Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבד 

לפני כחצי שנה ניכנס בי אוטובוס של חברת אפיקים [יום אחרי שקניתי את הרכב] גרם נזק לרכב לקחתי פרטים של נהג האוטובוס רשיון רכב וזהו

וכן לקחתי שמאי של הערכת נזק והנזק הוערך ב 27 אלף שח

כמובן שילמתי לשמאי בתקווה לקבל כסף מחברת האוטובוסים

אך נאמר לי שהם רק מתקנים ולא משלמים כסף דבר שני לטענתם הנהג אומר שהוא לא אשם אלא אני אשם 

אני באופן אישי לא מבין בכלל בתחום לכן אני מצרף כאן תרשים של התאונה וכן את טענת הנהג שבאופן כללי כאמור הם לא לוקחים שום אחריות השאלה מי אשם ואם כן מה אוכל לעשות תודה רבה לעונים 

תיאור התאונה-אני רציתי לפנות שמאלה מרחוב שלמה בן יוסף לרחוב יהודה המכבי והאוטובוס רצה לפנות ימינה משלמה בן יוסף לרחוב יהודה המכבי 

טענת הנהג 

עמד לפני פניה.

ואתה בזמן פניה, סטית לכיוונו ופגעת בו.

השאלה מי אשם ? 

image.thumb.jpeg.8976b73bc5c62d0ae0c9740e21f1c90a.jpeg

פורסם

תגיד - אני צריך להיות בלש כדי למצוא את הצומת? אם אינך מעלה תמונות או קישור למפות גוגל לפחות תציין שמדובר באשדוד.

ולפי הציור שלך שניכם פניתם שמאלה, כלומר אין לאף אחד זכות קדימה לפי החוק. אם אחד מכם פנה ימינה (מנקודת מבטו) הרי שהאחר היה צריך לתת ז"ק.

אז לפי מפות גוגל (צילומים מ-2015) מי שאשם זו עיריית אשדוד שלא הסדירה את הצומת, לא הציבה רמזור או תמרורי 301/302. אם אין שם תמרורים כנראה ששניכם אשמים, אפילו במידה שווה. אתה יכול ללכת למשפט, אבל להערכתי סיכוי גבוה שהשופט יקבע שכל אחד ישלם את נזקיו, או שתשלמו לקופה משותפת, כל אחד מחצית מהנזק המצרפי.

בכל מקרה - חברת האוטובוסים אינה רשאית לקבוע היכן יתוקן הרכב שלך, אבל עליך להביא בחשבון שבארוע כזה אתה (או הביטוח שלך) תשלם את חלקך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 45 דקות, המהיר הזהיר כתב:

צומת עם רמזור?

איפה הוא נכנס בך?

תן יותר פרטים

ואוו מה זה קשה לי להגדיר לא טוב בזה כי לא בקי כל כך 

אבל זה ללא רמזור זה מחולק עם מעבר חצייה 

אולי אני ילך עם רחפן ויצלם את זה מלמעלה יעזור .?

לפני 14 דקות, sperial כתב:

תגיד - אני צריך להיות בלש כדי למצוא את הצומת? אם אינך מעלה תמונות או קישור למפות גוגל לפחות תציין שמדובר באשדוד.

ולפי הציור שלך שניכם פניתם שמאלה, כלומר אין לאף אחד זכות קדימה לפי החוק. אם אחד מכם פנה ימינה (מנקודת מבטו) הרי שהאחר היה צריך לתת ז"ק.

אז לפי מפות גוגל (צילומים מ-2015) מי שאשם זו עיריית אשדוד שלא הסדירה את הצומת, לא הציבה רמזור או תמרורי 301/302. אם אין שם תמרורים כנראה ששניכם אשמים, אפילו במידה שווה. אתה יכול ללכת למשפט, אבל להערכתי סיכוי גבוה שהשופט יקבע שכל אחד ישלם את נזקיו, או שתשלמו לקופה משותפת, כל אחד מחצית מהנזק המצרפי.

בכל מקרה - חברת האוטובוסים אינה רשאית לקבוע היכן יתוקן הרכב שלך, אבל עליך להביא בחשבון שבארוע כזה אתה (או הביטוח שלך) תשלם את חלקך.

צודק סליחה 

זה אכן באשדוד ונכון  פנינו שמאלה ואין שם תמרורים כלל !!

הקטע שהוא פגע עם החלק הקדמי של האוטובוס בחלק האחורי של הרכב שלי מה שאומר שאני ניכנסתי ראשון 

בכל אופן ממש תודה על התשובה המופרטת לא מובן מאליו 

פורסם (נערך)

אין אצלנו חוקי 4 stop junction או משהו דומה שמגדיר שהראשון שמגיע הוא הראשון שנכנס לצומת. 

צילום ממצלךמת דרך יש לך?

דרך אגב, הפגיעה מאחור לא בהכרח מעידה על כך שהאוטובוס נכנס אחריך, כי זה רכב גדול וכבד. אתה יכול להכנס אחריו ועדיין להקדים אותו ולפגוע בו עם חלקו האחורי של הרכב שלך.

בצמתים מסוב זה - שאני חייב לומר שלא נתקלתי בכמותם הרבה שנים - החוכמה היא לעצור, לבדוק מה קורה בשאר ענפי הצומת, ליצור קשר עין עם נהגים אחרים וממש לא למהר להכנס לצומת. יותר מזה - אני מתנהל כך גם כאשר יש תמרורים שמסדירים את זכות הקדימה בכניסה לצומת, מעדיף לתת למישהו אחר לעבור גם אם זה מערב אותי בכמה שניות.

אגב - מה אומר סוכן הביטוח?

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתמונות גוגל נראה שלשני רכבים פרטיים אין בעיה לפנות בו״ז, ולי נראה שגם לאוטובוס יש שם מספיק מקום לעבור בלי לפגוע ברכב ממול אם הוא נצמד לסימון הנתיב משמאל.

אבל לא נהגתי בואטובוס מימי, והתמונות לפעמים מעותות את המציאות.

אם יש לך אפשרות, חזור למקום ותראה האם אוטובוסים שפונים שם יכולים לבצע את הפניה בלי לחרוג מהנתיב או לא.

אם הם לא מסוגלים, אז לדעתי הלא מקצועית, על נהג האוטובוס חלה אחריות מוגברת כי הוא זה שנאלץ לזלוג למסלול שלא ״שלו״.

זה כמובן לא מבטל את האפשרות שהאוטובוס כבר החל בחצית הצומת ופות״ש הגיע במהירות, ולא אפשר לנהג האוטובוס להגיב.

בית משפט כנראה יחלק את האשמה בצורה כזו או אחרת בין שני הנהגים. אבל זה רק הניחוש שלי.

פורסם
לפני 56 דקות, Be roo כתב:

מתמונות גוגל נראה שלשני רכבים פרטיים אין בעיה לפנות בו״ז, ולי נראה שגם לאוטובוס יש שם מספיק מקום לעבור בלי לפגוע ברכב ממול אם הוא נצמד לסימון הנתיב משמאל.

אבל לא נהגתי בואטובוס מימי, והתמונות לפעמים מעותות את המציאות.

אם יש לך אפשרות, חזור למקום ותראה האם אוטובוסים שפונים שם יכולים לבצע את הפניה בלי לחרוג מהנתיב או לא.

אם הם לא מסוגלים, אז לדעתי הלא מקצועית, על נהג האוטובוס חלה אחריות מוגברת כי הוא זה שנאלץ לזלוג למסלול שלא ״שלו״.

זה כמובן לא מבטל את האפשרות שהאוטובוס כבר החל בחצית הצומת ופות״ש הגיע במהירות, ולא אפשר לנהג האוטובוס להגיב.

בית משפט כנראה יחלק את האשמה בצורה כזו או אחרת בין שני הנהגים. אבל זה רק הניחוש שלי.

זה מה שטוענת החברה להגנתה שאני גלשתי לנתיב של האטובוס והוא היה בסדר גמור כמובן שהדברים לא היו כך השאלה חובת ההוכחה על מי 

פורסם

לגרסתך, אתה והאוטובוס פניתם כל אחד לשמאלו, ובתוך הצומת אירעה תאונה.

הגרסה של חברת האוטובוסים, כמו שהבאת אותה, היא שהאוטובוס עמד, ואתה נכנסת בו, בזמן שהוא עומד.

הבנתי נכון?

כי אם אכן כך, הרי שמדובר ב-2 גרסאות שונות בתכלית, ואולי ניתן להפריך אחת מהן.

האם ישנם תימוכין לאחת הגרסאות? למשל, מצלמת דשבוארד, מצלמת אבטחה של עסק באיזור, צילום של הפגיעה (אם עצרתם במקום ותיעדתם את הפגיעה), שברים או רסיסים על הכביש, וכו'

פורסם (נערך)

גירסת נהג האוטובוס שהוא עמד כלומר לא נכנס לצומת עדיין ופות"ש נכנס בו היא הרבה יותר מופרכת מאשר הגירסה של פות"ש כי התאונה אירעה בתוך הצומת כאשר שניהם בפניה כל אחד שמאלה שלו.

האם  לפות"ש יש ביטוח מקיף? אם כן משאיר את המאבק לחברת הביטוח שלו.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בשום מקום לא נאמר שגרסת נהג האוטובוס הוא שעמד.

להוכיח מי "פלש" לנתיבו של האחר יהיה קשה בלי צילומים מזמן התאונה.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.1.2023 בשעה 16:11, יוסף2435 כתב:

שלום לחברי הפורום הנכבד 

טענת הנהג

עמד לפני פניה.

ואתה בזמן פניה, סטית לכיוונו ופגעת בו.

ו... האם באוטובסים יש בכולם מצלמות דרך?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

'צטערת. שכחתי את המיקרוסקופ במעבדה.

היכן בצומת התרחש המפגש? 

• תוכן חדש...