Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

התקציב הראשוני כרגע הוא 100-120 אלף(אם אין ברירה נשקול להגדיל),
מחפש רכב ל-6 נוסעים:
2 מבוגרים ו-4 ילדים בגילאי: 8, 6, 4 ו-תינוק - לפחות 2 כסאות בטיחות ו-2 בוסטרים כרגע

ברוב הזמן הרכב משמש לנסיעות לעבודה, בסופי שבוע, חופשים וכו' יהיו נסיעות בהרכב מלא.

המטרה:
רכב אמין, סחיר, מרווח מספיק לנסיעות ארוכות בהרכב מלא כולל מטען סביר
מן הסתם חסכון בדלק או איכות נסיעה יהוו בונוס

הבנתי שהשוק מתחלק בגדול ל-2:
- רכבי 7 מקומות "אמיתיים"(מיציבושי אאוטלנדר\קודיאק\פג'ו 5008) בהם ניתן להסיע 6 מבוגרים בנוחות סבירה והם גדולים ויקרים יותר.
- רכבי  5+2 (אקס טרייל\טויוטה פריוס\ורסו) הקטנים וזולים יותר, אשר להבנתי יתאימו ל-5 מבוגרים ועוד 2 ילדים עד גיל 6? 8? 10? 16? יש נתונים לפי גובה?

אנא עזרו לי בהתלבטות הראשונית בין רכבי 7 מקומות "אמיתיים"לבין רכבי ה 5+2, מי מהם יתאים למטרה שלי?
האם ישנו רכב 5+2 אשר יתאים להרכב המשפחה שלי גם עכשיו וגם בעוד 5-7 שנים?

תודה!

פורסם

מי שציינת כרכבי 7 מושבים ״אמיתיים״ הם ממש לא כאלה…

הגישה מוגבלת, צפוף ומושב נמוך - לא מתאים למבוגרים. ואין כמעט תא מטען כשהם בשימוש.

יש ברשותי טיגואן אולספייס  

רכבי 7 מושבים אמיתיים הם מיניוואנים כמו קרניבל

• אהבתי 1
פורסם

למשפחה שלך טויוטה פריוס/ ורסו יספיקו לכמה שנים טובות קדימה.

ניתן להזיז כל מושב בניפרד ולסדר את הרכב בצורה שמתאימה ל 6 נוסעים.  המושב השביעי מקופל אל תוך הריצפה הופך לבגאז'. 

השורה השניה מחולקת ל 3 מושבים ( ולא ל 2.5 כמו בכל הרכבים האחרים שרשמת,  חוץ מ- 5008). מהבחינה הזאת העדפתי בזמנו את ורסו על אאוטלנדר.

כל הרכבים בהודעת הפתיחה שלך הם 5+2.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ברגע שאתה זקוק לרכב לנסיעות ארוכות (כפי שציינת), כלומר אתה לא רק עם 6 נפשות אלא גם עם ציוד ועגלת תינוק וכו' אני לא חושב שרכבי 5+2 הם אופציה ריאלית אפילו עם גגון, אלא אם כן אתם מאוד יעילים באריזה.

אם לא הקיה קרניבל (המודל הוחלף ב-2018 אבל בתקציב של לדעתי אתה גבולי לשם, אולי רק 2017)  אז ה-C4 גרנד ספייסטורר (שלדעתי 2020 נכנסת בתקציב). הקרניבל עם מנוע בנזין עם כפול כ"ס אבל צריכת דלק לדעתי תהיה גג 1 ל-7. הספייסטורר מנוע 130 כ"ס דיזל שיסחוב, לאט יותר כמובן, אבל סביר לניח שתוכל לעשות 1 ל-11 או 1 ל-12.  

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)

C4 ספייסטורר זה גם רכב 5+2, בוודאי לא מקביל לקרניבל. הוא מקביל ל 5008, קצת יותר מרווח מאשר שתי טויוטות,  אבל ממש לא רכב ל 7 אנשים בוגרים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

C4 ספייסטורר זה גם רכב 5+2, בוודאי לא מקביל לקרניבל. הוא מקביל ל 5008, קצת יותר מרווח מאשר שתי טויוטות,  אבל ממש לא רכב ל 7 אנשים בוגרים.

נכון אבל:

1. יש לו 2 מבוגרים ו-4 ילדים קטנים ולא 7 מבוגרים ובתמורה מול הקיה הוא יקבל רכב חדש יותר ועם צריכת דלק טובה משמעותית.

2. כתבתי במפורש שלדעתי 5+2 גבולי במקרה הטוב, אבל אולי אפשרי ולכן הצעתי את ה-C4.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

סיינה 2013

נכנסת בתקציב

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם (נערך)

חישוב פשוט של שנים:

4+7 זה 11, תינוק + 7 זה... 7?

גם ברכבים הכי צפופים עם 7 מקומות בני 7 ו-11 ישבו בנוחות, אלא אם כן יש לכם גנים הולנדיים במשפחה. צחוק צחוק, אני מכיר משפחה כזאת שכל הבנים בה הם בין 185 ל-199 ס"מ... 

בקיצור, יש לכם עוד כמה שנים טובות עד שעוברים למיניוואן בגודל מלא.

ספציפית בנוגע ל-c4, אגב, מרחב הפנים שם מעולה גם ל-2 מבוגרים מאחור, התכנון הפנימי של הרכב הזה לא פחות ממבריק.

בנוגע להתניידות עם 6 נפשות - אם המושב מאחור מתפצל ל-2 אז קיפול של אחד מהם מספק לכל צורך, בטח לעגלה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

5008 או c4 spacetourer שניהם בתצורת הדיזל, יתנו את התמורה הטובה ביותר לשקל. מניסיון עם שניהם אני מעדיף את ה 5008 בפער ניכר. קשה לי עם האקסטרה מוזריות של הסיטרואן.

שניהם מ 2018 והלאה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולכם!

מס' דגשים חשובים וגם שאלות:

דגש 1: בשורה השנייה ובשלישית ישבו אך ורק ילדים:
היום: גילאי 0, 4, 6 ישבו בשורה השנייה עם 3 כסאות בטיחות ובשורה ה-3 - בן 8 על בוסטר
בעוד 7 שנים: גילאי 11, 13, 15(גג 1.65) ישבו בשורה השנייה, ובשורה ה-3 - בן 7 על בוסטר.
שורה תחתונה: עדיף שילד בן 10-12 כן יוכל לשבת בשורה ה- 3!

דגש 2: בנסיעות ארוכות בהרכב מלא, הכוונה היא לנסיעות של גג שעה עם איזו מזוודה אחת, אולי שתיים.

דגש 3: השנה הראשונה עם תינוק ועגלה תהיה מאתגרת יותר, אבל ננסה להסתדר ולא לקנות רכב גדול יותר כמו סורנטו רק בגללה!

לאור מה שכתבתי:
להבנתי אחד מ-3 הבאים אמור לענות לדרישות, גם אם בצפיפות יחסית(מעדיף שלא לגדול לכיוון הסורנטו וכו'):

• מיצובישי אאוטלנדר: הצפוף מביניהם, תא מטען סביר, יש לו מס' יתרונות, כרגע הגדול מביניהם הוא המחיר?
  • סקודה קודיאק: מוביל בתא מטען ובעוד תחומים, אך יקר יותר
  • פג'ו 5008: על פניו המרווח ביותר ומחולק ל-3 מושבים, אך תא מטען קטן יותר והכי חשוב - צרפתית פחות אמינה? ובמחיר דומה לסקודה?

מה דעתכם?

דגם נוסף בסימן שאלה, מה לגבי הניסאן אקס טרייל?
לא יתאים לילד בן 10-12 בשורה ה-3? תא מטען קטן (מידי?), כי חוץ מזה יש לו יתרונות של מחיר, דלק ועוד

חפרתי 😀, מחכה לכם!

פורסם

c4 ספייס טורר זה בגדול התאום של ה5008 רק בצורת מיניואן במקום "ג'יפ".

אם זה לא מפריע לך נדמה לי שהיא זולה יותר. לי יש כזו 2015 רכב עם תכנון מושלם לגודלו בעיניי.

מה שכן זהירות מבנזין 1.2 גם ב5008. ובלי קשר הדיזל אמינות יותר ושומרות יותר על הערך.

כל הרכבים שרשמת מובקשים מאוד. האאוטלנדרר היא המיושנת הצפופה וכנראה האמינה בחבורה.

לא יודע אם יש הבדל באמינות בין סקודה לפיג'ו שתיהן אירופאיות .

מה שכן הסקודה עם שוק מטורף מה שבטח ישפיע על המחיר.

פורסם

שאלתי שאלה ממש דומה בשרשור הבא 

מעניין לראות את התגובות והשרשור

אני בהרכב משפחתי די דומה (ילדים בגילאי 7,8,3,0 ועם גנים לא הולנדים :)...יותר בכיוון האסייתי) 

אני בסוף הלכתי על הפיג'ו - הקטע של השורה ה-3 המתקפלת לגמרי קנה אותי (פתרון סביר לאמבטיה)

כרגע אין לי מספיק זמן את האוטו כדי לתת את התשובה מה מומלץ (קניתי ב130k, גירסת פרימיום עם 100k שמורה ומטופלת היטב), בינתיים מרוצים

אין ספק שמבחינת שוק האאוטלנדר והסקודה יותר מוצלחות (שים לב לקטע של הגיר בסקודה יש התייחסויות בשרשור)

אני חייב להגיד שאני בדומה לפותח השרשור בעד להחזיק עם מכונית טובה כמה שיותר

אבל, תשים לב שהשוק הולך חזק לכיוון החשמלי (באיחוד האירופי מכוונים תוך 10 שנים לעבור בעיקר לחשמלי)

אז בעוד 7 שנים יכול להיות שיהיו מכוניות חשמליות טובות והאוטו הנוכחי אפילו בגירסת דיזל יהיה הרבה פחות מבוקש ....כמובן שכרגע ההיצע החשמלי למכוניות של ה6 נוסעים די דל, אבל ב7 שנים יהיו שינויים. נחכה ונראה.

פורסם
בתאריך 22.12.2022 בשעה 14:39, rotemn03cars כתב:

שאלתי שאלה ממש דומה בשרשור הבא 

מעניין לראות את התגובות והשרשור

אני בהרכב משפחתי די דומה (ילדים בגילאי 7,8,3,0 ועם גנים לא הולנדים :)...יותר בכיוון האסייתי) 

אני בסוף הלכתי על הפיג'ו - הקטע של השורה ה-3 המתקפלת לגמרי קנה אותי (פתרון סביר לאמבטיה)

כרגע אין לי מספיק זמן את האוטו כדי לתת את התשובה מה מומלץ (קניתי ב130k, גירסת פרימיום עם 100k שמורה ומטופלת היטב), בינתיים מרוצים

אין ספק שמבחינת שוק האאוטלנדר והסקודה יותר מוצלחות (שים לב לקטע של הגיר בסקודה יש התייחסויות בשרשור)

אני חייב להגיד שאני בדומה לפותח השרשור בעד להחזיק עם מכונית טובה כמה שיותר

אבל, תשים לב שהשוק הולך חזק לכיוון החשמלי (באיחוד האירופי מכוונים תוך 10 שנים לעבור בעיקר לחשמלי)

אז בעוד 7 שנים יכול להיות שיהיו מכוניות חשמליות טובות והאוטו הנוכחי אפילו בגירסת דיזל יהיה הרבה פחות מבוקש ....כמובן שכרגע ההיצע החשמלי למכוניות של ה6 נוסעים די דל, אבל ב7 שנים יהיו שינויים. נחכה ונראה.

תודה על התגובה! קראתי את השרשור שלך, בהחלט מעניין.

מדוע בחרת לבסוף ב- 5008? האם עצם זה שהיא רכב צרפתי לא הפחיד אותך?
מדוע ירדת מהאאוטלנדר ומהקודיאק?

מדוע ניסאן אקס טרייל לא נלקחה בחשבון?

תודה

פורסם

פות"ש, אתה מנסה לא לקנות את הרכב שמתאים לך, כדי לחסוך. זה בסדר גמור אבל אל תנסה לעקם את הרצפה. "אאוטלנדר", "אקסטרייל" -- לא קשור. ענין הסחירות שציינת גם אליהו הנביא לא יודע להגיד ואם אתה מתכוון להחזיק לטווח ארוך, מה אכפת לך.

האמת שיש בעיה. אתה צריך 2 מכוניות: סופר מיני ליום יום ומיניואן לסופ"שים. בנסיעות ארוכות בהרכב מלא אין מתחרה למיניואן. ילדים שלא צפוף להם זו ברכה. אבל ביום יום יום זה די עונש, וצריכת הדלק גם.

קודיאק ו-5008 יתנו את הפשרה בין שני הצרכים והן מכוניות שכיף להיות בהן, וגם זה שיקול. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...