Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא ממש מבין בתחום התדרים, וכוח השידור, והאם זה מזיק או לא

הקדמה :

אל חדר הילדים מגיע הקו האופטי של הספק, שם הוא מחובר לממיר מאופטי לנחושת ואז מחובר לנק' בקיר שמגיעה לראוטר שנמצא בארון התקשורת.

עד כה לא היה מחשב בחדר שלהם (וכשהיה המחשב שם, בזמנו כאשר התקינו שם את הקו, זה לא היה החדר שלהם)

ועכשיו אני רוצה להעביר אליהם את המחשב (נייח, חיבור נחושת), אבל מן הסתם יש רק נק' תקשורת אחת בחדר והיא תפוסה ע"י הממיר.

יש בידי ראוטר שמקבל ישירות אליו חיבור אופטי, כביכול אני יכול להשתמש בו כראוטר ראשי, ולשרשר אותו לראוטר השני בארון התקשורת, אך :

א. אני לא רוצה להחזיק 2 ראוטרים

2. הראוטר בארון התקשורת - כיאה לראוטר "טיפש" מהספק, אין לו הגדרות פיירוול שמאפשרות לי לפתוח גישה מה WAN שלו (שהרי ה WAN הוא בעצם ה LAN של הראוטר הראשון) אל ה LAN

ולכן, כאשר יהיה מחשב בראוטר א לא יהיה לו גישה למחשבים בראוטר ב.

ולכן השאלה, בהנחה שאני מבטל את הראוטר של הספק ומשאיר רק ראוטר אחד בחדר של הילדים, שנותן WIFI, האם יש עם זה בעיה בריאותית כלשהיא, ולו הקלה בחשיפה של הילדים לזה בחדר שלהם, לאורך זמן ?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם למרות מה שכתב הדרור אתה עדיין חושש, ואם יש לך כבל רשת מחדר הילדים לחדר בו עומד הראוטר, התקן את הראוטר של הספק בחדר הילדים וכבה בו את הקישור האלחוטי, והתקן נתב אלחוטי בחדר אחר, שיהיה משורשר אליו. אם לנתב של הספק יש רק יציאה אחת הוסף לידו מתג (סוויץ') שהכניסה אליו תהיה ממתאם הסיבים והיציאות לרשת הביתית ולמחשב של הילדים. מסורבל? טיפונת. באמת תא נורא. לי יש רשת ביתית יותר מורכבת - נתב של הספק, עוד שתי נקודות גישה עם יכולת אלחוטית ועוד 2-3 מתגים, וחוץ משעה אחת של התקנה והגדרות הדבר הזה רץ כבר שנים.

אני לא רואה בעיה בכך שיהיו לך שני ראוטרים - למעשה ראוטר אחד (של הספק)  ונקודת גישה אחת (אלחוטית, בחדר אחר).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קנה מפצל רשת . קופסת מיתוג פשוטה . switch בעגה המקצועית.  כמה עשרות שקלים ושים בחדר של הילדים מחובר לראוטר סיבים. מתג כזה שתומך גם ב 1000 מבסל"ש . 

סתם לדוגמה

https://www.bug.co.il/brand/tp/link/ls1005g/5p/1000/5

את ה wifi הייתי סוגר בהגדרות של הראוטר סיבים שמחובר לקיר. ממילא זה לא משדר wifi איכותי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה אך אני מנסה להמנע מקומבינה כזאת או אחרת ולהשאר עם ראוטר אחד

כרגע משלם על הראוטר של הספק ולא רוצה להמשיך להחזיק אותו

פורסם

זו לא קומבינה. זו רשת ביתית, עם היתרון של חיבורים קוויים שיותר יציבים מהאלחוטיים. כל עוד הכבילה בקירות זה מצויין, גם אם יש עוד קופסה או שתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שהגברתי את עוצמת ה-wifi על ידי הגברת יצוא החשמל באמצעות אחת ההפצות של tomato שזה פירמוור קוד פתוח לראוטרים, הבאתי מודד קרינה כדי לבדוק את ההשפעה, ברדיוס של חצי מטר - מטר הקרינה גבוהה יחסית, ככל שמתרחקים היא יורדת לרמה כמעט אפסית. אם הולכים לשבת על המחשב באופן קבוע ורציף והראוטר צמוד למחשב - הייתי שוקל מחדש. מה שהמליצו לך עם סוויץ' זה הרעיון הכי טוב לדעתי, אני מניח שגם מבחינת מיקום הוא יהיה עדיף.

פורסם (נערך)

יותר מסובך להגדרה ודורש ידע מקדים זה מוצר כזה

https://www.amazon.com/STEAMEMO-Gigabit-Ethernet-Unmanaged-Wall-Mount/dp/B08TFY4G1C/ref=mp_s_a_1_1_sspa

יש תמיד פתרונות חוטיים , גם לסיב אופטי (שים לב לחיבור החמישי עם כיתוב SPF). 

אבל גם איתו תצטרך איפה שהוא מודם . 

שאלה אחרת :

בראוטר סיבים אין 3 חיבורי רשת פנויים ? למה לא תשתמש באחד עבור המחשב הנייח ? עוד אחד ילך לארון חשמל.  בלי מתג ובלי תוספות מסובכות. סגור לראוטר סיבים את ה WiFi ושלום על ישראל. 

כל הבלאגן רק כדי לחסוך ₪10 בחודש ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

כל עוד הם לא ממש ישנים על זה - 0 סכנה (כמו שנאמר מעלי מספיק שיש מטר מרחק וזה יורד לרמה אפסית, ולא שיש סכנה לשהות ממש על זה זמן ארוך אבל 8-9 שעות לישון צמוד לזה לאורך שנים היתי מוותר)

הבעיה שזה נושא נפיץ כמעט ברמה של מתנגדי חיסונים שבטוחים שזה השטן וישכנעו אותך אחרת בכל מיני אותות ומופתים ואם תחפש בגוגל סיבות למה זה כן מסוכן תמצא הררי מידע כמו שתחפש "כדור הארץ שטוח", זה עדין לא יהפוך את כדור הארץ לשטוח או את ה WIFI שלך בבית למסוכן. (ושום מילה על סלולר 5G...)

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

זו לא קומבינה. זו רשת ביתית, עם היתרון של חיבורים קוויים שיותר יציבים מהאלחוטיים. כל עוד הכבילה בקירות זה מצויין, גם אם יש עוד קופסה או שתיים.

יש לי חיבורים קווים, יש לי גם סוויץ ואין לי שום בעיה איתו, ההתנגדות שלי היא להחזיק ראוטר נוסף (וספציפית את זה של הספק, שהוא לא להיט).

לפני 44 דקות, aviaviavi כתב:

לפני שהגברתי את עוצמת ה-wifi על ידי הגברת יצוא החשמל באמצעות אחת ההפצות של tomato שזה פירמוור קוד פתוח לראוטרים, הבאתי מודד קרינה כדי לבדוק את ההשפעה, ברדיוס של חצי מטר - מטר הקרינה גבוהה יחסית, ככל שמתרחקים היא יורדת לרמה כמעט אפסית. אם הולכים לשבת על המחשב באופן קבוע ורציף והראוטר צמוד למחשב - הייתי שוקל מחדש. מה שהמליצו לך עם סוויץ' זה הרעיון הכי טוב לדעתי, אני מניח שגם מבחינת מיקום הוא יהיה עדיף.

תודה, המרחק בין הראוטר למיטה הכי קרובה אליו הוא בערך 1.5-2 מטר, היום הם בקושי יושבים על המחשב אבל זאת הכוונה.

לשני הראוטרים יש יותר מחיבור אחד ובמקרה של שימוש בשניהם אני לא צריך סוויץ, רציתי להעיף את הראוטר של הספק ולשים במקומו סוויץ עבור שאר החיבורים בבית, ושזה שנמצא אצל הילדים ישדר את ה WIFI.

לפני 36 דקות, save כתב:

יותר מסובך להגדרה ודורש ידע מקדים זה מוצר כזה

https://www.amazon.com/STEAMEMO-Gigabit-Ethernet-Unmanaged-Wall-Mount/dp/B08TFY4G1C/ref=mp_s_a_1_1_sspa

יש תמיד פתרונות חוטיים , גם לסיב אופטי (שים לב לחיבור החמישי עם כיתוב SPF). 

אבל גם איתו תצטרך איפה שהוא מודם . 

שאלה אחרת :

בראוטר סיבים אין 3 חיבורי רשת פנויים ? למה לא תשתמש באחד עבור המחשב הנייח ? עוד אחד ילך לארון חשמל.  בלי מתג ובלי תוספות מסובכות. סגור לראוטר סיבים את ה WiFi ושלום על ישראל. 

כל הבלאגן רק כדי לחסוך ₪10 בחודש ?

בכזה אני משתמש, ראוטר של מיקרוטיק עם חיבור SFP - לא צריך מודם כי האופטי מתחבר אליו ישירות.

אני דווקא רואה את זה הפוך - להשאיר 2 ראוטרים זה בלאגן, זה לא סביבה "מסודרת" , וזה לחסוך 15 או 20 שקל בחודש וראוטר שלא שווה את זה.

אני כמובן יכול לרכוש ראוטר אחר אבל שוב - לא בא לי להחזיק 2 ראוטרים.

לפני 34 דקות, DrorZi כתב:

כל עוד הם לא ממש ישנים על זה - 0 סכנה (כמו שנאמר מעלי מספיק שיש מטר מרחק וזה יורד לרמה אפסית, ולא שיש סכנה לשהות ממש על זה זמן ארוך אבל 8-9 שעות לישון צמוד לזה לאורך שנים היתי מוותר)

הבעיה שזה נושא נפיץ כמעט ברמה של מתנגדי חיסונים שבטוחים שזה השטן וישכנעו אותך אחרת בכל מיני אותות ומופתים ואם תחפש בגוגל סיבות למה זה כן מסוכן תמצא הררי מידע כמו שתחפש "כדור הארץ שטוח", זה עדין לא יהפוך את כדור הארץ לשטוח או את ה WIFI שלך בבית למסוכן. (ושום מילה על סלולר 5G...)

כרגע השאלה תקפה לתקופת זמן של 0.5-2 שנים, כי אני רוצה לעבור דירה בשלב כזה או אחר.

תודה רבה לכולם, אעדכן מה החלטתי בהמשך.

פורסם
לפני שעה, phpclub כתב:

תודה אך אני מנסה להמנע מקומבינה כזאת או אחרת ולהשאר עם ראוטר אחד

כרגע משלם על הראוטר של הספק ולא רוצה להמשיך להחזיק אותו

סוויץ זו קומבינה כמו שמפצל חשמל זו קומבינה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

תקרא שוב, לא אמרתי שסוויץ זה קומבינה

אמרתי ש 2 ראוטרים זה קומבינה

או אם להיות מדויק יותר - לא אידיאלי

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

לראוטר יש נורות מרצדות שמפריעות לישון בלילה.

הילדים לא ישנו טוב, יבואו עייפים לבית ספר, לא יצליחו להתרכז בלימודים, וידרדרו לחיי עוני, ואופציונלית פשע.

אז כן, ראוטר בחדר ילדים זה מזיק, אבל לא בגלל הקרינה.

• אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, save כתב:

קנה מפצל רשת . קופסת מיתוג פשוטה . switch בעגה המקצועית.  כמה עשרות שקלים ושים בחדר של הילדים מחובר לראוטר סיבים. מתג כזה שתומך גם ב 1000 מבסל"ש . 

סתם לדוגמה

https://www.bug.co.il/brand/tp/link/ls1005g/5p/1000/5

את ה wifi הייתי סוגר בהגדרות של הראוטר סיבים שמחובר לקיר. ממילא זה לא משדר wifi איכותי.

בראוטר יש לפחות 3 יציאות LAN פנויות, אני חושב שהוא יכול לחבר את המחשב אליהן ואת ה LAN\WAN הנוסף, לראוטר בקצה אחר של הבית (ולכבות את ה WIFI בחדר של הילדים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...