Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה קלה מי אשם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב אשמח לעזרתכם

נסעתי היום בכביש עירוני של נתיב אחד ובצד ימין מכוניות חונות .

לפניי היה רכב שעמד ולפניו היה רכב שעצר וחסם את התנועה .

יצאתי ימינה לעקוף את הרכב שעמד לפניי היה לי מקום לעבור כי לא היו רכבים שם .

תוך כדי העקיפה אחרי שכבר עברתי מחצית מהרכב שעומד לפניי ,הרכב לפניי גם יצא לעקיפה ונתקע לי בדלת האחורית . 

כתוצאה מכך קיבלתי שריטה קטנה בדלת והוא קיבל שריטה קטנה בטמבון בקצה הימני .השאלה שלי מי אשם האם אני כי עקפתי מימין או הוא שיצא בלי להסתכל ? 

תודה על העזרה . ערב טוב 

פורסם

להבנתי אין עבירה בעקיפה מימין בזמן שהתנועה עומדת,

ובכל מקרה הוא פשוט נכנס בך בלי להסתכל (הוא או היא ? )

גם מיקום הפגיעות מוכיח מי הפוגע ומי הנפגע.

למעשה שריטות קטנות,

אם תרצה להתחשב

במקום לתבוע את הביטוח שלו

שישלם לך צביעה בפחחות. 

פורסם

אני לא בטוח שאין כאן בעיה של עקיפה מימין (אולי זה תלוי ברוחב הכביש, בלי קשר לסימון), אבל אני גם חושב שהאשמה העיקרית היא על הפוגע. 

הוא סטה בלי להסתכל, ולא פחות חשוב, הפגיעה היא עם החלק הקדמי שלו באחורי-אמצעי שלך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, Sparrow420 כתב:

בתנועה כמו שתיארת זה נקרא לעבור מצד ימין, לא לעקוף - יש הבדל בחוק

זהו גם אני חושב עכשיו שזה לא נקרא עקיפה ,עברתי מהצד זה לא כביש עם נתיבים שעקפתי וכו' . הוא טוען שעקפתי אותו מימין שיש נתיב אחד וכו' אגב הכביש בכלל לא מסומן עם קו זה בתוך העיר רחוב קטן 

לפני 28 דקות, race driver כתב:

להבנתי אין עבירה בעקיפה מימין בזמן שהתנועה עומדת,

ובכל מקרה הוא פשוט נכנס בך בלי להסתכל (הוא או היא ? )

גם מיקום הפגיעות מוכיח מי הפוגע ומי הנפגע.

למעשה שריטות קטנות,

אם תרצה להתחשב

במקום לתבוע את הביטוח שלו

שישלם לך צביעה בפחחות. 

היא ,אני בכלל לא אכפת לי שריטה בקטנה לא רואים בכלל אבל היא טוענת שיש שיפשוף וחייבת לסדר ובלה בלה 

פורסם

חד וחלק אשמתה. אהבתי את החלק שהיא טוענת עליך שעקפת מימין כשזה בדיוק מה שהיא באה לעשות...

• אהבתי 2
  • מצחיק 6
פורסם
לפני 52 דקות, Daviddl כתב:

היא

היה נורא קשה לנחש..........

לפני 52 דקות, Daviddl כתב:

היא טוענת שיש שיפשוף וחייבת לסדר ובלה בלה 

גם כבר מובן.......

לא שאני בז להן,

כל אחד טוב במשהו אחר!

בואו לגחך איך אני מטפל בילדים..........

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני חושב שזה הזמן לקרוא לאחותי הקטנה, שתלמד אותך לנהוג.

אבל בו ספר לנו, מה הופך אותך לנהג כ"כ מוצלח (קיומו של איבר מין, בכל קוטן שהוא, זה לא קריטריון).

• אהבתי 2
  • משעמם 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מעניין מה ייעלם קודם, הפקס ממשרדי ממשלה או האמירות על נהיגת נשים.

שניהם ישנים כבר וצריכים היו לחלוף מהעולם ואיכשהוא שני אלה עדיין איתנו

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

האמירות על נהיגת נשים אכן סטיגמטיות, אבל לא משוללות. עובדתית המוח של נשים וגברים מעט שונה, החלקים במוח שאחרים על תכונות כמו התמצאות במרחב נמצאו מוגדלים יותר במוח הגברי. בכל זאת אלפי שנים שגברים ונשים עסקו במשימות שונות יצרו הבדל אבולוציוני שהולך ומטשטש בדורות האחרונים,  אבל הוא עדיין קיים.

אין פה עניין של מי טוב יותר או פחות, גברים פחות התפתחו אבולוציונית במקומות אחרים (כמו כישורי שפה).

• אהבתי 1
פורסם

זו תיאוריה מעניינת, רק שלא הוכחת שהתמצאות במרחב היא גורם משנה בתאונות, בעוד הסטטיסטיקה מוכיחה שנשים הן נהגות יותר בטוחות, גם ביחס לנסועה.

בגורמי הבדל משמעותיים, כמו, למשל, אגרסיביות והתנהגות אנטי סוציאלית, רואים את ההבדלים בין גברים ונשים באים לידי ביטוי גם באופן מעשי, בעבריינות ועוד. בנהיגה, הסטטיסטיקה לטובת הנשים, בכל הקשור לסיכוי לתאונה.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

זו תיאוריה מעניינת, רק שלא הוכחת שהתמצאות במרחב היא גורם משנה בתאונות, בעוד הסטטיסטיקה מוכיחה שנשים הן נהגות יותר בטוחות, גם ביחס לנסועה.

בגורמי הבדל משמעותיים, כמו, למשל, אגרסיביות והתנהגות אנטי סוציאלית, רואים את ההבדלים בין גברים ונשים באים לידי ביטוי גם באופן מעשי, בעבריינות ועוד. בנהיגה, הסטטיסטיקה לטובת הנשים, בכל הקשור לסיכוי לתאונה.

בהכללה, נשים יותר בטוחות, אבל למיטב זכרוני, הנרמול שבוצע לכמות הנסיעה לא נתן מענה למשתנה של כמות שעות ברצף על הכביש, כי באופן רוחבי גברים נוהגים שעות רבות וממושכות יותר על הכביש מה שמשפיע לרעה על הריכוז ומעלה את הנטייה לקחת סיכונים. למשל: קח זוג ממוצע שנוסע לאילת, מי  סביר שינהג, הגבר או האשה? 
יש הרבה משתנים שמשפיעים על התוצאה מדוע נשים מעורבות פחות בתאונות דרכים, ולא תמיד יש קשר ישיר לכישורי נהיגה, אלא יותר לתרבות נהיגה.

מעבר לכך השאלה מה מוגדר כ"תאונה" האם רק אירוע שמגיע לתביעה ביטוחית, אירוע עם פגיעה בנפש, או כל מפגש בין רכב לרכב, כולל שפשופי חניה. 

פורסם

נו... חוץ מזה ברור שהנשים בנהיגה השלווה שלהם ובקצב שלהם, מוציאה את הגברים מדעתם וגורמת להם לעשות עקיפות פרועות ונהיגה עצבנית.

ואז פועל יוצא שהגברים עושים יותר תאונות והכל באשמת הנשים שדחפו אותם לכך.

--- נכתב בסרקזם --

• מצחיק 2
פורסם
לפני שעתיים, דור-- כתב:

לכישורי נהיגה, אלא יותר לתרבות נהיגה

אשמח לשמוע איך אתה מגדיר כל אחד מאלו.

לפני שעתיים, דור-- כתב:

מעבר לכך השאלה מה מוגדר כ"תאונה" האם רק אירוע שמגיע לתביעה ביטוחית, אירוע עם פגיעה בנפש, או כל מפגש בין רכב לרכב, כולל שפשופי חניה. 

בו נגיד ככה, חברות הביטוח היו מוכנות לתת הנחה לנשים בביטוח, וזה נבלם רק בגלל שההבדלה נחשבה אפליה על בסיס מגדרי.

פורסם
לפני 23 שעות, Daviddl כתב:

ערב טוב אשמח לעזרתכם

נסעתי היום בכביש עירוני של נתיב אחד ובצד ימין מכוניות חונות .

לפניי היה רכב שעמד ולפניו היה רכב שעצר וחסם את התנועה .

יצאתי ימינה לעקוף את הרכב שעמד לפניי היה לי מקום לעבור כי לא היו רכבים שם .

תוך כדי העקיפה אחרי שכבר עברתי מחצית מהרכב שעומד לפניי ,הרכב לפניי גם יצא לעקיפה ונתקע לי בדלת האחורית . 

כתוצאה מכך קיבלתי שריטה קטנה בדלת והוא קיבל שריטה קטנה בטמבון בקצה הימני .השאלה שלי מי אשם האם אני כי עקפתי מימין או הוא שיצא בלי להסתכל ? 

תודה על העזרה . ערב טוב 

הטענה שלה כמובן סותרת את עצמה, כי אם היא לא הייתה מנסה לעקוף מימין לא הייתה נגרמת תאונה.

• תוכן חדש...