Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט אם לגדל כלב שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכלב הנוסף היה אצלנו מספר פעמים והוא מסתדר עם הכלב הראשון. יש הפתעות שמחכות לי שאני לא יכול לחשוב עליהן?

כל מה שעולה לי בראש זה המעמסה הכפולה בטיולים ועלויות אוכל אבל האם חוץ מזה יש עוד משהו?

מדובר בבעלים שיש להם שני כלבים והם לא מעוניינים בכלב השני שהם עצמם הכניסו למשפחה וזה מה שמוזר פה (הוא היה אצלהם בסה"כ חודש והם אימצו אותו כשהוא היה בן 4 חודש. סה"כ עדיין מדובר בגור בן 5 חודש). הכלב שקט ואני מכיר אותו מהגינת כלבים ומהשהות אצלנו בבית אבל לא יותר מכך

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי (אומנם מדובר בתאומים זכר ונקבה) שניהם יחד לדעתי מקל עלי ועליהם, הם דואגים אחד לשני, משחקים ונהנים, מנקים אחד את השני ולא הורסים שום דבר בבית.

אכן ההוצאה והדאגה כפולה אבל מעבר לזה כל עוד הם מסתדרים יפה יחד אני לא רואה חסרון שעולה על ההיתרון .

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • רעיון טוב! 3

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

גדלתי עם שתי כלבות בבית, ההבדל הוא באמת מינורי מעבר לעלויות. והיתרון לכלבים גדול.

שתי נקודות לשים לב אליהן:

1. להבין למה הם מוסרים את הכלב אחרי חודש, ששלא יתברר שהם מחביאים משהו. יכול להיות שזה משהו תמים כמו העובדה שגור עושה צרכים ונזק וצריך אילוף, או בעיה מהותית יותר.

2. היות ומדובר בגור, זה שהם מסתדרים עכשיו לא מבטיח מה יקרה בעתיד.

כשהגור מתבגר יתכן שהכלב הנוכחי יהיה פחות סלחני, לכן רצוי להעזר במאלף שיעזור לכם לישמור על דינמיקה טובה בינהם ולהמנע מנקודות תורפה (ריב על אוכל, צעצועים וכו'). הכלבות שלי היו חברות טובות מגיל צעיר, אבל גם להן היו מקרים של חצית גבול שאחת "העירה" לשניה. בודדים, אבל היו.

גם את ההכנסה לבית כדאי לעשות בליווי מאלף, זה שהם משחקים בחוץ לא אומר שהכלב שלך יקבל אותו אצלו בבית. ההכרות הראשונית הזו קריטית, צריך לשים לב לשפת גוף וסימנים שמצביעים על אנרגיה שלילית ולהיות מוכנים למקרה של בעיה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם

הכלב עדיין עם בעיית צרכים אבל זה מן הסתם ייפתר (וחוץ מזה יש לי חצר ולהם אין). 

איך אני יכול לדעת אם הם מסתדרים ולא מציקים אחד לשני? איך אפשר לפרש שאחד (נניח הכלב שלי) לא מרוצה מהאורח המתנחל?

פורסם

אפשר למצוא הרבה דוגמאות ע"י חיפוש canine body language בגוגל, לדוגמא

Body Language | Your Dog Has a Lot to Say! - Joyful Dog

זה מציג את הבסיס אבל כל כלב מראה סימנים קצת שונים ולכל כלב יש נויאנסים שלומדים רק עם הזמן ועם תצפיות.

בדרך כלל כלבים בוגרים סלחניים מאוד כלפי גורים, למרות זאת בלי להכיר את הכלבים אי אפשר לנחש איך זה ילך אז אני מצטרף להמלצה על מאלף שיפגוש קודם את הכלבים בנפרד וידריך איך כדאי לעשות את המפגש ואיך להתנהל תוך כדי (אחד הביולוגים שאני עוקב אחריהם הגדיר מאלף כאדם שמיישם עקרונות וממצאים ממחקר על כלבים, מאלפי פורס פרי בדרך כלל עונים להגדרה הזאת).

אומר בזהירות שאני אופטימי בגלל שאם הכלבים מכירים אז תקשורת בסיסית קיימת בינהם, לכן לדוגמא אם לאחד הכלבים לא נוח - הוא יכול לסמן לכלב השני והכלב השני בסבירות גבוה יבין את זה ויגיב בהתאם.

בכללי האווירה צריכה להיות מאוד רגועה ושקטה, לא להעניש בשום מצב (אף פעם בכללי) וגם אם העניינים מתחממים להשאר רגוע (תפקיד המאלף ללמד אותך איך לזהות ולפעול בהתאם).

חשוב לזכור שגם עבור הכלב הנוכחי שלך השינוי משמעותי - הוא צריך להתחשב בעוד כלב בבית (המקום שהוא הכי אוהב לשכב בו עלול להיות תפוס לפעמים), עוד כלב בטיולים (לעצור כשהוא עוצר, להמשיך כשהוא ממשיך).

טיפ זהב מבחנתי זה טיולים משותפים משוחררים ביער\חורשה\חוף\מסלול הקרוב.

בהצלחה!

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי האישית, למרות שאני לא מעז להביא עוד כלב, טובים השניים מן האחד.

הם יעסיקו אחד את השני ויבדרו אחד את השני. יהיה לך טוב במיוחד אם הכלב שיש לך כבר מחונך ברמה טובה ואז הגור יקבל ממנו השראה להתנהגות נכונה.

תכלס המינוס זה עוד לכלוך ובלגאן (אלא אם כן אנחנו מדברים פה על איזשהו שיצו), עלויות אוכל גבוהות יותר, אגרת כלבת (שאולי בממשלה הנוכחית תגיע לכמה אלפים בשנה) והוצאות וטרינר על 2 כלבים.

• אהבתי 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 15 שעות, anonport כתב:

איך אפשר לפרש שאחד (נניח הכלב שלי) לא מרוצה מהאורח המתנחל?

אם אתה לא בקיא בשפת גוף של כלבים, קח מאלף, לפחות למפגש או שניים של הכניסה הראשונית לבית.

זה שווה את ההוצאה, כי הרבה יותר זול למנוע טעויות מאשר לתקן אותן בהמשך.

ללמוד לקרוא את הכלבים זה הבסיס, כדי לנטרל מצבים בעייתים לפני שהם מדרדרים. כך הם גם יבינו שכאשר לא נוח להם, אתה זה שפותר את הבעיה.

בשום מקרה אל תכניס סתם כך את הגור הביתה. את הכניסה לבית חשוב לעשות יחד, כלומר להפגיש את הכלבים בחוץ, לעשות טיול משותף, לתת להם לשחק ורק אז להגיע עם שניהם לבית. 

אבל שוב, צריך תוך כדי לקרוא את הדינמיקה בינהם לפני הכניסה הביתה, ואחריה (להיות עם אעצבע על הדופק בהאכלות המשותפות הראשונות, לשים לב לסימני רכושנות ועוד). צריך להכין את הבית (שלא יהיו צעצועים נגישיםאו אוכל לריב עליו, להכין פינת האכלה נוספת נפרדת, מקום שינה...), לתרגל יציאה משותפת לטיול ראשון יחד...

לגבי צרכים, זה באמת אחד הדברים שקל לפתור.

• אהבתי 1
פורסם

אישית, יש לי לפחות שני כלבים כבר כעשרים שנה, כאשר בחלק מהזמן (כ-5 שנים) היו גם שלושה. כל אחד אומץ באופן אחר ובגיל שונה (אם כי הכי מבוגר היה כבן שנתיים כשאמצנו אותו והכי צעיר כבן חודש). 

אם מדובר בכלבים נורמטיביים, הם ימצאו את ההיררכיה ביניהם ויסתדרו. כמובן, כל עוד כולם רואים אותך ואת בני הבית האנושיים בראש ההיררכיה. בשלב הראשון, צריך גם בעיקר לשים לב בזמן ההאכלה - אם ניתן, לעשות הפרדה פיזית בין הכלבים בזמן האוכל - אפילו שלא יראו אחד את השני אוכל. עם הזמן, אפשר לשים להם קערות צמודות והם יסתדרו.

צריך לשים לב שההוצאות יותר גדולות - האוכל, הוטרינר, התשלום השנתי, כדורים נגד קרציות וכו' - הכל יהיה לך כפול.

פורסם

1) אני אדבר מחר עם הבעלים ואבקש בתחילה לקחת ליום וכעבור שבוע יומיים עד שנגיע ככה לשבעה ימים ומאז הוא ישאר אצלי קבוע. זה גם יאפשר לי לזהות בעיות עוד לפני שאימצתי בפועל. לא תהיה לו בעיה כי הם החליטו בכל מקרה למסור אותו אבל אין להם דד ליין לפי מה שהבנתי.

2) דיברתם על האכלה אבל אני לא מאכיל אותו בשעות קבועות. אני יוצא איתו לשלוש עד ארבע טיולים/סידורים בלי שעות קבועות ולאחריהם אני שם לו חצי כוס חד פעמית מזון יבש (בטיולים אני נותן לו בוטנים, סה"כ 5 ליום). היו לי 2 כלבים לזמן קצר ובאמת ראיתי שהחזק גונב אוכל לחלש 😥

3) מטריד אותי שהוא יכנס לחדרים אסורים בבית (למזלי הצלחתי להרגיל את הכלב שלי) או שילכלך את הבית (הוא נחשב כלב בינוני לעומת הקטן שיש לי כרגע) או נביחות בלילה

פורסם

כמו שהרגלת את הכלב הנוכחי לא להיכנס לחדרים, כך גם תרגיל את הכלב החדש...

נביחות זה נושא קצת יותר בעייתי כיוון שזה לא מעט נושא גנטי. קשה לאלף כלב נבחן שלא לנבוח.

פורסם

גידלתי כלבים קטנים וגדולים, בתקופות עד שלושה בדירה פלוס חתולים.

בסופו של דבר רב הזמן שמוציאים על הכלב הוא זמן הטיול והזמן הזה משתנה רק אם הכלב החדש דורש יותר זמן טיול. מעבר לזה יש עלויות נוספות (וטרינר ואוכל) ויש הבדל בלכלוך בבית. ככל שהכלב יותר גדול, יש יותר שיער, ריח וכו' (כמובן כתלות בגזע). כלב גדול הוא גם מסוכן יותר, בגלל הנשיכה, גם לכלב הקטן וגם לאנשים. זה כמו לגדל חיה אחרת.

איך מסתדרים עם כלבים ואיך הם אחד עם השני?

בתור מי שהעמיד את הכלבים שלו בשלשות, אין בעיה. אבל אם אתה לא טוב בלאלף כלבים, אז העוד כלב נוסף יכול להיות כאב ראש או הקלה גדולה או כל דבר בין לבין... לך תדע.

לכן אני ממליץ לא לסמוך על המזל, לקבל קצת עזרה מקצועית ממאלף, וללמוד לתפעל את הכלבים טוב. כשעושים את זה, אז זה נחמד מאוד כשיש שני כלבים שמסתדרים ומארחים אחד לשני חברה כשאתה לא שם.

כשיש יותר מכלב אחד, זו דינמיקה אחרת לגמרי, בגלל היחסים ביניהם, ואני דווקא מאוד אהבתי את זה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...