Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש JAZZ בעקבות המצלות חמות. 

עולה השאלה בזמן החיפוש ביד2: האם ללכת על ההיברידית, או שכדאי דווקא להימנע? 

(נסיעות כמובן בעיקר בעיר)

קצת יודע על עלויות יקרות מאוד של בטריות בפריוס (להבנתי, 12,000 ש"ח עבור בטריה חדשה, וישנה המלצה חזקה לא לבצע שיפוץ במחירים של 4,000 - אם כי המון כן עושים זאת). זה בטויוטה. 

אבל לגבי ההונדה - אין לי שמץ של מידע! (לא יודע מה גודל הבטריה, איך המערכת שם עובדת, כמה עולה בטריה חדשה, האם יש אחריות)?

כל עצה תתקבל בברכה. 

תודה למשיבים! 

עדכון: האם ההונדה מסוגלת לנסוע גם כאשר הבטריה תקולה/מתה? [כי להבנתי, בטויוטה חייבים לתקן את הבטריה]

עריכה אחרונה על ידי פיגו107שנת2010
פורסם

הבעיה עם היברדי ישן זאת הסוללה, אם תצטרך להחליף אותה במשמרת שלך הלך הכול החיסכון.

לכן תבדוק במוסך מה עלות החלפה.

ואצל המוכר האם בוצעה החלפה או לא.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, yulianx כתב:

הבעיה עם היברדי ישן זאת הסוללה, אם תצטרך להחליף אותה במשמרת שלך הלך הכול החיסכון.

לכן תבדוק במוסך מה עלות החלפה.

ואצל המוכר האם בוצעה החלפה או לא.

אתה צודק! שכל ישר. מצאתי שבטריה חדשה (לא מהונדה, אין לי מושג כמה הונדה גובה על זה, לך תדע?!) עולה 6,500 ש"ח (אני חושב שבלי עבודה?). 

ב 6,500 ש"ח קונים המון דלק (955 ליטר ליתר דיוק :) 

כמו כן, ההיברידיות מתומחרות גבוה יותר מה"רגילות". 

העסקה לא ברורה, האמת. אולי זה מתאים למוניות (חחח)

תודה

פורסם

העניין הוא,  שההפרש בצריכת דלק בין דגם היברידי לדגם בנזין לא גדול בכלל.

כי ג'אז בנזין רכב חסכוני מאוד.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
Just now, vladclar כתב:

העניין הוא,  שההפרש בצריכת דלק בין דגם היברידי לדגם בנזין לא גדול בכלל.

כי ג'אז בנזין רכב חסכוני מאוד.

נכון! 

שלא לדבר על המורכבות הנוספת שמצטרפת לרכב - ומוסיפה לסיכון שאני לוקח על עצמי במקרה של כשל. למשל - בממיר מתח (הבנתי שזה חלק יקר). במנוע החשמלי (אמין, אבל גם יכול ללכת). 

עסקה קשה לבליעה. 

מה שכן מוזר לי זה שאף אחד מהמוכרים לא מציין בכלל את מצב הבטריה. יכול להיות שברכב הזה אפשר לנהוג גם כאשר הבטריה מתה (שלא כמו בטויוטה). מוזר. 

פורסם

אז אין התלבטות, תחפש ג'אז בנזין. בבדיקה שים לב שאין רעידות בתחילת הנסיעה, זה סימן לבלאי בגיר הרציף.  ברכב הזה יש 8 מצתים ( פלגים), סיפור לא זול להחלפה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 2 דקות, vladclar כתב:

אז אין התלבטות, תחפש ג'אז בנזין. בבדיקה שים לב שאין רעידות בתחילת הנסיעה, זה סימן לבלאי בגיר הרציף.  ברכב הזה יש 8 מצתים ( פלגים), סיפור לא זול להחלפה.

תודה!!! אכן שמעתי שמאוד מאוד חשוב להחליף שמן גיר ב CVT הזה - ולרוב זה לא נעשה! 

לגבי המצתים - זה חידוש עבורי!!! דווקא ראיתי פירוק של מנוע כזה - ולא שמתי לב לזה. 

פורסם (נערך)

טעות שלי - לדגם היברידי ולדגמי בנזין עד 2008 יש 8 פלגים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 דקות, vladclar כתב:

טעות שלי - לדגם היברידי ולדגמי בנזין עד 2008 יש 8 פלגים.

תודה חבר

שני מוכרים שדיברתי איתם עד כה - בונקר. לא מוכנים לרדת מהמחיר. ואני נחמד 🙂

כשאני שואל על הבטריה אומרים לי שזאת המקורית. "לא מחליפים". בטריה, לא משנה של איזה חברה, מחזיקה 10 שנים. 

טוב, נעבור ל JAZZ הרגילה. אולי שם המוכרים יותר נחמדים (חחח)

פורסם

גאז זה רכב ששומר טוב על ערכו, כך שלא בטוח עד כמה יהיו גמישים איתך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 18 דקות, yulianx כתב:

גאז זה רכב ששומר טוב על ערכו, כך שלא בטוח עד כמה יהיו גמישים איתך.

לגמרי. כלומר - שמתי לב לכך. העניין הוא שבאמת העסקה ההיברידית לא כ"כ הגיונית אלא למי שעומד לנהוג באמת המון. ומצד שני, זה לא בדיוק הרכב לנהוג בו המון 🙂

פורסם

כשלרכב בישראל יוצא שם טוב, גם המוכרים יודעים את זה ואז הם לא מתגמשים. בעתיד הלא רחוק אני מאמין שלכל רכב תהיה סוללה היברידי/פלאג אין/חשמלי ולכן כדי שהכסף שלך לא יאבד לגמרי מערכו, הייתי קונה היברידי. אם אין לך את הכסף זה משהו אחר

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 11.5.2023 בשעה 16:45, vladclar כתב:

בבדיקה שים לב שאין רעידות בתחילת הנסיעה, זה סימן לבלאי בגיר הרציף. 

מחזק!

בדקתי השבוע הונדה ג'אז 2008 והיו רעידות בנסיעה. בנוסף, שמן הגיר היה כהה על גבול השחור. לא קניתי.

באופן כללי, בכל קניית רכב ממליץ (אם אפשר) להסתכל על צבע שמן הגיר. בנוסף לכל שאר הבדיקות...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, אלחנן קרוטהמר כתב:

מחזק!

בדקתי השבוע הונדה ג'אז 2008 והיו רעידות בנסיעה. בנוסף, שמן הגיר היה כהה על גבול השחור. לא קניתי.

באופן כללי, בכל קניית רכב ממליץ (אם אפשר) להסתכל על צבע שמן הגיר. בנוסף לכל שאר הבדיקות...

אצטט מה שאמר לי המוסכניק שאצלו אני מטפל ברכב: "אח שלי, בארץ אף אחד לא מחליף שמן גיר, כולל לא המורשים"

זאת בעיה. צריך למצוא מוכר שבאופן אקטיבי ביקש את ההחלפה הזאת, לפי מה שאני מבין. 

האמת היא שתרבות שמירה על הרכב בארץ על הפנים. זה דבר שמפתיע אותי כי המכוניות כאן מאוד יקרות ביחס לעולם (אז היית מצפה שדווקא נשמור עליהם יותר). 

נראה לי זה חלק מתרבות החפיפניקיות. 

• תוכן חדש...