Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, motek כתב:

פשש איזה גבר אתה.. הופך דיון ענייני ועקרוני להשמצות אישיות.

שבוע טוב חבר.

לא רואה פה שום "השמצה אישית", הוא התכוון מה שאחרים ואני ביניהם כבר אמרו - איתך (איתך = אדם עם דרישות כמו שלך, לא *אתה*) לא נחתום חוזה.

לפני שעה, 2pac כתב:

רכב זה משהו אחר.

אההה רכב זה משהו אחר. במה זה אחר חוץ מזה שזה לא מתאים לאג'נדה? במלון דירות למלון אין מפתח לחדרים שלו?

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיפורים זה יפה. אבל בפועל, אם בעל הדירה לא ישן בשקט וחשד במשהו פלילי יכל להזמין משטרה והיו פורצים את הדירה. הימצאות המפתח אצל בעל הדירה לא רלוונטית לעניין.

פות"ש, לשאלותיך -

האם לדעתי זה לגיטימי? כן, לדעתי לגיטימי שבעל דירה ירצה לכסת"ח את עצמו כמה שיותר. 

האם אני או מי מחבריי/משפחתי אי פעם נתבקשנו למסור מפתח? מעולם לא. אני מדבר על כל חלקי הארץ מחיפה והקריות ועד  דירות בתל-אביב ששוות XX מיליונים. אני וכל חבריי הסטודנטים/זוגות צעירים בשלב מתקדם יותר מעולם לא נתבקשנו למסור מפתח. 

ברוב המקרים עם שיחה נורמלית בגובה העיניים עם בעל הדירה אפשר להגיע להבנות וכנראה שב-99% מהמקרים הכל יסתדר לטובה. 

השאלה היא כמה אתה או הוא מוכנים לקחת את ה-1% סיכון למקרה שבאמת הקק* יפגע במאוורר ואז מה שמשנה זה בעיקר החוק. 

בקיצור, מה שקורה לכם עכשיו, לדעתי, זה המקרה הבא:

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

שני השקלים שלי:

זה לא משנה אפ יש לו מפתח או אין לו. אם מדובר באמת בבעל דירה דרעק והוא ירצה להיכנס לדירה בלי לשאול אותך הוא יכול להשתמש בלום…

לבעלי הדירה הקודמת שלי היה מפתח והם גם היו שכנים שלי (גרתי ביחידה בחצר).

מעולם הם לא נכנסו לדירה בלי לשאול אותי, גם כשהיה ברור שאני לא בבית. זה א׳ ב׳.

תמיד התקשרו לפני ושאלו אם זה בסדר שהחשמלאי/או ווטאבר יכנס.

אם חס וחלילה הוא נכנס לדירה שלך ללא ידיעתך  תברח משם ותתבע אותו, לשם כך תוודא שמופיע בחוזה שהוא מחוייב לבקש ממך אישור לפני שהוא נכנס ולא זו הפרת חוזה. פה אני חוזר לסעיף א, משיג גבול הוא משיג גבול בין אם יש לו מפתח או לום. אנחנו מתווכחים רק על הסמנטיקה, איך הוא יפתח את הדלת.

אם קשה למצוא דירות באזור הזה וזו דירה טובה תחיה עם זה וזהו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, eladts כתב:

תגיד, גם שאתה שוכר רכב אתה דורש שלחברת ההשכרה לא תשאיר מפתח של הרכב אצלה?

בחברות השכרה דווקא נותנים לך את שני המפתחות מחוברים יחד.

הם לא רוצים שמפתחות יסתובבו בין סניפים שונים.

גם כשהיה לי רכב ליסינג, נתנו לי את שני המפתחות, וכשהייתי מוסר את הרכב לטיפול, הייתי נותן מפתח לנהג שלוקח את האוטו. קצין רכב לא מחזיק במשרד ארון עם מפתחות משום מה.

אם כבר, יש לי שאלה אחרת (מודה, לא קראתי את כל השירשור).

נגיד ושוכר נכנס לדירה ומחליף צילינדר. מה מונע מבעל הדירה לפרוץ את המנעול? לא אותו סעיף בחוזה, שאומר שבעל הדירה צריך לתאם את ההגעה מראש עם השוכר?

כי אם כן, אז מה הבעיה שבעל הדירה יחזיק מפתח אצלו?

וגם עדיף שיחזיק מפתח אצלו, כי אם פתאום יש הצפה/שריפה/דליפת גז/נפלתי במקלחת וצריך אמבולנס/סתם איבדתי את המפתח, עדיף שיהיה אצל בעל הדירה מפתח נוסף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

אז מה הבעיה שבעל הדירה יחזיק מפתח אצלו?

זה מה שאנחנו מנסים להבין מתחילת השרשור, חוץ מהתפלפלויות משפטיות ובעיות חוסר אמון, טרם קיבלנו תשובה

פורסם

התשובה היא שאני לא סומך על אדם שאני לא מכיר. השאלה היא למה שכן יהיה לו? הוא הרי לא יכול להכנס בלי רשותי.

• רעיון טוב! 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

אני כרגע בדירה השכורה השניה,

גם בדירה הנוכחית וגם בדירה הקודמת לבעלי הדירה היה מפתח.

בעלי הדירה הקודמים נכנסו (באישור כמובן) כשהיה צריך לסדר תקלות בדירה.

בעלי הדירה הנוכחיים טרם נדרשו לדבר כזה (כיוון שבדרך כלל מישהו בבית), אבל לא הייתה לי בעיה לתת להם להיכנס לסדר דברים בדירה כשצריך, כמובן בתיאום מראש.

לא חושב שזה משהו חריג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמה התפלפלויות משפטיות יש פה.

בסוף אתה (השוכר) מחזיק את בעל הדירה בביצים, כשאתה יושב בנכס ששווה מעל מליון שקל ופוטנציאל הנזק שאתה יכול לגרום לו הוא בלתי מוגבל. טבעי שבעל הדירה ירצה להקטין את הסיכון שלו.

מה אתה מפחד, שהוא יעשה לך מסיבות בבית כשאתה בעבודה? מאוד קל לראות אם מישהו נכנס אליך הביתה כשלא היית ורוב בעלי הבית לא יסתכנו בהפרת חוזה (שאוסר כניסה בלי תיאום מראש), רק בשביל לשתות קפה אצלך כשאתה בעבודה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסוף מה שיקרה זה מה שמקובל על שני הצדדים. מפריע לך שלבעל הדירה יש מפתח? תתפשר או תחפש דירה אחרת. 

אתה מתקשה למצוא דיירים כי הסעיף על המפתח לא מקובל על כל מי שבא לראות? תמחק אותו או שתמתין בסבלנות שיבוא דייר שזה לא מפריע לו.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היה כתוב שבעל הדירה חייב לתאם איתך כניסה מראש?

כנראה שהיה לו מפתח…

אם היית מבקש אישור להחליף צילינדר הוא היה מבקש מפתח.

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

היה כתוב שבעל הדירה חייב לתאם איתך כניסה מראש?

כנראה שהיה לו מפתח…

אם היית מבקש אישור להחליף צילינדר הוא היה מבקש מפתח.

כתוב שחייב לתאם ביקור בנכס מראש.

זה ממש לא אומר שחייב שיהיה לו מפתח. גם לא כתוב בשום מקום שאני חייב להודיע על החלפת צילינדר.

גם החוזה בדירה שאני משכיר שותק בעניין הזה. השוכר לא צריך לבקש ממני רשות להחליף צילינדר.

פורסם

אני משכיר 2 דירות שנים רבות, ללא הסעיף הרשמי בחוזה שאני מחזיק מפתח

אבל זה תמיד היה מובן מאליו שיש לי מפתח, וגם תמיד כאשר שוכרים החליפו צילינדר

דאגו לתת לי מפתח. אם היה בא אליי שוכר בגישה של פות"ש, הייתי מיד מוותר עליו ועובר לשוכר הבא.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Nemesis כתב:

כתוב שחייב לתאם ביקור בנכס מראש.

בדיוק. זה מה שחשוב. לא אם יש לו מפתח או לא.

נניח שאין לו מפתח, והוא מגיע על דעת עצמו ב-22:00 בלילה, דופק בדלת ודורש להיכנס. לגיטימי? ברור שלא.
נניח שאין לו מפתח והוא מביא פורץ ונכנס לגיטימי? ברור שלא.
נניח שאין לו מפתח אבל יש לו לום ברכב והוא מפרק את הדלת ונכנס...

שוב אם יש לו מפתח או לא זה לא רלוונטי. זה יותר רלוונטי להרגשה הכללית של פותח השרשור שהוא יכול ללכת ערום בבית ואין סיכוי שמישהו יכנס אלה אם הוא לא נעל את הדלת ולשכן החצוף נגמר הסוכר.

מה שמשנה זה אם בעל הבית הוא פושע משיג גבול או לא. כנראה שלא, ואם כן מה זה משנה אם עשה את זה עם מפתח או לא? ברח מהדירה ותגיש תביעה.

תאמין לי שגם בעל הבית לא רוצה את המפתח כדי לעשות ביקורי פתע. הוא רוצה את המפתח כי אם הסוחר לא נמצא באזור ויש מקרה חירום שמחייב כניסה לדירה הוא יוכל פשוט להתקשר אליו ולהיכנס, בלי לפרוץ דלתות ומנעולים.
הרי אם יש לו מפתח זה לא מה שיאפשר לו להעיף סוחר דרעק. הוא צריך הרבה יותר מזה...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם

אני מעדיף והעדפתי שיהיה להם מפתח של הדירה. במיוחד שהם גרים קרוב.

אם קורה משהו בדירה, נעלם לי המפתח ואני תקוע בחוץ בחורף עם ילד יש לי גיבוי מעולה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...