Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש לרכוש סירה מתנפחת איכותית שתשמש אותי ואישתי לגיחות לכנרת / ים.

אציין שזה הסירה הראשונה שלי, לכן אשמח מאוד מאוד להסברים מפורטים, למה לשים לב וכו'.

ממה שחשבתי בנתיים התקצעב יהיה סביב 2000 ש"ח, ובהמשך גם אוסיף מנוע חשמלי.

הכי חשוב לי זה משהו שיהיה בטיחותי מאוד...

אני לא רוצה ח"ו סירה שתתפוצץ / תתהפך באמצע הים.

כל המלצה תתקבל בברכה.

תודה רבה

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

הייתה אצלי הרבה שנים סירה מתנפחת עם מנוע בנזין.

קח בחשבון שזה דורש התעסקות והשקעה.

נתחיל מזה שעד שתוציא את הסירה מהתא מטען ועד שתגיע למים יעבור מינימום חצי שעה, להיות על החוף בשיא החום זה די לא נעים במיוחד כשצריך לסחוב סירה ומנוע די כבדים.

אצלי הייתה משאבה רגלית גדולה, כנראה עם משאבה חשמלית חזקה זה יהיה יותר מהר, אבל בעיקר תתאמץ פחות, המשאבות האלה יקרות בסביבות 500ש"ח.

תשקיע בסירה כמה שיותר חזקה ואיכותית, בסירות זולות נוצרים חורים בקלות, אפילו אבן קטנה מתחת לסירה יכולה לעשות חור.

זאות נראית סירה טובה: https://www.lastprice.co.il/p/100025944/סירת-ספורט-מתנפחת-מקצועית-2.98-מטר-Aqua-Marina/Aqua-Marina-BT~UD298-DELUXE

יש גם מבחר גדול של סירות בחנות שיא ספיד.

מנועים חשמליים חלשים, יקרים והטווח שלהם מאוד מוגבל.

מנוע בנזין עדיף מכול הבחינות, חוץ מהטיפולים, כול שנה צריך להחליף שמן ופעם בכמה שנים להחליף אימפלור.

לים עם הסירות האלה אי אפשר להיכנס כי בקיץ כמעט תמיד יש גלים.

מה שכן, אחרי שכבר סיימת להכין את הסירה, ויצאת לכנרת מוקדם בבוקר, אתה מאוד מהר תשכח את כול התלאות ותתחיל להנות! חוויה מדהימה! תוכל לשוט לכול מיני לגנות, לקפוץ לכנרת להתרעננות, להגיע לחופים מעניינים, הכנרת מוקדם בבוקר פשוט מדהימה! 

לסיכום לפי דעתי עדיף לך לקנות קיאק לא מתנפח, תחסוך הרבה כאבי ראש...

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • אהבתי 1
פורסם

לים עם סירה כזאת לא הייתי מנסה להיכנס. הן מתאימות לאגמים.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בנוסף לעצות שנתנו לך, אל תשכח שעל פי חוק ברגע שיש לך מנוע (בנזין/חשמלי/גרעיני) אתה מחוייב להוציא כושר שייט

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לי לא היה שום דבר, לא כושר שייט, לא רישיון ולא ביטוח.

אם אני זוכר נכון עד מנוע 6כ"ס יש פטור והמשטרה לא בודקת.

בכנרת המשטרה אף פעם לא עשתה לי שום בדיקה, רק פעם אחת שאלו אם יש לי מספיק מי שתייה.

היה רק מקרה בעיתי אחד שבו נכנסתי עם הסירה לנמל חיפה והתקרבתי לספינות, אז ישר משטרה ימית עצרה אותי ונתנה לי הזמנה למשפט בגלל שלא היה לי ביטוח צד ג, אחרי חודש התיק נסגר בגלל חוסר עניין לציבור. 

פורסם

זה שלא היה לך לא הופך את זה לחוקי.

עד 6כ״ס זה פטור מרשיון משיט, לא מכושר שייט.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

שבוע טוב ומבורך ותודה רבה לכל העונים.

ראיתי ברוב התגובות שלא מומלץ להיכנס לים, האם זה בגלל הגלים שיכולים להפוך את הסירה?

אסביר קצת יותר מה אני מצפה מסירה.

השימוש יהיה בעיקר בסופי שבוע ובחופשים לשבת בסירה ולהנות, פחות מעניין אותי ביצועים וכו'.

באזור 2000 שח יש משהו?

בתאריך 17.6.2022 בשעה 18:54, דניאל1983 כתב:

לסיכום לפי דעתי עדיף לך לקנות קיאק לא מתנפח, תחסוך הרבה כאבי ראש...

האם יהיה יותר בטוח עם קיאק?

הוא לא יכול להתפך בכנרת?

וקיאק מתנפח לא מומלץ?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

סירת גומי לא מתאימה לים בגלל הגלים שיכולים להפוך אותה ולמלא אותה במים.

לים צריך סירה עם רצפה בצורת V שנקראת Rib ולא עם רצפה שטוחה כמו בסירות גומי.

יש קיאקים לים שמתאימים לגלים ויש בהם פתחי ניקוז למים שנכנסו פנימה מהגלים.

ראיתי שמוכרים בדקטלון קיאקים לים "בלחץ גבוה" שנראים די איכותים.

https://www.decathlon.co.il/iw/קיאקים/303057-12016--2-x100.html#/124-demodelsize-254ללא_מידה/5749-demodelcolor-8511866

אם יש לך מקום בבית לפי דעתי עדיף קיאק לא מתנפח.

http://www.seaspeed.co.il/kayaks/

מה לגבי sap? הוא גם מתאים לים

פורסם (נערך)

אצלי הייתה כזאת:

http://www.seaspeed.co.il/boats/inflatable/amature-boats/sevylor-zodiac-boats/sevylor-pr325hf

כמה דברים(אני אחזור על חלק ממה שכבר נאמר כאן כי זה חשוב):

להוציא סירת גומי ״רגילה״ לים זה מאד מסוכן. ובכללי- הים מאד מסוכן, ועוד יותר למי שלא יודע מה הוא עושה.

לא זוכר את החוקיות בנוגע לכושר שיט(אם כי הגיוני שיהיה צורך), אבל אם אתה מתכוון לדוג עם הסירה- תצטרך להוציא רשיון דיג(עולה כמה מאות שקלים בשנה כמדומני).

ישנן הוצאות מסביב: משאבות, אפודי ציפה, כושר שיט, עוגן(לנו בדיג היו שני עוגנים), משוטים- לסירה שקניתי הייתי צריך לקנות משוטים בעלות של 300-400שח, גגון ואולי יש עוד כמה דברים ששכחתי.

שמע, בגדול עם הסירה נורא כיף. ממש.

פרקטית? לא לכל אחד.

במקרה שלי הסירה נמכרה כי זה פשוט יותר מדי התעסקות. סירה נורמלית שוקלת 20ק״ג בערך ולסחוב אותה(ואת שאר האביזרים) אפילו עד האוטו זה לא כיף גדול. פריסה וניפוח עם שתי משאבות, דיג ואחרי זה קיפול- פרוצדורה מעייפת. אולי כי יצאנו איתה לדוג ולא סתם לשוט בקטנה אז הסירה גם הייתה עמוסה בהרבה דברים.

תוסיף לזה מנוע וזה עוד התעסקות עם עוד אביזר ששוקל 7ק״ג או יותר...
לא היה לי מנוע, אך אם הייתי קונה אחד אז כבר לא הייתי יכול להביא את הסירה עם המנוע ברכב- ככה שזה גם שיקול.

בגדול, נורא כיף. בקטן- לא לכל אחד.

בסוף הסירה נמכרה והחלטנו שאנחנו עוברים לדוג מהחוף. החלטה שהפכה את הדיג מפעמיים בשנה לפעילות חודשית.

עריכה אחרונה על ידי method
  • אהבתי 2
פורסם

אקדים שאין לי ניסיון או ידע רלוונטים.

אבל נראה לי לפני מחקר על איזה סירה לרכוש. תעשה מחקר רציני איזה ידע ויכולות נדרשים ממך בשביל לשוט לכיף עם אנשים במקווי  מים כאלו.

עם ידע כמו שלך (שנשמע לא קיים) זה מתכון לאסון מיותר.

גם בכינרת שנראית סה"כ בריכה תמימה אנשים טובעים לרוב.

הניסיון היחדי שלי עם סירה כזו בים היה נחמד עד שהגיע גל והפך אותי ואת חבריי במכה אחת. מה שגרם לשתיי מהם להשיק ראש לראש בעוצמה רבה. למזלנו זה היה קרוב לחוף.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

סה"כ צריך להיות מודעים לסכנות ולבעיות שעלולת להיות.

מאוד חשוב תמיד להיות עם אפוד הצלה! גם בכנרת ביום הכי רגוע ללא גלים בכלל יש הרבה סכנות עם עושים שטויות ולא מתנהגים באחריות!

את הסירה שלי והמנוע קניתי מהכסף שחסכתי ומהמתנות לבר מצווה, אם אני זוכר נכון הייתי אז בן 14, כול החברים שלי קנו מחשבים ופליסטיישן ואני קניתי סירה חחח

למרות שזאות הייתה סירה קטנה ומנוע 2כ"ס, היו לי הרבה הרפתקאות איתה...

פעם נתקענו באמצע הכנרת כי נגמר הדלק ואז היה צריך לחתור עם משוטים עד החוף, זה לקח כמה שעות.

במקרה אחר החלטנו עם חברים לשוט לחוף מרוחק שלקח כמה שעות להגיע אלו, בדרך חזרה חתיכת פלסטיק נשברה מהצ'וק ואיכשהו נתקעה בתוך הצלינדר. כול הניסיונות להניע את המנוע כמובן לא עזרו. לרוע מזלנו השעה הייתה כבר מאוחרת ובכנרת התחילו גלים ורוחות, מאוד מהר הגלים מילאו את הסירה במים ומהמשקל היא התחילה לטבוע, זה הגיע למצב שבקושי ראו אותה. היינו שלושה בסירה, ואחד החברים לא ידע לשחות בכלל, מזל שהוא היה עם אפוד הצלה. לא יודע איך אבל הצלחנו להוציא את כולם מהמים וגם את הסירה והמנוע. אחרי זה היינו צריכים ללכת ברגל כמה שעות דרך כול החופים עד שהגענו לחוף שלנו.

• מעניין 1
פורסם

דניאל,

אני מתחיל לפחד מכל ההרפתקה הזאת...

מה שאני מחפש זה יותר לשכב על סירה באמצע הים להשתזף כמה שעות ואז לחזור, פחות אטרקציות.

האם גם בזה יש סיכון?

הידע שלי בשיחה הוא אזור 60 אחוז, אבל אני מפחד לשחות במים עמוקים

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תוכן חדש...