Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי מקרן קול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

ההורים שלי רוצים לקנות סאונד בר שיתחבר לטלוויזיה בסלון. 

הרמקולים של הטלווזיה לבדם לא מספקים איכות שמיעה מספיק טובה. למשל, כשאנשים משוחחים במטבח, כמעט ולא ניתן לשמוע את מה שנאמר בטלווזיה. 

עכשיו, ההורים לא יודעים כמה להקציב בשביל סאונד בר איכותי.

ברור שכמעט כל סאונד בר יתן שיפור וודאי לעומת הרמקולים בטלוויזיה, השאלה היא האם לדעתכם כדאי לשקול אופציה של מקרן קול אשר מגיע עם רמקולים היקפיים אלחוטיים שניתן להציב במיקומים שונים בסלון?  

האם ההבדל משמעותי כאשר מתווספים 2 רמקוליים היקפיים?

האם סאונד היקפי מיועד למי שצופה הרבה בסרטים? כלומר זה יהיה overkill למי שעיקר הצפייה שלהם זה חדשות, תוכניות ריאליטי ישראליות וכו'? או שזה לא מחייב? 

ההתלבטות היא בין אלו: 
https://ksp.co.il/web/item/186870

https://www.payngo.co.il/catalog/product/view/id/56974/s/250208/category/98/

לאלו:

https://www.payngo.co.il/catalog/product/view/id/66192/s/254860/category/98/
https://ksp.co.il/web/item/120229

תודה. 

פורסם

אהלן,

לא רשמת איזה TV יש להוריד (וההספק של הרמקולים).

בכל מקרה, חשוב שתבדיל בין הווליום (לא שומעים) לבין האיכות. 2 דברים שונים כמובן.

לצפיה בטלויזיה אין שום סיבה לקנות מקרן עם סאב וופר, חבל על הכסף והמקום, בטח לא רמקולים אלחוטיים.

כל ההיקפי זה חמוד, אבל פחות רלוונטי כשאתה יושב מול קריין, והתשובה היא כן, סאונד היקפי מיועד למי שצופה הרבה בסרטים.

אתה יכול לראות את זה שיתן לך מענה בהרבה פחות כסף (זה בעיקר יגביר את הווליום):

https://ksp.co.il/web/item/238445

כמובן שיש גם אחרים, הבנת את הרעיון.

מתוך מה שאתה שלחת הייתי הולך על JBL הזול יותר. זה די והותר.

פורסם

קודם כל - אכן תלוי בטלוויזה (למרות שרובן מגיעות עם רמקולים לא להיט - חלק גדול מזה זה המיקום שלהם + המיקום של הטלוויזיה שמחריבים כל סיכוי לשמוע סביר)

רמקולים הקיפיים לגמרי מדויק אם הם לא עושים אופטימיזציה לקולנוע ביתי, לגבי סאונד בארים - ההתרשמות שלי זה שהזולים + וופר הם דיי מעפנים.

אבל כשעולים במחיר - הראשון שהיה נשמע לי טוב זה הSonos Arc (לא מיני) + סאבוופר שיחד עושים עבודה לא רעה. הבעיה העיקרית שהם כבר במחיר של רמקולים לא רעים (אבל חוסכים את כל הצורך ברסיבר ושאר הציוד).

אם הייתי מתכנן מחדש היום - יש מצב שהייתי הולך על זה לעומת הסטאפ הנוכחי שלי (רסיבר + רמקולים של B&W) - כי אני בעיקר משתמש בזה לטלוויזיה ומשחקים ופחות למוסיקה בימינו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 24.2.2023 בשעה 07:32, ninimom כתב:

האם סאונד היקפי מיועד למי שצופה הרבה בסרטים? כלומר זה יהיה overkill למי שעיקר הצפייה שלהם זה חדשות, תוכניות ריאליטי ישראליות וכו'? או שזה לא מחייב? 

כן. זה יהיה שווה רק למי שצופה בסרטים והממיר/מקור מוציא סאונד לרמקולים אחוריים. לטעמי זה פחות משמעותי מסאבוופר, שנותן הרבה משקל ונפח לסאונד. אממה, סאבוופר צריך לשים נכון. בפינת החדר, זה יעבוד. בתוך ארון, פחות.

הרמקולים של הטלווזיה לבדם לא מספקים איכות שמיעה מספיק טובה. למשל, כשאנשים משוחחים במטבח, כמעט ולא ניתן לשמוע את מה שנאמר בטלווזיה. 

לא בטוח שרמקול חזק יותר ייפתור את הבעיה. יכול להיות שהבעיה היא אקוסטיקה, ואז הרמקול החזק יותר פשוט ייתן רעש רקע חזק יותר, ועדיין יהיה קשה להבין את הדיבור או שזה יידרוש מאמץ מנטלי, מה שייצור עצבנות תת מודעת.

מכיר את זה שמחלישים ופתאום יש הקלה מנטלית?!

זה זה.

אפשרות זולה ופשוטה יותר לסאונד במטבח זה רמקול BT שמקושר לטלוויזיה. בצפייה יכולה להיות בעיה של סינכרון עם הקול, שאין בחיבור שהוא לא אלחוטי. לי אין בעיה כזו ואני עושה שימוש ב-JBL Charge 5 בהצלחה כרמקול לטלוויזיה, כשהוא ליד הטלוויזיה, זה עובד אחלה. אני עושה בו שימוש גם כשאני שם אותו לידי, כשאני רואה טלוויזיה בלילה ואחרים ישנים.

בשביל להקשיב לחדשות במטבח, זה טוב מספיק, גם בשביל סתם לשמוע חזק יותר.

בשביל לשמוע ממש יותר טוב ולהנות מסאונד איכותי, צריך פתרונות יעודיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום, 

ההורים שלי רוצים לקנות סאונד בר שיתחבר לטלוויזיה בסלון. 

עכשיו, ההורים לא יודעים כמה להקציב בשביל סאונד בר איכותי.

למשתמש הביתי והממוצע, אני ממליץ על מקרנים בתקציב הנכון. ממש לא ממליץ לקנות מקרן ב 3500 ש"ח בשביל לשמוע תוכניות טלויזיה.

ממליץ לבדוק את סדרת המקרנים (העצומה) של סמסונג - שמתאימה לכל כיס. מגוון של סדרות החל מהבסיס ועד לפרמיום.

יש לי 2 כאלה בבית ואני סופר מרוצה מהם - מהסדרות הבסיסיות יחסית עם סאב-וואפר אלחוטי. המחירים נעים באיזור ה 800-900 שח ומעלה. יש לפעמים הזדמנויות מעולות במחירים טובים יותר הודות לייבוא מקביל. מכשירים של שנה קודמת או יותר ניתן להשיג בזול יותר - הודות לייבוא מקביל.

למקרן חיבור HDMI, BT וגם אופטי  - וניתן לבצע גם עדכונים דרך DOK ב USB שלו.

הייתי מציע לבדוק את ה HW-B450 או HW-B550  שיכנסו עד לתקציב של כ 1000 ש"ח. סדרה B היא ממודל 2022 שנחשב לסדרה אחרונה נכון לעכשיו.

בשום מקרה לא הייתי פוסל גם סדרות של שנים קודמות (למשל: ה- A650 בעולם הקולנוע נמכר ב 884 ש"ח). סדרה A היא 2021.
לי אישית יש סדרות של 2016-2017 כי אז רכשתי את אחד מהם (האחרון נרכש לפני שנה בערך, למרות שהוא 2017) ולאחר שימוש של שנים אני יכול לדווח שמדובר במכשיר *חובה*.
תתפלא לשמוע שגם אפשר להנות ממוזיקה דרכם.

(מצרף לך קובץ על מנת שתבין את שנתון המכשיר שאתה קונה, שים לב ש-B הוא האחרון והחדש ביותר - אבל אל תפסול שום מכשיר שהוא משנים קודמות, הם מצויינים).

איציק

Samsung-sounbar-model-number-explained-en.jpeg

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

יש לי 2 כאלה בבית ואני סופר מרוצה מהם

איציק - מניסיוני לפחות - סאונדבארים זולים בעיקר פותרים את הבעיה יחסית לרמקולים של הטלוויזיה ב2 מקרים:

1. מה שהיה חסר זה באס - ואז הסאבוופר הוא מה שבאמת פתר את הבעיה.

2. וזה המפתח - הטלוויזיה לא צמודה לקיר - ורוב הרמקולים של הטלוויזיה בונים גם על חלק מההחזר של להיות קרובות לקיר.

אני תוהה אם במקרה זה המצב אצלך שהטלוויזיות לא היו קרובות לקיר או לחילופין באיזו נישה שחסמה את הסאונד. כי את ה HW-B450 שמעתי לדוגמא - וממש לא התרשמתי ממנו (במילים מעטות) - אבל גם יכול להיות שזה היה כי החלל שהוא היה צריך למלא היה דיי גדול.

Then dying is forgetting

פורסם

טלוויזיות צמודות קיר.

בכל מקרה אני לא ממליץ למי שמחפש לשפר את הסאונד של הטלוויזיה, סאונדבר ב 3500 ש"ח. יש טובים מאוד בהרבה פחות, ולמי שאינו אודיופיל - לא תהיה שבריר בעיה איתו.

הסאבוופר בהחלט תורם רבות לשיפור בסאונד, אבל גם ובעיקר העובדה שהאלמנטים מכוונים לכיוון הנכון ולא לכיוון הרצפה או הקיר.

הרמקולים בטלוויזיות השטוחות ב 99 אחוז מהמקרים הם פח אשפה, לכן סאונדבר הוא דבר חובה לדעתי ברוב המקרים.

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסכים, רוב הבעיה היא בכיוון וברוב הטלוויזיות יש רמקולים אשפה (כמו ברוב המסכי מחשב אגב… לכן זה כמעט פיצר לא רלוונטי)

That said והסיבה ששאלתי - יש כמה שהן דווקא סבירים.

מניסיון אישי - סדרה 8 של סמסונג וlg c1 (שתיהן בצד הגבוהה) מגיעות עם רמקולים לדוגמא שעם מיקום טוב של הטלוויזיה - סאונד באר זול לא יהיה שדרוג (חוץ מהסאב וופר)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אפשרות אחרת, במידה ויש מקום, זוג רמקולים מוגברים כדוגמת ה-Edifier 1280.

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

לכל מי שכותב כאן לגבי סאב נחוץ \   לא נחוץ

בוודאי שנחוץ

כי רמקול שלא מוציא נמוכים כמו שצריך בעצם גורם גם לחדשות להשמע רע, צעקני, דוקר באוזן

התדרים הנמוכים מאזנים את זה

אז כן גם אם אתה רואה רק חדשות מומלץ שיהיה באס

זאת הסיבה שבטקסים מביאים מערכת עם סאבים ולא רק טופים

למשל, כשאנשים משוחחים במטבח, כמעט ולא ניתן לשמוע את מה שנאמר בטלווזיה. 

זה לאו דווקא קשור לרמקול של הטלוויזיה

אלא למיקום הטלוויזיה ביחס  למטבח, גודל החלל ואקוסטיקה...

בעבר ההורים שלי עשו שיפוץ וקניתי להם מתנה 77" של LG שעלתה לי מאוד יקר בזמנו, סביב 16,000

לפני שחיברו את המערכת, גם כשישבת בסלון מול המסך לא שמעת כלום

היית צריך להגביר מאוד וזה היה עושה המון רעש ופחות סאונד

ולמה?

כי הסלון שלהם חלל מאוד גדול ואין כל כך מה שימרכז את הסאונד שיוצא מהרמקולים ישירות למי שיושב מולם בספה שגם היא דיי רחוקה

אם היה קיר משמאל לטלוויזיה הסאונד היה הרבה יותר טוב

אז זה לא תמיד קשור לטלווזייה \ גודל הרמקולים \ איכות

לפעמים המיקום של הספה \ מטבח ביחס לטלוויזיה הוא פשוט כזה שלא מאפשר לקבל סאונד טוב\סביר

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

כי רמקול שלא מוציא נמוכים כמו שצריך בעצם גורם גם לחדשות להשמע רע, צעקני, דוקר באוזן

לא בהכרח

לפני 5 שעות, Transporter כתב:

לא בהכרח. תדרים נמוכים יכולים גם למסך את הדיבור.

רמקול לא טוב עם סאב לא טוב, לא מאזן שומדבר, אם כי בגדול אתה צודק, סאב טוב משפיע לטובה על כלל התפיסה שלנו את הסאונד.

כמו שכתבת, בד"כ מה שדופק את היכולת להבין את הדיבור זו אקוסטיקה. לא צריך ללכת לטלוויזיה, אנחנו חווים את זה גם בדיבור יומיומי בחללים בעיתיים.

בגלל זה אני אומר, מי שרוצה לשמוע את הטלוויזיה ברור בלי להכנס להוצאות וניסיונות באקוסטיקה (שיכולה להיות גרועה גם אם שופכים עשרות אלפים), רמקול נייד פותר לו את הסוגיה. שיקשר רמקול BT לטלוויזיה וייקח אותו איתו למטבח. הדבר היחיד שייסבול ממנו, אולי, זה חוסר סינכרון קל לשפתיים. זה לא קריטי כשהמטרה היא לשמוע חדשות תוך כדי שעושים משהו אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יכול להמליץ על LG SN7Y. מרוצה מאוד מהיכולות שלו, כמובן יש לוודא חיבור שלו אל יציאת HDMI arc בטלויזיה על מנת שכל ה Sources יצאו דרכו. 

הסאב שלו משנה חיים בהשוואה לרמקולים ללא סאב\רמקולים של הטלויזיה, וכבונוס תומך Dolby Atmos (צריך ווליום די גבוה כדי להנות מהאפקט אבל הוא לגמרי מספק).

פורסם (נערך)

לדעתי האפשרויות שהבאת קצת מוגזמות במחיר, במיוחד לשימוש שכתבת.

בבלאק האחרון  קניתי את ה Samsung HW-Q600A מאלמ  ב750 ש"ח , לשימוש קצת יותר כבד משלך ,צפייה בסרטים/מוזיקה, בחלל דיי גדול .

לדעתי הוא נותן תמורה מעולה לכסף, מחיפוש קליל בגוגל עדיין ניתן למצוא אותו סביב אותו מחיר.

המינוס היחיד שאני יכול לציין עליו ש Q SYMPHONY (שלפי היצרן מותאם לשימוש בטלווזיה של סמסונג בלבד) גמגם כשניסיתי להפעיל אותו על הטלווזיה שלי (תוצרת סוני) , לא הרגשתי בהבדל משמעותי כשכיביתי את האופציה.

עריכה אחרונה על ידי GAD57
תיקוני הקלדה
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Transporter כתב:

לכל מי שכותב כאן לגבי סאב נחוץ \   לא נחוץ

בוודאי שנחוץ

אז כן גם אם אתה רואה רק חדשות מומלץ שיהיה באס

מישהו מאיתנו מפספס משהו... מספיק לחבר 2 רמקולים בלי סאב למחשב או להקשיב למערכת בסיסית ברכב בשביל להבין שאפשר לשמוע חדשות בצורה שהיא לא צעקנית ולא דוקרת באוזן.

יש לי חשד קל שאתה אודיופיל? :)

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • תוכן חדש...