Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מודם בזק בהשכרה- האם ניתן לקנות אחד אחר ולבטל את ההשכרה?

method
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

טוב, אז התקינו לי אינטרנט במקום החדש. 100מגה מפלצתיים.

יוצא שאני משלם 20שח בחודש עבור המודם. האם לא יותר חכם לקנות מודם בעצמי ולבטל את ההשכרה?

הבנתי שבזק עצמם מציעים קניית מודם ב 280שח- שזה 14 חודשי השכרה. גם זה נשמע לי כמו רעיון טוב, אך אולי אפשר לקנות מודם אחר, עוד זול יותר, ובכך לצמצם עלויות לטווח הרחוק?

אשמח להמלצות על מודם, והאם זה רעיון טוב באופן כללי...

כמו כן, האם יש מגבלות כלשהן שאני עתיד לגלות לאחר הרכישה? למשל, אני לא אצליח להתקין את המודם ואצטרך להזמין טכנאי ואז כל התוכנית הלכה פייפן...

תודות לרובכם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר ב-VDSL? מה הצפי למעבר לטכנולוגיה אחרת - סיבים, או לפחות כבלים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע מה זה VDSL. אבל אינטרנט רגיל שמתחבר לקו טלפון.

המודם נקרא BE כמודומני.

די בטוח שזה כזה: https://www.bezeq.co.il/internetandphone/internet/internet_be/

לא בונה על סיבים באיזור שאני גר בו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עזוב אותך..

זאת השאלה הראשונה שהם שואלים ואז מפילים את התקלה על הראוטר שלך.

מחכה כבר לרגע שהספק והתשתית יוגדרו להיות חבילה ולא יגררו אותנו מאחד לשני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המודם שבזק מוכרים הוא מחודש ולא חדש אבל מגיע עם שנה אחריות ואם זה  מתקלקל בתוך השנה אתה מקבל חדש (מחודש) עם אחריות חדשה 

לי זה יצא עדיף משכירות

"בלי סיכון אין סיכוי"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, method כתב:

המודם נקרא BE כמודומני.

די בטוח שזה כזה: https://www.bezeq.co.il/internetandphone/internet/internet_be/

לא בונה על סיבים באיזור שאני גר בו...

VDSL זו הטכנולוגיה של האינטרנט על גבי קו הטלפון (החליפה את ה-ADSL שמוגבל ל-15 מס"ש או משהו דומה).

BE זה המותג של בזק.

אישית התיאשתי מבזק כיוון שבמקום בו אני גר הם סיפקו מהירות מדהימה של 10 מס"ש ביום טוב (בתקופה שחיבלה ביתית סבירה היתה 100), והצליחו להתקדם עד משהו כמו 40 מס"ש. כבר לפני מספר שנים עברתי לבאנדל* של ITC על תשתית הוט ואין תלונות.

*באנדל (בתרגום חופשי - צרור), או "השוק הסיטונאי" הוא בדיוק מה שאתה מתאר: חבילה של תשתית וספק שאחראי להכל, מהחיבור ועד החשבון. הסידור קיים כבר כמה שנים, והאינטראקציה היחידה עם הוט היא הטכנאי שבא להתקין את המודם, שמתפרנס מהוט ולא מהספק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון- ברגע שתהיה תקלה כלשהיא ויגיע טכנאי הוא אפילו לא פותח את ארגז הכלים שלו. זה משהו כמו "מה זה הראוטר הזה? זה לא בזק, לא מכיר, לא יודע, לא הוסמכתי, לא מבין בזה, התקלה בראוטר, שיהיה לך בהצלחה"

-"אז מה עושים? עם מי צריך לדבר?"

-"אההה.. לא יודע, לא בזק, לא מכיר, לא הוסמכתי, לא מבין בזה" ואז הוא ממשיך-

"אבל אם אתה רוצה, אז במקרה יש לי ראוטר בזק באוטו, אני יכול לרדת להביא אותו, תשלם עליו ואני אפתור את התקלה".

משהו כזה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון ארוך שנים, אם יש לך ידע מספיק אז אין בעיה להסתדר מול בזק גם במקרה של תקלה. היו לי תקלות וקיבלתי מבזק שירות בסדר גמור לפתרון שלהם, עם נתב פרטי, כולל ביקור של טכנאי שלהם שסידר את חיבור החוטים של קו הטלפון בארון התקשורת בכניסה לבית והתקין פילטר על קו הכניסה במקום לשים אחד על השקע של הטלפון.

אם הנתב של בזק מספק, מבחינתך את הסחורה, דהיינו שהכיסוי האלחוטי בבית מספק ואין בעיות כלשהן עם משתמשים ברשת הביתית אז המחיר שבזק מציעים נשמע אטרקטיבי, לעומת האלטרנטיבות.

עוד נקודות שאולי כדאי לקחת בחשבון זה יכולות של הנתב כמו למשל בתחום של "בקרת הורים", שאולי רלוונטיות לגביך. כמו למשל סינון אתרים בעלי אופי מסויים וכד' או פתיחה וסגירה של החיבור האינטרנטי למשתמש מסויים לפי שעות, למשל סגירה של האינטרנט לטאבלט של הילד משעה 20:30 עד 8:00 בבוקר. כמובן שגם זה דורש ידע מסויים בתפעול הנתב, אבל לרוב התפעול של אפשרויות כאלו, אם הן קיימות, הוא די פשוט.

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, method כתב:

המודם נקרא BE כמודומני.

לצערי, ברמת הידע הזו כדאי שתשאר עם הציוד של בזק :-(. עם ציוד פרטי אפשר לעשות הרבה דברים, אבל צריך קצת ידע.

אם תרצה להתחיל ללמוד אני ממליץ על האתר של netchief בסופו של דבר תמצא שם גם הכוונה לציוד.

BE זה המותג של בזק לכל הציוד שהם מספקים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, borsood כתב:

לצערי, ברמת הידע הזו כדאי שתשאר עם הציוד של בזק :-(. עם ציוד פרטי אפשר לעשות הרבה דברים, אבל צריך קצת ידע.

אם תרצה להתחיל ללמוד אני ממליץ על האתר של netchief בסופו של דבר תמצא שם גם הכוונה לציוד.

BE זה המותג של בזק לכל הציוד שהם מספקים.

אני לא מעוניין ללמוד לתפעל נתבים ותקלות, הציוד שקיבלתי מבזק עושה את העבודה, וכפי שזה נראה גם ימשיך לעשות את העבודה... אבל תודה על הלינק

לפני 14 שעות, sperial כתב:

VDSL זו הטכנולוגיה של האינטרנט על גבי קו הטלפון (החליפה את ה-ADSL שמוגבל ל-15 מס"ש או משהו דומה).

BE זה המותג של בזק.

אישית התיאשתי מבזק כיוון שבמקום בו אני גר הם סיפקו מהירות מדהימה של 10 מס"ש ביום טוב (בתקופה שחיבלה ביתית סבירה היתה 100), והצליחו להתקדם עד משהו כמו 40 מס"ש. כבר לפני מספר שנים עברתי לבאנדל* של ITC על תשתית הוט ואין תלונות.

*באנדל (בתרגום חופשי - צרור), או "השוק הסיטונאי" הוא בדיוק מה שאתה מתאר: חבילה של תשתית וספק שאחראי להכל, מהחיבור ועד החשבון. הסידור קיים כבר כמה שנים, והאינטראקציה היחידה עם הוט היא הטכנאי שבא להתקין את המודם, שמתפרנס מהוט ולא מהספק.

כן, איזורים לרוב מכריעים את המערכה. בדירה הקודמת בזק היה זוועה, ועם הוט לא היו לי בעיות כלל. בדירה הנוכחית אין תשתית הוט...

לפני 14 שעות, דניאל1983 כתב:

https://ksp.co.il/mob/cat/263..264..2141

בקספ מוכרים ראוטרים עם מודם vdsl  מובנה.

קראתי שזה מומלץ:

https://ksp.co.il/mob/item/150215

כאלה נתבים, יהיו עדיפים בצורה כלשהיא על הנתב של בזק?

לפני 11 שעות, אורי מ. כתב:

מנסיון ארוך שנים, אם יש לך ידע מספיק אז אין בעיה להסתדר מול בזק גם במקרה של תקלה. היו לי תקלות וקיבלתי מבזק שירות בסדר גמור לפתרון שלהם, עם נתב פרטי, כולל ביקור של טכנאי שלהם שסידר את חיבור החוטים של קו הטלפון בארון התקשורת בכניסה לבית והתקין פילטר על קו הכניסה במקום לשים אחד על השקע של הטלפון.

אם הנתב של בזק מספק, מבחינתך את הסחורה, דהיינו שהכיסוי האלחוטי בבית מספק ואין בעיות כלשהן עם משתמשים ברשת הביתית אז המחיר שבזק מציעים נשמע אטרקטיבי, לעומת האלטרנטיבות.

עוד נקודות שאולי כדאי לקחת בחשבון זה יכולות של הנתב כמו למשל בתחום של "בקרת הורים", שאולי רלוונטיות לגביך. כמו למשל סינון אתרים בעלי אופי מסויים וכד' או פתיחה וסגירה של החיבור האינטרנטי למשתמש מסויים לפי שעות, למשל סגירה של האינטרנט לטאבלט של הילד משעה 20:30 עד 8:00 בבוקר. כמובן שגם זה דורש ידע מסויים בתפעול הנתב, אבל לרוב התפעול של אפשרויות כאלו, אם הן קיימות, הוא די פשוט.

המחיר של בזק לא אטרקטיבי. המהירות שלי היא 100מגה, ואני משלם עליה 120ש״ח בחודש.

לשם השוואה, שילמתי בהוט 95ש״ח על 200מגה...

מבחינת הציוד, אין לי תלונות כלל על הציוד של בזק. השאלה הייתה האם נניח עבור השנתיים הקרובות, עדיף לרכוש מודם מבזק, לרכוש באופן פרטי מקספ כמו שהציאו כאן, או שהכי נכון בכלל להמשיך לשכור את הציוד....

בגדול אני גר בדירה קטנה מאוד, וכל המודמים ראוטרים שהיו לי עד כה, תמיד סיפקו וייפיי מצויין בכל רחבי הבית. כך שאני למשל לא מבין... במה נתב שיעלה 400ש״ח יהיה עדיף על הנתב של בזק...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב, לא netchief אלא netcheif. יחי ההבדל הקטן (אבל האתר מצויין, אני נעזר בו כבר שנים רבות).

כיסוי בבית? טוב, אצלי זה סיפור קצת מורכב. כנראה שאני הולך עכשיו לפרוייקט של החלפת כל הכבילה בתוך הבית בגלל עבודה גרועה של מי שהתקין את הרשת לפני 9 שנים. הולך לעשות ניסיון לעבודה עצמית. לא ילך - נצטרך לשלם לבעל מקצוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, method כתב:

המחיר של בזק לא אטרקטיבי. המהירות שלי היא 100מגה, ואני משלם עליה 120ש״ח בחודש.

נשמע לי שבמקרה שלך, במקום להסתבך עם ציוד פרטי שאתה לא רוצה (ובצדק) להתעסק בו, לפנות לכל אחת מחברות התקשורת האחרות שהן לא הוט, ולקבל מהן הצעת מחיר.

בסופו של דבר הן כולם משתמשות בתשתית בזק (השוק הסיטונאי), וכל אחת מהן תספק לך מודם-ראוטר עם תמיכה של המחלקה הטכנית שלה.

תוריד את המחיר ועדיין תישאר עם תמיכה מלאה בתקלות מצד החברה.

120 זה המון כסף ל100 מגה. אם אני לא טועה, אנחנו משלמים מחיר דומה ל1Gbps בסיבים... מהסתכלות מהירה בkamaze אפשר ב75 ש"ח להתחבר לטריפל C, ומשם המחירים עולים אבל גם בפרטנר ואפילו בבזק עצמה יש 100 מגה ב100 ש"ח, עם כל מיני מבצעים ללקוחות חדשים של 3 חודשים ראשונים ב50-60 ש"ח.

מבחינת יתרונות ראוטר פרטי, לרוב האנשים זה לא משנה בכלום מלבד איכות כיסוי הWIFI. אם אתה מרוצה מהכיסוי, אל תסתבך עם זה. אצלי בבית בגלל שאני לא נמצא כמעט (חייל משוחרר, בקרוב סטודנט) עכשיו כשהחלפנו לסיבים השארתי את הראוטר של סלקום כדי שאם יהיו בעיות המשפחה תוכל לקבל שירות ואני לא אצטרך להתעסק בזה מרחוק.

בקיצור - במקום להכנס להרפתקאות ציוד פרטי, תעשה סקר שוק ותוריד לעצמך את המחיר.

בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...