Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחמם מים בגז - כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד השמש אצלינו מעאפן, בשיא הקיץ הוא סביר, מעבר לזה כמעט ולא יעיל, והחלק החשמלי שבו מחמם לאט מדי - 4 שעות הפעלה מספיקות למקלחת של אדם וחצי בערך. הדוד בן 10-11, והוחלף בו כבר כמה פעמים החמם, כשכל פעם שפותחים אותו יוצא שחצי דוד מלא באבן (הוד השרון מפורסמת בכמויות האבן במים שלה).

עכשיו.. הציעו לי מפזגז לעבור לחימום מים בגז, או במקום דוד השמש, או במקביל, כך שאם הדוד מספק מים חמים המחמם מזהה את זה ולא עובד, בעלות של מעט פחות מ 4000 ש"ח כולל התקנה ו 3 שנים אחריות. על פניו מאוד מפתה, מים חמים ללא הגבלה 24/7, או מדוד השמש בקיץ או מהמחמם (מוקדם בבוקר או בחורף), מאפשר לבטל לגמרי את החימום החשמלי בדוד השמש, ואומנם יגדיל קצת את חשבון הגז, אבל יתקזז עם החשמל שגוזל הדוד היום לחימום.

אותי מדאיגים שני דברים:

1. בטיחות.

2. שיש משהו שאני מפספס - הרי אם הכל מושלם למה כולם לא מחממים בגז?

אשמח לשמוע תובנות מניסיון עם המערכות האלו.

פורסם (נערך)

עלות יחידת חום בגז בד"כ גבוהה יותר מאשר חשמל.

גם הוא יכול להסתם מאבנית ואז ספיקת המים החמים יורדת.

תנסה אולי להוריד את הטמפרטורה על התרמוסטט בדוד? אולי תשקע פחות אבנית.

בכל מקרה, אני עברתי להתקלח במים קרים, הכי חסכוני.

את הילדים קצת יותר קשה לשכנע בסגולות הבריאות של המים הקרים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • מעניין 1
פורסם

בני כמה הקולטים?

הייתי מתחיל בניקוז האבנית והבוצה מהקולטים והחלפת חמם שבטח סתום מאבנית.

אם באמת יש הרבה אבנית אז מסנן סיליפוס לפני הדוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

יש לי בעיה דומה (ראש העין) או אם לדייק, בעיה של בעלי הדירה.

הבעיה שאתה מתאר לא תפתר במחמם גז, הרי בסופו של דבר אבנית מצטברת על גופי חימום ,בין אם במחמם הגז ובין אם בדוד.

הייתי בודק התקנה של סנן סילופוס בכניסה לדוד בשביל לטפל באבנית, אולי אפילו בכניסה לדירה בשביל לשמור על כל הצנרת.

עריכה אחרונה על ידי GAD57
פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אם באמת יש הרבה אבנית אז מסנן סיליפוס לפני הדוד.

תמיד חשבתי שכל הדברים האלו הם בגדר וודוו... אבל כשאני שומע את זה ממך, זה נשמע אחרת.

הדוד והקולטים בני 10-11 בערך, תוצרת כרומגן, הוחלפו כשעשינו תמ"א 38 בבניין, ב 2012.

לפני 14 דקות, GAD57 כתב:

אבנית מצטברת על גופי חימום ,בין אם במחמם הגז ובין אם בדוד

המחשבה שלי היתה שהאבנית מצטברת בדוד בגלל שהמים עומדים שם ועוברים מחזורי חימום, בעוד שבמחמם גז, המים עוברים בצינורות ומתחממים תוך כדי, ולכן האבנית תזרום עם המים. מצד שני, יכול להיות שאני לא מספיק מבין בזה...

לפני 50 דקות, Nemesis כתב:

קצת יותר קשה לשכנע בסגולות הבריאות של המים הקרים.

אני אעשה את זה רק אם אחליט שאני רוצה לבלות את הלילות בשק"ש על הרצפה במרפסת...

😄

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

מסנן סיליפוס

רק בבקשה אל תקראו לזה מסנן, זה עושה בדיוק ההפך מההגדרה של פעולת הסינון (מוסיף חומר למים, לא מסנן מהם משהו).

בכל מקרה סיליפוס זה אחלה פתרון למניעת אבנית, אבל מומלץ  לחבר רק לדוד ולא לכל מי השתיה.

פורסם (נערך)

לי יש מסנן סילפוס על הראשי.

של עמיעד סופר, העלות שלו גבוה יחסית, התקנתי אותו שהיה מבצע, וזה היה 1200 כולל התקנה.

האבנית זה לא רק לדוד, זה גם למכונת כביסה, למקלחת, לקומקום, ולכל הצנרת שבבית.

הוא מגיע גם עם מסנן של 50 מיקרון שמסנן חלודה עם יש.

מחליף מחסנית פעם בחצי שנה, קונה ישירות מעמיעד ומחליף לבד, לוקח דקה.

קראתי הרבה על הסילפוס לפני וניסיתי להבין האם מסוכן או לא? לא נמצא משהוא חד משמעי, והרוב אומר שלא 

מה כן, מאוד מאוד חשוב שקונים את הסילפוס זה רק איכותי ממשווק מורשה, אני קונה מעמיעד שמגיע סגור הרמטית במחסנית, והוא מגיע מגרמניה עם תו תקן לשימוש במיי שתיה.

יש כאלו שקונים סילפוס במשקל שמגיע ממקורות לא ברורים, וזה אכן לא בטוח.

אצלי הדוד שמש, בשיא החורף אחרי שעה יש מים מספיק חמים ל 3 מקלחות.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אכן הסיליפוס הוא לא מסנן אלא מוסיף למים חומרים שמונעים מהאבנית להתגבש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, Fazer כתב:

אותי מדאיגים שני דברים:

1. בטיחות.

2. שיש משהו שאני מפספס - הרי אם הכל מושלם למה כולם לא מחממים בגז?

אשמח לשמוע תובנות מניסיון עם המערכות האלו.

הבטיחות היא טובה אם המקום בו מותקן התנור מאורר (גם מלמטה).

ה"בעיה" היא מחיר הגז.

אני מניח שמדובר בצובר אחרת זה לא משתלם. אם ועד הבית ירצה, אפשר להתחיל במו"מ אן אפילו להתנייד לחברת גז אחרת. מו"מ מוצלח יכול להוריד את המחיר לרמה שזה יהיה משתלם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אם תתקין גז, יהיו לך מים חמים זמינים תמיד, תמורת כמעט כפול חשבון חודשי. רק אתה יודע אם זה שווה את זה.

פורסם
לפני 5 שעות, Fazer כתב:

דוד השמש אצלינו מעאפן, בשיא הקיץ הוא סביר, מעבר לזה כמעט ולא יעיל, והחלק החשמלי שבו מחמם לאט מדי - 4 שעות הפעלה מספיקות למקלחת של אדם וחצי בערך. הדוד בן 10-11, והוחלף בו כבר כמה פעמים החמם, כשכל פעם שפותחים אותו יוצא שחצי דוד מלא באבן (הוד השרון מפורסמת בכמויות האבן במים שלה).

אצלנו אין קולטים על הגג, כך שכל החימום רק מגוף חימום חשמלי. גם אצלנו יש בעיה של אבנית.

תקפיד להרכיב גוף חימום שיש על ידו מוט מגנזיום.

ואצלנו ¼ שעה של הפעלת החימום מספיקה למקלחת של מעל 10 דקות.

כאשר אתה מודד מקלחות לפי אדם, זה בעייתי משהו, אחד מתקלח 10 דקות בזרימה בינונית, השני מתקלח 20 דקות עם זרימת מים מקסימלית.

פורסם

לפני 4 שנים הוספנו מחמם מים בגז בטור אחרי הדוד שמש.

אני מרוצה ++

מים חמים תמיד בלי הגבלה.

החיסרון זה העלות 

יותר יקר לחמם מים בגז מאשר בחשמל.

ושהמים לא נגמרים בחורף המקלחות מתארכות.

אצלנו תוספת בחשבון גז+ מים (בניכוי קיזוז החשמל) למשפחה של 5 נפשות.

בערך בערך 200-300 שח לחודשיים בחורף.

חוץ מזה לא מצאתי חסרונות.

ממה שהבנתי הוא בטוח מאוד, יותר בטוח מכיריים גז.

שאלתי את חמותי שיש לך גם מחמם מים בגז פעם בכמה זמן צריך לנקות אותו מאבנית.

היא אמרה שיש לה אותו סביב 15 שנה ובנתיים לא היה צריך (ויש לחץ מים חמים טוב אצלה)

נשמע די אוטופי. לא יודע

• רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

אני לא יודע איך אפשר להסתדר בלי. בייחוד אם אין לך דוד שמש.

חברת הגז מציע ניקוי אבנית פעם בכמה שנים. הם יוצרים קשר. מגיע טכנאי ומעביר דרך המכשיר איזה חומר. העלות באיזור 150-300 ש"ח לא זוכר בדיוק. 

קרוב משפחה התקין לאחרונה מחמם מים על חשמל. לדבריו זה חסכוני יותר. שווה לשקול גם.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...