Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

טיפים מגיעים 100% לשליח בדורדאש

היום.  בעבר זה הגיע לדורדאש שהעביר רק חלק לשליח.  עד שהגיעה התביעה.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אני אקח דברים שלא קרו ב500 שקל.

פעם אמרו את זה גם על תרגיל הקוטג' של תנובה... יתכן שקרה, יתכן שלא, ויתכן שזו בכלל בדיקת היתכנות של החברה עצמה כדי לראות עד כמה חריפה תהיה תגובת הלקוחות אם וכאשר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dani666 כתב:

היום.  בעבר זה הגיע לדורדאש שהעביר רק חלק לשליח.  עד שהגיעה התביעה.

נכון. לתקופה בין 2017 עד תחילת 2019

כלומר לא רלוונטי כבר 7 שנים בערך - כשעוד החברה היתה קטנה משמעותית ולא מונפקת.

(הכל מידע ציבורי - אפשר לחפש את כל התמליל + ההסדר שהגיע אח״כ ושילם את הסכומים חזרה)

בכל אופן - ממליץ להסתכל על הפוסט שפרסמתי מblind איפה שעובדי חברה תכלס הגיבו באנונימיות. זה מקור משמעותית יותר אמין מרדיט (שזה בערך המקור הכי פחות אמין , כמה קומות מתחת לערוץ 14 וטרולים בטוויטר… 😅) ולראות את הלך הדברים והתגובות שם.

בליינד בכלליות זה אחד המקורות המדויקים להרבה נושאים. כן - יש טרולים גם שם - אבל לרוב התשובות שם מאוד תכלס ,ובאות מעובדי החברות (צריך מייל חברה כדי לפרסם תחת שם של אחת) ומהיכרות עם המנגנונים מבפנים.

או בקיצור לגמרי:

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

אני אקח דברים שלא קרו ב500 שקל.

👆

ככל שאני קורה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

(מצוטט מהקישור של ליביו) :

ציטוט

wtf is a burner laptop

ואני כששקראתי את השורה הזו בקישור של דריש, כבר אמרתי לעצמי, "נו, טוב, אתה בומר. יש בהייטקס כנראה כבר חידושים במעקבים אחרי עובדים שאתה לא מכיר"

😁

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

גם זה מהקישור של ליביו, נכתב ע"י עובד של בלומברג:

ציטוט

What I can say for sure is the “compliance fees” and CoL fees for places like Seattle and NYC (presumably SF too) goes 100% to the company. Not sure about the other fees mentioned though

ניכר והגיוני שאפילו בינם לבין עצמם הם לא תמיד מסכימים או רואים את התמונה המלאה. לכן אני לוקח את הפוסט ברדיט בע"מ אבל לא ממהר לשלול אותו לגמרי. 

גם אצלנו בספרד ההיטלים והעמלות האלה הופיעו באורח פלא אחרי שהשחקן המקומי Glovo חטף קנס של מיליונים, כך שברור לגמרי שמדובר בגלגול העלויות הנוספות אל הלקוח ולא משנה באיזה שם קוראים לזה. ואמנם הפריוריטי אצלנו זול יחסית (יורו אחד אקסטרא) ואמור להבטיח משלוח 'דלת לדלת' בלי עצירות נוספות, בפועל אי אפשר לדעת בין כמה שב"חים החבילה שלך עברה ידיים בדרך אל היעד. למיטב הבנתי, בארה"ב מדובר בסכומים הרבה יותר גבוהים ולכן גם רגישות קהל היעד בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
בתאריך 2.1.2026 בשעה 14:29, Derish כתב:

מעבר לתופעות שכבר צויינו בכותרת, מה שתפס את תשומת ליבי זה הפרט הנ"ל:

לפני כחודש פלוס, הייתה אצלנו הצפה שהתמקדה באופן אירוני בחדר תקשורת, איפה שכל המחשבים, הגיבויים וכולי. 

כחלק מהשיחזורים, דיברנו עם מספר גופים לגבי הצעות מחיר ל"תקשורת" - טלפונייה וכולי. 

כמובן, ברוח התקופה, מבוסס AI. 

קיבלתי משם כמה תובנות מעניינות. 

מסתבר, שזה כבר נוהל סטנדרטי לשלב AI שמאזין להקלטות השיחות, כדי לקבל תובנות על המצב הרגשי של המתקשר.

כן, אני יודע מה כתבתי, תקראו את זה שוב בבקשה. 

חברות ענק (כמו אמאזון) למשל משקיעות הרבה מאד מאמצים בשביל לצמצם עלויות, זכור לי משהו על כך שלנהגים שלהם מותר לפנות רק ימינה והם חייבים לתכנן את המסלול שלהם בהתאם- דברים קיצוניים והזויים, וזה עוד מלפני כעשור. מי יודע על מה עוד הם הצליחו לחשוב בינתיים. 

אלגוריתמים שונים ומשונים שולטים על חיינו כבר הרבה שנים- מה שאתה רואה ביוטיוב, אלגוריתם. פוסטים בפייסבוק, אלגוריתם. תוצאות החיפוש שלך בגוגל, אלגוריתם. הכל כדי לגרום לך לצרוך, להשתמש, להגיב. 

דריש, אני מאמין למה שכתוב בלב שלם. זה לחלוטין לא מתחת לאף חברה, בטח שלא מתחת לאלו שמבוססות בארצות הברית- ממה שאני מצליח להבין את רוח הדברים. 

בהצלחה לכולנו. 

Future Is Now Old Man Future GIF - Future Is Now Old Man Future Malcolm In  The Middle - Discover & Share GIFs

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

דריש, אני מאמין למה שכתוב בלב שלם. זה לחלוטין לא מתחת לאף חברה, בטח שלא מתחת לאלו שמבוססות בארצות הברית- ממה שאני מצליח להבין את רוח הדברים. 

אוקיי , אז אני שעובד באחת כזו ופוסט שלם של אנשים שעובדים בכזו שאומרים לך שזה קשקוש לא ישכנעו אותך לעומת רדיט… 🤷‍♂️

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 18 שעות, flytomars כתב:

בדיוק קפץ לי בשורטס:

במקרה הזה וולט צריכה להחתים את אותו האדם, המטריד, על זה שהוא לעולם לא יעבוד כעצמאי בוולט, לא?

ליאור ח.  (בכוונה לא כותב שם שלא יאנדקס אותו) מהסרטון פנה למנכ"ל וולט והמנכ"ל אמר לו שאין מה לעשות

מה, אי אפשר להחתים על טופס שלא תעבוד יותר כי יש לך בעיה נפשית? או שזה לא עובד ככה כי וולט לא מעסיקה אותו אלא הוא היה עצמאי שרק מקבל קריאות?

בטוח יש מה לעשות..

אם הוא איכשהו ישכיר מספר טלפון אחר ממישהו ויהיה שוב שליח, שוב פעם הוא יראה אישה שתבוא לו בטוב והוא יגיד שהיא באה לו דרך המזגן והוא ילך להטריד אותה שוב?

זה מטורף

פורסם
לפני 15 שעות, Liviur כתב:

אוקיי , אז אני שעובד באחת כזו ופוסט שלם של אנשים שעובדים בכזו שאומרים לך שזה קשקוש לא ישכנעו אותך לעומת רדיט… 🤷‍♂️

לא רק רדיט. 

אני די נוטה לזלזל ברדיט, הוא לא מקור אמין בעיניי למידע. בואו נשים את זה על השולחן מראש. 

רדיט הוא לא המקום היחיד שאני נחשף בו למידע.

וגם אנשים שעובדים בחברות האלו, אתה יכול עם יד על הלב להגיד שאתה במקום מספיק גבוה בחברה כדי להיות מודע לכל המעללים שלה? לכל נושא התכנות +שיווק +ניהול ביג דאטה +מכירות +אסטרטגייה?

רוב האנשים שאני מכיר לא יכולים לומר שהם מודעים לכל! מה שהחברה עושה, אולי המנכ"ל של החברות האלו מודע אבל מתחתיו זה ממודר. לא כולם יודעים הכל ולא כל הזמן.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

אני די נוטה לזלזל ברדיט, הוא לא מקור אמין בעיניי למידע. בואו נשים את זה על השולחן מראש. 

רדיט הוא לא מקור, זו פלטפורמה שכל אחד יכול לכתוב בה מה שהוא רוצה. 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Liviur כתב:

גם כשיצאה השמועה ש-HP מתקינה צ'יפ השמדה עצמית במדפסות הביתיות שלה כדי להרוג אותן אחרי תקופה קבועה מראש או בעת שימוש בדיו לא מקורי, עובדי החברה ושאר עמק הסיליקון חשבו שזה מגוחך. אבל זה הספיק כדי לפתוח בחקירה, שהעלתה מאז שלל ממצאים מפלילים לגבי אמצעי 'בטחון' שהחברה השתמשה בהם כדי להגביל את חופש הבחירה של הצרכן, ולהניב קנסות כבדים ושינוי מדיניות. אז אולי השמדה עצמית per se לא הייתה שם, אבל כן הייתה התנהלות בעייתית מאד שאיש לא היה מודע לה מחוץ להנהלה הבכירה וכמה מהנדסי אלקטרוניקה - וזה נחשף הודות למשהו שהתחיל באופן דומה. בתור עובד לשעבר, אני יכול להעיד שהסיפור הזה מרחף מעל המוניטין של HP כמו זכרון השואה מעל גרמניה המודרנית, וגם שמדי כמה שנים מגיע החוכמולוג התורן שמנסה מחדש להכניס משהו דומה בתקווה שהמחלקה המשפטית והאיחוד האירופי לא ישימו לב. 

אז אני לא ממהר לקחת את מה שכותב אותו עובד מתוסכל בתור תורה מסיני, אבל כן מקווה שזה יניב חקירה יסודית ומעריך שעוד נלמד כמה דברים שלא יציגו את החברה המדוברת באור חיובי במיוחד. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, Derish כתב:

אבל כן הייתה התנהלות בעייתית מאד שאיש לא היה מודע לה מחוץ להנהלה הבכירה וכמה מהנדסי אלקטרוניקה

תודה על החיזוק למה שכתבתי:

לפני שעתיים, ברווז כתב:

אתה יכול עם יד על הלב להגיד שאתה במקום מספיק גבוה בחברה כדי להיות מודע לכל המעללים שלה? לכל נושא התכנות +שיווק +ניהול ביג דאטה +מכירות +אסטרטגייה?

רוב האנשים שאני מכיר לא יכולים לומר שהם מודעים לכל! מה שהחברה עושה, אולי המנכ"ל של החברות האלו מודע

בעולם המודרני (וכנראה גם קודם...), החברות (במיוחד הגדולות) מחפשות כל EDGE אפשרי. 

גם אני, בעברי כעסק קטן, חיפשתי כל דבר שיוכל לתת לי יתרון. 

אצלי, עשיתי את זה בצורה הגונה, לפי כללי המשחק, "נקי". WHITE HAT אם תרצו. 

לא חסר חברות שמשתמשות ב BLACK HAT. ולכן, כמו שאמרתי, אני מאמין שהרבה חברות אכן עושות דברים זוועתיים. 

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

גם כשיצאה השמועה ש-HP מתקינה צ'יפ השמדה עצמית במדפסות הביתיות שלה כדי להרוג אותן אחרי תקופה קבועה מראש או בעת שימוש בדיו לא מקורי, עובדי החברה ושאר עמק הסיליקון חשבו שזה מגוחך. אבל זה הספיק כדי לפתוח בחקירה, שהעלתה מאז שלל ממצאים מפלילים לגבי אמצעי 'בטחון' שהחברה השתמשה בהם כדי להגביל את חופש הבחירה של הצרכן, ולהניב קנסות כבדים ושינוי מדיניות. אז אולי השמדה עצמית per se לא הייתה שם, אבל כן הייתה התנהלות בעייתית מאד שאיש לא היה מודע לה מחוץ להנהלה הבכירה וכמה מהנדסי אלקטרוניקה - וזה נחשף הודות למשהו שהתחיל באופן דומה. בתור עובד לשעבר, אני יכול להעיד שהסיפור הזה מרחף מעל המוניטין של HP כמו זכרון השואה מעל גרמניה המודרנית, וגם שמדי כמה שנים מגיע החוכמולוג התורן שמנסה מחדש להכניס משהו דומה בתקווה שהמחלקה המשפטית והאיחוד האירופי לא ישימו לב. 

אז אני לא ממהר לקחת את מה שכותב אותו עובד מתוסכל בתור תורה מסיני, אבל כן מקווה שזה יניב חקירה יסודית ומעריך שעוד נלמד כמה דברים שלא יציגו את החברה המדוברת באור חיובי במיוחד. 

עצם זה שאתה מכנה אותו 'עובד' כבר מעיד על הפוזיציה שלך. 

לקחת, קנית ואימצת בחום, כשאתה מוצא מקרים מההיסטוריה להסביר למה עובד בפועל הוא לא בהכרח אמין, אבל פרסום אנונימי באינטרנט, דווקא כן. 

Confirmation bias at its best

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...