Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצוב

שמר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העתק תכתובת פנימית בחברה. מככבים - עבדכם הנאמן , המנהלת האדמיניסטרטיבית - אחראית גם על נושא הרכב , וקצין הבטיחות בתעבורה , שזה מכבר הגיע. זה יהיה ארוך , אבל כמו אצל הכושים , גם קשה :wink: השמות נמחקו , אבל הכל אמיתי.

הסיפור התחיל עם המייל הבא :

Hi all,

Attached is a small instruction letter prepared by XXXXXX, Our transportation officer.

The attachment is in Hebrew.

It’s important you’ll all take the 2 minutes to read it - it could be a life savior in times of need.

וההסבר :

מערכת ה-ABS

נהגים יקרים,

ברצוננו להעביר לכם מידע חשוב ביותר לגבי המערכת המסייעת לנהג בעת בלימת הרכב במקרה חירום. חשוב ביותר לקרוא את החומר על מנת לקבל לפחות מידע בסיסי וראשוני אשר עלול לסייע לכם בעתיד.

תפקידה של מערכת ה- ABSהיא למנוע את נעילת הגלגלים בעת עצירה (בעיקר בעצירת

חירום) וזאת על מנת למנוע את החלקת הרכב וסיבובו ומצב של חוסר שליטה על הרכב.

מערכת ה- ABS עובדת על עקרון של מחשב וחיישנים הקוראים את הכח המופעל על

דוושת הבלם ותפקידם לווסת את זרימת שמן הבלמים למשאבת הבלם ובכך למנוע את נעילת הגלגלים וליצור מצב של "פולסים" (פימפום). הבלמים יינעלו, ייפתחו, יינעלו וייפתחו עד לעצירה מוחלטת של הרכב. את פעולת מערכת ה-ABS ירגיש הנהג/ת בעת לחיצה על דוושת הבלם – ע"י רעידות בעת לחיצה על דוושת הבלם .

הפעלת המערכת

במצב בו תיכנס מערכת ה-ABSלפעולה חייב הנהג/ת להמשיך ללחוץ בחוזקה על דוושת הבלם ולא להרפות ממנה למרות הרעידות בדוושה, (הנטיה של חלק מאיתנו להיבהל מהדוושה הרועדת), כמו כן יש לאחוז בהגה בשתי היידים כדי ליצור תיקוני הגה לפי הצורך והסטת הרכב למקום הרצוי למניעת פגיעה בגורם אחר בדרך.

פעולות אלה יגרמו לשליטה מוחלטת של הנהג/ת על הרכב, אולם יש לזכור כי פעולת ההשהיה של מערכת ה-ABS ( נעילה, פתיחה של הבלמים ) תגרום לכך שמרחק העצירה יגדל ולכן חשוב לשמור על רווח גדול יותר מהרכב הנוסע מלפנים.

בנוסף לכך כלי הרכב מצוידים בכריות אויר וחגורות בטיחות ולכן חשוב לחגור את חגורת הבטיחות כדי למנוע פגיעה בעת עצירת חרום או בעת מעורבות בתאונה.

לידיעתכם- במצב בו תיפתח כרית האויר בעת תאונה, נוסע ברכב שלא יהיה חגור בחגורת בטיחות עלול להיפגע מכרית האויר.

במרבית כלי הרכב בחברה קיימת מערכת ה-ABS ( בכלי הרכב מסוג מזדה לנטיס קיימת המערכת בוודאות).

נהג/ת שרוצים לודא שקיימת מערכת ABS ברכבם או לקבל הדרכה מעשית להפעלת המערכת, יפנו ל-XXXXXXXX.

בברכת נסיעה טובה

XXXXXXXX

קצין הבטיחות בתעבורה

תגובה שלי :

היי YYYYY.

אני חושב שנושא כ"כ חשוב צריך להילמד באופן מעשי , בדיוק כמו שלא לומדים שחייה בהתכתבות...

במיוחד נכון כאשר מדובר במערכת הבלמים של הלאנטיס , שמטבעה היא בעייתית ובעלת תגובה רעה.

אולי שווה לחברת _____ , למרות המצב הכלכלי הלא-מזהיר , ליזום קורס בסיסי לפחות לנהיגה במצבי חירום ? אני יודע שכמעט כל חברה בעל צי רכב נוהגת כך , ויותר מכך :

עלות קורס ל-2 או 3 אנשים שווה לעלות ההשתפות העצמית עבור כל תאונה שלא תקרה חלילה.

ועוד לא דיברנו על פגיעה חלילה , שמעבר לפגיעה הכלכלית (ימי מחלה וכו') גם גורמת סבל במקרה הפחות גרוע...

בברכה

AAAAAA.

הנה התגובה מגיעה :

הי AAAAA

אני מאד מעריכה את ההתייחסות שלך.

ברור לי, כמו שברור לרבים מאיתנו שהדרכה מעשית יכולה להיות יעילה עד מאד במצבים קריטיים, ואינני ממעיטה כלל בחשיבות הדרכה כזו.

מאחר ובמצבנו כיום אינו מאפשר הדרכה מורחבת במקום מקצועי לכלל העובדים, אנו בהחלט מעוניינים לתת הדרכה בסיסית לפחות לכל עובד בחברה, שתתבצע ע"י קצין הרכב שלנו.

אני מאמינה שבעתיד הלא רחוק אכן נבצע הדרכות מסודרות לכלל עובדי החברה ע"י גוף המאורגן לבצע קורס כללי לנהיגה מונעת .

עד אז, מתפקידנו לספק מידע נרחב ומגוון עד כמה שניתן, ולו באמצעות מכתב הסבר פשוט, על מנת שלפחות מידע כלשהו יחלחל לתודעה של כולנו. בטוחה אני שחלק גדול מעובדי החברה לא בדיוק ידעו מהי מערכת ABS , לא ידעו על קיומה ברכב, מה תפקידה וכיצד היא פועלת. יותר בטוח שפחדו מהרעידות בעת לחיצה חזקה על דוושת הבלם.

באם הנך מעוניין לקבל הדרכה על ה- ABS כולל בעת נסיעה, אנא הודיע ל-XXXXX והוא בהחלט ישמח להדריך אותך.

טרם התייאשתי , וניסיתי להסביר באופן יותר ברור:

היי YYYYY

גם בראייה כלכלית קרה , תאונה אחת קשה תעלה הרבה יותר מיום הדרכה בסיסי.

זה עצוב מאוד אם יתברר שאנשים אינם מכירים את הרכב עליו הם נוהגים מזה מספר שנים , אבל זוהי המציאות המרה במדינתנו ה"נאורה". באופן אישי אני דואג להכיר את המערכות החשובות בכל רכב לפני שאני מתחיל לנהוג עליו ולא בדיעבד.

אני מודה לך על הצעתך , אבל במלוא הצניעות , אני מאמין שאני יכול ללמד את XXXX ואחרים דבר או שניים על נהיגה , ולא בגלל כשרון עודף אלא פשוט בגלל נסיון - אני פעיל בעולם המוטוריקה הישראלי באופן די נרחב ,כולל נהיגת מירוצי קארטינג ,שטח ועוד. כמו כן אני מקדיש מאז גיל 15 שעות על גבי שעות ללימוד הנושא ,באופן תיאורטי ומעשי.

אשמח לסייע ולתת כתובות ,שמות ו/או אנשי קשר שיוכלו "לתפור" פתרון שיתאים לחברה בעלות שתוגדר על ידינו.

באותה הזדמנות הייתי רוצה לבקש ממך להשתתף ולייעץ בבחירת הרכב החדש לעובדים , אם וכאשר תגיע , וזאת על מנת לסייע לתת את הפתרון המיטבי לכולם במסגרת התקציב הקיים תוך התחשבות מקסימלית בצרכיו של כל עובד (במידת האפשר כמובן).

בברכה

והתשובה מראה שאין אף אחד בבית...

ושוב תודה על ההתייחסות

שומרת לי הזכות להיוועץ בך בעתיד במידת הצורך.

בל נשכח שתאונות קשות לרוב קורות לצערי כתוצאה מאי הקפדה על חוקי הנהיגה - ועל כך אין לנו שליטה - אדם עובר כברת דרך על מנת לקבל רשיון לנהוג ובכך משרד התחבורה לוקח את האחריות על הידע המעשי והתאורתי.

מאחר ואנו ארגון בו כמות הרכבים מחייבת אחזקת קצין בטיחות בתעבורה, קיימת הפונקציה הזו בחברה ו-XXXX נבחר ואושר ע"י משרד התחבורה לבצע את הנדרש.

אנו לא מבצעים כאן תחרות ידע במוטוריקה בינך ובין XXXX, אך אל לך לזלזל גם בידע שלו ובחשיבות העברת הידע התיאורתי אותו הוא בוחר להעביר לעובדים כנדרש מתוקף תפקידו .

עצוב מאד לדעת שרוב אזרחי המדינה שקיבלו רשיון נהיגה כחוק אינם מכירים את הרכב עליו הם נוהגים, או את חוקי התנועה הבסיסיים - זה לא מתחיל ונגמר ב______.

אחד מתפקידיו של XXXXX הוא ללמד את העובדים במשך הזמן להכיר את כלי הרכב בו הם משתמשים וזאת ייעשה בהמשך על פי הקצב ולוחות זמנים שניתן יהיה לבצע זאת .

ובמקביל , מענה מקצין הרכב :

AAAAA היקר,

בהמשך לתגובתך

לידיעתך, ברור לכולם שהדרכה מקצועית תתרום רבות להכרת מערכת ה-ABS אולם אין לזלזל בידע תיאורטי

והכרת מערכות בלמידה עיונית וחשוב שכך יעשה כיוון שידע מעשי נרכש לרוב לאחר או במקביל ללמידה תיאורטית,

תיקוותי שבעתיד כפי שציינה YYYYY יתאפשר לממש את החלק המעשי,עד אז אשמח לתרום את חלקי והידע שלי בתחום התיאורטי והמעשי

והינך מוזמן בכל עת לצאת איתי לנסיעה בשטח.

לגבי מערכת הבלמים בלנטיס היא אינה גרועה כפי שציינתה,אשמח להכיר לך את היתרונות והחסרונות במערכת כפי שקיימים בכל רכב מסוג אחר.

בברכת נסיעה טובה

XXXXXX

עכשיו , אני מתלבט.

לבזבז עוד אנרגיה על קירות אטומים?

להסביר לה שקורס נהיגה "מונעת" כביכול הוא ממש לא מה שהתכוונתי ? שמכתב על ABS שווה ל-... ? שתפקיד קצין הבטיחות בחברות הומצא לפני אי-אילו שנים ע"י פקידים עצלנים במשרד התחבורע כדי לכסות את ישבנם הענוג ולהסיר מהם אחריות?

וקצין הרכב - להיענות להזמנה ? לתת לו הדגמה קלה בכביש נטוש (מתכון בטוח למדי לאיבוד מכונית החברה :twisted: )? מה יש לי להתווכח עם איש שחושב שהלאנטיס הוא אוטו טוב ומערכת הבלימה הנוראית שלו ,על ה-ABS ההיסטרי שבה(אגב , שמעתי יותר מפעם שישנן ארצות בהן הרכב נאסר לייבוא עקב המערכת הנ"ל. לא בעייה של עוצמת בלימה אלא חוסר רגש,היזון , כמו גם התחממות מהירה. מישהו יכול לאשש/לסתור את זה?) היא מערכת טובה ?

פלא שאצלנו ניתן לבחור בכל רכב ובלבד שיהיה לנטיס אוט' LX לבן (וחכו , זה עוד כלום - הדמיו בדרך , או שמא אקסידנט GOD FORBIDDEN ? :shock: ) ?

אומרים ש-BEGGERS CAN'T BE CHOOSERS , אבל אני בהחלט שוקל להתחיל לבחור... :cry:

פורסם

זה נדמה לי :shock: או שמכתבו של קצין הבטיחות בנוגע ל-ABS הינו מכתב סטנדרטי אשר כל קצין בטיחות בכל חברה שהיא מנפיק עם הכנסו לתפקיד :roll:

ככל הנראה זהו "נייר" אשר מחולק לבוגרי הקורס עם סיומם וזאת ע"מ שיוכלו ל"העשיר" את ידיעותיהם של נהגי החברה עליהם הם מופקדים. :?

שמר-היכון לבאות :mad:

עוד "ניירות-עמדה" כאלו עומדים לנחות עליך בתקופה הקרובה, ויתכן ואפילו כמה סרטוני הדרכה "מקצועיים".

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
זה נדמה לי :shock: או שמכתבו של קצין הבטיחות בנוגע ל-ABS הינו מכתב סטנדרטי אשר כל קצין בטיחות בכל חברה שהיא מנפיק עם הכנסו לתפקיד :roll:

ככל הנראה זהו "נייר" אשר מחולק לבוגרי הקורס עם סיומם וזאת ע"מ שיוכלו ל"העשיר" את ידיעותיהם של נהגי החברה עליהם הם מופקדים. :?

שמר-היכון לבאות :mad:

עוד "ניירות-עמדה" כאלו עומדים לנחות עליך בתקופה הקרובה, ויתכן ואפילו כמה סרטוני הדרכה "מקצועיים".

עמית

אני מתאר לי - בחברת "בוש" בטח ישמחו לשמוע שההמצאה שלהם מלפני 20 שנה עובדת לפי מדידת הלחץ על דוושת הבלם... מעניין איך ABS עובד ב-BX שם התעטשות ליד הדוושה מספיקה כדי לנעול גלגלים... :?

פורסם

כל הזין אצל כל הסקנדינבים הללו :wink:

גם כך אתה מוגבל ל-XXK ק"מ בשנה, לא, שמר :?:

:lol:

המצב אצלי בכל מקרה יותר גרוע (אתה יודע על מה אני מדבר ... :( )

Viva Korea :mm_nah:

MCS 2008

פורסם

גם אם בסוף לא יוצא מזה כלום. :( גם אני ניסיתי לשכנע את החברה לבצע קורסים של חצי יום לעובדים ונענתי בשלילה שזה אחריות של אלבר בלה בלה בלה.

היה שלב שחשבתי שקצין הרכב בוחר רכבים טובים 307 וטויטה רק חבל שפיג'ו לא עמדו במטלה ודאגו לגרום סיפוק רב אצל כל אלו שבחרו בקורולה בגלל ריבוי תקלות ואיכות הרכבה ירודה. ולא ברור מה יהיה הרכב שיוצע לעובדים בעתיד.

אולי זה עוד יקרה (ביחד עם עליה במכירות ...)

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
כל הזין אצל כל הסקנדינבים הללו :wink:

גם כך אתה מוגבל ל-XXK ק"מ בשנה, לא, שמר :?:

:lol:

המצב אצלי בכל מקרה יותר גרוע (אתה יודע על מה אני מדבר ... :( )

Viva Korea :mm_nah:

למי קראת מוגבל ? :mad:

אין לי שום בעייה לעמוד במגבלה. מבחינתי ה-30 K הם בכביש. שטח לא מוגדר כנסיעה בכבישים ... :twisted:

פורסם

למה לא לפזר מכתב שרשרת עם הצעה לעובדים שהם יממנו את עלות הקורס ?

לך תדע, היי טק, אולי לאנשים אכפת להם מהחיים שלהם.

אולי אפילו קח אותם אתה לאיזה מגרש ותסביר להם מה זה ABS .

פורסם
למה לא לפזר מכתב שרשרת עם הצעה לעובדים שהם יממנו את עלות הקורס ?

לך תדע, היי טק, אולי לאנשים אכפת להם מהחיים שלהם.

אולי אפילו קח אותם אתה לאיזה מגרש ותסביר להם מה זה ABS .

פחחחחחחחחחחח

50 שקל לקארטינג לא הצלחתי לשכנע את עכברי המחשבים החיוורים והממושקפים הללו להוציא , וזה בימים שהבועה נראתה עגולה , יפה וצבעונית (ומי שמפריח בועות סבון יודע שזה שנייה לפני הפיצוץ).

התקווה היחידה - בחור רוסי חדש אצלנו שהשתתף במרוצי סיבולת בבריה"מ לשעבר חמוש באלפא 164 V6 כפולת טורבו. MADRE MIA...

פורסם

התקווה היחידה - בחור רוסי חדש אצלנו שהשתתף במרוצי סיבולת בבריה"מ לשעבר חמוש באלפא 164 V6 כפולת טורבו. MADRE MIA...

:shock: מי זה :?::!:

לא יכול להיות שזה גרגורי, הערס החמוד הזה, לא :?::lol:

MCS 2008

פורסם
לדעתי איבדת את הסיכוי ברגע שהצעת את עצמך על פני קצין הבטיחות להעביר את הקורס.

מבלי להעליב, הדרך שבה עשית זאת סגרה בפניך את הדלת. זה הפך לקרב עליונות שבו הקצין צריך לנפח את נוצותיו ולהוכיח שהוא יודע על מה הוא מדבר, והבוסוית שלו צריכה להצדיק את בחירתה בו.

אתה בחוץ ידידי, וההפסד כולו שלהם.

אולי לא הסברתי את עצמי נכון , לא הצעתי בשום אופן את עצמי במקום האיש. ביקשתי לרוך קורס מעשי במקום מוסדר ובהדרכה נכונה של אנשים מקצועיים.

אני לא מתיימר להיות מדריך נהיגה , בקושי אני משתלט על הרכב שלי (כל הזמן בורח הזנב של האוטו המלעון הזה... :wink: ), בטח שלא על אחרים , אבל אני מכיר ביתרונות קורס נהיגה מתקדמת (לא "מונעת" חלילה. כל מי שעבר את גלולת השינה הזו יוכל לאשר) , ולמרות שאני מעריך שיש לי טיפת יתרון על מר ישראלי ממוצע הרי קורס כזה בוא יבוא.

אני בכוונה נמנע מלהעיר לאיש על הרמה המקצועית של מכתבו.כל המלחמה שלי היא להביא קורס מינימלי לחברה ותו לא.

לא תאמיני אבל אני יכול להתחפש למגיד עתידות ולאמר לך בדיוק מתי נקבל את הקורס:

יומיים אחרי שמישהו אצלנו ייפגע קשה או חלילה ייהרג בתאונה.

לא צריך לספר לך מתי מתעוררים בארץ :cry:

פורסם

:shock: מי זה :?::!:

לא יכול להיות שזה גרגורי, הערס החמוד הזה, לא :?::lol:

ששששששששששש. יד לפה. אל תפליל אותי :wink:

פורסם

ראבאק שמר לא מבן אותך....

יש לך אחלה מסלול כל יום כשאתה יוצא מהעבודה (סובב פארק אפק למי שלא מכיר), אתה פשוט לא יוצא בשעות הנכונות מהעבודה :lol:

קח את קצין הרכב שלכם לסיבוב בחניון שמש ליד ברק 013, או שתיקח אותו לסיבוב במעגלי עליה לפרטנר 2 ז"ל, כך מובטחת לך מימון אחזקת ה-BX ע"ח ******* , מה רע?

נ.ב. למר "חנות סמים" ,תבוא לבקר קצת בקומת קרקע מצד שמאל :)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
ראבאק שמר לא מבן אותך....

יש לך אחלה מסלול כל יום כשאתה יוצא מהעבודה (סובב פארק אפק למי שלא מכיר), אתה פשוט לא יוצא בשעות הנכונות מהעבודה :lol:

קח את קצין הרכב שלכם לסיבוב בחניון שמש ליד ברק 013, או שתיקח אותו לסיבוב במעגלי עליה לפרטנר 2 ז"ל, כך מובטחת לך מימון אחזקת ה-BX ע"ח ******* , מה רע?

נ.ב. למר "חנות סמים" ,תבוא לבקר קצת בקומת קרקע מצד שמאל :)

את סובב אפק כבר ניסיתי על הצד :wink: (הליכת סרטן,כאילו, לא על הדלת).

אתה באמת מאמין שאני מחפש לעצמי את הריגושים במסגרת הדרכה לחברה?

מקוממת אותי העובדה שכל מה שנעשה במסגרת ה-SO CALLED בטיחות הוא כיסוי תחת בלבד..."אמרנו לכם , להחזיק את הדוושה ולסובב את ההגה". YEAH RIGHT. :?

• תוכן חדש...