Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ-4 שנים טיילתי באיזור עם רנו מודוס קטנה שנשכרה ברומא.

רכב קטן אכן חיוני, גם בעיורות עברנו בכמה סמטאות שבהן קיפלנו מראות.

וגם לי לא היה קושי להסתדר עם תרבות הנהיגה שם. בכבישים הבינעירוניים כולם ערים לסביבה, מקבלים החלטה ומבצעים, לא עוברים נתיב לאורך חצי קילומטר.

יצא לי לחצות את נאפולי בשעת השיא, כולם מבינים שגם לי וגם להם יש זכות לעבור, עובדים בשיטת הריצ'רץ' ומוחלים על כבודם.

תענוג.

פורסם

@ליסינג בצער "באת לי טוב" עם הפוסט הזה...

בדיוק מתכנן טיול לשם בחודש מאי. הייתי שם לפני כמה שנים כנוסע באוטובוס, הנהגים שם תותחים אמיתיים.

מה שלא מסתדר לי בארגון הטיול הוא החזרת הרכב בנאפולי באמצע הלילה, האתרים של חברות ההשכרה לא ממש נותנים מידע מדוייק לגבי קיום תיבת החזרה, אני לא מצליח לקבוע אם זה כי באמת אין כזו, או שהם פשוט לא מסודרים מבחינת המידע באתר.

לגבי גודל הרכב, אין סיכוי שאני שוכר רכב קטן, המינימום הוא סקודה קאמיק...מקווה שהיא לא תהיה גדולה מדי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

נהגתי באזור עם קיה ספורטאג'. אכן הגודל מאתגר בעיקר בגלל צפיפות דרכי הכניסה לחניונים והחנייה עצמה. בתוך הכפרים זה היה פחות או יותר בסדר.

פורסם

הייתי בספטמבר השנה שמה

הוויז שלח אותי שמה לכל מני מקומות הזויים שעם הפיאט 500 שנתנו לי שמה הגיש צפוף. בעיקר כשחפרתי בgoogle maps למצוא מסעדות מקומיות טובות בכפרים. במקומות התיירותיים לפעמים בהמלצות בכל מני אתרי טיולים אומרים לך איפה לחנות נוח ואז במציאות אתה מגלה שאתה נוסע בין מיליון הולכי רגל ושזה חניון למיליונרים שצריך להזמין מראש ושטויות כאלה ואז צריך לפרסס בסמטה שהולכים בה כמות אנשים של הפגנה. ואז יוצא משמה נוסע 500 מטר ויש חניון מסחרי גדול נורמלי לאנשים עממיים. תמיד תמיד עדיף לחנות קצת בחוץ באיזורים האלה ולהתעלם מהממליצים הפלצנים עם החניונים ההזויים שלהם שלא מסוגלים ללכת ונהנים לתת את המפתחות לכל מני סדרנים.

בנאפולי עצמה יש מלא חניונים זולים איפה שהנמל והספינות קרוזים. זה מאוד קרוב לכל המרכז, לצערי גיליתי את זה רק לקראת סוף הטיול. לקחתי מלון 2-3 ק״מ מהמרכז והשארתי את האוטו שמה בימים של נאפולי עצמה והלכתי ברגל, והחניה בנמל היתה כמה מאות מטרים מכל דבר מעניין... 

בדרך אמאלפי באתי ביום שני בבוקר לא יותר מדי מוקדם והיה ריק מאוד. יום שני היה מעולה וכדאי לכולם לבוא בשני. יכלתי לחנות חופשי בכל הנקודות תצפית וקרוב לכמה מקומות שהולכים אליהם ברגל. הכביש היה ריק ושקט ולא מסוכן. הייתי עם ביטול השתתפות עצמית אז נכנסתי לכלמני חניות מוזרות שמה בשוליים ומה לא, הוספתי לאוטו 2 שפשופים שמה, בחיים לא שפשפתי אוטו בחו״ל אבל שמה זה קצת בלתי נמנע אם רוצים לעצור בצד להסתכל.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

טיילנו שם ב-2016. בהשכרה בחרתי גולף וקיבלתי מרצדס GLA. קראתי מראש על התנועה ה״מאתגרת״ באזור ולכן דאגתי לבחור בית מלון עם חניה. אחרי הנסיעה אל תוך העיירה שלנו, הבנו שאת הרכב אנחנו משאירים בחניה ולא מוציאים אותו יותר עד החזרה לשדה התעופה. אפילו החנייה הייתה קשה והצלחתי לשפשף את הפגוש למרות הנחיה של סדרן מהמלון. התניידנו בין העיירות ואל סלרנו וחזרה בעזרת אוטובוס או מעבורות, מאוד נוח ומומלץ לשמירה על הרוגע. ללא ספק מומלץ רכב קטן, גם אם משאירים אותו במלון. למרות הכל, זה אזור מדהים ואחד היפים שהייתי בהם, מומלץ בחום.

עריכה אחרונה על ידי TheArcane
פורסם
לפני 11 שעות, Casper כתב:

בדיוק מתכנן טיול לשם בחודש מאי. הייתי שם לפני כמה שנים כנוסע באוטובוס, הנהגים שם תותחים אמיתיים.

מה שלא מסתדר לי בארגון הטיול הוא החזרת הרכב בנאפולי באמצע הלילה, האתרים של חברות ההשכרה לא ממש נותנים מידע מדוייק לגבי קיום תיבת החזרה, אני לא מצליח לקבוע אם זה כי באמת אין כזו, או שהם פשוט לא מסודרים מבחינת המידע באתר.

לגבי גודל הרכב, אין סיכוי שאני שוכר רכב קטן, המינימום הוא סקודה קאמיק...מקווה שהיא לא תהיה גדולה מדי.

לגבי החזרה באמצע הלילה - לא ראיתי זכר לתיבות החזרה ולדעתי גם החניון ננעל ללילה, כשהסוכנויות לא פעילות. זה היה חלק מהשיקול שלי בבחירת טיסות הלוך וחזור (עם Ryanair).
אני גם לא בן אדם קטן וזוגתי ממש אוהבת רכבים גדולים (כפי שרואים בחתימה), ואני לרוב מזמין רכב במידה אחת לפחות מעבר למה שאנו בפועל צריכים, אבל כאן הייתי ממליץ בחום לשקול ללכת על משהו יותר קטן, למרות שקאמיק עשוי להיות סביר.

אין לי מושג מה תהיה התנועה במאי, אבל מנחש שיותר מאשר בתחילת ינואר וזה עשוי להיות יותר מאתגר.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
בתאריך 13.1.2023 בשעה 20:46, ליסינג בצער כתב:

במשרד התעקשו לראות את הרישיון הבינלאומי - לראשונה בכמעט 30 שנות טיולים לחו"ל.

בחודשים האחרונים התחילו עם השטות הזאת גם בספרד, כאילו מישהו נכשל במסדר מפקד ועבר 'חידוד נהלים'. נפל עליי משום מקום פעם אחרונה שלקחתי אוטו בסניף הפרברי הקטן שלי, שהפקיד הקבוע בו משכיר לי מכוניות עשר פעמים בשנה מאז 2017.

ניחוש מושכל : לאחרונה בכל חברות ההשכרה בעולם יש מחסור במכוניות, וזו דרכן להימנע מתשלום פיצויים במקרה של ביטול הזמנה. סינון הדוק יותר של 'לא רציניים' למיניהם = יותר מכוניות לאלו שבאו מוכנים. קומון סנס והתחשבות בלקוח זה לחלשים.

אהבתי את הניתוח שלך לגבי התנועה המקומית, זה משהו שישראלים בד"כ לא קולטים גם אחרי עשור ברילוקיישן 👍. ולגבי נהגי האוטובוסים, יש כמה סרטונים ביוטיוב שמראים אותם בפעולה... חבר'ה אסרטיביים, לטוב ולרע.

לפני 16 שעות, Casper כתב:

אין סיכוי שאני שוכר רכב קטן, המינימום הוא סקודה קאמיק...

לא הייתה לך פעם מיצובישי קולט, מאלו שלא הגיעו לארץ? 🙂

פורסם
לפני 11 שעות, ליסינג בצער כתב:

לגבי החזרה באמצע הלילה - לא ראיתי זכר לתיבות החזרה ולדעתי גם החניון ננעל ללילה, כשהסוכנויות לא פעילות. זה היה חלק מהשיקול שלי בבחירת טיסות הלוך וחזור (עם Ryanair).
אני גם לא בן אדם קטן וזוגתי ממש אוהבת רכבים גדולים (כפי שרואים בחתימה), ואני לרוב מזמין רכב במידה אחת לפחות מעבר למה שאנו בפועל צריכים, אבל כאן הייתי ממליץ בחום לשקול ללכת על משהו יותר קטן, למרות שקאמיק עשוי להיות סביר.

אין לי מושג מה תהיה התנועה במאי, אבל מנחש שיותר מאשר בתחילת ינואר וזה עשוי להיות יותר מאתגר.

ענו לי מ- europcar שיש תיבת החזרה, וניתן להחזיר את הרכב 24/7.

כרגע שוקל לשנות יעד, כי בשבילי טיול בחו"ל חייב לכלול טיול עם רכב...ונראה שבחודש מאי לא ממש אהנה מלטייל עם הרכב באזורים האלו.

• רעיון טוב! 1

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפני 7 שעות, Derish כתב:

במשרד התעקשו לראות את הרישיון הבינלאומי - לראשונה בכמעט 30 שנות טיולים לחו"ל.

לפחות הרישיון עכשיו תקף ל-3 שנים ועולה רק 8 ש"ח, כך שזה קצת יותר נוח מבעבר

פורסם

אין יותר ממסי. יש רשימה באתר צשרד התחבורה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד עכשיו הצורך ברשיון בין לאומי היה מצד חברות הביטוח בחו"ל שהשתמשו בזה כדי להתנער מתביעות. לחברת ההשכרה לא היה איכפת. כנראה שלחברות ההשכרה נמאס להן מלקוחות ישראלים שמתווכחים על עינייני ביטוח.

פורסם
בתאריך 15.1.2023 בשעה 09:47, Casper כתב:

אני טיילתי שם עם רכב והחזרתי את הרכב בלילה, המשרדים פתוחים אך ההחזרה היא לתיבת מפתחות שצמודה למשרד

• תוכן חדש...