Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש פתרון למיסוך קרינת שמש חזקה בחלון גדול מכיוון מזרח (בשעות הבוקר).

נופלת ישירות על המקרר המסכן....

במקור חשבנו שזכוכית חלבית תעזור - אבל זה כנראה לא מספיק ועכשיו שהקיץ מגיע הבנו את גודל הבעיה.

איזה פתרונות אפשריים (חוץ מוילון) - ציפוי אנטי סאן? החלפה לזכוכית בידודית?

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם

הייתי מתחיל ממדבקה עם גוון כהה שמסננת UV (כזאת ששמים על חלון באוטו), ואם זה לא מתאים אז כל מדבקה שקופה עם טקסטורה שתשבור את הקרניים ותצמצם פגיעה ישירה במקרר.

אפשר גם לשים על דלת המקרר פאנל סולרי קטן ולחבר אותו למאוורר או לצרכן קל ונטען כלשהו - שלפחות יפיק מכל השמש הזאת קצת תועלת.

פורסם

עם השמש הישראלית אני לא מצפה לפתרון טוב חוץ מוילון (צפוף) או תריס, שניתנים לפתיחה וסגירה לפי הצורך. כדי שהכהיה של החלון תהיה יעילה היא צריכה להיות כהה מאוד, ואז תצטרך תאורה מלאכותית בשעות בהן החלון אינו מואר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ההצעה של דריש מצויינת. קיימים ציפויים במגוון צבעים, כולל שקוף למראה שעדיין מסנן הרבה מקרינת האינפרא.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

רוב החימום הוא באור נראה, לא ב-UV ולא באינפרא-אדום שבכלל לא עובר את הזכוכית. לכן ציפוי שקוף או זכוכית בידודית לא יעזרו. מה שיעזור זה פילם כהה כמו ברכב, או וילון, או תריס/וילון ונציאני, אם ישים.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

מניסיון לא מסכים.
יש לי חבר עם ולוו אספנות שהמזגן בה לא עובד ובינתיים עד שהאו משיג חלקים למזגן ומצליח לתקן אותו הוא ביצע ציפוי של השמשה בפילם שקוף שמסנן קרינת חום.
כששמים יד מתחת לפילם בשמשה ממש מרגישים את ההבדל, זה לא כאילו היא בצל אבל זה מרגיש 40%~ פחות חם משמשה ללא הציפוי.

יש לי מזגן ברכב שעובד מצוין ומקפיא את הרכב (פיג'ו 308 אחד המזגנים החזקים שפגשתי) ועדיין חשבתי לשים ציפוי כזה כדי להפחית כניסת חום וחימום של הסלון.

פורסם

@קורן בן אשרנראה לי שטעית. זכוכית אכן חוסמת אינפרא אדום, אולם הבעיה של פות"ש היא אפקט חממה - אור נראה שחודר, אבל מוחזר באינפרא-אדום שנחסם על ידי הזכוכית. לכן הכהייה תועיל. הבעיה שאני רואה היא שכאשר אין קרינה ישירה החדר יהיה חשוך.

הזכוכית אכן חוסמת אולטרא סגול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה תלוי בסוג הזכוכית, אבל אני מקבל את התיקון, אם כי עדיין האור הנראה מהווה את רוב האנרגיה. אני כמובן חשבתי מייד על שמשת מכונית, שחוסמת את רוב ה-UV וה-IR.

ל-3M יש מוצרים מעניינים, למשל זה: https://en.luminis-films.com/window-films/3m-window-film/3m-sun-protection-film/sun-protection-film-3m-prestige-70-transparent-exterior-3m-prestige-70x

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

החימום הוא בעיקר בתחום אורכי הגל של האינפרא אדום. גם בדוגמה שנתת, הציפוי מפחית 70% מהחום מבלי לפגוע בשקיפות - הציפוי אטום יחסית לתחומי IR ושקוף לתחום הנראה (לצורך תאורה טבעית ו/או ראות/נוף). 

https://multimedia.3m.com/mws/media/646253O/prestige-70-data-sheet.pdf

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

החסרון במדבקה הוא שהיא קבועה. וילון אפשר לפתוח ולסגור כרצונך.

אופציה נוספת שלא הוזכרה היא סוכך חיצוני לחלון. מן הסתם יש התקנה ועלות לא קטנה, אבל בלי לדעת מה בדיוק הנסיבות, הצרכים והעדפות של פות״ש, שווה להזכיר.

• אהבתי 1
פורסם

הפתרון האולטימטיבי:

זכוכית בידודית 8+8 מ"מ, כששתי הזכוכיות הן LOW E, ובמרווח ביניהן צלון אלמיניום.

זה פתרון יקר מאד (ועבה מאד, איזה פרופיל יש בחלון?), ואפשר להתפשר על חלק מהמרכיבים.

אם החלון לא מאד גדול, אז כדאי ללכת על הפתרון השלם.

בגלל שיש לך שתי זכוכיות LOW E, אפשר ללכת על הכהיה מינימלית, מה שמאד משפר את הנראות.

אם מתפשרים על LOW E אחת ואחת רגילה, אז כדאי ללכת על סינון גבוה יותר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הייתי מנסה ליצור צל חיצוני באחת מהדרכים האלה (אחת יותר קלה, השניה יותר אסטתית ולא חוסמת את הנוף):

image.jpeg.47c170334bf8b6d75c3677b2e0b8c2b8.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי, הכי אסטתי ויעיל זה תריס ונציאני.

בעבודה אצלנו שמו מין מדבקה שדי יעילה בהפחתת חום אבל נותנת גוון כחלחל עכור לחלון והיא גם התחילה להתקלף אחרי כמה שנים.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

@natcat_0175 מה פירוש "LOW E"?

• תוכן חדש...