Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

לי אישית יש אמון מלא בצה"ל, שאם יהיה איום קיומי של ממש על ישראל, חייליו ימצאו פתרונות שלא תבין מאיפה זה בא בכלל, גם אם זה מתוך נגמ"ש זלדה בקושי נוסע, עם רובה M16 שישב עשר שנים בימ"ח, וטלפון סמסונג שהבריחו בתוך תיק למרות שהמפקד אמר לא.

כי לישראלים יש את החוצפה הישראלית, שלאויב אין.

גם לי. ואנחנו ננצח! הנקודה שלי היא אחרת: כל מי שחי בסרט שאנחנו Decepticon-ים ויכולים לכבוש ביומיים את מזרח התיכון, למזלי לא נמצא בשורת מקבלי ההחלטות.

ברמה המעשית, אם מחר יש לנו מלחמה עם איראן, חיזבאללה, חמאס, והגיס החמישי שבתסיט כזה יהיו יותר מסוכנים מכולם. יהיה מאוד קשה לקרוא לזה ניצחון, כי האבידות לא יהיו דומות למה שחלק מהמומחים כאן חושבים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, Giant_TA כתב:

חבר, כמישהו ששירת ביחידה מובחרת רק לפני עשור, וראה כמפקד איך הדבר הזה מדרדר עוד בתקופת השירות שלי, מוריד את הרמה ונהיה ממש חמור בזמן ביקורים במילואים. אל תספר לי מה חשוב ומה לא. 

אז כמישהו ששירת באחד מהחילות בתחתית שרשרת המזון הצהלית (לפחות בתקופת הסדיר שלי), החווייה שלי די הפוכה. 

הפלוגה שלי במסלול הייתה קטסטרופה. עדיף להתהפך עם טיולית מאשר לצאת איתם למלחמה. כשהייתי מפקד לפני סוף הסדיר, ראיתי את כוח האדם דווקא הולך ומשתפר - לפחות חלק מזה בגלל עליית קרנו של החיל (כל מיני עופרת יצוקה וכו'). יתרה מזאת, היום כשאני במילואים, אני רואה מחזורים באים והולכים, ואמנם הוותיקים אצלנו הם אגדות, אבל גם במחזורים הצעירים יותר יש המון חברה לא פחות ממעולים. מקצוענים רציניים שבאו לעבוד ושהלוואי שיתמידו במילואים.

מה אנחנו לומדים מכל זה? לא הרבה, כי שנינו מביעים דעה מבוססת חוויה אישית. זה שהיום אמא (או אבא) מתקשרת (או מתקשר) למפקד כדי שהילד ייצא הביתה - זה בהחלט מביך, והגיע הזמן שצהל ישים סוף לשטויות האלו. אך השאלה החשובה באמת היא האם צהל (או גוף חיצוני מהימן) מודד את היכולות שלו לאורך זמן ורואה הדרדרות מוחשית, ולא רק מה שנראה לנו. אני באמת לא יודע, אבל בהינתן זה שאנחנו יצואני ידע קרבי להרבה מקומות בעולם, כנראה שצהל במצב לא רע.

דבר שני, בוא אגלה לך משהו - כל דור מתלונן על הדורות שאחריו. זה תמיד ככה. והנה, האנושות עדיין התקדמה וכנראה שהמדינה במצב יותר טוב היום ממה שהייתה לפני 20 שנה, שזה יותר טוב ממה שהייתה לפני 40 שנה. אז עם כמה שכולם אוהבים להתלונן, בשורה התחתונה, בדרך כלל הדורות הצעירים מוצלחים יותר מאלו שלפניהם. עוד נקודה בנושא - הדורות הבוגרים אחראים על חינוך הדורות הצעירים, אז סביר שכשל בדור צעיר הוא למעשה כשלון של דור בוגר.

בכל מקרה, לדעתי הכשלים של צהל במערכות האחרונות היו בעיקר בגלל הדרג המדיני. אני לא חושב שב-30 שנותיי על האדמה צהל ממש נדחק לקצה גבול היכולת שלו, או אפילו קרוב לזה; הדרג המדיני לרוב יצר סביבה שלא מתירה לצבא לעבוד כמו שהוא יודע ויכול. 

לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

כצבא שיודע להראות לאויב מאיפה מחרבן הדג כשצריך

מפתח הביב שלו. הוא גם סוג-של-משתין משם וגם מפזר\ת זרע\ביצים.

לפני 4 שעות, Giant_TA כתב:

יהיה מאוד קשה לקרוא לזה ניצחון, כי האבידות לא יהיו דומות למה שחלק מהמומחים כאן חושבים.

ברור שמלחמה כוללת תגרור הרבה יותר אבידות. גם ממה שאני זוכר, אף אחד בשרשור לא אמר שנשמיד את רוסיה-אירן-טורקיה-צפון-קוריאה-כל-הרעים-האחרים בלי אבידות. זה אפילו לא נרמז. אבל אם בסופה של המלחמה הזו עדיין תהיה מדינת ישראל (וכפועל יוצא - קארזפורום לקשקש בו) אז כנראה שניצחנו (או לפחות בכלל לא הפסדנו), לא?

דבר אחרון, אני חושב שמישהו ציין את זה קודם, אבל לדעתי ההבדל המהותי בינינו לבין רוב הצבאות האחרים שציינת זה ההרתמות למשימה והבנת החשיבות שבכל סבב של לחימה. בדומה למה שקורה עכשיו באוקריאנה, כשפורצת מערכה בארץ - רואים הרבה יותר מ-100% התנדבות למילואים, עד כדי כך שאין מה לעשות עם כל מי שמגיע. אנשים אשכרה חוזרים מחו"ל בשביל זה, ורבים מרגישים שהם חייבים לתרום ולהשתתף. לעניות דעתי, נחישות ושליחות הן פרמטרים קריטיים ביותר בקביעה איך החייל נראה בשטח (עם הכשרה שהיא טובה מספיק, כפי שמקבלים בארץ). עכשיו רק חסר שהדרג המדיני ידע מה לעשות עם החייל - ופה אנחנו כבר לא משהו (בעיני).

פורסם
לפני 15 דקות, daniel.asu כתב:

בכל מקרה, לדעתי הכשלים של צהל במערכות האחרונות היו בעיקר בגלל הדרג המדיני. אני לא חושב שב-30 שנותיי על האדמה צהל ממש נדחק לקצה גבול היכולת שלו, או אפילו קרוב לזה; הדרג המדיני לרוב יצר סביבה שלא מתירה לצבא לעבוד כמו שהוא יודע ויכול. 

האמת אני לא בטוח שהבעיה היא דווקא בדרג המדיני , אולי דווקא בדרג הניהולי הבכיר של הצבא עצמו.
אני כבר ראיתי איך שופכים כסף על יחידות, אבל הוא נעצר למעלה ודווקא בהצטיידות לחייל הבודד הכסף לא מגיע.

פורסם

האמת שכרגע זה הופך להיות קצת מפחיד. מצד אחד יושב מישהו עם כפתור "להשמיד את האנושות" וזה נראה שאין לו בעיה עם זה, ובצד השני חברה שעם הפעולות שלהם צועקים לו "תעשה את זה! תעשה את זה!...

פורסם

-התחילו לפנות את התקשורת הישראלית מקייב.

-כמה שעות לפני שבלארוס התחילה לארח את שיחות המו"מ, לוקשנקו הודיעה שבלארוס תצטרף ללחימה לצד רוסיה.

-המשמעת האזרחית בצד האוקראיני מטורפת. לא חושפים מידע על ריכוזי כוחות. פה בארץ דקה ראשונה אחרי שצבע אדום מפסיק יש דיווח על מקום נפילה, בדקה השנייה כבר יש סרטון אצל עמר אסאדי. "עוזרים" לחמאס לעשות BDA.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, daniel.asu כתב:

אחד הכשלים הגדולים של צה"ל, ההנהגה, התקשורת והעם, זה שאין לנו יכולת להכיל חיילים הרוגים.

העדיפות העליונה של הצבא הפכה להיות שמירה על חיי החיילים, במחיר השלמת המשימה.

רון בן ישי כתב על זה הרבה. זה טור שלו שמסכם את לבנון השניה מהבחינה הזו:

ביבבות לא תעשה לך מלחמה

"מי שלא מאמין, שיקרא את הספרים שיצאו על מלחמת לבנון ואת אינספור הכתבות שהתפרסמו בתקשורת במלאות שנה למלחמה. לא תמצא בכל הים הזה אפילו סיפור אחד על כוח שנלחם עד שהשלים את משימתו, או על כוח חיזבאללה שהובס. אפילו בביטאון "במחנה" כל הסיפורים הם על טיפול בפצועים וחילוצם, או השתפכויות רגשניות של לוחמים אודות הטראומה שעברו כשראו את חבריהם או את עצמם נפגעים. עדיין לא הבינו אצלנו שמלחמה לא מנצחים ביבבה ולא בשיחות נפש עם פסיכולוגים ועיתונאים."

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Buki כתב:

מהבחינה הזו המצב בישראל די טוב, רוב האנשים שרתו בצבא, רוב האנשים יודעים לפתעל נשק ברמה בסיסית, חלק לא קטן עושים שרות מילואים פעיל. יש מקלטים בכל מקום והאוכלוסייה מתורגלת למצבי חרום.

בעשור האחרון גויסו חצי מכמות המלשבים שניתן לגייס (תוציא כמובן את החרדים שבכלל לא מתגייסים). אז המצב לא טוב בכלל..

לפני 8 שעות, Gavrik כתב:

טקטיקה, אסטרטגיה, מוכנות ומורל זה מה שהופך צבא לחזק וזה מה שאפשר לנו לנצח כל אויב שגדול מאיתנו פי 10.

והרבה ציצי

לפני שעה, Legend כתב:

-התחילו לפנות את התקשורת הישראלית מקייב.

-כמה שעות לפני שבלארוס התחילה לארח את שיחות המו"מ, לוקשנקו הודיעה שבלארוס תצטרף ללחימה לצד רוסיה.

-המשמעת האזרחית בצד האוקראיני מטורפת. לא חושפים מידע על ריכוזי כוחות. פה בארץ דקה ראשונה אחרי שצבע אדום מפסיק יש דיווח על מקום נפילה, בדקה השנייה כבר יש סרטון אצל עמר אסאדי. "עוזרים" לחמאס לעשות BDA.

הפתרון כפי שאני רואה אותו זה לעודד את הסביבה לעבור לערוצי ביטחון בין אם בוואצפ או בטלגרם עם סינון מחמיר שיודע לעשות ב"מ טוב וזה כולל גם מניעת דליפת מידע עוד לפני שיש אישור מהצנזורה.

אני מזמין את יושבי הפורום פה להצטרף לערוץ הטלגרם המוח'אבארת והקבוצה.

https://t.me/TheMuhabrat

וכמובן הערוץ הטלגרם של אבו-עלי אקספרס 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ראיתם את השיירה הרוסית בדרך לקייב?

רק לי זה נראה כמו ברווזים במטווח?

או שלא נשארו לחיה"א האוקראיני מטוסים שיפזרו את השיירה הזאת לרסיסים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 9 דקות, avargel כתב:

זה תנועת כוחות שמתאימה למלחמת העולם השנייה… כאילו הם תקועים בעבר…

• אהבתי 2
פורסם
לפני 20 דקות, avargel כתב:

האוקראינים מחכים למזל"טים התוקפים שהם אמורים לקבל.
ואז תראה איזה יופי הם מורידים את השיירות האלה.

מטוסים זה בעיה , אני מאמין שיש להם נ"מ שמלווה את השיירות האלה 

פורסם

המרחקים כל כך קצרים, עד שהם יקבלו את המלטי"ם השיירה כבר תהיה בחניה של זלנסקי

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אנחנו מדברים על שיירה פסיכית שתועדה רק היום

בכלל לא מה שהכרנו מהימים הראשונים 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 57 דקות, avargel כתב:

אפשר לקבל את הסרטון? 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...