Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פתחתי כבר פוסט פה בעבר, מניח שעוד משתמשים רבים לגבי אותה תקלה.

ברשותי אופל אסטרה ברלינה 2013 עם מנוע 1.4 טורבו A14NET

כמו שהכותרת רומזת, הקודים P0420 וP0171 מופיעים בסורק, הרכב רועד אחרי הנעה קרה, לעתים אפילו נחנק ונכבה. מלבד זה אין יותר מדיי השפעות על מהלך הנסיעה. כמעט 99.9% מהזמן מדובר על האטם מכסה שסתומים הנוראי שיש במנוע הזה שנסדק ומשם בורח אוויר.

אתן קצת רקע על הרכב, עבר לאחרונה טיפול כמו שצריך בשמן מקורי בתקן, פלאגים מקוריים, אפילו הלכתי צעד קדימה והזמנתי אטם מכסה שסתומים והחלפתי אף על פי שלא הייתה שום דליפת אוויר, מהקריאה באינטרנט הבנתי שבשלב כזה או אחר הוא יתקלקל ובאמאזון מצאתי את החלק המקורי ב300 שקל בלבד אז הלכתי על זה. לא פתר את הבעיה

לאחרונה התחדשתי בשואב אבק חדש של קארצ'ר עם אופציה למפוח אז תהיתי לעצמי למה לא לנסות למצוא דליפת וואקום בעזרתו, חיברתי את הצינור לאגזוז, אטמתי עם קצת איזולירבנד רחב והתחלתי לרסס את כל סעפת הפליטה עם מים מהולים בסבון כדי למצוא והופ רואה בועות במעין מוט כזה שיוצא מרכיב של הטורבו שמתחבר לסעפת הפליטה, אחרי מחקר קצר לחלק קוראים turbo wastegaete acutator והוא נראה כך

51ar7LGE-4L._AC_SX466_.jpg

מכיוון שהטורבו הוחלף לפני שנה בדיוק (יכול להיות שלא היה צריך אבל הרכב לא האיץ ולא הייתי מבין כמו עכשיו אז שילמתי כמו ילד טוב) אז פניתי למוסך שבו בוצע ההחלפה, הוא טוען שצריך להחליף את כל הטורבו שוב, האחריות הייתה ל3 חודשים כיוון שזה היה טורבו קוריאני ולא מקורי כך שאין לי ברירה אלא לשלם 4 אלף שקל שוב.

עריכה**: מה שמעצבן זה שהיה לי טסט באותו זמן והלכתי אליו כדי לבדוק מה פשר נורת המנוע לאחר שהרכב היה במוסך ועבר החלפת טורבו והוא טען שהוא שכח לעשות "clear code" ניקה לי והלכתי לדרכי, הנורה חזרה אחרי שבוע אבל הסקתי שזה המנורה הקבועה (ברכב הזה היא קיימת אולי כמה שנים טובות), אולי סתם לא רצה לתקן על חשבון האחריות וניסה לחרטט אותי, לצערי לא הייתי מבין גדול בתחום אז האמנתי לו והמשכתי בשלי והאחריות פגה לה.

כמובן שיש לי ברירה ואני לא הולך לשלם סכום זעום כזה על רכב שכל בוקר מוצאים בו תקלה חדשה אז אני חושב כמו שאר הטיפולים שאני עושה בעצמי לתקן את זה DIY והפעם אני סבור שבאמת תיקון הדליפה שם ימחק סופית את הקודים.

השאלה איך, האם טיפה חומר אוטם שניתן להשיג (אם אפשר המלצה) על אזור הבריחה יפתור את הבעיה? האם להזמין את החלק הנ"ל ולהחליף או שבאמת אני זקוק לטורבו חדש ובמקרה הזה אני מעדיף כבר למחוק תקלות בOBD לפני טסט.

יש לי סיליקון לאטימה שקניתי במיוחד כשהחלפתי את האטם שסתומים, האם הוא יעזור לי? מצרף תמונות שצילמתי, אשמח לייעוץ

IMG_3070.thumb.jpg.4080c9114c62a5c0afe91dee5e95fde0.jpg

IMG_3069.thumb.jpg.f849080f34b991e7cc99d247656e3e5c.jpg

IMG_3068.thumb.jpg.e2f4853a5fa5c491fb29307086e93e70.jpg

זה האזור מרחוק יותר שזה מתרחש:

IMG_9603.thumb.jpg.cddcc64ff83194875a751a9ad69f3c5b.jpg

ממש מתחת לheat shield שצריך להסיר כדי שתהיה גישה.

https://www.justmotor.co.il/product/משחה-לתיקון-אגזוזים-liqui-moly

האם זה יכול לעזור? האם זה בסדר למרוח את זה על זה או שזה יכול לגרום לנזק?

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם (נערך)

החלק הזה זז ואין סיכוי שתוכל לאטום אותו עם חומר כלשהו
תבדוק שזה לא מגיע מהבנד שמחבר את הטורבו לממיר
גם אם זה מבריח בצורה עדינה לא נראה לי שזה הגורם לבעיה שלך
תנסה לבדוק את הצינורות גדישה ותוציא גם את החיישן MAF ותבדוק שאין בו לכלוך

עריכה אחרונה על ידי lior134
פורסם

מנסיוני הדל -

P0171 

באופל 1.4 - 

א. לבדוק מכסה שסתומים - הבעיה לא בגומיית האטימה , אלא בממברנה של ה PCV לרוב . 

ב. קניסטר , כן כן ... שסתום קניסטר פסול . 

כל זה אפשר לבדוק ולאבחן בכל מוסך שיודע לקרוא Fuel trim , עדיף על ניסויים שבמקרה הטוב יהיו כסף לפח-במקרה הרע נזק לרכב . 

• אהבתי 1
פורסם

עצה לחבר - תעיף ממך את הרכב הזה לפני שיהפוך לבור ללא תחתית בהוצאות תחזוקה.

הייתה לי אסטרה טורבו 1.4 2013 ואשמח לפרט אם יש צורך.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...