות ארוכות (בתור נהג עם ילדים בעיני זה שולי ביותר, כי גם כך צריך לעצור בנסיעות ארוכות בטיולים).

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 21 שעות, wildlands2019 כתב:

בבנזין נוסע לתחנה מתדלק 5 דקות ומקבל 500 ק"מ, אני לא צריך תחנה בעבודה, ולא בבית.

לרכב חשמלי צריך כמה שעות  לטעינה,

אם לך יש את הזמן להתרוצץ בין עמדות טעינה והמתנות בשביל זה אז תלמד אותי בבקשה איך אתה חי, אשמח לאמץ את שפע הזמן הזה.

כי בשבילי רכב חשמלי זה לתקוע אותו בשקע בלילה וזהו.

18 דק עד 80-100% בעמדות מהירות בחיפה

• תוכן חדש...