Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 דקות, falou כתב:

אני כבר הסברתי למה אין כאן קרטל ועייפתי מלהסביר שוב. אין שומדבר שהממונה על ההגבלים יכול לאכוף כאן. הכל חוקי.

העובדה שמשלמים, גם שהמחירים עולים, בשביל הפינוקים.

סתם דוגמא, בזמנו קקטוס עלתה שליש פחות ממשפחתומטית מקבילה. מכל בחינה שימושית, היא הייתה שוות ערך למשפחתומטית. יענו, יכולת להסיע את המשפחה מפה לשם בקקטוס באותה מידה שיכלת לעשות את זה בגולף או בג׳יפון, שעלו עשרות אלפי ש״ח יותר.

העובדה היא שהרב לא חיפשו לחסוך את זה והסיפו את העשרות ש״ח האלו בשביל אוטומט, בשביל מולטימדיה וכו׳.

אין לי בעיה עם זה, אבל באמת לא מעניין אותי אנשים שמוכנים לשלם על פינוקים כמו שלא מטריד אותי המחיר במסעדות בת״א. אפשר לחיות טוב גם בלי.

מי שמוכן לשלם, שיהיה לו לבריאות אבל שלא ייבכה. 

מדוייק

ובזכות זה שעמישראל בטוח שקקטוס זה טפו וטויטה ניילונים זה מוצר צריכה בסיסי (באמת שאין את זה ביותר מטומטם), לובינסקי נתקעו עם מלאי קקטוס 2016 ידני אטמוספרי (כי בלי טורבו אי אפשר ליסוע), ואני שמתי ידי על אחת 2016 0 ק"מ ב65,000 ש"ח עם אחריות ל3 שנים מלאות

נכון, מאז התגלה סיפור הרצועות המתפוררות שקצת פגם בחוויה (לא התפוררה אצלי אבל כן החלה אכילת שמן) אבל בסך הכולל הרכב אצלי כבר קרוב ל6 שנים ובאמת שאין לי שום סיבה בעולם להחליף אותו (בעצם יש. בקרוב זקוקים ל7 מקומות. אבל כנראה שהקקטוס ישאר והc4 תעוף)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אני כבר הסברתי למה אין כאן קרטל ועייפתי מלהסביר שוב. אין שומדבר שהממונה על ההגבלים יכול לאכוף כאן. הכל חוקי.

לפני 4 שעות, CX25GTI כתב:

אין קרטל, השוק מתנהל כמו אוליגפול, בדיוק כמו בתחומים אחרים בישראל (שוק קטן)

אם מישהו היה רוצה הוא היה מתערב, לאף אחד אין אינטרס שהמחירים ירדו.

ואתה צודק, הכל חוקי.

פורסם

זה בהחלט נכון. מלבד לצרכנים, אין לאף גורם אינטרס שהמחיר של הרכבים, תחזוקתם והחלפים יירד. כל הגורמים , כולל המדינה, עושה קופה נאה מהמצב הקיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המדינה לא באמת "עושה קופה" מזה.
הרי אם היה יותר כסף פנוי לאזרחים (כי רכבים היו עולים פחות למשל), אז הצרכן היה מוציא את הכסף על דברים אחרים:

חופשות, מוצרי חשמל, החלפת רכבים תכופה יותר, רהיטים לבית ועוד.

מבחינת המדינה - זה אותו דבר.

אבל מה הבעיה? כל משרד מסתכל רק על השורה הישירה (רווח עקיף לא נמדד במדינת ישראל)

זה מאוד מזכיר כדורסל וסטטיסטיקה, יש סטטיסטיקה ישירה ויש מה שנקרא "מדד פלוס מינוס" זה מדד שמראה מה שחקן שווה כשהוא על המגרש גם אם הוא לא נותן תרומה ישירה.

אז מדד הפלוס מינוס הזה הוא מושג זר למשרדי הממשלה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

זה לא אותו דבר.
תקנה שולחן ב100K המדינה מרוויחה 17% מע"מ.
תקנה רכב ב100K המדינה מרוויחה יותר מ-50% במיסים+המון מיסים על חלפים+המון מיסים על דלק.

אתה מוזמן לחשב כמה מיסים ייצר רכב ב-100K למדינה ב-3 שנים ולהשוות לשולחן ואני מרשה לך לקחת תסריט קיצוני שזה השולחן של טרנספורטר ובכל שישי יש סטייקים וואגיו של איציק הגדול.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אבל זה לא רק מעמ או מס ישיר.

כשמוכרים יותר אז גם מעסיקים יותר עובדים, העובדים משלמים עוד מיסים, המשק בתנועה, כל הזמן קונים ומוכרים וזה מעיף את הכלכלה למעלה.

כשיש יותר עובדים, אז קונים יותר אוכל במסעדות וזה גלגל ענק שמניע את כל המשק.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, farkash7 כתב:

זה לא אותו דבר.
תקנה שולחן ב100K המדינה מרוויחה 17% מע"מ.
תקנה רכב ב100K המדינה מרוויחה יותר מ-50% במיסים+המון מיסים על חלפים+המון מיסים על דלק.

אתה מוזמן לחשב כמה מיסים ייצר רכב ב-100K למדינה ב-3 שנים ולהשוות לשולחן ואני מרשה לך לקחת תסריט קיצוני שזה השולחן של טרנספורטר ובכל שישי יש סטייקים וואגיו של איציק הגדול.

אל תשכח את הכסף שהמדינה עושה מהבנזין, מהאגרות מדי שנה (הכי גבוה עולם), טסטים, מיסוי על שמנים וחלקי חילוף. המיסוי על הרכב עצמו זה רק ההתחלה חביבי

עריכה: אני רואה שהזכרת את הרוב 😅

עריכה אחרונה על ידי borisYalzin
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, yuvalganim כתב:

כשמוכרים יותר אז גם מעסיקים יותר עובדים

כשמוכרים יותר רכבים גם מחזיקים יותר אנשי מכירות, אנשי פירסום, מוסכים...
זה גם לא מעט עובדים.

הייתי מקבל את הטענה שלך אם היית כותב נניח "אם היו פחות מיסים על רכב היו קונים יותר רכבים".
האמת זה נשמע לי הגיוני. אני לא חושב שהדוד סם מרוויח פחות מענף הרכב ממדינת ישראל גם אם נפקטר את גודל האוכלוסיה.
שם פשוט מהנדס ממוצע יחזיק טנדר, טסלה, מיאטה/BRZ ומיני קופר. אם בא לו להתפנק תחליף את הBRZ בקאיימן.
פה הוא יחזיק קורולה ליסינג וספורטג'.

נו מוזמן לחשב מי הרוויח יותר מיסים ישירים ועקיפים...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

מעניין לבדוק מה קרה להכנסות המדינה ממכירת מכשירים סלולריים.
מצד אחד הורידו את המס מ33%~ ל17% מעמ.
מצד שני כנראה שקונים הרבה יותר טלפונים.

אם נשקלל את זה שרכבים חדשים הם גם פחות מזהמים ויותר בטוחים אז המדינה תחסוך לא מעט כסף אם גיל הרכבים הממוצע ירד.
עכשיו שמישהו יעשה את החישוב וישכנע את הגראנד מייסטר להוריד את המס על רכב.

פורסם

לא יעזור כלום.

הם מסתכלים רק על שורת הרווח הישירה.

בשביל לראות מעבר צריך פוליטיקאים עם חזון, אין לנו כאלה לצערי.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, farkash7 כתב:

שמישהו יעשה את החישוב וישכנע את הגראנד מייסטר להוריד את המס על רכב

מדברים רק על העלאת מיסים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 24.4.2023 בשעה 19:07, farkash7 כתב:

אם נשקלל את זה שרכבים חדשים הם גם פחות מזהמים ויותר בטוחים אז המדינה תחסוך לא מעט כסף אם גיל הרכבים הממוצע ירד.

ומה עם עלייה בכמות הרכבים והעומסים על התשתיות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עומס על התשתיות יהיה בעיקר אם יוזילו את מחירי השימוש ברכב. לא חושב שהעלות של המכונית עצמה תשפיע שמשמעותית יותר אנשים ינהגו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עומס על התשתיות נובע מהשטח והתקציב המוגבלים המוקצים להם, מריבוי האוכלוסיה ומהתחבורה הציבורית הבלתי מספקת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...