Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור מטה מלפני כ-6 שנים: בהנתן דירת דופלקס (נניח כ-60 מ״ר בקומת המגורים למעלה, כ-70 מ״ר סלון+מטבח למטה, בניכוי איזורים רטובים) ריצפת גרניט פורצלן לא מבריקה.

ילדים? נכדים המגיעים לביקור פעמיים בשבוע.

תקציבית, עד כ-40 אש״ח.

1. ממליצים על פרקט במטבח בנוסף לסלון?

2. סוגים שונים (מבחינת חומרים) לכל קומה או אחיד?

3. ציפוי מדרגות בפרקט (כרגע מרוצפות)?

4. העדפה לקוויק-סטפ (העדפה לרחב, 22-24 ס״מ) או עץ דו-שכבתי?

5. ספק/חנות מומלץ מנסיון?

6. הערות והארות תתקבלנה בברכה 🙏 

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

הטיפ העיקרי שיש לי הוא לא לחסוך על איכות התקנה. חפש מישהו מומלץ, אם דרך חברים או מדרג.

אני כרגע בדירה שכורה עם פרקט שהונח בצורה חובבנית, מלא חריצים רחבים בין לוחות שנאלצתי למלא עם חומר מיוחד כדי שאיכשהו יראה סביר (ועוד לא סיימתי).

בנוסף, הפרקט הונח מעל הריצוף, מה שיצר צורך לקצר דלתות ולשים ספים. גם פה העבודה לא ממש איכותית. דלת האמבטיה קוצרה אבל בלי שום טיפול באיזור החיתוך, מה שגרם לה לספוג לחות ולציפוי החיצוני להתקלף.

דלת מרפסת השירות קוצרה יותר מידי ונשאר חריץ רחב למדי, כך שנאלצתי לשים פס גומי כדי למנוע זרימת אויר מורגשת. בחדר אחר דווקא השאירו מילימטר או שניים מיותרים והדלת מתחככת בסף.

טיפ נוסף הוא בלאי ותחזוקה. בדירה גרו קודם דיירים שכנראה לא ממש אכפת להם לשמור. יש איזורים עם שפשופים נראים לעין. דלת הכניסה כנראה שקעה קצת ושייפה את כל רדיוס של הפתיחה, הם לא טרחו להודיע לבעל הבית שישלח מישהו להרים אותה (לקח 5 דקות). גם איזורים אחרים השתפשפו, כנראה בגלל הזזת רהיטים או משחקי ילדים. לא ברור, אבל הפרקט ללא ספק צריך טיפול רענון מעמיק, והבנתי שזה לא זול (שיוף וציפוי).

הם עשו פרקט גם במטבח, לדעתי לא מומלץ. מטבח זה איזור מועד לנזילות, ורטיבות, לא הולך יחד עם עץ. ובגלל ההתקנה מעל הריצוף, מאוד קשה והוציא ולהכניס את המדיח, כי זה צמצמם את מרווח התמרון בגובה למינימום שבמינימום. זו לא פעולה שעושים כל יום, אבל אם יש תקלה, זה מתיש.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה קצת יותר נעים לדרוך יחף בחורף מאשר על מרצפות. מעבר לזה, הכל עניין של טעם ואסתטיקה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 דקות, avargel כתב:

למה צריך פרקט?

הבדל משמעותי למדי…

- שידרוג מסיבי למראה (אסטטיקה, מגוון צבעים וטקסטורות) + תחושת חמימות של בקתה :)

- קל לניקוי, בד״כ טיטוא + סמרטוט לח

- תחזוקה מינימלית (לפחות בפרקט למינציה), רצפת גרניט פורצלן דורשת איטום למשטח האבן לפחות פעם בשנה 

- במידה מסויימת מקהה נפילות (כוס/צלחת) ומקטין שבירה

- וכפי שרשם הרוכב האיטי, נעים יותר לדרוך בחורף (וגם בקיץ…)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אולי זה שייך לעבר והיום הטכנולוגיה התגברה על זה, אבל בפרקטים שיצא לי לראות שמותקנים שנים טובות בכמה דירות, אם רוצים להחליף מיקום רהיטים אחרי הרבה זמן יהיו שינויים בצבע כי העץ שחשוף לאור רוב שעות היום נהייה בהיר יותר, והעץ שמתחת לרהיטים שומר יותר על הגוון המקורי. בריצוף סטנדרטי לא ראיתי כזה דבר, אולי רק בבלטות שנמצאות מתחת לארונות מטבח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, waterman כתב:

הבדל משמעותי למדי…

- שידרוג מסיבי למראה (אסטטיקה, מגוון צבעים וטקסטורות) + תחושת חמימות של בקתה :)

- קל לניקוי, בד״כ טיטוא + סמרטוט לח

- תחזוקה מינימלית (לפחות בפרקט למינציה), רצפת גרניט פורצלן דורשת איטום למשטח האבן לפחות פעם בשנה 

- במידה מסויימת מקהה נפילות (כוס/צלחת) ומקטין שבירה

- וכפי שרשם הרוכב האיטי, נעים יותר לדרוך בחורף (וגם בקיץ…)

VS

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

הטיפ העיקרי שיש לי הוא לא לחסוך על איכות התקנה. חפש מישהו מומלץ, אם דרך חברים או מדרג.

אני כרגע בדירה שכורה עם פרקט שהונח בצורה חובבנית, מלא חריצים רחבים בין לוחות שנאלצתי למלא עם חומר מיוחד כדי שאיכשהו יראה סביר (ועוד לא סיימתי).

בנוסף, הפרקט הונח מעל הריצוף, מה שיצר צורך לקצר דלתות ולשים ספים. גם פה העבודה לא ממש איכותית. דלת האמבטיה קוצרה אבל בלי שום טיפול באיזור החיתוך, מה שגרם לה לספוג לחות ולציפוי החיצוני להתקלף.

דלת מרפסת השירות קוצרה יותר מידי ונשאר חריץ רחב למדי, כך שנאלצתי לשים פס גומי כדי למנוע זרימת אויר מורגשת. בחדר אחר דווקא השאירו מילימטר או שניים מיותרים והדלת מתחככת בסף.

טיפ נוסף הוא בלאי ותחזוקה. בדירה גרו קודם דיירים שכנראה לא ממש אכפת להם לשמור. יש איזורים עם שפשופים נראים לעין. דלת הכניסה כנראה שקעה קצת ושייפה את כל רדיוס של הפתיחה, הם לא טרחו להודיע לבעל הבית שישלח מישהו להרים אותה (לקח 5 דקות). גם איזורים אחרים השתפשפו, כנראה בגלל הזזת רהיטים או משחקי ילדים. לא ברור, אבל הפרקט ללא ספק צריך טיפול רענון מעמיק, והבנתי שזה לא זול (שיוף וציפוי).

הם עשו פרקט גם במטבח, לדעתי לא מומלץ. מטבח זה איזור מועד לנזילות, ורטיבות, לא הולך יחד עם עץ. ובגלל ההתקנה מעל הריצוף, מאוד קשה והוציא ולהכניס את המדיח, כי זה צמצמם את מרווח התמרון בגובה למינימום שבמינימום. זו לא פעולה שעושים כל יום, אבל אם יש תקלה, זה מתיש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

052-752-7525
רז

אחלה בחור, השותף שלו ליאוניד אמן
גם במחיר הוא בסדר גמור

ממליץ בחום

IMG_6167.JPG

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 שעות, waterman כתב:

רצפת גרניט פורצלן דורשת איטום למשטח האבן לפחות פעם בשנה 

אין לי בעיה שרושמים חוות דעת אישית, אבל לא שרושמים דברים שהם שגויים מיסודים או מטעים. 

גרניט פורצלן "טבעית" (שיצאה מהתנור ולא עברה שום תהליך ליטוש נוסף) לא דורשת שום התעסקות ושום איטום.

זה החומר הכי עמיד שקיים לריצוף ביתי.

גרניט פורצלן או כל חומר אחר שעבר ליטוש והוסרה ממנו שכבת הגלזורה שנוצרה בתנור, עלול לספוג אליו כתמים.
גרניט פורצלן "מט" או גרניט פורצלן "מבריק" (כזו שלא עברה שום ליטוש ויצאה מהתנור AS IS)  - אין שום בעיה.

החומר היחידי שדורש טיפול הוא סוגים שונים של אבן טיבעית או שיש סופג (שגם זה תכל'ס סוג של אבן טיבעית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 18 דקות, איציק נ. כתב:

אין לי בעיה שרושמים חוות דעת אישית, אבל לא שרושמים דברים שהם שגויים מיסודים או מטעים. 

גרניט פורצלן "טבעית" (שיצאה מהתנור ולא עברה שום תהליך ליטוש נוסף) לא דורשת שום התעסקות ושום איטום.

הי איציק,

תודה 🤞🏻 על תגובתך.

מצ״ב קישור למאמר (אמנם מוכר ובעל אינטרס, אך קראתי לא מעט המלצות על יישום סילר).

https://www.ntsi.co.il/porcelain-granite-sealers/

גרניט פורצלן זהו סוג מיוחד של אריחי קרמיקה שמשמשים הן לחיפוי קירות והן לריצוף. אריחים אלו ידועים בעמידותם בפני שחיקה, בספיגתם הנמוכה, ובייצור הנוח שלהם שמוביל לזמינות גבוהה של טקסטורות וצבעים. יחד עם זאת כמו כל דבר בטבע, גם אריחי גרניט פורצלן אינם מושלמים ומלבד כל היתרונות יש להם גם חסרון: מידת עמידותם לא פעם נקבעת בהתאם להרכב החומרים מהם מורכבים, מעוביים ומתהליך השריפה שלהם. כאשר האריחים מזוגגים ומצופים בשכבה דקה של זכוכית הם עמידים יותר בפני ספיגת נוזלים והיווצרות כתמים, אך פחות עמידים בפני שברים. כשהם אינם מזוגגים הם סופגים יותר ולכן כדאי ליישם עליהם סילר אחת לתקופה ולספק להם שכבת הגנה מפני נוזלים ועמידות גבוהה יותר.

יש לשים לב כי הסילר שנבחר ייעודי ליישום על גרניט פורצלן, בדרך כלל אריחי פורצלן מבריקים לא צריכים לקבל סילר, הם לא סופגים וגם לא יאפשרו לסילר לחדור אליהם. אריחי פורצלן דמוי פרקט בדרך כלל חייבים ביישום של סילר משום שהם סופגים ויאפשרו ספיגה של חומרים מכתימים.

אני לא יכול ליישב את הסתירה, אשמח לתובנות.

ואם אפשר, מענה לנקודות בפוסט הראשון

פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

לא יכול ליישב את הסתירה, אשמח לתובנות.

גם אני לא. לך תתווכח עם כל אחד שרושם משהו באינטרנט.

אריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט הם בד"כ סופגים ? תשמע, באמת קטונתי מלהתווכח עם הסיסמאות האלו.

אין לי מה להוסיף מעבר למה ש @Be roo כבר כתבה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איפה אתם רואים סתירה? איציק כותב שאריחים שלא עברו ליטוש מצופים בגלזורה ולא צריכים שום טיפול. בלינק גם כתוב, כשהם אינם מזוגגים (ללא שיכבת גלזורה) הם סופגים וצריכים טיפול. 

פורסם
לפני 17 שעות, סולל הדרך כתב:

052-752-7525
רז

אחלה בחור, השותף שלו ליאוניד אמן
גם במחיר הוא בסדר גמור

ממליץ בחום

IMG_6167.JPG

זה רגיל או "פולימרי"? (עמיד לחלוטין למים)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 18 שעות, avargel כתב:

VS

לא הבנתי את ההשוואה.

אני לא התייחסתי ליתרונות של רצפת פרקט ואם כדאי או לא להתקין (פרט לאיזור המטבח).

התיחסתי בעיקר לנושא איכות ההתקנה והזכרתי את ענין התחזוקה רק בגלל שבדירה שלי הוא כנראה הוזנח מאוד.

לי אישית היה בדירה הקודמת פרקט בחדר השינה בלבד. הוא הותקן בצורה איכותית (בהדבקה מעל ריצוף קיים) בלי חריצים ובלי מרווחים בסף.

לא בוצעה לו תחזוקה במהלך 20 שנה פרט לשימוש בחומר ניקוי יעודי לפרקטים שיש בכל סופר. כשהוזזו הרהיטים ניתן היה לראות הבדלי צבע. אבל הרהיטים של הדיירים החדשים ממוקמים באותו מקום (חדר שינה, אין הרבה משחק), אז זה לא ממש קריטי. אבל זה חדר אחד, שלא מזיזים בו דברים כבדים ויש בו ״תעבורה״ נמוכה יחסית :-).

• תוכן חדש...