Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 או יונדאי וניו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הפעם אני זה שמתלבט ואשמח לשמוע דעתכם המלומדת.

עקב שינויים בעבודתי אנו רוצים לצמצם את מספר הרכבים לאחד, הוא חייב להיות אוטומטי וקטן עד בינוני (רעייתי נוהגת היום על פיאט 500 ...). מאידך תא המטען צריך להיות סביר וחייבת להיות דלת חמישית (לא סדאן).

אנו רוצים רכב חדש או עד בן שנה עם אחריות ארוכה.

התקציב עד 110-115 אלף ש"ח.. (משכך היאריס קרוס היקרה להחריד עבור מה שמקבלים איננה כרגע במסגרת המועמדות)

לא רובוטי (מה שבעיקר פסל את הדאסטר ששנינו מאד אוהבים משום מה).

מערכות בטיחות, אבזור וחיסכון בדלק חשובים-אבל פחות...

מה כן חשוב?

אמינות, אמינות ואמינות

ביצועיים סבירים.

סחירות טובה (הכוונה להחזיק לשנים רבות אלא אם כן הרהורים לרילוקיישן יהפכו למציאות ואז יהיה חשוב למכור מהר ובמחיר סביר).

המועמדות הן מאזדה 2 שאמנם מיושנת, ישיבה נמוכה אך נהנית ממוניטין של אמינות (?), שוק טוב וביצועיה סבירים. היא אטמוספרית עם גיר פלנטרי-מעולה לעניין האמינות. כל השאר פחות קורץ.

או יונדאי וניו - מודרנית יותר, מרווחת יותר, ישיבה גבוהה, תא מטען גדול יותר אך מערכת ההנעה חדשה ולא ברור מה ילד יום... מילא המנוע אבל מדובר בגיר רציף, לא ראיתי דיווחים לרעה על הגיר הזה מאירופה או מקום אחר אבל בארה"ב אנשים אכלו איתו סרטים והמון רכבים (מתוצרת קיה ויונדאי עם גיר רציף החל משנת 2018) עברו החלפות גירים לאחר אלפי ק"מ עד כמה עשרות אלפי קילומטרים. העלו שם השערות שמדובר בתקלה בסדרות ייצור במפעל ביבשת אמריקה או מקסיקו והייתי רוצה לדעת אם מישהו יודע על זה משהו?

אשמח לשמוע תובנות, דעות, עצות...

תודה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

היונדאי אולי הושק מאוחר יותר, אבל הוא ממש לא מרגיש מודרני יותר מהמאזדה, להיפך.

לדעתי מבין שני אלה אם למרווח העדיף ביונדאי אין משקל עבורכם, ואתם מוכנים לספוג את מערכות הבטיחות הבסיסיות שקיימות בה, מאזדה 2 תהיה עדיפה עבורכם.

פורסם

מה עם סטוניק אטמוספרית? גיר פלנטרי, מרגישה יותר איכותית בפנים מאשר הווניו ומנוע אטמוספרי. נכון, היא לא טיל בליסטי אבל גם המזדה והווניו לא.

פורסם

תודה למגיבים מעלי,

המרווח, הישיבה הגבוהה ותא המטען הן בהחלט הסיבות מדוע הוניו מהווה אופציה בכלל, אני מוטרד ממה שקראתי על בעיות בגיר הרציף (בחו"ל).

הסטוניק האטמוספרית נשקלה על ידי, עם מעל 14 שניות מאפס למאה אינני יכול לחיות... ה-2 והווניו בכל זאת מהירות יותר בכ-3 שניות וזה המון (יחסית), אני גר בחיפה, אינני מחפש טילים בליסטיים אבל הסטוניק האטמוספרית היא עגלה של ממש, כמה דורות אחורה...

• אהבתי 1

פורסם

יש גם מיצובישי ללא מושבים 😁

image.thumb.png.7e7d87499758b238072f8e01328a1536.png

• מצחיק 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נהגתי בסטוניק טורבו בנסיעות מבחן וגם באטמוספרית. מאוד הופתעתי לטובה מן הטורבו, הגיר מגיב מהר, גם בזחילה וקל מאוד איתו.

ממליץ על נסיעת מבחן 

פורסם
לפני 15 שעות, DROR748 כתב:

נהגתי בסטוניק טורבו בנסיעות מבחן וגם באטמוספרית. מאוד הופתעתי לטובה מן הטורבו, הגיר מגיב מהר, גם בזחילה וקל מאוד איתו.

ממליץ על נסיעת מבחן 

הסטוניק טורבו אכן חביבה אבל גיר רובוטי טוב ככל שיהיה (והוא לא כזה טוב..) נפסל על ידי. הלוואי והייתה סטוניק טורבו עם גיר פלנטרי...

ג'אז בת שנה-שנה וחצי עם קילומטרז' נמוך ומחיר שלא דומה למחיר חדשה (...) היא באמת יופי של אופציה, רק שאין כאלה למכירה או שקשה מאד למצוא אחת כזו..

האם יש מידע או תובנות לגבי הגיר הרציף של יונדאי שמתקרא לו IVT ?

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 5.4.2022 בשעה 16:38, spidrman כתב:

תודה למגיבים מעלי,

המרווח, הישיבה הגבוהה ותא המטען הן בהחלט הסיבות מדוע הוניו מהווה אופציה בכלל, אני מוטרד ממה שקראתי על בעיות בגיר הרציף (בחו"ל).

הסטוניק האטמוספרית נשקלה על ידי, עם מעל 14 שניות מאפס למאה אינני יכול לחיות... ה-2 והווניו בכל זאת מהירות יותר בכ-3 שניות וזה המון (יחסית), אני גר בחיפה, אינני מחפש טילים בליסטיים אבל הסטוניק האטמוספרית היא עגלה של ממש, כמה דורות אחורה...

מה לקחת בסוף??? 

פורסם

טרם הוחלפו הרכבים משום שרעיון הרילוקיישן (קפריסין..) צובר תאוצה ואין שום טעם לרכוש רכב חדש כדי למכור אותו בעוד מספר חודשים. אני מניח שעד סוף השנה נדע מה קורה...

• תוכן חדש...