Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים קיבלתי בשעה טובה את הרכב סונטה היברידית 2023 והמראת צד השמאלית בתקינה אמריקאית [מגדילה פי 2], האם ניתן להחליף למראה תקינה אירופאית? לא מסוגל לנהוג ככה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אצלי בג'יפ זה ככה, תוך חודש התרגלתי

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

באופן אישי, אני חושב שהמראות האלו הן אסון, מתרגלים בסוף, אבל זה פשוט דבר לא מוצלח. אתה לא יכול לרכוש סתם מראה כי אצלך לדוגמה יש ניטור שטח מת הכוללת תצוגה במראה עצמה ואולי גם הפשרת אדים ומנגון אוטומטי נגד סינוור. עקרונית המראה עצמה זה חלק זול מאוד אבל אם יש לך את כל האלקטרוניקה הזו, זה כבר הופך לעסק יקר עבור מראה מקורית, לא יודע אם יש תחליפי (סביר להניח שכן, לא מכיר מספיק את תוצרת יונדאי). 

הייתי לפני הכל ניגש למוסך יבואן, מסביר את הבעיה שלך ומבקש מק"ט עבור מראה בתקינה אירופאית או אסיה ולא אמריקאית כמו בארץ. חיפוש ברשת יתן לך מושג לגבי העלויות של ההחלפה, ההחלפה עצמה, דרך אגב, היא משחק ילדים של שתי דקות. 

פורסם

אני זוכר כשהיה לי בארץ ניסאן אלמרה חלופית בהשכרה כל מעבר נתיב שמאלה עם מראה כזאת הרגישה בעצם כמו רולטה רוסית.

כעברתי לארה"ב וכבר חצי שנה אני עם אוטו ראשון(שאירופי כמעט בכל דבר, חוץ מהמראה המזורגגת) אני מתחיל להתרגל, זה דורש פשוט יותר הזזת ראש להסתכל בעקיפות - אני לא מבין למה הדבר הזה הוא ככה פה, זה סתם מייצר יותר שטח מת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

סיוט הייתה לי כזאת בניסאן סנטרה, זה משהו מטמטמם.

לדעתי עדיף לך לא להתעסק, לא שווה את הסיכון שתיפגע במערכות המקוריות שיש בה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם אני עם האלנטרה 2023, לדעתי כל האלנטרות מהדור החדש CN7 הם כאלה, תקינה אמריקאית. כנראה גם הסונטה.

צעקתי על קצין הרכב ועל המנהל ליסינג שהם צריכים לעשות הדרכה מיוחדת למראות האלה. הסתכלו עלי בתמהון, אמרו שאני הראשון שהתלונן.

זה שילוב של מראה לא מספיק גדולה פיזית ומגדילה ממש.

שכרתי מספיק רכבים בארהב, לא זוכר מצב כזה באף אחד.

כיוונתי את המראה כמו שאני רגיל לכוון. לא עזר. סליחה למי שצפצף לי כי כמעט נכנסתי בו. לא קרה לי 20 שנה. לא היה מצפצף, היתה תאונה.

לקח לי יומיים להבין שצריך להזיז עוד ועוד ועוד. עכשיו זה מייצר שטח מת אחר. בקיצור, צריך להזיז את הראש. אני עדיין לא מצליח לקבל תחושת שליטה במרחב עם הרכב הזה.

זה גם גורם לבעיה נוספת - אתה ממש מסתנוור בלילה מרכבים שנוסעים לידך. במיוחד משמאל, גם מימין. וכל המראות אינן פוטוכרומטיות, בניגוד לאוקטביה הקודמת.

ואין פנסי ערפל. בכלל. כלום. גם לא אחורי. המנהל ליסינג עדיין לא מאמין לי שאין.

פורסם

מעניין, בארץ חשבתי שזה חובה וחוק(כמו בכל רכב בתקן אירופאי) - בארה"ב אין חובה גם לי אין פנסי ערפל בכלל, ידעתי שהאלנטרה מגיעה לישראל עם תקן אמריקאי אבל לא ידעתי שבארץ מותר לרכב להיות ללא אורות ערפל.

פורסם

הם אימצו את כל התקן האמריקאי לפי מה שאני מבין. לו רק היתה לנו חוקה, קונגרס וסנאט.

ממה שאני מבין, יש לזה יתרון אחד בלבד - חגורות בטיחות elr או alr, ואז אפשר להתקין כסאות אמריקאית ללא ברזל H.

בנוסף יש גם 3 top theter שמזמן לא ראיתי משהו כזה ברכב אירופאי.

יש גם איזה שינוי בתאורה, נראה לי לרעה, נראה לי פנס שמאל זורק אור נמוך יותר.

פורסם

לגבי המראה באלנטרה 2023, אני כרגע רואה בסדר, עדיין ממליץ לרוכבי אופנוע וכו לא לעקוף אף רכב עם מראה כזאת.

לא מצליח להחנות עם המראה הזאת ואני לא מעז להוריד אותה למטה, מפחד שאזיז קצת שמאלה ימינה. המצלמת רוורס מצויינת יחסית.

זה מראה שמיועדת לארהב, שם פחות חותכים, ואופנוע זה דבר שמיועד לרכיבת liesure בסופש ברוב המקרים.

ועוד משהו במסגרת הביאוס על האלנטרה ליסינג - חוץ מאורות ערפל שאין, לא קדמי ולא אחורי, אין מגבים אוטומטיים, אין חימום מראות צד שממש שימושי כשנכנסים לרכב ויש טיפות מים על המראה. על מראות פוטוכרומטי ו/או מתקפלות לא מדבר בכלל.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

אני נותן לך יומיים לנהוג בניו יורק ואתה מתגעגע לקטנועים של תל אביב( הרוכבים של דורדש יעשו להם ביצפר) ולנהגים האדיבים באיילון. 

עריכה אחרונה על ידי noknok

פורסם (נערך)

הסונטה (וגם הסנטרה ועוד כמה דגמים בתקינה אמריקאית שהזכירו פה) לא נמכרת באירופה כלל, ככה שלא הייתי בונה על מראה חלופית.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...