Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הכלב שלי בן 4 חודשים, ממושמע בדרך כלל ומשוחרר דרך קבע בחצר (בחצר מספר מבנים ומגורים שאני גר באחד מהם). כשאני בבית הדלת פתוחה מעט כדי שיכנס ויצא מתי שבא לו. בחצר יש לו המון משחקים וגם מרפסת פרטית משלו. בנוסף לכל זה הוא מקבל 2 טיולים ביום.

העניין הוא שבימים האחרונים תפסתי אותו משחק בצמוד לשער הכניסה וכאן כבר מתחיל החשש שביום מן הימים יחליט לצאת מיוזמתו ואי אפשר לדעת מה יקרה מאותו רגע (בכוונה אני לא כותב 'יברח' כי לתפיסתי הוא תמיד יכל לצאת). בקיצור האם כדאי לגדר עבורו שטח (יש לי אפשרות לשטח גדול מאוד עבורו) מאשר לתת חופש לשוטט כרצונו? האם יש היום מכשירים דיגיטליים או טכנולוגיה למעקב והתראה אם כלב מתרחק מאזור מסויים (למשל מתקרב לשער או לחלופין מתרחק מהבית)?

פורסם

1. אין כלב ממושמע ״בדרך כלל״. או שהוא ממושמע או שלא. אם הוא ממושמע כשמתאים לו, אז הוא לא ממושמע.

2. אם הוא ייצא מיוזמתו באמת אי אפשר לדעת מה ייקרה מאותו הרגע. הוא יכול להדרס, לאכול רעל, לנשוך ילדים... אתה צריך לדאוג לזה שהוא לא ייצא, כי זו חובתך, כבעלים וכאזרח.

3. לגדר לו שטח נראה לי פתרון אידיאלי ואפשר לשחרר אותו לשטח הגדול יותר תחת השגחה. רק תוודא שיש לו צל, מים, משחקים ושאתה לא משאיר אותו שם לבד יותר מדי זמן.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

נקודות נוספות למחשבה:

- כלב ללא השגחה בחצר עלול להגנב. זה נכון בעיקר לכלבים גזעיים למטרות הרבעה ומכירה, אבל לא רק. זה יכול לקרות גם כשאתה בבית, הם נכנסים לחצר ותוך דקה אין כלב. 

- אם יצא מיוזמתו הוא גם עלול להתפס ע"י הרשויות וזה יגמר בקנס, או להלקח ע"י גורמים שליליים שחסכת להם פריצה לגדר.

- אם אתה בכל זאת מגדר לו שטח, חובה לדאוג לו לאיזור מוגן משמש, גשם ורוח, ואספקת מים קבועה.

- גדר צריכה לקחת בחשבון יכולת קפיצה מרשימה למדי שיש לרוב הכלבים ביחס לגובה שלהם (והוא גור שעוד יגדל), וגם יכולת חפירה מרשימה עוד יותר.

- יש אמצעי מעקב אבל שום דבר לא חסין מבעיות. אפשר לשים אייר טאג על הקולר, אבל זה יכול ליפול. 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

שכנעתם אותי יהיה לו שטח מגודר עוד השבוע. אבל מה לגבי נחיצות מכשיר מעקב? זה מיותר או דווקא מומלץ למי שמוכן להשקיע (כמוני)? יש בכל השטח ווי פיי האם יש משהו ספציפי שאפשר להמליץ? כי עדיין ארצה לשחרר אותו לשעה שעתיים בתנאי שאני עם חצי עין פקוחה ויכול להגיב במהירות עקב התראה

פורסם

לפני 40 דקות, anonport כתב:

שכנעתם אותי יהיה לו שטח מגודר

זה ממש לא הכיוון שניסינו לשכנע. 

לפני 39 דקות, anonport כתב:

חצי עין פקוחה ויכול להגיב במהירות עקב התראה

אם החליטו לגנוב לך את הכלב חצי עין לא תעזור לך. עד שתשים לב הכלב באוטו והלך עליו.

פורסם

קצת לא מובן על מה אתה מדבר. אתה גר בדירה ומשחרר אותו לחצר משותפת ? אתה גר בדירת גן ? בבית פרטי וזו חצר שלך ?

מכיוון אחר - גם בתור משהו שב20 שנה האחרונות בערך היו לו 2-3 כלבים בכל זמן נתון - לא סבבה לתת לכלב להיות בחוץ בלי השגחה. לא לכלב עצמו , לא לאנשים אחרים (עם או בלי כלבים) - כשכמובן - יש הבדל עצום בין החצר האחורית והמגודרת שלך עם כניסה ויציאה חופשית מהבית - לחצר משותפת של בניינים.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 11 שעות, Liviur כתב:

קצת לא מובן על מה אתה מדבר. אתה גר בדירה ומשחרר אותו לחצר משותפת ? אתה גר בדירת גן ? בבית פרטי וזו חצר שלך ?

מכיוון אחר - גם בתור משהו שב20 שנה האחרונות בערך היו לו 2-3 כלבים בכל זמן נתון - לא סבבה לתת לכלב להיות בחוץ בלי השגחה. לא לכלב עצמו , לא לאנשים אחרים (עם או בלי כלבים) - כשכמובן - יש הבדל עצום בין החצר האחורית והמגודרת שלך עם כניסה ויציאה חופשית מהבית - לחצר משותפת של בניינים.

מדובר בבית קרקע עם יחידות דיור ומחסנים (אין דיירים זרים כלומר כולם משפחה). החצר גדולה וחלק ממנה רציף מהקצה אל הקצה של 30 מטר לפחות. כשאין עליו פיקוח הוא יהיה בשטח שלו אבל בזמנים שמסתובבים אנשים סביבו הוא יכול להיות משוחרר לגמרי. למקרים כאלה אני רוצה להיות זהיר שבעתיים. זה  הכל. לכן אני מעדיף מכשיר דיגיטלי שעובד טוב

לפני 12 שעות, roiei כתב:

איזה כלב זה?

מעורב עם פינצ'ר דומיננטי. הוא עדיין גור אבל גם בבגרות ישאר קטן

לפני 14 שעות, Be roo כתב:

אם החליטו לגנוב לך את הכלב חצי עין לא תעזור לך. עד שתשים לב הכלב באוטו והלך עליו.

נכון אבל זה לא מיועד למי שהחליט להתלבש עליי. מי שהחליט להתלבש עליך יצליח לפרוץ לך לבית או לאוטו או לטלפון.

פורסם

המלצה שלי אם כן - שטח מגודר ופנימי (כלומר לא פונה לרחוב) ודלת פתוחה ושאר חיצוני סגור בזמן הזה. כמו מרפסת בחוץ.

לא הייתי מסתמך על אלקטרוניקה במקרה הזה (יש פתרונות - הן רובם סביב קולר אלקטרוני שיכול לעשות במקרה של בריחה יוצר נזק מטוב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

כלב קטן כמו פינצ'ר לא אמור לחיות בחוץ.

זה גובל בהתעללות לענ"ד.

זה עדיין כלב. זה שהוא קטן לא רלוונטי לכלום.

גם ארנבים קטנים, זה לא אומר שעכשיו צריך לכלוא את כולם במכלאות.

פורסם
לפני 25 דקות, פינדר כתב:

זה גובל בהתעללות לענ"ד.

ננסי אני מסכים. גרמני אין בעיה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, anonport כתב:

נכון אבל זה לא מיועד למי שהחליט להתלבש עליי. מי שהחליט להתלבש עליך יצליח לפרוץ לך לבית או לאוטו או לטלפון.

אם הכלב שלך מעורב אף אחד לא יתלבש עליך, וגם רוב הסיכויים שמהחצר הוא לא יגנב.

אבל לא צריך הרבה בשביל שאיזה נער שחושב שזה מצחיק יפתח את השער ויתן לו לצאת.

רק בחודש האחרון נתקלתי בשני מקרים של כלבים שיצאו איכשהו מגינה והבעלים שלהם בכלל לא שמו לב. במקרה זה נגמר טוב הפעם והם הוחזרו לבעלים בזכות אנשים טובים שטרחו לעזור. אחרים פחות ברי מזל ולא חוזרים הביתה, אחת מהן נמצאה ברמפה לנתיבי איילון, ואם היתה מגיעה אליהם כנראה שזה כבר היה אבוד.

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

זה גובל בהתעללות לענ"ד.

מה הקשר?!

כל זמן שלא קר/חם לו, פינצ׳ר יהנה בחוץ כמו כל כלב אחר. 

הייתה לי כלבה כזו שתמיד חשבנו שהיא היתה מאושרת בתור כלבת משק. מפוצצת באנרגיה ותמיד מחפשת איך להתרוצץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...