Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד לעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשאכול ההוא על מחשב נייד - אז כרגע הוא מתחמם למוות - מסך כחול אחרי 5 דקות עבודה ולמקום עבודה אין כח להתעסק בתיקון, אני עובד ב2 מקומות ועבדתי בשניהם עם הלפטופ שאחד נתן, עכשיו הזדמנות לפרק את החבילה.

אז בעבודה שהמחשב היה שלה - מדובר בACER HELIOS 500 - https://www.pc365.co.il/product-23233-Acer_Predator_Triton_500_PT515_52_75DV_NHQ6XEC003 עלה כ12 אלף בזמנו.

עכשיו יחליפו לי לאיזה ZENBOOK.

בנוגע לעבודה השניה שלי, כעצמאי, השותף רוצה לקנות מחשב גם כן באותה רמה כמו זה שנשרף ואפילו טוב יותר - אני מתכנת, לעיתים מריץ שאילתות SQL לא מורכבות על טבלאות ששוקלות כ10G על המחשב (SELECTים פשוטים, לא משהו כבד יותר מדי), האייסר לא הצליח להתמודד איתן מספיק טוב לטעמי ולקח את הזמן.

משקל ונוחות - האייסר כרגע דק וקל מאוד - לא מרגישים אותו בתיק וזה בדיוק מה שאני צריך.

גיימינג-  לא כזה מעניין למען האמת

סאונד - די חשוב

ראם - יותר חשוב המהירות מאשר כמה יש, ז"א אין צורך ב64 אבל כן ב32 DDR5.

מעבד - I9- 13980HX

מחיר? עד 12-14.

מצאנו את:

https://www.orpc.co.il/items/5653164-מחשב-נייד-ASUS-ROG-Strix-G16-G614JV-N4104-אסוס

וגם את 
https://ksp.co.il/web/item/257523

ההבדל המשמעותי זה המהירות של הראם, 4800 לאסוס, 5600 ללנובו, ההפרש במחיר גבוה השאלה אם ההבדל כזה חשוב לצרכים?

בקיצור, אשמח גם לרעיונות אחרים אם יש, כמובן שעדיף שהמחיר יהיה נמוך ככל האפשר ועם זאת כפי שלמדנו מהשרשור ההוא, שהאחריות והאמינות של המוצר תהיה טובה.

תודה רבה

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 21 שעות, avizaz כתב:

סאונד - די חשוב

אין לי שומדבר לתרום לצרכים שלך, מבחינת דגם והבנת הדרישות, אבל זו באמת דרישה מוזרה...

המחשב היחידי ששמעתי עם סאונד שהייתי מוכן להקשיב לו למוסיקה היה מקבוק פרו 16.

אם חשוב לך סאונד, קנה רמקול BT נפרד.

מעבר לזה, קנה מאינטרגרטור שגם ייתן לך גב ואחריות. אתה לא יכול להרשות לעצמך מחשב שמתאשפז לשבועיים, כי יש תקלה, בטח בתקציב הזה.

כשהיה לי מחשב שהייתי חייב מתפקד לעבודה, קניתי מחבר שיש לו חברת אינטגרציה, והוא עשה לי את כל ההתקנות. אם הייתה לי בעיה, פונה אליו (היה משהו אחד קטן). 

לעסק, קונה מחנות שמכיר את הבעלים והוא נותן לי גב. לא מתעסק עם היבואן.

אני לא בקיא במה מציע היום השוק, אבל קנה מעסק שנותן לך גב ותמיכה במהירות ומוכר ללקוחות עסקיים.

סתם לדוגמא (אין לי שום הכרות איתם):

https://www.adcs.co.il/tech-lease-for-business

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פייר ? אין לך שום דרישות מיוחדות שהמקבוק אייר הממוצע לא ימלא (שאילתות על 10gb מאגר מידע - עם המהירות קריאה של המקבוק + מהירות זיכרון ויעילות גבוהה משמעותית - לא יאתגר 16 ג׳יגה. זה לא מתמפה כמו בחלונות - בדיוק כמו שiOS צורך משמעותית פחות זיכרון מאנדרואיד)

אם אתה מתעקש - ה14״ ה״בסיסי״ אולי עם שדרוג זיכרון ל32 ג׳יגה (כי התעקשת) יהיה אוברקיל מוחלט לשנים קדימה.

(אצלינו הרצנו בנצ׳מארקים להשוואה - m1 רגיל - לפיתוח , קומפילציה ומסדי נתונים היה בממוצע 30% יותר מהיר מi9 עם 8 ליבות נייד.)

יש לי 14״ בסיסי (m1 pro) ו16״ חזק (m1 ultra עם 64 ג׳יגה זיכרון) - אפילו לפרוייקטים דיי גדולים - אני כמעט ולא רואה שום הבדל.

למעשה גם ההבדל לm2 MacBook Air של אשתי - אין יותר מדי הבדל ב90% מהזמן.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שבמבי כתב לעסק קונים מחשב מסדרה עסקית עם עסקת שרות בהתאם.

I9 הוא מוגזם.  בלי להבין את הSQL שלך אהי די בטוח שהמעבד  הוא לא האשם יותר סביר הדיסק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

לגמרי

זה בין המהירות קריאה ומהירות זיכרון

הלפטופים של אפל מצטיינים בשניהם

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי הסאונד, וזה יתקשר גם לשאר התגובות על המאק -

לפני הקורונה היה לנו מעצב ורכשנו לו מאק בלא מעט כסף, עלה לנו בסביבות ה20 אלף, אחלה מפרט, מאז הקורונה המאק הזה שוכב אצלי במחסן בבית, מעולם לא תפעלתי אותו.

לפני חודשיים ביקשתי משכן שיסתכל ויגיד מה דעתו על המאק, הפעיל עדכן קצת שיחק בו והחזיר לי.

ביום רביעי החלטתי שדאני חייב מחשב אז לקחתי את המאק ופשוט לא מסתדר איתו, החזרתי אותו בשישי למחסן וקיוויתי שלא אאלץ לתפעל אותו שוב, למרות שהתקנתי עליו כל מה שהייתי צריך.

מה שכן אהבתי? סאונד מטורף, איזה צליל מדהים, יוטיוב נשמע אחרת לגמרי, אפילו האיירפודס לא משתווים לזה, לכן קיוויתי שיש עוד כאלה :)

לגבי הצרכים של SQL שאלתי את CHATGPT, הוא טען שראם (כולל הMHZ), CPU ודיסק כמובן אין שאלה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

מק מלפני הקורונה ב20 אלף זה כנראה לפני עידן השבבים של אפל.

החדשים עושים מכל מה שהיה עד אז קציצות בצורה רצינית

תשמע בסופו של יום יש סיבה למה זה כנראה המחשב מפתחים הכי פופולארי בחברות טק המובילןת … וזה לא כי פוזה… (כנס לכל חברת גאמפא חוץ ממייקרוסופט ותראה - כולל כאלו שמתחרות באפל)…

באמת שמקבוק אייר מאובזר או פרו 14״ בסיסי יעשו את העבודה מדהים.

ב14״ גם תקבל מסך אולד מדהים וסאונד מה טובים בשוק + חיי סוללה במאמץ מטורפים

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי ביצועים- למה לא לטעון את הסכמה של 10GB לאיזה שירות של RDS או MYSQL מנוהל ולקנות לפטופ זול?

מכל השיקולים האחרים- מקבוק ב6-8K זאת הבחירה העדיפה לדעתי בכל פרמטר 

פורסם
לפני 11 שעות, avizaz כתב:

לפני הקורונה היה לנו מעצב ורכשנו לו מאק בלא מעט כסף, עלה לנו בסביבות ה20 אלף, אחלה מפרט, מאז הקורונה המאק הזה שוכב אצלי במחסן בבית, מעולם לא תפעלתי אותו.

אני מבין שאתה עובד בשיטה של money no is no object, לפחות בסכומים האלו.

אם כך, לך לחברה שמוכרת לעסקים, כזו שמוכנה לספק לך מחשב חלופי מיידי במקרה של תקלה, בבית הלקוח, וקנה את המחשב הכי יקר שיש להם שהוא גם קל (שלא תיפול על איזו מפלצת גיימינג) ובגודל מסך שאתה רוצה.

וזהו.

בטוח שהוא יהיה אחלה.

יש גם פתרונות ליסינג, שאתה משלם תשלום חודשי.

ככה דודה שלי (מאוד עשירה) הייתה עובדת בנושאים שהיא לא מבינה. התקלקל לה האוטו, הייתה מתקשרת לחברת השכרה ואומרת: ׳תביאו את הרכב הכי יקר שיש לכם׳.

פעם אחת נפלה עם איזה קבריולט שלא התאימה לה לסטייל, אז ביקשה עם את השני הכי יקר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...