Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, phpclub כתב:

אל חדר הילדים מגיע הקו האופטי של הספק

למה הוא מגיע לחדר הילדים?

גם אני הייתי במצב הזה, כשהמחשב היה בחדר הילדים וגם הראוטר היה שם. מודד קרינה מדד הספק אפסי במרחק מטר מהראוטר, אבל אשתי הייתה לחוצה והייתה מכבה את הראוטר בלילות (הכל שם מחובר על מפצל עם מתג כיבוי הדלקה).

כשעברנו לסיב אופטי, הספק התקין לי סיב בסלון ועכשיו הראוטר בסלון והמחשב מחובר דרך מתאמי מוקה (על הכבל קואקס של הטלויזיה).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 דקות, vadim6385 כתב:

לראוטר יש נורות מרצדות שמפריעות לישון בלילה.

הילדים לא ישנו טוב, יבואו עייפים לבית ספר, לא יצליחו להתרכז בלימודים, וידרדרו לחיי עוני, ואופציונלית פשע.

אז כן, ראוטר בחדר ילדים זה מזיק, אבל לא בגלל הקרינה.

תרשה לי להציג לך חבר שלי:
985101_22022019112427_large.jpg.d29bf787d749760051c8c4bb7aa5f862.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

^או להיכנס לעמוד ניהול של הראוטר ולכבות את הנורות ואז הציוד שלך לא נראה כאילו גנבת אותו מבסיס צה"לי

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

את הנורות אפשר להסתיר.

אין בחדר ממיר טלויזיה? גם בלי ריצוד הוא מאיר יחסית חזק ועלול להפריע, במיוחד עם האור הכחול של yes.

אני לא מבין מה הבעיה עם 2 נתבים (למעשה נתב ו-AP).  אני עם 3 נקודות והייתי רוצה להוסיף עוד אחת, אבל מתעצל להזמין מישהו שיסלול לי איזה קו במקום כבל בעייתי קיים. עלות של נתב/AP היא סביב 100-200 ש"ח, חד פעמית, וההגדרה גם היא חד פעמית, עניין של כמה דקות. בדוק באתר netcheif, אם הוא עדיין מתעדכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראוטר WIFI כל עוד עומד בתקן (כלומר לא עשית משחקים של החלפת אנטנה, הגברת הספק, הלחמת מגבר וכו'), מוציא עוצמה נמוכה מאוד, כזו שבקושי מורגשת על הגוף בכלל.

זה לא אומר שכדאי לך לשים את הראוטר על הכרית איתך, אבל פרופורציה.

מה שאצלי אני עשיתי זה Mesh עם 3 משדרי WIFI, אחד בסלון, אחד בחדר השינה שלי ואחד בחדר השינה של הילדים.

אממה, שמתי אותם גבוה, על הארון בגדים, ככה אני מרוויח כמה פעמים:

1. הגובה נותן לי קליטה יותר טובה בסביבה מבלי להגביר עוצמה (מבחינה מקצועית מה שזה עושה - זה הפחתת הנחתת האות המשודר, כלומר אם שודר רבע וואט, ובמיקום מסוים הונחתו 200mW, ונשאר 50mW, אז במצב החדש לדוגמה משודרים עדיין רבע וואט, אבל מונחתים בדרך רק 100mW ונשאר 150mW שמתקבלים.

2. יצירת מרחק בטוח מהאנטנה, קרינה אלקטרומגנטית משודרת בעוצמה מסוימת ומאבדת (מונחתת) לפי מרחק בריבוע.

3. החלק שבאמת אמור להפחיד הוא המשדר-מקלט WIFI שנמצא בטלפון הסלולרי, זה שצמוד אליך ואל הילדים כל הזמן. ומכיוון שכך, הטלפון יכול להפחית את העוצמת שידור שלו, אממה התעדוף הוא תקשורת רציפה > עוצמת שידור נמוכה. זה אומר שהטלפון ישדר WIFI בעוצמה המינימלית הנדרשת כדי לקיים תקשורת רציפה.

איך אפשר לנצל את זה לטובתנו? התקשורת של המשדר WIFI בטלפון מתקשר מול המשדרי WIFI הביתיים, ומכיוון שכך מתמטית עוצמת השידור הנדרשת לקיים תקשורת ממשדר אחד לשני זהה לעוצמה הנדרשת לתקשורת בכיוון ההפוך. אז ההנחתה הנמוכה מסעיף 1 גורמת מעשית לטלפון הסלולרי שלך להנמיך עוצמת שידור.

בלי קשר לזה, האם הראוטר בחדר הילדים בכלל משרת את הבית? הוא ייתן קליטה טובה בחלקי הבית השונים?

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן, הבית 4 חדרים וראוטר אחד מספיק להכל.

לגבי הגובה, זה נשמע דווקא טוב, הוא נמצא איפה שיש ספריה תלויה (בערך בגובה 1.8) ואני יכול למקם אותו שם, אם כי מקווה שהכבלים מלמטה יעברו את אישור האשה.

האם יש דרך קלה לבדוק את עוצמת השידור וע"י כך להבין את ההשפעה של הגובה ?

פורסם

לעיתים מאוד נדירות הראוטרים חושפים את המידע הזה (עוצמת שידור ממוצעת / נוכחית), לא מכיר שטלפונים חושפים את זה.

מה שמשאיר בדיקת קרינה אלקטרומגנטית.

בכל מקרה אם יש אפשרות למקום את הראוטר כמה שיותר גבוה - קפוץ על זה, לכל הפחות הרחקת את זה מהראשים של הילדים (בטח כשהם יושבים ליד המחשב), ועל הדרך הרווחת קליטת WIFI טובה יותר בכל הבית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 שעות, aviaviavi כתב:

הבאתי מודד קרינה כדי לבדוק את ההשפעה, ברדיוס של חצי מטר - מטר הקרינה גבוהה יחסית, ככל שמתרחקים היא יורדת לרמה כמעט אפסית.

והמודד קרינה הזה, איזה קרינה מודד בדיוק?

תסלחו לי, אבל כל מי שמדבר פה על קרינה לא יודע על מה הוא מדבר, מנורה מוציאה יותר "קרינה" אלקטרומגנטית מכל ראוטר שיש לכם בבית

פורסם
לפני 2 דקות, aviaviavi כתב:

לא הבנתי, באת ללמד אותנו משהו או שבאת להגיד שאתה מבין וכל השאר לא?

צודק, אני פשוט בטלפון בעבודה

אני אגיע הביתה אני ירשום לכם הרצאה בנושא ;)

פורסם

קודם כל אתה צודק, אתה לא אמור לעבוד עם 2 ראוטרים, זה יגרום לזה שיהיה לך דאבל NAT ושני סאבנטים שונים ובכללי לבאלגן. גישה בין שתי הרשתות אגב כן אמורה להיות.

בכל מקרה, חסרים קצת פרטים.

איפה נמצא כרגע הראוטר שמספק WIFI? בחדר התקשורת?

רשמת שיש לך ראוטר מיקרוטיק בנוסף לראוטר של הספק, זה ראוטר שכרגע לא נמצא בשימוש?

במידה והבנתי את המצב נכון, מה שהייתי עושה זה לשים את המיקרוטיק בחדר הילדים, לחבר אותו לסוויץ' בחדר תקשורת ולהוסיף שם AP.

אגב להרבה ראוטרים, גם לכאלו פשוטים, יש אופציה לבטל את יכולות הראוטר שלהם ולהפוך אותם בעצם לסוויץ' + AP. אבל אם אתה משלם עליו שכירות הייתי מוותר עליו וקונה סוויץ' ו AP איכותיים יותר בתשלום חד פעמי.

פורסם
לפני 22 שעות, Sparrow420 כתב:

חד משמעית לא, זה לא קרינה מייננת.

תקרא קצת על הספקטרום האלקטרומגנטי ותבין לבד מה כל הסיפור הזה.

קרינה לא חייבת להיות מייננת על מנת לפגוע ברקמות.

ישנם לא מעט מחקרים עם הסברים ל2 הצדדים.

אני אישית מעדיף למזער ככל הניתן את הקרינה, מכל סוג שלא תהיה.

אגב, גם הבטון בקירות, חוטי החשמל, הטלפונים והשכנים עם קרינה. . 

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם
לפני 5 שעות, aviaviavi כתב:

לא הבנתי, באת ללמד אותנו משהו או שבאת להגיד שאתה מבין וכל השאר לא?

אז ככה.. יש דבר שנקרא הספקטרום האלקטרומגנטי(ס"א), בגדול זה פשוט אנרגיה שעושה את דרכה דרך היקום בצורת גלי אנרגיה, להם 2 מימדים - אורך גל(תדר) ועוצמה.

אנחנו יכולים לקלוט את הס"א בצורת קרינה אלקטרומגנטית או בפשטות "אור", האור שאנחנו רואים הוא חלק מהספקטרום שהעיניים שלנו התפתחו להיות רגישות אליו (בין אורכי גל של 400 ל700 נ"מ, בערך)

The-complete-electromagnetic-spectrum-with-the-spectral-subdivisions-of-the-visible.thumb.jpg.852d9fce0cdc30a0757132c674f486e6.jpg

אז, מה קורה שאור פוגע בך (בין אם זה באורך גל שאתה יכול לראות או לא)?

3 אפשרויות:

1) עובר דרכך כאילו אתה לא שם (אתה שקוף לאורך גל הזה)

2) אתה משקף אותו חזרה (אתה מחזיר אור בשבילו)

3) אתה סופג את האנרגיה שבגל והוא נעלם

מה שמעניין אותנו פה זה האפשרות השלישית ועכשיו גם צריך לחלק את הקרינה ל2 סוגים: מייננת ולא מייננת.

מה שהופך קרינה למייננת זה האורך גל (תדר) שלה, שהוא נהיה מספיק קטן(כ124 נ"מ, באולטה סגול) היא יכולה להשפיע ישירות על תאים, מולקולות ואטומים ולפרוק יונים.

קרינה בלתי-מייננת שנספגת בך הופכת לחום (אנרגיה אלקטרומגנטית -> אנרגיה קינטית) ולא עושה שום דבר חוץ מזה, עכשיו מן הסתם שיותר מידי קרינה מכל סוג תחמם אותך יותר מידי וזה לא טוב מסיבות ברורות, אבל זה משהו שאתה יכול להרגיש ישירות, לא משהו שמצטבר לך בגוף ועושה לך מה-שלא-יהיה אחרי כך וכך שנים.

כמו שאם תעמוד ליד מנורת חימום (שפולטת אינפרה אדום, ביחד עם קצת אדום "רגיל" שתוכל לראות שהיא עובדת) או ליד נורת נתרן(HPS) (שפולטת אור אדום ואינפרה אדום בתור תוצר לוואי של קרינת גוף שחור) תרגיש את הקרינה נספגת.

WIFI עובד בתדר של 2-5 GHZ, אורך גל של 6-15 ס"מ (ס"מ, לא נ"מ), אומנם לא ארוך כמו גלי רדיו שיכולים להגיע בכיף לקילומטרים, אבל דיי ארוך ביחס לחלק הנראה בספקטרום ובהחלט ביחס לקרינה מייננת

זה בערך התדר שמיקרוגל עובד בו וכמו שרובנו יודעים התדר הזה אחלה לחימום דברים בעלי מולקולות של מים (האורך גל מתאים לגודל של המולקולה), אבל ההבדל הגדול פה זה העוצמה של הגל.. מיקרוגל לוקח בכיף מעל מגהוואט לחימום בתור תא סגור ומחזיר אור בעוד ראוטר ממוצע לוקח איזה 5 וואט ולא כל ה5 וואט האלה יוצאים בתור קרינת WIFI.

פספסתי משהו? (בכל זאת 4 בלילה אחרי עבודה)

שאלות?

מקורות:

https://www.nasa.gov/directorates/heo/scan/spectrum/txt_electromagnetic_spectrum.html

https://www.researchgate.net/figure/The-complete-electromagnetic-spectrum-with-the-spectral-subdivisions-of-the-visible_fig2_320616988

https://www.forbes.com/sites/quora/2016/05/19/a-radiation-oncologist-says-everything-you-need-to-hear-about-wifi-and-cancer-risk/?sh=78b54c207267

https://www.cdc.gov/nceh/radiation/ionizing_radiation.html

https://www.cdc.gov/nceh/radiation/nonionizing_radiation.html

https://he.wikipedia.org/wiki/יון

https://he.wikipedia.org/wiki/קרינת_גוף_שחור

לפני 3 שעות, oriporat כתב:

קרינה לא חייבת להיות מייננת על מנת לפגוע ברקמות.

ישנם לא מעט מחקרים עם הסברים ל2 הצדדים.

אשמח לקישור למחקר שמראה שקרינה בלתי מייננת מזיקה.

אני אישית מעדיף למזער ככל הניתן את הקרינה, מכל סוג שלא תהיה.

זכותך המלאה

better safe than sorry מה שנקרא

אגב, גם הבטון בקירות, חוטי החשמל, הטלפונים והשכנים עם קרינה. . 

תמיד אפשר לישון בתור כלוב פאראדיי 🙃

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...