Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 שעות, A_lex כתב:

חימום תת-רצפתי במישור החוף? מה נסגר? זה לא סיביר פה (וגם לא רמת הגולן או ירושלים). שים מזגנים לבחירתך ואם בא לך שהרצפה לא תהיה קרה תתפנק בפרקט בעלות של כמה אלפים לכל הדירה 

חוץ מזה, בשביל מה יש קרוקס?

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, A_lex כתב:

שמע, אני אומנם יוצא חבר העמים, אבל הבנות שלי מסרבות לשים בבית טפצ'קי 😄

מה שנקרא "פלאחאיה סיטואציה" :)

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
בתאריך 25.2.2022 בשעה 15:53, sperial כתב:

כיום הייתי מתקין כאלה גם בעמדות הטלויזיה, ומוסיף שקעים לכבלים/לווין.

זה משהו שהופך/הפך כבר ללא רלוונטי.

פרט להוט כולן כבר עובדות על אינטרנט. מניח שהוא יצטרפו בקרוב (מניח גם שאדם שפוי לא יתחבר להוט).

פורסם (נערך)

לי יש עדיין YES לוויני, שזה שווה ערך להוט מבחינת הפריסה בתוך הבית. כשיהיה חיבור סיבים אשקול מחדש מעבר ל-IPTV. ודרך אגב, אני נאלצתי להתחבר לאינטרנט של הוט כי מה שבזק מסוגלת לספק אצלנו זו בושה, ובינתיים - כבר לפחות 5 שנים - אין לי תלונות (יש לי חבילת שוק סיטונאי דרך ITC). מעבר לכך, הנקודה המרכזית שלי היא שכדאי שבעמדת הטלויזיה יהיה אשכול שכולל לפחות 3 שקעי חשמל (ממיר, סטרימר והטלויזיה עצמה) וחיבור רשת. 

הצד האופטימי הוא שאפילו בשכונה שלי - שהיא ברוב בבניה נמוכה - הסיבים הולכים ונפרסים, יש כרגע תנופה רצינית בעניין הזה וכוון שפות"ש עובר לרב קומות די מובטח שיהיה מחובר לסיבים מוקדם מאד. לגבי הפריסה בתו הבית - האם הקבלן משאיר צינורות עם חבלי משיכה או שגם מעביר את הכבלים בקירות? כי אם הוא מעביר כבלי 1Gb לא הייתי רץ להחליף אותם כעת אם יש עניין שרוצים לדחות הוצאה של כמה אלפי ש"ח. צריך לשים לב גם איזה קופסאות הוא שם בקירות , כי הגוויס והניסקו נראים דומים אבל האבזרים לא מתאימים זה לזה.

בעיה נוספת היא עניין החיבורים בחדרים עם קירות מחופים, מטבח וחדרי השירותים. אני מניח שבכל חדר מקלחת\שירותים יהיה לפחות חיבור חשמל אחד (לגילוח\ייבוש שיער), חשוב האם אתה רוצה חיבור שני (יש לי כזה בשני חדרי מקלחת, תוכנן במחשבה של חיבור מחשב נייד לגלישה בזמן ישיבות ארוכות עם חיי הסוללה של מחשבים מלפני עשור. נותר די מיותם). לעומת זאת במטבח צריך שני סוגי נקודות: נקודות "מתחת לשיש" שמיועדות לציוד הכבד (מקרר, מקפיא, תנור אפיה, כיריים (להכין תלת פאזי!!), מדיח, ונקודות על השיש בשביל המכשירים הקטנים כמו מיקרוגל, מכין קפה, מיקסר וכו' - לי יש 10 נקודות כאלה (חלקן ללא הארקה, ניצול של סלוטים שצמודים למפסקים) ומרביתן בשימוש רציף. הנקודה המרכזית שלי כאן היא שממש לא תרצה לפתוח קירות מחופים, לכן חשוב מאד לתכנן את הנקודות האלה לפני ביצוע החיפוי.

ןעוד תשתית במטבח - נקודת מים ליד המקרר לבר מים קרים. אני לא משתמש בבר מים על השיש ולא רוצה כזה, אבל משתמש הרבה במכין הקרח והמים הקרים של המקרר, וכיוון שהוא מרוחק מהכיור, הרי שקיומו של קו מים עם ברז ליד המקרר שימושי מאד. 

עוד עניין שכדאי לבדוק הוא מיקום נקודות התאורה - לא בהכרח תוספת של נקודות כאלה (אם כי יתכן שגם זה נדרש) אלא מיקומן. למשל - במטבח תרצה הרבה אור מעל השיש, אולי תרצה להזיז את נקודת התאורה בתקרה על מעליו (כמובן ללא הצללה של הארונות העליונים). אם אתה שוכר שירותי מעצבת לך אתה לחנות אבזרי תאורה ובחר את המתאימים לך, כאשר הדגש צריך להיות על תאורה בעוצמה ובגוון החביבים עליך. אני, למשל, החלפתי במהלך השנים את כל אבזרי ה-2700K באבזרי 6000K שנותנים הרבה יותר עוצה (חוץ מהסלון שהשארתיעם 4000K, יותר רך).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

הצד האופטימי הוא שאפילו בשכונה שלי - שהיא ברוב בבניה נמוכה - הסיבים הולכים ונפרסים, יש כרגע תנופה רצינית בעניין הזה וכוון שפות"ש עובר לרב קומות די מובטח שיהיה מחובר לסיבים מוקדם מאד. לגבי הפריסה בתו הבית - האם הקבלן משאיר צינורות עם חבלי משיכה או שגם מעביר את הכבלים בקירות? כי אם הוא מעביר כבלי 1Gb לא הייתי רץ להחליף אותם כעת אם יש עניין שרוצים לדחות הוצאה של כמה אלפי ש"ח. צריך לשים לב גם איזה קופסאות הוא שם בקירות , כי הגוויס והניסקו נראים דומים אבל האבזרים לא מתאימים זה לזה

ה-בעיה היא שאין לנו מושג מה הקבלן שם - אפילו תוכניות חמשל / מים הוא לא נותן וכמובן שהגאונים במרד השיכון לא הכריחו אותו. ההנחה שלי שהוא לצערי ישים ניסקו ולא גוויס (מניח שזול יותר). זה מה שכתוב בהסכם:

"נקודת התקשורת תכלול צינור וחוט משיכה מריכוז תקשורת ועד נקודת ההכנה בקיר וקופסא 5 מודול 1 כולל כיסוי. בלוח חשמל ותקשורת דירתי בתוך הדירה, יהיה שטח פנוי בגודל של 6  מודולים לפחות לצורך הרחבה בעתיד."

מבחינת סיבים - ככל שהוא יעביר כבל של ג'יגה זה בהחלט יהיה מספיק מבחינתי והלוואי שזה יהיה אבל לאור מה שרשום למעלה כנראה שתהיה רק הכנה ואז אשחיל כבל CAT 6 או 7 ברחבי הדירה או אולי פשוט לרכוש ראוטר חזק + מגבר או שניים. ככל שתהיה אפשרות לסיב אופטי אז מניסיון (כרגע יש לי סיב עם מהירות ג'יגה של בזק) גם עם חיבור אלחוטי אנחנו יותר מנסתדר .... זאת שכונה חדשה אבל יש בניינים שכבר מאוכלסים בשכונה אז נקווה שבאמת יהיה סיב.

לעניין חיבורי החשמל - החשמל בדירה 3X25 אמפר ויש דברים שמשב"ש דאגו להם כמו שקע תלת פאזי לכיריים במטבח שמחובר ישירות לארון וכן שקע כוח למדיח תנור ומקרר, כ"א על פאזה נפרדת וגם 2 משעקי כח למכונת כביסה ומייבש ...

מעבר לכך, ללא ספק עדיף לשים יותר נקודות מאשר פחות, בטח היכן שיש חיפויים (במטבח קל יותר כי הזדכיתי ואבנה לבד, בשרותים זה ידרוש אולי שבירת שיש), לשים נקודות עם שקעים מרובים (כפי שכבר העלו בשרשור) לחשוב על כל האפשרויות מראש (כמו קרח/מים קרים במקרר). בסופו של יום זה ענין של נוחות ובטיחות ואני כבר לא ממש יכול לראות חוטים מאריכים :) ... 

תכלס אני מאמין שכל חשמלאי שיודע למשוך חוטי חשמל ידע גם למשוך כבל תקשורת.

לפני שעתיים, sperial כתב:

עוד עניין שכדאי לבדוק הוא מיקום נקודות התאורה - לא בהכרח תוספת של נקודות כאלה (אם כי יתכן שגם זה נדרש) אלא מיקומן. למשל - במטבח תרצה הרבה אור מעל השיש, אולי תרצה להזיז את נקודת התאורה בתקרה על מעליו (כמובן ללא הצללה של הארונות העליונים). אם אתה שוכר שירותי מעצבת לך אתה לחנות אבזרי תאורה ובחר את המתאימים לך, כאשר הדגש צריך להיות על תאורה בעוצמה ובגוון החביבים עליך. אני, למשל, החלפתי במהלך השנים את כל אבזרי ה-2700K באבזרי 6000K שנותנים הרבה יותר עוצה (חוץ מהסלון שהשארתיעם 4000K, יותר רך).

בהחלט - נקודות חשמל כוללות את התקרה וללא ספק ארצה לפחות שלוש נקודות חשמל במטבח על פאזות שונות (כך שגם אם משהו נשרף יש גיבוי ואפשר לראות מה עושים). מסכים בהחלט גם שצריך להתאים את צבע האור לשימוש המיועד.    

פורסם

לא הייתי סומך על חשמלאי לגבי בחירת הציוד לרשת. הקבלן ששיפץ לי את הדירה גייס לצורך זה את מתקין האזעקות (והביא אותו מאשקלון לחיפה לצורך זה) - והטמבל פישל בצורה משמעותית בפריסת הרשת. אני מושך את התיקון כבר כמה שנים, אבל כנראה שכאשר הסיבים יגיעו (בתקווה שבמהרה בימינו - כבר ראיתי קצוות שלהם בתיבות ליד הרחוב) אצטרך להזמין מישהו שישחיל את הקווים מחדש. נתבים חדשים קניתי לא מזמן באיזה מבצע שהיה ב-KSP והם ממתינים במחסן.

לגבי חיבור access point  נוסף - אם תעשה זאת בתוך הנמכת תקרה תצטרך לדאוג לנקודות חשמל במיקום מתאים, ורצוי לקשר לנתב הראשי בכבל ולא אלחוטית, אם כי אם מדובר בהנמכת התקרה בעיית האסתטיקה תפתר מאליה.

לגבי ניסקו וגוויס - זה באמת לא משנה. מבחינה חזותית הם דומים מאד, וכנראה שאין הבדל מהותי באיכות. אצלי רוב הנקודות הן גוויס, אבל כנראה שהאשכולות של 6 יחידות (אצלי מסודרות כ-4 שקעים, שקע תקשורת ושקע טלפון כפול או יחיד) לא קיימים בגוויס, אז הותקן לי ניסקו.

לגבי ארון החשמל - איני מכיר את המינוחים, צריך לשאול בעת מקצוע. היועץ שלנו בפורום הוא @איציק נ., ואולי הוא יוכל לשפוך אור על הנושא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@sperial אחלה. מכיוון שהתקרות כנראה יהיו 2.70 או 2.80 אני מעדיף כמה שפחות גבס, בטח בתקרה, ולכן ההעדפה שלי היא לחצוב את הקירות ולהעביר כל תשתית אפשרית (גם למיזוג ככל שניתן). חציבת קירות והעברת תעלות זה לא משהו שיקח חודשיים לבצע, בטח אם יש לך תוכנית סדורה וברורה, וממילא שמעתי מזוכים בפרוייקטים אחרים של הקבלן שלי שצריך לצבוע בכל מקרה את הדירה מחדש. נכון שההכנה הזאת חייבת לבוא בטור לפני התקנת המיזוג והמטבח אבל אם מישהו יודע לומר כמה זה אפקטיבית יוסיף אשמח לדעת (אני מתקשה להאמין שזה יקח יותר משבוע לבצע את החציבה בקירות וגם יומיים אמורים להספיק בשקט).

@איציק נ. אשמח להבין מה זה "בלוח חשמל ותקשורת דירתי בתוך הדירה, יהיה שטח פנוי בגודל של 6" והאם יהיה לי מספיק מקום או שאצטרך להגדיל/להרחיב את לוח החשמל ... תודה!

פורסם

ב 99% מהמקרים, כל מה שתקבל מהסטנדרט של הקבלן - יספיק לך.

אין היום דירות בלי שקע כח ל: מדיח, מקרר, כיריים, מכונת כביסה, מייבש וכו'. אין.
המקסימום שתעשה, אני מאמין, יהיה הרחבה\שיכפול או הזזה של נקודות חשמל.
חשוב לבדוק מה ההכנות שיש במרפסת (גז\חשמל\מים), לא תמיד נותנים הכל ושם צריך לתת דגש.

בנוגע לתקשורת - לא מכיר בכלל דבר כזה שמתייחסים ללוח תקשורת ע"י מודולים (ברוב המקרים הכוונה של מודול ב GEWISS זה מתג בודד אחד. כדוגמא: שקע תיקני "יושב" על 2 מודולים. מתג לאור יושב על מודול אחד. מקווה שהצלחתי להעביר את המסר).
ב GEWISS אין קופסא של 5 מודולים, יש 3 או 4 או 6. המינימום זה 3 (גם מתג בודד של אור יושב על קופסא של 3 מודולים).

2 דברים:

1. כשאני קיבלתי את המפתח לדירה שלי, הדבר הראשון היה להחליף את כל הלוח חשמל מהסחורה התורכית ששם הקבלן לסחורה איכותית יותר (היה לי הכי זמין HAGER, אז שמתי HAGER).
כמובן שאף אחד מהשכנים שלי לא עשה את זה, חלקם חווה תקלות על מפסקים שהתקלקלו בשנים הראשונות למחייתם בדירה.
בדברים האלו, מבחינתי, איכות ומותג משחקים תפקיד. כשמדובר בחשמל אני שם תמיד משהו טוב. גם אצל לקוחות שלי שעושים עבודות חשמל ואני עובד בצמוד להדרכה של חשמלאי (שבא אחכ כמובן לביקורת והכל) ואני בוחר את הסחורה ועושה את כל העבודה -  אני שם סחורה של סימנס, hager או כל מותג אחר שהוא ברמה גבוהה.

2. אחרי שגרתי כמה שנים בדירה החלטתי להרחיב את לוח התקשורת וקניתי לוח גדול יותר, זה היה בשבילי יחסית קל כי זה ישב על חיפוי גבס ולא הצריך חציבות או משהו בסגנון.

דאז היה לי ראוטר בסיסי של פרטנר (בלי אנטנות חיצוניות) והמטרה היתה לדחוף אותו לשם עם כל הציוד - וזה אכן קרה.

לאחר מכן שידרגתי את הראוטר ל TENDA AC23 ויש לו 7 אנטנות, כך שעכשיו הוא בחוץ...

מסקנה: אל תרוץ להרחיב את הארון התקשורת, נסה לראות אם יש לך מקום אחר בבית שאפשר למשוך אליו תשתית CAT6 כדוגמא, ובארון תקשורת תשים רק PATCH PANEL קטן עם סוויץ' 1GB.

ממליץ על הסוויץ של TENDA 8 יציאות.
ממליץ על שקע בארון תקשורת של לפחות 3 שקעים (תסתכל בתמונה תבין למה).

בהתאם להכנות התקשורת שהקבלן נותן, תדע איך לתכנן את הרשת. זה יהיה *אחרי* שתקבל מפתח.

אצלנו הקבלן (דירה שנקנתה רגיל, לא מחיר למשתכן או משהו אז הסטנדרט היה גבוה דאז) נתן *בכל חדר*: שקע TV, שקע טלפון, שקע אינטרנט. וזה חוץ מחשמל כמובן.
לכן, אצלנו בדירה יש גמישות מקסימלית. החלפתי את תשתית הטלפון בכבלי CAT5E מנחושת מלאה (מה שנותן לי אפשרות עתידית להרחבה *או* "קו חוזר" מהראוטר לארון תקשורת).
אתה יכול לעשות את זה גם על תשתית של צינור אחד, כל עוד הוא תקין. לא תהיה בעיה להעביר CAT5E מנחושת מלאה (2 יח') בצינור אחד.

דבר אחרון:
בסלון גם היתה לי נקודת TV\CABLE\LAN ומה שעשיתי היה להריץ צינור קוברה ארוך (בחציבה !) של 7-8 מטר עד להנמכת גבס במסדרון של החדרים -  ושם למקם את ה STREAMER\ממיר\מגבר על מערכת אודיו וכד'.
באמצעות חציבה מיקמתי מחדש על הקיר את הנקודות ועשיתי מעבר עד לצינור קוברה מאחורי ה TV.

בדיעבד: אחת ההחלטות הטובות שעשיתי. 

בהנמכת גבס במסדרון שמתי שם סוויץ' של 5 יציאות והעברתי לשם 2 חוטי CAT5E.

אחד מזין את הראוטר, השני לנקודה חוזרת ל TV עצמה (טלויזיה חכמה עם חיבור RJ45, אבל יש לה גם WIFI). המהלך הזה חסך לא לשים סוויץ' קטן מאחורי ה TV.

בנוסף, לאחר שנפרדו מ HOT, עברנו לפרטנר - וכבר היתה לי שם הכנה לתקשורת קווית.
לאחר מכן הוספתי עוד קומפוננטים ואביזרים (מצלמה, סטרימר נוסף וכד') והכל דרך ההנמכת גבס - בה עשיתי הכנות לכל התקשורת בדירה (LAN\TV\CABLE).

אל תוותר על כבל RJ59 של כבלים, חיברתי אותו בכל הדירה ל IDAN+ של הקבלן. בעיתות משבר או תקלה, יש לך לפחות TV עם כמה ערוצים עובדים (במקרה שלי, השתמשתי לא מעט ב HOT SPOT של הניידים בשביל להמשיך לקבל LAN במקרה של תקלה בפרטנר).

איציק

WhatsApp Image 2022-03-05 at 10.29.40.jpeg

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על ההכוונה איציק!

בהחלט מתכוון להשקיע בציוד איכותי - מלוח חשמל ועד למפסקים וכבלים. הבעיה היא שגם אם אני מבין בגדול את המאטריה, אני לא מומחה בכל פרט וכאן תמיד אצטרך לסמוך על איש מקצוע כי אם לבצע אז לעשות את זה יסודי ושיחזיק לעשר-עשרים שנים קדימה...

פורסם

אם אתה לא סומך על איש מקצוע, תזמין את הכבילה ל LAN בעצמך. כל היתר אלו דברים שאתה רואה בעיניים.

בגדול, אם אתה סומך עליו - אתה גם יכול לבדוק אותו (אומנם אתה לא רואה את המחיר שהוא שילם על גליל CAT5E לדוגמא, אבל אם תחזיק גלילה 100M של CAT5E פשוט (אלומיניום מצופה נחושת) ותחזיק גליל מקביל של 100% נחושת, יש הבדלים עצומים במשקל (נחושת שוקלת פי 3.3 מאלימיניום).
מחיר לכבל CAT5E פשוט (אלומיניום מצופה נחושת) 85-100 ש"ח לגליל (100M).
מחיר לכבל CAT5E שהוא 100% נחושת - 185-200 ש"ח לגליל (100M).
מחיר ל CAT6 או CAT7 בהתאם לאיכות, יהיה יקר יותר. גם אביזרי הקצה.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

לי יש עדיין YES לוויני, שזה שווה ערך להוט מבחינת הפריסה בתוך הבית. כשיהיה חיבור סיבים אשקול מחדש מעבר ל-IPTV.

זה נחמד. 

אבל יס כבר לא מבחרים יותר ללווין. אז אתה כתבת שאתה ממליץ היום לשים שקע טלויזיה בכל חדר. זה שווה ערך ללשים שקע טלפון בחדר. כבר פחות רלוונטי היום.

בשנים הקרובות אגב, גם לך לא יהיה יותר יס לוויני. 

פורסם

שוב, אני לא בטוח, במיוחד במדינה למודת מצבי חירום. לא יעזור כלום - הטלפון של בזק הוא אמצעי התקשורת בעל השרידות הגבוהה ביותר. לא יודע לגבי חיבורים של יס ללוויין - בינתיים, בשנים האחרונות, הם שדרגו לי כמה פעמים את הממירים, אז נכון שהשירותים הנוספים מבוסים אינטרנט, אבל בינתיים לא מציעים לי, שלא מדבר על ממליצים לי, להתנתק מהלוויין.

פורסם

עוד חזון למועד. קודם כל שיהיו לי סיבים (השחילו ברחוב כבר לפני 5 שנים - אבל הם נשארו תלויים באוויר), ואחרי כן שאחווט את הבית מחדש (כאמור, מי שחיווט אותו לפני 9 שנים עשה הרבה שטויות). ואז, אחרי כל ההשקעות האלה, יהיה מה לדבר על טלויזיה על גבי האינטרנט. בינתיים יש לי צלחת על הגג. 

• תוכן חדש...