Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא הולך להיות משהו דרמטי בסגנון גניבה או שכפול לוחית. 

אלא פשוט יותר אבל עדיין מעצבן. אני בטוח שיש כאלה שלא יתרגשו מזה. 

יש את אתר משומשת, שאני מכיר אותו אבל טרם ניסיתי על הרכב שלי. היום ניסיתי וגילתי לתדהמתי שחוץ מהפרטים הרגילים של הרכב. יש גם תמונות ומלל כולל מחיר ממודעת מכירה שפרסמתי לפני 9 חודשים, שבסוף ויתרתי על המכירה. 

אם אתם שואלים אותי, זאת לגמרי פלישה לפרטיות. יש הבדל בין הדגשת נתונים ששונים במודעת המכירה לעומת הנתונים בפועל, אבל זה סיפור אחרי לגמרי פשוט לחשוף לגמרי את כול מודעת המכירה כולל תמונות. מה השלב הבא? צירוף תמונות מהפייסבוק או משהו כזה? 

בקיצור, לא כולם נוכלים ולא כולם סוחרים, פשוט יש כאלה שלא מעוניינים שמודעת המכירה שלהם תישאר עם המידע על הרכב לתמיד. אם אתם מאלו, פשוט תמחקו את מספר הרכב. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני קורבן לזה.

פרסמתי את הרכב לפני שנה ובסוף נשארתי איתו.
עכשיו הרכב חזר למכירה וכל הפרטים של המודעה הקודמת נמצאים שם כולל התמונות מחיר וכו..
הקטע שמאז הרכב עבר השקעה (במיוחד קוסמטית)

לא הורס לי את המכירה בגדול, אבל לא לעניין לדעתי.

מצד שני כשאני חושב על זה, בתור קונה הייתי רוצה כל פיסת מידע אפשרית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המידע הזה היה שם והיה זמין גם לפני משומשת, פשוט רק למי שהכיר את הנושא או חיפש קצת יותר לעומק.

אם כבר, משומשת הנגישו את המידע הזה לציבור הרחב, מתנצל, לא רואה בעיה בזה.

אני ככלל, אעדיף שיהיה לי כמה שיותר מידע כשאני שוקל לרכוש משהו, כל שכן בסכומים האלו, מבלי שלמוכר תיהיה היכולת להחליט מה הוא חושף ומה הוא לא חושף בפניי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אבל אם אתה זה שמפרסם את הנתונים אז על מה התלונה?
זה לא שמישהו שיקר או זייף נתונים,פשוט לקח את המודעה שלך והעתיק אותה או שמר את הפרטים שאתה פרסמת לא?
או שאני מבין לא נכון..

ותמיד עדיף לא לפרסם פרטי לוחית רישוי, כשאני מוכר מי שרציני שיבוא לראות בכל שעות היום אני אמצא לו זמן,לא שולח כלום חוץ מתמונות

ומידע כללי,לא מספר רישוי,לא צילום רישיון כלום.

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אני פירסמתי ביד 2 מתוך הנחה שזה נמצא רק שם, ואני יכול להוריד את המודעה מתי שבא לי(תוך כדי שאני מודע שיש את אתר AD אבל הוא לא פשוט לחיפוש). 

לא הסכמתי ולא אישרתי לקחת את המודעה שלי, ולהצמיד אותה לרכב שלי לעולמי עד במיוחד שיש שם פרטים שלא רלוונטים בכלל לרכב או לרגע הנוכחי- מחיר הרכב שפירסמתי בזמנו ותמונות שלו מלפני 9 חודשים. לא משנה שזה אותם פרטים שפירסמתי ביד 2.  

תחשוב שיש לך חשבון פייסבוק, אינסטרגם ולינקדאין שפתוחים וכולם יכולים לראות אותם. אבל בא איזה חוכמולוג ומחליט שבפרופיל ליקדאין שלך יהיה קישור אוטומטי גם לפייסבוק ולאינסטגרם שלך, זה ירגיש לך סבבה? 

אני לא מכיר אותך, ואולי כן יהיה לך סבבה עם זה, אבל יהיו לא מעט אנשים שאקט כזה ירגיש להם ממש חדירה לפרטיות, גם אם כול החשבונות שלהם פתוחים לכולם. 

פורסם

*מצנזר מספר רישוי
*למי שמבקש תצלום רשיון רכב בוואצאפ/מייל מצנזר פרטים מזהים ועל הדרך גם מספר שילדה ומספר מנוע
*מבצע unlist למספר הטלפון מכל אתר ששואב מידע מ yad2 ודומיו (כדוגמת ad.co.il), דבר שגם ימנע מהמספר להופיע במודעות נוספות שיפורסמו יחד עם אותו מס' הטלפון
*בלי קשר ממשי לנושא השרשור - לאלו מכם שלא משתמשים ב Truecaller, ממליץ לבצע unlist למספר הטלפון שלכם באמצעות האתר שלהם. אם קרה שהרצתם בעבר את האפליקציה והיסרתם, יש להתקין אותה מחדש, לבצע deactivation מסודר לאקאונט, להסיר את האפליקציה ואז לבצע את התהליך הנ"ל.

פורסם

המודעות חיות לעד גם במקומות נוספים שניתן למצוא עם גוגל, מה שמאד עוזר לי לדוגמה כשאני בודק מכוניות משומשות למכירה. משעשע יותר זה שהם התלבשו על קבוצת הפייסבוק 'לוחיות רישוי יפות' של חבר הפורום @rOOmUSh, שמן הסתם כבר מזמן כוללת גם לוחיות חסרות כל יחוד.

האתר הזה הוא די סיוט לסוחרים, ולדעתי שווה את עוגמת הנפש האנקדוטלית שחווים אזרחים מהשורה כתוצאה מכך. אני מניח שניתן להסיר את הפרטים שלך משם אם תפנה אליהם בבקשה מנומסת ומנומקת. 

• אהבתי 1
פורסם

המצחיק הוא שהאתר כותב ש"אתר משומשת אינו נושא בכל אחריות לתכנים המופיעים באתר, והאחריות הבלעדית להם ולכל תוצאה הנובעת מהם חלה על המשתמש שמסרם לפרסום.". 

פורסם

פעם גם הייתי מטשטש, אבל כבר שנים שאני שמשאיר גלוי, גם כאשר מוכר, וגם כאשר מפרסם סיכום שנתי.

בעולם שלנו לשמור על פרטיות קשה, ותכלס? לא משנה לי.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, ALÞћÃ כתב:

*מבצע unlist למספר הטלפון מכל אתר ששואב מידע מ yad2 ודומיו (כדוגמת ad.co.il), דבר שגם ימנע מהמספר להופיע במודעות נוספות שיפורסמו יחד עם אותו מס' הטלפון

איך אני עושה את זה? 

לפני 6 שעות, Derish כתב:

אני מניח שניתן להסיר את הפרטים שלך משם אם תפנה אליהם בבקשה מנומסת ומנומקת. 

זה מה שעשיתי, מקווה שיעבוד. 

פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

אני פירסמתי ביד 2 מתוך הנחה שזה נמצא רק שם, ואני יכול להוריד את המודעה מתי שבא לי(תוך כדי שאני מודע שיש את אתר AD אבל הוא לא פשוט לחיפוש). 

לא הסכמתי ולא אישרתי לקחת את המודעה שלי, ולהצמיד אותה לרכב שלי לעולמי עד במיוחד שיש שם פרטים שלא רלוונטים בכלל לרכב או לרגע הנוכחי- מחיר הרכב שפירסמתי בזמנו ותמונות שלו מלפני 9 חודשים. לא משנה שזה אותם פרטים שפירסמתי ביד 2.  

תחשוב שיש לך חשבון פייסבוק, אינסטרגם ולינקדאין שפתוחים וכולם יכולים לראות אותם. אבל בא איזה חוכמולוג ומחליט שבפרופיל ליקדאין שלך יהיה קישור אוטומטי גם לפייסבוק ולאינסטגרם שלך, זה ירגיש לך סבבה? 

אני לא מכיר אותך, ואולי כן יהיה לך סבבה עם זה, אבל יהיו לא מעט אנשים שאקט כזה ירגיש להם ממש חדירה לפרטיות, גם אם כול החשבונות שלהם פתוחים לכולם. 

בהרבה אתרי מכירה בחו״ל לפני שאפשר לראות מודעות צריך להירשם ולהתחייב לא להעביר את פרטי המודעות לגורם אחר כלשהו, או לעשות בהן שימוש מסחרי (ויש רישום שונה לסוחרי רכב). מעבר לשיקולי פרטיות, העברת פרטים לבסיס נתונים אחר כלשהו זו גם תחרות עבור האתר בו פירסמת. היה נדמה לי שבפעם הראשונה שנכנסתי ל-יד2 היה דבר כזה, אבל עכשיו ניסיתי מדפדפן אחר ובאמת אין. מפתיע למדי.

פורסם

לא ברור לי איך היום יש עדיין אנשים שלא מבינים שמה שהם מפרסמים ברשת נגיש לכולם לעד.

מאז ומתמיד כל אדם היה יכול לחפש, למצוא ולקשר את כל מה שפרסמתם על עצמכם. וזה שמישהו כתב מנוע חכם שיודע לעשות זאת מהר לכמות דאטה עצומה, לא משנה את העובדה שזה תמיד היה אפשרי.

כבר לפני 20 הצלחתי להתחקות אחרי אדם שהטריד ואיים ברשת ולהבהיר לו שיודעים בדיוק מיהו ומהו. באמצעים פשוטים של חיפוש והצלבה שנגישים לכל אחד. לחשוב שאי אפשר לנצל את אותם אמצעים לשימושים אחרים, או לעשות זאת יותר מהר וטוב, זו תמימות שכדאי להתגבר עליה.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

איך אני עושה את זה? 

כאן

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

לא ברור לי איך היום יש עדיין אנשים שלא מבינים שמה שהם מפרסמים ברשת נגיש לכולם לעד.

לא מדוייק. כפי שאתה רואה ציינתי איך ניתן להעלים את העקבות די בקלות, רק פשוט צריך להיות מודע(ים).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...