Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. הדגמים הגבוהים של אלפיין לא נושקים לF1 הם עולים משמעותית נמוך ומציעים דברים שונים.

2. לאלפיין יש מצב 2-WAY ומצב 3-WAY (השם של המצב שתמיד גורם לי להתבלבל ולחשוב שאפשר לחתוך סט שלושה חלקים כמו בפרוססור שלי). מעט אנשים משתמשים בSUBSONIC FILTER אם יש לך תיבה אטומה אז בכלל לא צריך אותו, אם יש לך תיבה פתוחה מכוונת לתדר נמוך לא צריך אותו, רק ובעיקר אם יש לך תיבה פתוחה אשר מכוונת לתדר גבוה אז רצוי שיהיה אותו. אין בHU סבסוניק והחיתוך הוא פשוט HP לטוויטרים. HP וLP לוופרים (בנדפס) וLP לסאב.

3. עניין הגודל הוא דבר קצת מצחיק. קשה לעשות השוואה שכזו. מרבית האקולייזרים והקרוסים של אודיוקונטרול הם אנאלוגיים אז אותם בוודאי אי אפשר להשוות מבחינת הגודל לHU שכן בו הם דיגיטליים. הקרוסים והאקולייזרים הדיגיטליים של אודיקונטרול משוכללים בהרבה ולכן שוב, גם אם נרצה קשה להתייחס לגודל שכל אחד מהם לוקח. לי יש פרוססור חיצוני של אלפיין והוא גדול מהHU. אל תשכח שבHU מחוייבים להכניס את הכל במארז קטן ולכן יתכן מאוד שגם למשל את הפרוססור שלי היה אפשר ליצר במארז קטן יותר אבל זו השקעה שהייתה מוסיפה לעלות היצור וכנראה שהם פשוט לא ראו בה צורך. כאמור, הפונקציות שיש במכשיר עובדות ועובדות טוב, לא עשו כאן שום מעשה קסמים.

4. אם אינני טועה גם באלפיין הקרוס הוא Linkwitz-Riley אבל אינני בטוח, לא היה לי כח לחפש את זה.

5. אני לא חושב שאם נוסיף פרוססור חיצוני הוא יפגע באיכות אבל זה יכול להיות עוד מקור של רעשים (הכוונה לרעשים כתוצאה מהתקנה ולא המכשיר). לעיתים קשה לפתור רעשי GROUND LOOP.

6. בוודאי שיש טעם לפרוססורים של אודיוקונטרול, אלפיין כאמור לא עשו מעשה קסמים, עובדה שגם הם מוכרים פרוססורים חיצוניים ואני בעצמי משתמש בכזה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א.) אם אני למשל משתמש בתיבה פתוחה או סגורה ואני יודע ע"פ התיכון שאני הTURNING POINT שלו הוא למשל 40Hz. למה שאני לא אשלח תדרים נמוכים מזה לסאב? זה תלוי בתיבה, אבל למעשה אחרי 30Hz לא תהיה כמעט שום תגובה בכלל. הסאב מנסה לנגן משהו שאין ביכולתו לנגן והמגבר מבזבז כוח לשלוח את זה. אני לא לא המצאתי על המאפיין הזה ועובדה שכן אנשים משתמשים בו. הייתי רוצה להבין למה אתה שולל אותו.

ב.) עברתי על הכל המדריך של המכשיר Alpine 9835R המהולל (ובצדק). המכשיר באמת בעל פונקציות רבות, אין ספק. אבל מה שאני הצבתי הוא לא מצליח לקיים. אין שום הזכר לגבי השיטה או הדרך, רק שהם יכולים למעשה לעשות דברים מאוד מאוד וורסיטיליים עם הTime correction והCross Over. אני עדיין לא הבנתי כיצד הם מצליחים לעשות את זה, אבל שוב לנוכח ההגבלות במקום Some thing has got to give. אין קסמים.

כל מה שכאשר מעוניינים לעשות את החיתוכים העדינים הללו לא צריך להסתמך על הHU שיעשה את העבודה בצורה אוטומטית. אומנם המוצרים של אלפיין כבודם במקומם מונח, אבל לא הייתי שולל את המוצרים שAudio Control, אשר ראשית המוצרים שמיוצרים עד היום היה עוד בשלהיי שנות השמונים ולמעשה מאז הם עברו מעט שינויים, אם בכלל. בנוסף מגוון הפרסים בקטגוריות שלהם גם אומר משהו.

על איכות אני לא יכול להתווכח, כי זה עניין קשה להוכחה ומאוד סובייקטיבי, אבל יש דברים שכן פתוחים לדיון.

במידה ויש ברשותך תקציב לרק HU איכותי או ציוד של AUDIO CONTROL לדוגמא, אני מניח שהאפשרות העדיפה היא ללכת לכיוון יש הHU כי הוא מספק הרבה דברים בבת אחת. אבל אם ההתלבטות עומדת יותר על עניין של דיוק, אין ספק שעם בחירה בציוד ש Audio Control קשה לטעות, שכן הם בין הטובים בתחום.

קסמים או לא קסמים, הכל נהיה ברור בבדיקת RTA :)

מעניין אותי לבדוק כיצד זה מתפקד באחד אחד מול השני ובכלליות.

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

פורסם

1) לא שללתי לרגע, ציינתי שרוב האנשים חיים טוב מאוד בלי SUBSONIC FILTER ושלא כולם צריכים אותו. 40HZ זה מאוד גבוה (ונשמע לא טוב) ורצוי שיהיה SUBSONIC, תלוי גם בהספק שאתה שולח לסאב.

2) לא ברורה לי הטענה שלך, בגלל שאתה לא מבין איך הם עושים את זה את מחליט שמשהו שם לא טוב? איך בלאופונקט הצליחו להכניס AUTOEQ עם 28 ערוצים שגם ניתן לכוון אותם ידנית? החברות משקיעות כסף ומפתחות. עוד לא שמעתי אף תלונה על כך שהפונקציות לא עובדות טוב או על בעיות איכות.

3) איפה ראית ששללתי את המוצרים של אודיוקונטרול? קראת את ההודעה שלי? תקרא שוב את הסעיף האחרון.

4) כבר רשמתי, יש לאודיוקונטרול מכשירים שיש בהם קרוס ואקולייזר טובים בהרבה מאשר אלו שתמצא ב9835 של אלפיין. אם אינך זקוק למכשירים המשוכללים ואתה יכול להסתפק בפשוטים יותר שלהם, יכול להיות שהקרוס והאקולייזר שיש ב9835 יספקו אותך. כאמור הכל שאלה של דרישות ותקציב. לא אמרתי לרגע שה9835 יענה על הדרישות של כל אחד, הוא לא עונה על שלי והוא גם לא עונה על הדרישות של שרלינג. למי שהוא כן עונה על הדרישות הוא יכול להיות HU טוב מאוד שנותן תמורה טובה מאוד לכסף.

• תוכן חדש...