Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירמה מומלצת, ומה עליי לבדוק כשאני מחפש אחד חדש. 

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תכף כל אחד ימליץ על המייבש שלו שהוא הכי טוב שיש. אז אני מקווה להדחף פה ראשון כי שלי באמת הכי טוב 🤪

את מייבשי כביסה תחלק בעצם ל-3 קטגוריות בגדול:

1. הרגילים - זה המייבשים שאתה צריך להוציא החוצה צינור שרשורי כזה על מנת לפנות אוויר חם מהחדר. הכי זולים. כנראה הכי אמינים (?!?!).

אבל אתה חייב לדאוג שיהיה לך תמיד חלון פתוח לזרוק ממנו את הצינור החוצה או לחבר את ה"אגזוז" שלהם איכשהו לאוויר חוץ.

אני לא אוהב את הדגם הזה. מעצבן לחפש כל הזמן את השרשורי הזה שנופל מאחורי המייבש. להשאיר חלון פתוח חלקית שאתה יוצא/בלילה/שגשום. הוא תמיד נקרע. 

2. קונדנסור - הופכים את האוויר החם לאדים. יש דגמים שבהם הם בעצם פולטים את זה כמים שמתרכזים בתא שצריך לרוקן כל 2-3 מחזורים ויש כאלו שאפשר לחבר את הניקוז ישירות לניקוז של המכונת כביסה - והופה. דאגה אחת פחות.

3. משאבת חום. אלו היקרים והיעילים ביותר. 

מבחינת מה אתה צריך לבדוק - ביקורות. ביקורות. ביקורות.

המייבש צריך לייבש. זה לא מובן מאליו. כי הרבה לא עושים את זה טוב. 

מותגים פה לא משחקים תפקיד חזק. דווקא להרבה מהמותגים המוכרים יש מייבשים בינוניים מאוד.

מייבש סה"כ מוצר אמין. הייתי מעדיף קונדסנור או משאבת חום. 

למייבשים הזולים יש פלסטיקה זולה והתוף לפעמים קצת מעפאן. הבגדים יוצאים יותר מקומטים. פחות תוכניות. והפילטרים נקרעים/נשברים יותר.

בד"כ לוקחים מייבש עם קיבולת של 1 ק"ג יותר מהמכונה.

לי יש את זה:

https://www.electricshop.co.il/product/מייבש-כביסה-פתח-חזית-8-ק”ג-עם-קונדנסור-תוצרת-midea-דגם-mdc80c01-0?aff=Zap&aff_a=1

אני סה"כ מרוצה. שים לב שבשם הדגם הזה יש את מה שבקישור עם הצג הדיגיטלי ועוד דגם אנלוגי שאני לא יודע מה טיבו.

פורסם

לי יש אלקטרה משאבת חום בן 3 עד כמה שאני זוכר.

עובד אחלה וחסכוני בחשמל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני עם בוש ים כל מיני חיישנים ולא מרוצה, לא פעם הוא מפסיק את הפעןלה כאשר חלק מהכבסים עדיין לחים. יש לי חשד שחלק מהבעיה היא מוך שהצטבר בצנרת בין המסנן לאגזוז, ושהתקשיתי לנקות.

לגבי פינוי האויר הנפלט - דאגתי לפתוח בקיר פתח בקוטר מתאים, דמבחוץ מכוסה בתריס שנפתח על יגי לחץ האוויר.

@Nakamichiהמעבה ("קונדנסור") אינו הופך אוויר חם לאדים, אלא מעבה את אדי המים מהאויר החם וצובר אותם במיכל הייעודי (או מנקז אותם).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, Moshe c כתב:

תיקח בחשבון שיש צורך בפתח לצינור ממנו יוצא האוויר החם והלחות. 

לא אם אתה לוקח כזה עם קונדנסר, ואז לא צריך.

לפני 11 שעות, ברווז כתב:

פירמה מומלצת, ומה עליי לבדוק כשאני מחפש אחד חדש. 

פירמות - מותגים אירופאיים דוגמת בלומברג/אלקטרולוקס/קריסטל/AEG/בוש/קונסטרוקטה יהיו הימור בטוח.

השאלה מה התקציב שלך.

מייבש  עם VFM טוב יעלה סביב 1500-2000 ש"ח.

כזה עם קונדנסר יהיה עדיף על כזה בלי, גם בגלל שאין צורך בצינור פליטה וגם בגלל נצילות אנרגטית.

יש גם את השיקוצים בצורת מכונת כביסה משולבת מייבש, אבל מהם מומלץ להתרחק אלא אם יש בעיית מקום אקוטית.

לפני כשעה, sperial כתב:

אני עם בוש ים כל מיני חיישנים ולא מרוצה, לא פעם הוא מפסיק את הפעןלה כאשר חלק מהכבסים עדיין לחים

לי יש בעיה כזאת עם מייבש BEKO עם קונדנסר. לפעמים ניקוי קונדנסר עוזר (צריך לעשות את זה פעם ב2-3 חודשים), לפעמים לא, בקיץ זה קורה יותר מאשר בחורף.

החלפת מייבש כנראה תפתור את הבעיה, אבל בינתיים התייאשתי. פשוט בודק אם הכביסה יבשה, ואם לאף מפעיל עוד סייקל.

לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי פינוי האויר הנפלט - דאגתי לפתוח בקיר פתח בקוטר מתאים, דמבחוץ מכוסה בתריס שנפתח על יגי לחץ האוויר.

ואם המייבש עם קונדנסר, לא צריך לקדוח כלום בכלום.

יותר מזה - אם יש פתח ניקוז, אז אפשר להשחיל צינור לתוכו ולא צריך לרוקן את המיכל כל פעם.

לפני 11 שעות, Nakamichi כתב:

2. קונדנסור - הופכים את האוויר החם לאדים. יש דגמים שבהם הם בעצם פולטים את זה כמים שמתרכזים בתא שצריך לרוקן כל 2-3 מחזורים ויש כאלו שאפשר לחבר את הניקוז ישירות לניקוז של המכונת כביסה - והופה. דאגה אחת פחות.

קונדנסר כשמו - מעבה.

הופך את אדי מים באוויר הנפלט ל - תחזיקו חזק - מים.

לסופרי אפונים ביננו - אפשר להשתמש במים האלה אחר כך לשטיפה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ואדים, עשית קצת סלט מהמותגים.

בלומברג, - למרות ה"פנטסטיש" בפרסומות הוא טורקי.

"קריסטל" הוא מותג מדבקה ישראלי. היה לי מוצר אחד ממותג זה, מכונת כביסה, שאותה העפתי לפני שנגמרה האחריות. פירוט בהודעות קודמות שלי.

AEG- אמנם אירופי, אבל זהא הליין "יוקרתי" של אלקטרולוקס. חטיבת המוצרים הביתיים של AEG ההיסטורית נמכרה להם לפני הרבה שנים. התחושה שלי היא שחוץ מהכיתוב והצבע של כמה פלסטיקים המכשירים אינם שונים מהאלקטרולוקס המקביל, מוצרים טובים לכשעצמם, אבל אין הצדקה לשלם תוספת תמורת מדבקת AEG.

בוש, קונסטרוקטה וסימנס (ועוד כמה מותגים) יורדים מאותם קווי ייצור. לבחור את הזול מבין שלושת המקבילים. אפילו האחריות היא אותה אחריות (ולזכות CSB - הם משתדלים לתת שירות טוב, גם אם לא תמיד מצליחים).

לגבי המייבש שאינו מייבש - בדיוק אותו סיפור. ניקוי מעברי המפלט שיפר את המצב, אבל כנראה שהניקי באמצעים העצמאיים שלי לא מספיק, ועדיין לא השתכנעתי להחליף את המייבש. ולדבי צינור הפליטה - הבאתי החשבון את הצורך בפתח בקיר בזמן השיפוץ, אז הקבלן הפעיל את הקונגו עוד 2 דקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בשופרסל מייבש פיילוט במבצע 850 שקל.

זו הייתה הבחירה שלי נכון ללפני שבוע-מחכה שיגיע.

השאר עולים בערך כפול.

• רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

קיבלת עצות טובות. מסכם, חוזר, ומוסיף:

3 סוגים - צינור פליטה, קונדנסר, משאבת חום. יעילות אנרגטית לפי הסדר. משאבת חום יקרים מאוד ויקרים לתיקון ולכן אפסול אותם מראש. ממליץ על קונדנסר.

נכון שגם קונדנסר וגם צינור פליטה משתמשים באותו גוף חימום חשמלי, אבל בצינור פליטה האויר החם מוחלף בלי הרף באויר קר וגוף החימום עובד ברציפות. בקונדנסר רק האויר בחלל המייבש מחומם.

קונדנסר מייבש מסובך ורגיש יותר, משאבה למים, חיישנים וכו'. דורש תחזוקה. לא צריך להפחיד בעלי יכולת טכנית. בשנה האחרונה קיבלתי שני מייבשי קונדנסר סימנס ובוש (למעשה אותו מכשיר בהבדלים קוסמטיים) שהתקלקלו לראשונה מאז שנקנו, ובעליהם בחרו לקנות חדשים ולא לתקן. בסימנס החלפתי רצועה במחיר 80 ש"ח, ובבוש רק ניקיתי את משאבת המים (והוא מחכה במחסן כגיבוי). זו פעם ראשונה שאני משתמש בקונדנסר - וממליץ בחום ( :-) )

[מחירי המוצרים הזולים מול מחירי התיקון היקרים גורמים לכך שהרבה אנשים אפילו לא שוקלים תיקון, ורצים לקנות חדש].

במייבשים עם צינור פליטה כמעט ואין מה שיתקלקל - לרוב רצועה שנקרעת או קבל מנוע.

מותגים - BSH פולנים נותנים לדעתי את ה VFM המושלם. לא הייתי מתעקש על יבואן רשמי כי המכשירים זהים ולא צפויים להתקלקל בתקופת האחריות.

:turn-l:
פורסם

מוסיף לדבריו של @yuvk
1. גם במייבשים רגילים יש גם דגמים שהם עם חיישני לחות ותוכניות אוטומטיות, ולא כאלה שהם רק עם טרמוסטט לגוף חימום.
זה מסוג המכשירים של: לחץ על הכפתור - ושכח. יש לי כזה של AEG (אצלי 6 שנים ועוד קיבלתי אותו "בירושה" משכנה שלי שהשתמשה בו שנה-שנתיים בקושי (בין לבין הוא עוד היה באיחסון עד שעברנו דירה).
הפיקוד שלו התקלקל (יש 2-3 רכיבים פופולאריים שנשרפים ברוב המכשירים האלקטרוניים [מקררים, מדיחים וכד'] - חלקים אלו שייכים לשנאי\ספק כח של הפיקוד של המכשיר). הזמנתי מאיביי אבל במקביל כבר מצאתי אותם בארץ ותיקנתי - מאז עובד.

2. רצועה שנקרעת זה לרוב מישהו ש:
א. ייתכן והעמיס בצורה מוגזמת את המייבש.
ב. הסחיטה של המכונת כביסה שלו - לוקה בחסר - ומשקל הנוזלים בכביסה (גם אם מועטה) מכביד על סיבוב התוף של המייבש.
רצועה יכולה להחזיק בקלות 10 שנים ואף יותר בשימוש תקין.

המחירים של המייבשים היום לא יקרים. יש המון ייצור בתורכיה והרבה יצרנים (גם מוכרים וגדולים) עברו לייצר בתורכיה מוצרים לבנים (מכונות כביסה, מייבשים, מקררים וכד').  עובד שלי קנה בדיוק לפני שבוע מייבש של פיילוט (תורכי) 8 קילו, קונדנסור, ב 1100 שח בשופרסל (שנה אחריות). גם אחי רכש כזה לפני שנתיים (דאז עוד עלה לו פחות כמדומני). עובד מצויין.
קח בחשבון שבמוצרי חשמל - צריך גם קצת מזל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפחות שני אנשים כאן כתבו שמייבש קונדנסור יותר חסכוני מכזה עם צינור פליטה... ווואלה זה לא מסתדר לא עם ההגיון ההנדסי ולא עם התוצאות בגוגל.

מה שמוביל אותי למסקנה שלמי שיש הכנה לצינור פליטה (בבניה מודרנית יש כזו), עדיף לקנות כזה. גם זול יותר, גם אמין יותר, וגם חסכוני יותר.

מייבש משאבת חום כמובן חסכוני יותר משניהם, אבל עולה בהתאם.

פורסם

הם כנראה בלבלו בין קונדנסור למשאבת חום (שכולם גם קונדנסור בגלל אופן הפעולה).

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 דקות, A_lex כתב:

מייבש משאבת חום כמובן חסכוני יותר משניהם, אבל עולה בהתאם.

משאבת חום זה מזגן לכל דבר עם המורכבות הנוספת של מייבש ושליטה אלקטרונית של חיישנים וכד' לעצירה בזמן (שהכביסה יבשה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 9 דקות, איציק נ. כתב:

משאבת חום זה מזגן לכל דבר עם המורכבות הנוספת של מייבש ושליטה אלקטרונית של חיישנים וכד' לעצירה בזמן (שהכביסה יבשה).

איציק

נכון אבל זה מזגן on off הכי פשוט שיש ברמה של מזגן חלון. דברשצריך לחיות לא מעט בלי בעיות.

לאנברמה של גוף חימום אבל ממילא מעטים המיבשים שמת בנפ גוף החימום.

פורסם
לפני 33 דקות, A_lex כתב:

לפחות שני אנשים כאן כתבו שמייבש קונדנסור יותר חסכוני מכזה עם צינור פליטה... ווואלה זה לא מסתדר לא עם ההגיון ההנדסי ולא עם התוצאות בגוגל.

למה קונדנסור פחות חסכוני?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...