Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה שנים נכנס בי רכב ללא ביטוח חובה, הבחור שאל אם אני יכל למסור את פרטי הביטוח של הרכב השני בבעלותו, לי לא היה משנה אז אלו הפרטים שמסרתי עם מספר הרכב הנכון.

מה קורה במצב כזה? מבחינתי לא היה משנה איזה ביטוח לתבוע אז אמרתי לסוכנת והיא אמרה שאני אצרף את הביטוח הזה.

אני מגיע עוד חודש לבית משפט לגבי התאונה הזאת כי הביטוח לא רוצה לשלם, מה מבחינתי אני עושה?

איך אני מתנהל מולו בבית משפט? המשפט הוא מול העו"ד של החברת ביטוח של הרכב השני שלו.

מה זה אומר מבחינתי? לי את האמת לא היה משנה כלום, הוא אמר לי למסור את הביטוח הזה אז מסרתי ברגע שהפעלתי את שלי.

פורסם

האם נפגעת כנהג, נוסע או הולך רגל?

אם היית ברכב אתה תובע את ביטוח החובה שלך, ואין לך שום עניין בביטוח החובה שלו.

שונה הדבר בעניין ביטוח רכוש, שכן עליך לתבוע את בעל הרכב הפוגע ןהביטוח שלו. אם אין לו ביטוח צד ג' עליך לתבוע את בעל הרכב (והנהג) באופן אישי.

לגבי חברת הביטוח של הרכב האחר, שהזכרת בשרשור מקביל - היא צודקת  היא לא ביטחה את הרכב המעורב בתאונה, או שאתה תובע פוליסה לא נכונה. את התביעה שלך אתה צריך להגיש בעל הרכב הפוגע והנהג דנהג בו. גם אל תזכה במדפט יהיה לך יותר קשה לקבל את הכסף. אם היה להם ביטוח הם יכולים לצרף אותו כנתבע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ומה אני עושה לגבי המשפט שזומנתי אליו בקשר לתאונה?

אני מה שהבנתי מהסוכנת ביטוח שלי בכללי זה ששילמתי על התאונה הזאת בלי תביעה בלי כלום והפעם יוותרו לי על זה כי הנגררת שלי נקייה כבר שנים, אז בכללי חשבתי שהכל בסדר (הכל שולם והכל בסדר הפעם)

פורסם

ההודעות שלך מצריכות הבהרה:

האם זומנת למשפט פלילי (משפט תעבורה) , או שמדובר במשפט אזרחי?

אם מדובר במשפט אזרחי - מי תובע את מי, והאם אתה מוזמן כתובע, כנתבע או כעד?

אני מצטער, נראה שאתה קצת נסער וקשה להבין למה אתה מכוון. נראה שכדאי שתפרט קצת מה התרחש בתאונה, מה קרה בעקבותיה (למשל מבחינת תביעות ביטוח), ומה ההליך שאליו זומנת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי שעבר עבירה פלילית הוא מי שנהג ללא ביטוח חובה, אם היה כזה. מכל מקום, למרות חוסר הבהירות בשרשור אני מבין שמדובר בתביעת רכוש, פות"ש הוטעה על ידי הצד השני המעורב ועשה שטות, אבל ספק האם יש כאן משהו פלילי משמעותי.

פורסם

לא צמש נסער, סתאם מנסה להבין מי נגד מי, הוזמנתי רק בגלל שהחברת ביטוח של הבחור שנכנס לי מאחור באור אדום לא רוצה לשלם את הביטוח.

זה מה שהבנתי לפחות, שהחברת ביטוח שלו לא רוצה לשלם

פורסם
לפני שעה, פשה כתב:

איך אני מתנהל מולו בבית משפט? המשפט הוא מול העו"ד של החברת ביטוח של הרכב השני שלו.

מה זה אומר מבחינתי? לי את האמת לא היה משנה כלום, הוא אמר לי למסור את הביטוח הזה אז מסרתי ברגע שהפעלתי את שלי.

אני לא מבין למה בכלל הכנסת את עצמך לבלגן שלו. הוא נסע בלי ביטוח? זבש"ו.

אולי אתה יכול להתמם ולהגיד שלא שמת לב שהביטוח הוא של רכב אחר. אם לא ילך - תאכל את מה שבשלת.

בעקרון צריך להכנס באנשים הנוסעים ללא ביטוח בכל הכח - מקומם של אנשים כאלה הוא לא על הכביש. ולכן לא היית צריך לשתף איתו פעולה מלכתחילה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בחור, בבקשה עשה קצת סדר. מי תבע את מי, על מה, למה וכמה.

פורסם (נערך)

אוקיי, אז אני תבעתי את הביטוח שלו, מה שהוא הביא לי היה ביטוח לרכב אחר, לא לרכב שהוא נכנס בי איתו, קרה כבר אחרי שהפעלתי את הביטוח שלי (מקיף) ומבחינתי היה לשלם גם השתתפות עצמית ולגמור עם זה, כי לבחור לא היה ביטוח ברכב בכלל.

מה שאמרה לי הסוכנת זה לשלוח בכל מקרה את הביטוח של הרכב השני שלו, אז שלחתי.

היום קיבלתי הודעה להגיע לבית משפט כי החברת ביטוח שלו לא מוכנה לשלם על הנזק (שכן זה הגיוני).

בגלל זה אני מנסה להבין מה הולך, כי זאת לגמרי התאונה הראשונה שלי, וגם, כי נכנסו לי באור אדום באוטו מאחורה.

את האמת שלחתי את זה לסוכנת שלי כבר אחרי שדיברתי והסברתי לה שלבחור אין ביטוח אבל הוא מסר לי ביטוח של רכב אחר שהוא רוצה לתבוע ממנו, כמישהו שגם ככה לא היה לו מושג, היא אמרה לי תשלח לי אני אשלח.

זה בתכלס הכל, לא באמת ידעתי מה הלו"ז עם הביטוחים שלו והקומבינות שלו, רציתי רק לתקן את האוטו שרק יצא לכביש לפני חודשיים, מנסה להבין אם האמת היה כאן משהו פלילי, כי אני דיי מבין שהביטוח בכלל על רכב אחר.

בסופו של יום אם יבקשו מהביטוח שלי לשלם השתתפות עצמית אני אשלם.

עריכה אחרונה על ידי פשה
פורסם

חברת הביטוח שלך צריכה לתבוע את הנזק מהנהג הפוגע. מסירת פרטי ביטוח של רכב אחר היא אכן עבירה פלילית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צבי - האם זו עבירה פלילית של מוסר הפרטים או של מי שהוטעה על ידו?

פות"ש צריך לקבל תדריך מעורך הדין של חברת הביטוח שלו לפני שהוא עולה להעיד.

דרך אגב, איזה נהג מונית שפגע בי מאחור ניסה לעשות לי תרגיל דומה (הציג לי מסמכים של רכב אחר ,בלי לומר לי שהוא עוזה שאת), אלא שלמרות הסטרס של התאונה קלטתי את התרגיל, וגם נפנפתי את הניסיון שלו לשלוח אותי "למוסך של חבר שלו", וכיוון שלבחור היה נזק גדול בסופו של דבר הוא הפעיל את הביטוח שלו וקיבלתי את הכסף, אם כי באיחור קל.

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה להבין, אם לדבר עם העו"ד ולהסביר לו שהביטוח שהוא שלח לי הוא לא הביטוח הנכון כבר מעכשיו כדי לטפל בזה מחוץ לבית המשפט, או מה עדיף לעשות כי מבחינתי אני יודע שאי ידיעה אינה פותרת, אבל הודעתי לסוכנת מי נגד מי, וכל מי ששאלתי לגבי כל העיניין של התאונה לא ידע מה אני אמור לעשות...

פורסם

אם התביעה בוטלה אני בכלל לא מבין על מה המשפט.

פורסם

אני מבין שתבעת את המקיף שלך. שילמת השתתפות עצמית ותיקנו את הרכב שלך. הגשת לביטוח שלך את פרטי הרכב הפוגע. הוא רוצה לתבוע תביעת שיבוב את הרכב הפוגע כדי להחזיר לעצמו את מה ששילם לך. אתה מוזמן כעד. 

עד כאן הכל טוב. כל עוד דיווחת בטופס דיווח על מספר הרכב הנכון שפגע לך, שלחת צילום רכב נכון, אני לא רואה סיבה שיהיה עניין כלשהו. 

שלחת לחברת הביטוח את פרטי הרכב הנכונים ואיזה מסמך ביטוח לא רלוונטי. אם הביטוח שלך או עורך הדין שלו רשלן ותבע את הביטוח הלא נכון זו בעיה שלהם. 

אתה מעיד עדות אמת לגבי מה שקרה בתאונה, ולא שוכח לבקש שכר טרחת עד בתום העדות לפי תלוש המשכורת שלך. הבא איתך תלוש. 

בהצלחה. 

• תוכן חדש...