Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והמקרה שהיה כך היה :

בתאריך 9.9.22 בזמן העבודה שלי בדקתי מים ושמן לרכב וחשכו עיניי המד שמן היה יבש כמו המדבר - ממש נלחצתי וישר נסעתי למוסך למזלי פחות מק"מ מהעבודה שלי

{ חשוב לציין כי זה הרכב הראשון שאני מטפלת בו במוסך מורשה סוזוקי - לא רכשו את האמון שלי - לא בנתניה ולא בבני ברק - ועברתי טיפול תקופתי ב 30.7 במוסך בנתניה}

אז מגיעה למוסך ממלאים לי שמן הוא בודק ומוצא בעיה במחזיר שמן ואומר לי לחזור אחרי שבוע ....

אני חוזרת למוסך כאשר הרכב נתקע לי ב 19.9 ונמסר לי שהלך לי המנוע ואני צריכה להחליף מנוע 

אז שאלתי היא :

1 האם כדאי לי ללכת לבוררות אצל איגוד המוסכים ?

2 האם כדאי להחליף מנוע ולעשות טרייד אין על הרכב ?

3 האם כדאי למכור אותו לפירוק ?

תודה לכל העונים 

שנה טובה ומבורכת

פורסם

1. חזרת למוסך עד 16.9?

2. יכול להיות שבמוסך כשלו בטיפול כשלא הזהירו אותך גם בחשבונית על אפשרות לדבר כזה, ובביקור הראשון כשלא טיפלו במחזיר שמן, ולא המליצו אולי גם  בחשבונית, לבדוק מפלס שמן כל יום. למוסכניק אסור לעשות עבודה רשלנית שיכולה לגרום לדבר כזה.

פורסם (נערך)

אם אני מבין נכון את הסיטואציה:

1. המוסך איבחן את התקלה אך לא טיפל בה, וגם לא גבה כסף על החלפת מחזיר השמן  שלא ביצע, אז אין מה ללכת לאיגוד המוסכים.

2. האם כדאי להחליף מנוע ולעשות טרייד אין, לדעתי לא, החלפת מנוע תעלה כמה אלפים וזה גם מה שתקבלי על הרכב אז למה להיכנס לזה.

3. האם למכור לפירוק, אפשר, מנסה למכור למוסך, הרכב כבר לא צעיר וחבל על כסף שתשפכי עליו, בפירוק הוא שווה כמה מאות שקלים בלבד ואת מה שתקבלי מהחזר אגרת הרישוי.

4. עוד אפשרות, לנסות למכור במצבו, אם יש לו טסט , תפרסמי ביד 2 ובקבוצות יד 2 בפייסבוק, תכתבי את מצבו , מאמין שיבוא הבן אדם שישתלם לו לתקן, ושיהיה מוכן לתת עליו כמה אלפים.

5. אם מצבך הכספי אינו מאפשר רכישת רכב אחר וחוץ ממנוע תקול הכל בסדר איתו, הייתי מציע לתקן את הרכב הקיים, מעריך שיעלה כמה אלפים טובים, עדיין פחות מרכישת רכב חדש שאת לא יודעת את מצבו.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
פורסם
לפני 3 שעות, FixTrics כתב:

1. המוסך איבחן את התקלה אך לא טיפל בה, וגם לא גבה כסף על החלפת מחזיר השמן  שלא ביצע, אז אין מה ללכת לאיגוד המוסכים.

מה הקשר לכסף. מוסכניק אמור לעשות עבודה מקצועית, ולא שמנוע יגיע למצב כזה. אם מוסכניק בדק בלמים אבל לא טיפל בהם, ואחרי חודש הרכב נכנס בקיר, לא תיתכן אחריות של המוסכניק רק כי הוא לא טיפל בבלמים?

פורסם

אני לא חושב שיש קייס לפנות לאיגוד המוסכים, אם היה מנסה לפתור את הבעיה, גובה תשלום אבל לא מצליח לפתור אותה בשל חוסר מקצועיות אז אולי אפשר לפתוח תיק בוררות אבל הבנתי שזה לא המצב, זה כמו שרופא יגיד לחולה מבוגר עם בעייה בריאות תפסיק לעשן ותחזור עוד שבוע להמשך טיפול והוא ימשיך בשבוע הזה לעשן וגם לא יגיע ואז יתפגר, האם יש קייס בתביעה נגד הרופא ? 

פורסם

למה לא יכול להיות קייס לפנות לאיגוד המוסכים? לאיגוד לא אמורה להיות מטרה, שרכבים יצאו ממוסכים לאחר בדיקה, ויהיו תקינים לאורך זמן? אין למוסכניק אחריות לזה? אני לא אומר שיש קייס כי אין לנו את כל הפרטים, אני אומר שיכול להיות קייס.

בנוגע לרופא, לא דוגמה הכי מתאימה כי בסיגריות יש נזק לאורך זמן רב. אם מגיע אדם עם כאבים בחזה, הרופא שולח אותו לנוח במקום למיון לבדיקה, והוא מת אחרי שבוע, איגוד הרופאים לא יכול לעשות בוררות אם הוא יכול? לא יכול להיות שהרופא כשל?

פורסם

תמיד אפשר לעשות בוררות, לא חושב שיצא מזה משהו, יש לי בטן מלאה על מוסכים ועברתי הרבה צרות איתם והוצאתי הרבה כספים גם שלא היה צריך אבל פה מן הסתם הגיעו עם הרכב למוסך , התיקון הוא יחסית מורכב, אם אני מבין נכון מחזיר שמן קיים בין המנוע לגיר, ומחייב הוצאה של הגיר, המוסך כנראה עמוס ואולי הלקוח לא יכול להשבית את הרכב קובעים תור לעוד שבוע, אם בשבוע הזה נוסעים עם הרכב בלי לבדוק שמן ונגרם נזק למנוע שגם ככה קודם נסעו איתו תקופה בלי שמן והוא כבר בן 15 אז יש פה בעיקר רשלנות של הלקוח, זה לא בעייה בטיחותית שמחייבת השבתה של הרכב במוסך אבל צריך להית עם אצבע על הדופק.

פורסם

מסכים עם זה שלא בטוח שייצא מזה משהו מבוררות, אבל לא פוסל את זה כרגע.

מסכים גם עם להיות עם אצבע על הדופק, אבל מוסך עמוס, למשל, כפי שכתבת, לא יכול לפטור מאבחון לקוי ופעולות רשלניות. בדקת רכב עם תשלום, חשבונית והכל מסודר? אתה לא תמיד יכול לסגור מקרה סתם כך עם מילוי שמן וחזרה תוך שבוע. כל הנושא נקרא אחריות מקצועית.

• תוכן חדש...