Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, hondacivic02es כתב:

כי הם נוסעים בצורה יותר רגועה ולא נהנים מהרכב. המטרה שלהם היא כנראה להגיע מנקודה A לנקודה B בלי יותר מידי ריגוש.

כמה ריגוש אתה כבר מקבל מאיביזה ליטר עם תוכנה?

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

כמה ריגוש אתה כבר מקבל מאיביזה ליטר עם תוכנה?

רכב מרגש או מהנה לא חייב להיות מהיר. נהגתי רק על דור קודם של האיביזה בגרסת דיזל שכורה ככה שאין לי היכרות עם הדור הזה, אבל דווקא על גרסת הליטר הקלילה שמעתי דברים טובים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 4 שעות, o.r כתב:

זה סיפורם של חצי מרכבי וואג בישראל.

רק חשוב לחדד, אתה תגיע למוסך כל כמה חודשים אם תרצה ולא.

וואלה , מגיע כל 12 חודש לטיפול שגרתי, ארצה ואו לא.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אדרבה שיפורים לרכב "עממי", נראה לי שסט קוילאוברים טוב יעשה רק טוב להתנהגות גם של רכבים לא ספורטיביים בכל, בהנחה ונוהגים איתם באופן ספורטיבי.

דוגמה קלאסית היא מאזדה 2 דור ראשון, רק צריך לשתול בה גיר ידני של פיאסטה, סט קוילאוברים טוב, צמיגים ובלמים ספורטיביים והיא אחלה במסלול חרף ההספק הצנוע (נדמה לי שראיתי משהו כזה כבר בערד).

לפות"ש - איזה דגם של KW התקנת, ודרך איפה קנית? האם היתה סיבה מיוחדת ללכת על קוילאוברים ולא פשוט סט בולם+קפיץ ספורטיבי שהוא זול יותר וההתקנה שלו פשוטה יותר?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 דקות, nadavd4 כתב:

אדרבה שיפורים לרכב "עממי", נראה לי שסט קוילאוברים טוב יעשה רק טוב להתנהגות גם של רכבים לא ספורטיביים בכל, בהנחה ונוהגים איתם באופן ספורטיבי.

דוגמה קלאסית היא מאזדה 2 דור ראשון, רק צריך לשתול בה גיר ידני של פיאסטה, סט קוילאוברים טוב, צמיגים ובלמים ספורטיביים והיא אחלה במסלול חרף ההספק הצנוע (נדמה לי שראיתי משהו כזה כבר בערד).

לפות"ש - איזה דגם של KW התקנת, ודרך איפה קנית? האם היתה סיבה מיוחדת ללכת על קוילאוברים ולא פשוט סט בולם+קפיץ ספורטיבי שהוא זול יותר וההתקנה שלו פשוטה יותר?

הסט שהרכבתי הוא מדגם STREET COMFORT. הלכתי על סט קוילאוברים כי רציתי שיפור דרסטי בכל מה שקשור באחיזה והתחושה שחוזרת מהכביש אליי .

מעבר לזה שהאחיזה וההתנהגות השתפרה, אני מרגיש הרבה יותר בטוח בתוך הרכב. בתאוצה\בריחה ממכשולים\ובלימה פתאומית, אני מרגיש הרבה יותר יציב ממה שהייתי במצב סטוק.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, hondacivic02es כתב:

הסט שהרכבתי הוא מדגם STREET COMFORT. הלכתי על סט קוילאוברים כי רציתי שיפור דרסטי בכל מה שקשור באחיזה והתחושה שחוזרת מהכביש אליי .

מעבר לזה שהאחיזה וההתנהגות השתפרה, אני מרגיש הרבה יותר בטוח בתוך הרכב. בתאוצה\בריחה ממכשולים\ובלימה פתאומית, אני מרגיש הרבה יותר יציב ממה שהייתי במצב סטוק.

אם אתה מבסוט מהסטאפ, זה מה שחשוב. האם הנוחות נפגעה?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 10 דקות, nadavd4 כתב:

אם אתה מבסוט מהסטאפ, זה מה שחשוב. האם הנוחות נפגעה?

אני מבסוט מאוד על השדרוג הזה. כמעט כל האנשי מקצוע שהתייעצתי איתם אמרו לי לא לעשות את זה, אבל אני מרוצה.

יש לסט הקדמי 24 קליקים לקביעת רמת הקשיחות, אצלי זה סגור עד הסוף, ובכבישים משובשים כמו בבני ברק למשל זה בלתי נסבל, אבל זה בלתי נסבל 5 אחוז מהזמן ובשאר הזמן אין על ההרגשה.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, hondacivic02es כתב:

יש לסט הקדמי 24 קליקים לקביעת רמת הקשיחות, אצלי זה סגור עד הסוף

כלומר הכי קשוח? אם תהיה במצב אמצע, 12 קליקים, הבודי רול יהיה ממש נורא? סתם סקרן. 

בתאריך 20.12.2022 בשעה 23:22, hondacivic02es כתב:

לא להתקין בוקסות משופרות למשולשים של POWERFLEX, שגם הדגם הכי פחות קשיח שלהם יהרסו לכם את חוויית הנהיגה ועל הדרך יהרסו לכם עוד כמה חלקים מהפרונט

לא כך כך מבין למה אתה נגד? לדעתי זה תורם ממש לנהיגה ספורטיבית ובכלל מחדד תגובות לטובה. אם שמת קוילאוברים, זה כבר אומר שאתה בראש שלך מחפש ליהנות מההיבט הזה והבוקסות האלה רק מוסיפות עוד נדבך משמעותי לעניין הזה. אצלי ברכב אני מבסוט ממש מהן, שיפור משמעותי מאד. 

מה זה הורס לך בחוויית נהיגה? אם לא תכוון את הקוילאוברים למצב הכי קשיח, אולי יהיה לך יותר טוב איתן. מה בדיוק הרסו לך בפרונט? 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

כלומר הכי קשוח? אם תהיה במצב אמצע, 12 קליקים, הבודי רול יהיה ממש נורא? סתם סקרן. 

.

.

.

מה זה הורס לך בחוויית נהיגה? אם לא תכוון את הקוילאוברים למצב הכי קשיח, אולי יהיה לך יותר טוב איתן. מה בדיוק הרסו לך בפרונט? 

נראה לי שבודי רול מושפע דווקא יותר מקשיחות הקפיצים, לא הבולמים.
תפקיד הבולם לרסן את תנועת המתלים, "קשיח" = תנועה איטית יותר, ובמקרה של הבולם שהתקין פות"ש נדמה לי שהכיוון הוא רק לריבאונד בכל מקרה.

אני גם לא חושב שהכי קשיח יתנהג תמיד הכי טוב אלא שזה צריך להיות תואם לקבוע הקפיץ שמותקן וגם לתוואי ספציפי. לפות"ש אני ממליץ לבדוק כמה הגדרות שונות back to back באותו תוואי ולראות מה מתנהג הכי טוב, ומה הכי נוח.

פורסם
לפני שעתיים, BRAVO30 כתב:

לא כך כך מבין למה אתה נגד? לדעתי זה תורם ממש לנהיגה ספורטיבית ובכלל מחדד תגובות לטובה. אם שמת קוילאוברים, זה כבר אומר שאתה בראש שלך מחפש ליהנות מההיבט הזה והבוקסות האלה רק מוסיפות עוד נדבך משמעותי לעניין הזה. אצלי ברכב אני מבסוט ממש מהן, שיפור משמעותי מאד. 

כן, אני כרגע על מצב הכי קשוח. בהתחלה היה ממש קשה לי להתרגל, זה היה על 14 קליקים, והכל הרגיש קשה מידי. אבל עם הזמן התרגלתי לזה, ורציתי יותר קשיחות מהפרונט. 

לגבי הPOWERFLEX, אני אסביר את זה כך - אחרי שהרכבתי את הבוקסות האלה (ואני רק מציין, זה מהסוג הסגול, זה אומר שזה מהסוג הפחות קשה, יש את השחור שזה באמת רק למסלול), הרגשתי שהרכב יותר קשה מאשר שהקוילאובר על 0 קליקים), זה היה פשוט בלתי נסבל, זה הפך את הרכב ללא נעים. תרכיבו בוקסות כאלה רק אם אתם רק על המסלול. זו דעתי מהחווייה האישית שלי.

העדפתי לחזור לבוקסות מקוריות ובאמת הנוחות חזרה לרכב, זה עדיין קשיח בגלל הקויל, אבל הרכב נעים רוב הזמן. (שוב, תלוי בכבישים הנהדרים שלנו בארץ).

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

נראה לי שבודי רול מושפע דווקא יותר מקשיחות הקפיצים, לא הבולמים.
תפקיד הבולם לרסן את תנועת המתלים, "קשיח" = תנועה איטית יותר, ובמקרה של הבולם שהתקין פות"ש נדמה לי שהכיוון הוא רק לריבאונד בכל מקרה.

אני גם לא חושב שהכי קשיח יתנהג תמיד הכי טוב אלא שזה צריך להיות תואם לקבוע הקפיץ שמותקן וגם לתוואי ספציפי. לפות"ש אני ממליץ לבדוק כמה הגדרות שונות back to back באותו תוואי ולראות מה מתנהג הכי טוב, ומה הכי נוח.

יש משהו במה שאתה אומר, העניין הוא שאני רגיל שהכל קשיח ו"צמוד" בהרגשה של הרכב, ויכול להיות שהורדה קלה של רמת הקשיחות יהפכו את העניין למושלם. בטוח צריך לשחק עם זה. 

פורסם

וואלה, אני לא חושב כמוך על עניין הבוקסות אבל כל אחד וטעמו. מבחינתי זה דבר מדהים שהופך גם את ההיגוי להרבה יותר חד, מגיב ואפילו מתקשר במידה מסויימת, מעבר להשפעה גם על ההתנהגות כביש, בה הרכב מרגיש צמוד וקשיח כפי שתיארת. אם לא היו לי את הבוקסות, לא היה לי בטחון לדחוף את הרכב חזק כמו שלעתים אני עושה בכבישי נהיגה. אני יודע בדיוק איך הרכב יגיב לי במגבלות וכמה אני יכול להרשות לעצמי איתו וגם ממש לשחק עם ההחלקה. 

• תוכן חדש...