Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאלפיין יש אפשרות בחירה בין 6DB, 12DB, 18DB, 24DB. הקרוס בHU של אלפיין מצויין (בדגמים הגבוהים) וזה היתרון הגדול שלו על פני רוב הHU השאלה היא אם אתה זקוק לו. רוב המשתמשים תכלס לא צריכים כזה קרוס משוכלל, מי שכן צריך אז זו בהחלט בחירה מצויינת.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רוצה להוסיף אלמנט נוסף מקדימה(מיד רנג') ולהפוך את הסט לשלוש חלקים מה עדיף לקנות קרוס טוב, או HU טוב? הכוונה היא לחבר כל אלמנט בנפרד כמובן.

פורסם

יש לך גם הגברה לכל אלמנט? מדובר ב6 ערוצי הגברה (לא כולל ערוץ לסאב).

במידה וכן אז השיקול הוא שלך וצריך להיכנס בו גם השיקול הכלכלי. כעקרון כל רכיב שנוסף יכול למשל להכניס רעשים ולעיתים יותר פשוט שיש את הכל במכשיר אחד לכן אם הקרוס שיש באלפיין מתאים לך והHU נכנס לך בתקציב (תסתכל על הדגמים השונים) אז לך על HU, גם יהיה לך יותר נוח לכוון אותו.

פורסם

יש לי שמונה ערוצי הגברה כלומר 6 לסט הקדמי ועוד שתיים לסאב שבברדג' כמובן.

אני לא הבנתי אותך כל כך, האם באלפיין יש אופציה לשלוט על כל אלמנט בנפרד? כלומר האם היציאות RCA שלו מתאימות אחת לטויטר אחת למיד ועוד אחת לוופר. וכמובן לאן אוכל לחבר את הסאב?

פורסם

אדי ההודעות שכתבת הם מאוד ארוכות, בטח ביחס ללכתוב פשוט מה היתרונות. אם אתה יוצא בהצהרות אז עדיף לגבות אותן. אם אתה לא יכול אז להבא אל תצא בהצהרות.

שרלינג אני מצטער, HU של אלפיין לא יתאים לך כי באמת תהיה חסרה לך יציאה אחת (כמו כן לא בטוח שהתדרים יסתדרו לך בחיתוך של המידים). אתה יכול אולי לעשות שילוב של החיתוך של הHU עם החיתוכים שבמגברים, נדמה לי שBLACKB בפורום עושה את זה אבל יהיה לך יותר נוח וטוב לקנות קרוס חיצוני.

פורסם

אני נמנע מלהגיב אוי ואבוי אני מוכן לשים את הראש שלי על זה שאם אייל לא היה מונה את היתרונות של האלפיין לא היית פותח את הפה עד סוף הת'רד...

אדי אתה כבר ת'רד שני מוכיח מה הידע עם התשובות חסרות בסיס ועניין שלך...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

הכל תלוי בדגם, גם לאלפיין יש דגמים לא מוצלחים בדיוק כמו שלקלריון יש גם.

יכול להיות פאנל טוב גם של חברות עם מותג פחות נחשב אך מכשיר טוב יותר מאלפיין או קלריון באותו סכום כסף.

אם אתם רוצים לדעת יותר על מה אני מדבר תפנו להודעה פרטית ואשלח לכם לינקים שנותנים גיבוי והוכחות בדיוק למה שאני טוען.

ליאור

פורסם

בעולם הגדול נחשבים הדגמים הבאים (לפי סדר האותיות בלועזית):

ALPINE CDA-9855

BECKER INDIANAPOLIS

BLAUPUNKT BREMEN 74

CLARION DXZ 958

KENWOOD XXV-01D

ROCKFORD FOSGATE RFX 9420

למיטב ידיעתי, בארץ נמכרות רק יחידות הראש השלישית והשישית (את הבייקר והקנווד לא שמעתי).

הדברים שנכתבו הם דעותי האישיות מביקור השנה בתערוכת ה-CES, בתערוכת אודיו בגרמניה ובחנויות אודיו לרכב בחו"ל.

* למען הגילוי הנאות, אני עובד בחברה המייבאת את רוקפורד פוסגייט ומשווקת את בלאופונקט.

תומר

פורסם
אדי ההודעות שכתבת הם מאוד ארוכות, בטח ביחס ללכתוב פשוט מה היתרונות. אם אתה יוצא בהצהרות אז עדיף לגבות אותן. אם אתה לא יכול אז להבא אל תצא בהצהרות.

שרלינג אני מצטער, HU של אלפיין לא יתאים לך כי באמת תהיה חסרה לך יציאה אחת (כמו כן לא בטוח שהתדרים יסתדרו לך בחיתוך של המידים). אתה יכול אולי לעשות שילוב של החיתוך של הHU עם החיתוכים שבמגברים, נדמה לי שBLACKB בפורום עושה את זה אבל יהיה לך יותר נוח וטוב לקנות קרוס חיצוני.

אייל, ברשותך הייתי רוצה לרדת לעומק העניין הזה.

אני מאוד מכבד את ידיעותך בתחום האודיו ולכן אני מפנה את השאלה אליך.

קודם כל הייתי רוצה להבין כיצד זה אפשרי להביא לידי חיתוך של שני ערוצים בדגמי האלפיין הגבוהים? (הנושקים ל-F1, אני לא בקיא בדגמים עצמם)

כוונתו של שרלינג הייתה הסרתו של הקרוס המקורי של הקומפננט, אשר במקור 2 Way והפיכתו ל 3 Way. בשביל לשמור על היציאה של הסאב אתה צריך 4 יציאות, לכן 3 אלמנטים פשוט מלתכילה יורד מהפרק (כמו שקבעת בסופו של דבר). עכשיו בקשר לביצוע מטלת החיתוך עבור סט ה2 אלמנטים המקורי במקום הקרוס הפסיבי - על מנת לבצע זאת אתה צריך:

- אפשרות לחתוך את הסיגנל המקורי מלמטה עד לסוף הלמעלה (לטווטרים) - אפשרי ואת זה נקצה ליציאת הFront למשל.

- אפשרות לחתוך את הסינגל מאותה הנקודה שחתכנו את הלמעלה לטווטרים עד לנקודה תחתונה (למידבאס), נק' ביינים - כלומר מהקטע שהטווטרים מפסיקים לעבוד עד לתדרים של הסאב כדי שהמידים לא יתאמצו יתר על המידה, כלומר שבלפחות ערוץ הוא יוכל לחתוך מלמעלה ומלמטה. נניח וזה קיים ואת זה נקצה לRear.

- אפשרות לחתוך את הסינגל מאותה הנקודה שסרסנו את המידבאס בו עד לתדרים הנמוכים ביותר בספקטרום. כמובן אסור לשכוח איזה sub sonic filter שהוא שיסננן את כל "הזוהמה" שנשלחת לסאב התמים שלנו שבכלל לא מגיב בתרדים הללו וסתם מתאמץ המסכן ויונק כוח המגבר העוד יותר מסכן שלנו :wink: .

אני מודה, אני לא באמת בקיא לפרטי פרטים באפשרויות החיתוך המוצעות בדגמים הללו של אלפיין. אבל הסוגייה עומד בעינה. אני חושב שבכל נדרשים כאן דברים מינימאליים שדרושים אפילו כדי לעשות את החיתוך 2 Way ואני לא מעיז לדבר על 3 Way בכלל.

לפי מה שאני יודע, אתה יכול לעשות רק חיתוך מלמעלה לשני היציאות הראשונות ולסאב חיתוך מלמטה (אני לא יודע על פילטר SUB SONIC).

תאיר את עיניי. כל הדברים שציינתי למעלה קיימים במערכת?

נניח והכל קיים. הייתי רוצה לשאול איך אתה ממהר להמליץ על שילוב של CD PLAYER&EQ&CROSS למכשיר אחד. אני לא גאון באלקטרוניקה, אני מודה, אבל אני חושב לעצמי. בוא נקח

AUDIO CONTROL 3XS ו AUDIO CONTROL EQL (לא באמת הייתי בוחר ב EQL כEQ באמת, אבל זה לצורך המחשה). שני המוצרים הללו ובמיוחד הEQ דיי גדולים. הייתי אומר שהם ביחד ה-ר-ב-ה יותר גדולים מהמארז של הALPINE. אנחנו גם צריכים לזכור שבתוך המארז של הרדיו דיסק עצמו 70% מהמקום הקיים הולך למנגנון של הCD עצמו. מה שעוד ישנו זה מגבר פנימי, רכיבים של הרדיו, כל מערכת ההפעלה בלה בלה בלה ואיי שם יש כמה רכיבים שמוקדשים לכל הEQ\CROSS וראו פלא - למרות כל הדברים הללו ALPINE הצליחו לעשות להם עוד מספר SLOPES שונים לבחירתך.

בעיניי זאת פשוט סנסצייה. האם האלפיין הצליחו להשיג את הבלתי יאומנם ולהשיג שלמות בלי להתשפר על מיקום? האם הם המציאו רכיבים סופר איכותיים שאין בידם של AUDIO CONTROL? האם AUDIO CONTROL עושה צוחק מציבור הלקוחות שלה ומייצרת מוצרים מנופחים שלא לצורך?

you catch my drift...

אני לא גאון, לא אדיו פיל ולא מתיימר לכלום. סתם מפעיל היגיון בריא. הריי אחד מהרכיבים שציינתי בקלות עולה 250דולר ומעל, 500 דולר ביחד. אלפיין הצליחו לחסוך 200דולר ולייצר משהו אם לא יותר טוב אז משיק למה שAUDIO CONTROL וגם לזרוק איזה נגנן תקליטורים נורא איכותי וורסטילי ככה לדרך.

עריכה: אוי שכחתי לציין שהקרוס של Audio Control 3XS הוא כמובן 24octave slope בשיטת Linkwitz-Riley - אם לא השיטה הכי טובה לחיתוך, אז ללא ספק בין הטובות. היחידה כמובן מיוצרת בארצות הברית. יש לה (או יותר מדוייק ל4XS את כל הדרישות כולל אפשרות לסט 3 חלקים ע"פ הקריטריונים וסאב, עם התאמה של מתח כניסה ליציאה וסתם ככה גם PRE OUT AMP שיהיה).

הייתי רוצה לקבל את תגובתך על ההתלבטויות שלי :)

* אני רוצה לציין שאני מאוד מסכים איתך שכמות גדולה של מכשירים בדרך בין ה"יצרן" ל"צרכן" אכן עלולה לפגוע באיכות, אבל זה רק כאשר משתמשים בחומרים לא איכותיים ועושים עבודה לא עבודה. התופעה ניתנת למיגור עם עובדה נכונה וחמורים איכותיים, לא?

אחרת כולנו לא היינו מתקינים מגברים בכלל מחשש להפרעות, ושמים רמקולים FULL RNAGE של פניור מחשש לפגיעה בבמה ולא יוצאים מהבית מחשש להוריקנים...

החיים ותחום האדיו בפרט זה תחום נורא מסוכן :twisted:

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

• תוכן חדש...