Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,
אני כרגע נמצא בתהליך בו אני מנסה ללמוד על מכוניות, לדוגמה:
מה זה בכלל מנוע? 1.2? 1.4? טורבו וכולי.
אילו דגמים טובים? למה?

איך לבדוק את מצב הרכב בעת קנייה.
וכדומה.

אני רוצה לקנות רכב בתקציב מינימלי (יש לי רישיון לאוטומט בלבד) - לכאורה תחילה חשבתי ללכת על ההכי זולים - סביבות 5K.
אולם ככל שאני מדשדש בפורום, אני רואה ביקורת, שאיני יודע אם לקחת לקבלת ההחלטות שלי או לא - לגבי הרעיון לקנות רכבים בני עשרים (וכדומה, רכבים במצב שהם כשהם מן הסתם נמכרים ב-5K). דהיינו, אני לא יודע אם הביקורת נובעת חד משמעית מהבנה או מהעובדה שאני מניח שרוב מוחלט לא התעסק מעשית בקניית רכב בתקציב הנ"ל.
אני אומר זאת כי אחי קנה רכב לפני כמה שנים, בתקציב של 4K, שהחזיק לו עד היום, כמעט בלי מוסך. יכול להיות שזה נס, או לחילופין סביר.

רציתי לשאול לפיכך כמה דברים:

א. ראשית, האם יש אמת בדברי המבקרים - ובאמת הסיכוי למצוא רכב טוב בתקציב סביבות 5K הוא לא סביר. 
ב. מהו התקציב המינימלי בו אוכל לרכוש רכב טוב (בסבירות מקסימלית - דהיינו אם נדמיין גרף בו שני צירים - האחד תקציב מינימלי והשני סבירות לרכב טוב - אזי נקודות המפגש, או אפילו נקודות קרובות בתקציב נמוך).

כשאני מדבר על רכב טוב - למרות שאיני מבין יחסית ברכבים, אני מתכוון לרכב שלא יפסיק לעבוד זמן קצר מרכישת הרכב - רכב שלא יבקר כל הזמן במוסך - רכב יחסית נוח ובטיחותי.

אשמח להסביר עוד אם צריך -  רוב תודות.

עריכה אחרונה על ידי אבי2626
פורסם

עצה ראשונה תגייס חבר שמבין ברכבים, ובמה חשוב לשים את הדגש בקניית רכב ממש זול וישן.

לקנות רכב ב 5000, זה נטו הימור.

בטיחותי ברמת מחיר הזאת זה גם בקצה הסקלה.

אני הייתי מותח לכיוון ה 15 אלף. ועדיין ללכת עם חבר שמבין ויתן דגשים.

ומה הצורך שלך מהרכב? 

כמה קמ נוסע בשנה? תוואי?

ידני אפשרי?

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 6 דקות, לירון .ה. כתב:

עצה ראשונה תגייס חבר שמבין ברכבים, ובמה חשוב לשים את הדגש בקניית רכב ממש זול וישן.

לקנות רכב ב 5000, זה נטו הימור.

בטיחותי ברמת מחיר הזאת זה גם בקצה הסקלה.

אני הייתי מותח לכיוון ה 15 אלף. ועדיין ללכת עם חבר שמבין ויתן דגשים.

ומה הצורך שלך מהרכב? 

כמה קמ נוסע בשנה? תוואי?

ידני אפשרי?

אני מאמין שעיקר השימוש שלי ברכב יהיה נסיעה לעבודה שנמצאת 12KM ממני הלוך חזור ביומיום. יתרה מכך אני רוצה יכולת להתנייד בסופ"שים (מה שפחות מתאפשר במדינתנו).
לכן הייתי חוצה את התוואי בין עירוני לבינעירוני (50/50), מאמין שהרבה יותר לכיוון העירוני במידה ואעבור דירה מה שבהחלט מתאפשר.
אני לא יודע כמה ק"מ בשנה, שוב תלוי מתי ולאן אעבור דירה. שוב העובדות בשטח לא משנות הרבה, כי כשאעבור דירה הכל ישתנה.
בכל מקרה אשמח אם תסביר מדוע זה משנה לכאן ולכאן (קמ בשנה, תוואי, ועוד).
ידני לא אפשרי, לצערי למדתי רק אוטומט.

פורסם

אם אתה עונה למודעה מעל אתה לא צריך לצוטט.

תוואי משנה, כי אם אתה גר בעיר כמו חיפה בשכונה צפופה, ורוב התיינדות שלך תהיה בסוף עירונית, עדיף רכב קטן, והכי קרוב למה שתרצה זה סיריון, אבל תצטרך לעלות לכיוון ה 8,9.

כמובן שתיקח בחשבון שברכב ישן כזה, תצטרך יישור קו מסויים והשקעה התחלתית.

אם אתה עושה הרבה קמ בשנה, אולי יש חשיבות לרכב יותר חסכוני.

יאריס 2005

פורסם

הבנתי. מה הכוונה ליישור קו? ממה שאני מבין הכוונה היא להחליף חלקי בלאי וכדומה - באילו חלקים בדרך כלל מדובר, ומה תהיה כנראה העלות?
אני מניח שרכב קטן הוא גם חסכוני לא? אין רכב שעונה על שני הצרכים או לפחות באמצע הסקלה?

פורסם

יישור קו, לקחת שרכב ישן וזול, לא יהיה מטופל בצורה אופטימלית,והשנים גם עושות בלאי.

אז תצטרך להשקיע כדאי להביא את הרכב לרמה תקינה ובטוחה. עלות? זה רק מוסך יגיד לך.

מטיפול קטן בעלות כמה מאות, עד להחלפת חלקי מיתלים, תיקון מזגן, צמיגים..בעלות כמה אלפים.

בדרך כלל, מנוע יותר קטן, על רכב בעל משקל יותר נמוך יהיה יותר חסכוני, אבל זה כלל אצבע.

ושוב ב 5000 שקל, זה למצוא את הרכב הכי מתוחזק ובעל היסטוריה טיפולים כמה שיותר טובה ומפורטת.

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם

בתקציב מינימלי הייתי בודק דייהטסו סריון/פורד פיאסטה 1.4.

לקנות רכב ב 5 אלף זה הימור.

הפיסאסטה גם מציעה 7 כריות אוויר- היחידה בקטגוריה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ב 5000 ₪ אתה קונה בעיקר צרות של אחרים.

זה לא אומר שכל הרכבים ברמת המחירים האלה דפוקים, אבל אם אין לך חבר שמבין ויכול לאתר בקלות רכב שמור בתקציב הזה הסיכוי שתיפול על נבלה הוא לא קטן.

בלי להבין ברכבים הייתי מציע אם אפשר להגדיל את התקציב לאזור ה 20,000 כאן הסיכוי שתיפול יותר קטן, וכמוב ןהכי חשוב  להתרשם מהמוכר. ככל שהוא יותר פדנט שומר קבלות על טיפולים בזמן, ככה יותר טוב, ולדעתי בשנתונים האלה זה פקטור הרבה יותר משמעותי מסוג הרכב או ארץ היצור.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אתן את השנקל שלי:

מחיר רכב זה לא רק כמה אתה משלם על הרכב, אלא כמה יעלה לך גם התחזוקה שלו.

לדוג' רק ב5000 יהיה לרוב כבר מעל 20 שנה על הכביש, רכב כזה יצטרך טסט פעמיים בשנה, שזה הרבה כאב ראש, הביטוח חובה יהיה יקר יותר כהוא חסר איבזור בטיחותי.

מצד שני, יש לי חבר שקנה סובארו אימפרזה 2002 עם קמ מאוד נמוך יד ראשונה שהיה אצל בנ"א מבוגר שטיפל בה לפי הספר, בלשון העם זה נקרא "בונבונירה"..

ב5000 תוכל בעיקרון להביא דברים סבירים, אם כי תצטרך מישהו שמבין ברכבים ושיהיה לו סבלנות לשבת על הלוחות ולחכות שיגיע מציאה טובה.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

כמו שציינו יש את הלנסר רכב מעולה עם בקושי תקלות הרבה מהם עם ק"מ גבוה 

אם תמצא יונדאי אלנטרה 2005\6 עם ק"מ נמוך גם מצויין 

אני הייתי עד לפני חודש בערך תשעה חודשים עם הונדה סיוויק 2001 שעשתה למעלה מ-300k הרכב נקנה ב-4000 בקושי תקלות אלטרנטור רצועת מנוע שהרעישה קצת וטופלה בבית מעבר לזה לא היו הוצאות למעט צמיגים וברקסים טסט אחרי חצי שנה (זה הבעסה) הרכב נמכר עכשיו ב-5000 עשיתי איתו מעל 10 k נסע כל התקופה לכל הארץ ירושלים צפון דרום בלי שום בעיות ב"ה ועם צריכת דלק של 1\12  כמובן שצריך לוודא שאתה קונה מבן אדם שטיפל טוב ברכב מכונית ישנה עם הרבה קילומטר צריכה טיפול טוב 

בהצלחה

פורסם

אני הייתי במקום שלך לפני קצת יותר מחצי שנה

התבאסתי מכל הרכבים שראיתי ובעיקר מתג המחיר שהוצמד להם. ואח"כ מהסיפורים ששמעתי מהחבר'ה שניסו.

החלטתי שאם להפסיד - אז הכי קצת שאפשר.

קניתי יורו סוויפט ישן 2003 בלי טסט עם 150 אלף ק"מ שעד היום אני לא יודע אם זה נכון - המחיר היה 2 אלש"ח

היה איתי חבר שמבין שלקח את שכרו 1 אלש"ח

הוא רצה להעביר טסט בקומבינה - לא הצליח - היה צריך לשפץ בכפר בעוד 2 - הוא עשה את זה כי היה לו נקיפות מצפון.

הטסט עצמו עלה עוד אלף

אני עם האוטו כבר יותר מחצי שנה - מבחינתי הוא כבר כיסה את עצמו

החלפתי גומיה לציריה - 240 ש"ח וצינור רדיאטור - 60 ש"ח - התקנתי לבד

טיפולים - עוד 500 בערך. כרגע צירייה אחת מראה סימני הזדקנות ואני עדייין לא החלטתי מה לעשות.

צריכת הדלק 1 לכמעט 10 ואני נוסע רק בתוך העיר - בכביש 6 הגעתי גם ל1 ל16

אני לא נוסע הרבה ולכן לא עולה לי הרבה הדלק אבל התח"ץ אצלי זוועה ואני מברך כל יום על זה שקניתי אותו.

אממה. צריך כאן לב חזק. ברכבים ישנים יכול לקרות דברים שמפילים לך את הלב

וזה חוץ מהאוקטביות שעוקפות אותך בעליה לירושלים 😏

אצלי זה חלק מההרפתקה וכבעל נטיה לאוטודידקטיות אני מנצל את ההזדמנות ללמוד על הרכב - מבחינתי הידע שצברתי בזכותו לא יסולא בפז, ובטח לא ב6 אלש"ח.

בהצלחה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

יש לי לא מעט נסיון בזה. ברור שיש  פה עניין של הימור וס"ד אבל בהחלט אפשר לרכוש בתקציב סביב העשיריה+ רכב שיעשה את העבודה בלי יותר מידי התעסקות.

כן חשוב שיהיה לך מכונאי אמין ולא יקר כי זה יכול לעלות יותר מהרכב..

לגבי רכב ספיציפי שיתאים לך לא ראיתי שכתבת איזה גודל אתה צריך. רכב מיני סטייל סיריון טוב לך? 

כשחיפשתי רכב ידעתי שכנראה אוטוטו אני עם 3 ילדים וקניתי משפחתית למרות שמאוד התחשק לי רכב מיני ידני..

לגבי נח התרשמתי שזה די אינדבידואלי. אני אחרי תקופה עם אימפרזה 06 לא שלי הבנתי שהרכב ממש נח לי ואין לי בעיה לנהוג בו שעות רבות ומאות ק"מ ברצף. אני חושב בעיקר בגלל סביבת נהג שנוחה לי וראות מצוינת החוצה בשונה מהחרכי ירי שיש בהרבה רכבים במקום חלונות.

לגבי אמין קניתי רכב בכמה אלפים ועשיתי ישור קו בכמה אלפים וכבר כמה שנים שאני נהנה ממנו מאוד אבל אני שוחה בחומר עושה הרבה שיעורי בית והיו לי מכונאים טובים וזולים. ובעיקר היה לי מזל-ס"ד..

בקיצור כנראה לא מתאים לכל אחד.

מה שכן מתאים לכל אחד זה רכב במצב טוב ב10-15 אל"ש מדגמים אמינים ספציפיים. תלוי מה הצרכים ולכמה שנים מתוכננת הבעלות.

אם צריך לדוגמה משפחתית לנסועה ממוצעת ל3-5~ שנות בעלות אפשר לקנות לנסר הדור החדש מנוע 1.5 שנתון 2009-2010 שיתן לך הרבה שנים עד לשתי טסטים בשנה ומדובר ברכב מאוד מאוד אמין. בשאר הסעיפים הוא בסדר עד בסדר גמור תלוי בדרישות ולמה אתה משווה אותו..

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדכון:
מגדיל את התקציב לכ-20K (גג 23K),

הדרישות להלן:

1. בטיחות - חובה ABS ובקרת יציבות. בנוסף, חובה שיהיו גם כריות אוויר בצדדי הרכב (בנוסף לכריות מקדימה).

2. גיר אוטומט (רציף, טיפרטוניק ומה שלא יהיה). לא רובוטי ולא ידני.

3. אמינות - רכב שנחשב אמין. מתעב את הסגידות ל"מזרחיות" והפחד מ"צרפתיות", לכן גם משהו באמצע יתחבב אני מקווה. (איביזה, לכאורה?)

4. צריכת דלק - 13 קילומטר לליטר (ע"פ היצרן) לפחות/בסביבות. אני חושב שזה מחייב אותי ללכת על רכבים קטנים.

5. זריזות - סביבות 10 שניות ל-100. לא ממש חובה, אבל אחלה בונוס.

6. נוחות, אחיזת כביש, בידוד רעשים - שיהיה כיף לנהוג בכביש מהיר. לא ברמת ה-"מרצדס", אבל גם לא ברמת ה-"גב הכואב מהטויוטה יאריס". אני חושב שזה מחייב אותי ללכת דווקא על רכבי סופר מיני ומעלה, ולא מיקרו/מיני, איך שלא נקרא להם.

7. מעדיף צבע יפה. מעדיף לא שחור ולבן בנאלים, צבעים שוקקי חיים. לא מתכוון לצבוע רכב משומש בתקציב הזה, ומאידך זו דרישה לא מחייבת. מניח שכל דגמי הרכבים בעלי צבעים מגוונים? יש כאלה יותר ויש כאלה פחות? תלוי ייצור אולי?

ע"פ הדרישות ש-נ"ל אני נוטה יותר למכוניות סופר מיני ומעלה (בגודל), משיקולי בטיחות ונוחות. מאידך, זה מעלה את צריכת הדלק, מה שבעיני שווה את זה. מניח גם שיש רכבים גדולים עם צריכה 1:13 ונמוך מכך.

מניח שאלו דרישות די גבוהות, במיוחד בתקציב שלי, אבל מכוון לדגמים שהכי "מתאימים" לדרישות שלי, לא בהכרח מקיימות מן הסתם.

אשמח לעזרתכם עם תשובות מעודכנות, תודה.

עריכה אחרונה על ידי אבי2626
  • תוכן חדש...