Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות וחוסר כוח אחרי התנעה (פיג'ו 208)

THELAD
שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי

פיג'ו 208, אטמוספרי, 82 כ"ס, 2014, 110 ק"מ, ידנית.

בהתנעות בוקר קרות בחודש האחרון (כנראה בעקבות מזג האוויר הקר), המנוע רועד אחרי ההתנעה, הסל"ד קצת לא יציב, ובתחילת הנסיעה מורגשת סחיבה חלשה מאד בשניות הראשונות בתחילת הנסיעה. אני לוחץ על הגז בהילוך ראשון, לא קורה דבר (הסל"ד לא עולה)  והמנוע נותן תחושה שעוד שניה הוא עומד להיכבות.

לאחר מכן כמה מטרים, הרכב נוסע רגיל, הכל עובד חלק, והכל תקין גם לאחר ההתנעות הנוספות שמתרחשות במהלך היום, הבעיה מופיעה רק לאחר שהרכב עמד לילה שלם, והקור מחמיר משמעותית את התופעה.

הרעידות מהמנוע בהתנעות קרות קיימות כבר שנתיים, לאחרונה גם נוסף לעניין חוסר סחיבה במטרים הראשונים.

לא נדלקת לי נורק צ'ק אנג'ין.

פתחתי שרשור לפני שבוע על אובדן כוח במהלך הנסיעה, במהלכו נדלקה נורת צ'ק אנג'ין ונפגעה משמעותית היכולת להאיץ פתאום באמצע הנסיעה. נכון לעכשיו אחרי החלפת פלאגים וניקוי תקלות, לא נדלקת נורת צ'ק אנג'ין, והרכב נוסע רגיל, נסעתי כך כבר מעל 150 ק"מ והנורה לא נדלקת שוב.

איני יודע האם התקלות קשורות זו לזו.

כיוונים מה כדאי לבדוק?

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לנסות.  האם כדאי לפרק את הקונקטורים של המצערת לגמרי או שעדיף לנקות כשהיא מחוברת ? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, THELAD כתב:

אפשר לנסות.  האם כדאי לפרק את הקונקטורים של המצערת לגמרי או שעדיף לנקות כשהיא מחוברת ? 

לא חושב שניקוי מצערת יעזור, אבל שווה לנסות.

בשביל לבצע ניקוי טוב, יש לפרק את בית המצערת מסעפת היניקה, להשאיר אותו מחובר לצמה שלו, לבקש מחבר לשבת ברכב לפתוח סוויץ וללחוץ על דוושת הגז עד הסוף.

במצב הזה כאשר המצערת פתוחה לגמרי בכוחות עצמה, לנקות מכל הצדדים עם ספריי קרבוראטור ומטלית

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוויתי עם ה208 שהייתה לי תסמינים מאוד דומים, אצלי הבעיה הייתה בעיה עם דלק גרוע.

תחליף תחנת דלק.

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מעניין 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היתה לי בעיה כזאת עם מונדאו. לדברי המוסכניק היה צריך להחליף משאבה. לא יודע אם זה באמת פתר כי מכרתי עם משאבה תקולה. אבל היה לי שם מערכת גז והרכב הפסיק לגמגם כשעבר לגז אז מניח שזה היה נכון.

ניקוי מצערת לא פתרה את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי David2540
הוספת מידע
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, THELAD כתב:

אפשר לבדוק עם טורק? חיישן טמפ' של איזה רכיב?

ב.מ מתכוון לטמפרטורת נוזל קירור. אפשר לבדוק עם טורק. אם תצליח לראות גם טמפרטורת יניקה זה גם יעזור

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, ik3 כתב:

חוויתי עם ה208 שהייתה לי תסמינים מאוד דומים, אצלי הבעיה הייתה בעיה עם דלק גרוע.

תחליף תחנת דלק.

אני ממלא דלק בתחנת הדלק הזאת במשך 11 שנה, מעולם לא הייתה לי בעיה

לפני 9 שעות, David2540 כתב:

היתה לי בעיה כזאת עם מונדאו. לדברי המוסכניק היה צריך להחליף משאבה. לא יודע אם זה באמת פתר כי מכרתי עם משאבה תקולה. אבל היה לי שם מערכת גז והרכב הפסיק לגמגם כשעבר לגז אז מניח שזה היה נכון.

ניקוי מצערת לא פתרה את הבעיה.

איזו משאבה? דלק?

לפני 4 שעות, Igalz כתב:

ב.מ מתכוון לטמפרטורת נוזל קירור. אפשר לבדוק עם טורק. אם תצליח לראות גם טמפרטורת יניקה זה גם יעזור

תודה. איזו אינדיקציה ניתן לקבל מטמפ' נוזל הקירור טרם ההנעה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, THELAD כתב:

אני ממלא דלק בתחנת הדלק הזאת במשך 11 שנה, מעולם לא הייתה לי בעיה

זו בדיוק הייתה המחשבה שלי כשזה קרה לי.

תחליף לתדלוק בודד, ותבדוק אם עזר, חפש אחת יחסית יקרה עם תנועה מרובה- כדי לשלול באופן מלא עד כמה שניתן דלק מהול.

מקסימום הנזק שתקבל מזה הוא 20-30 שקל של דלתא בעלויות התדלוק בין התחנות(אפילו הזגמתי)

• אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, THELAD כתב:

תודה. איזו אינדיקציה ניתן לקבל מטמפ' נוזל הקירור טרם ההנעה?

תיראה שהקריאה הגיונית.

אם בחוץ בבוקר 12 מעלות, וחיישן טמפרטורת נוזל קירור אומר 30 מעלות או 0 מעלות, יש פה בעיה.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון: בדקתי טמפ' נוזל קירור לפני התנעה, החיישן נותן קריאה של 18 מעלות כאשר בחוץ זאת הטמפ' בערך, הוא תקין כנראה.

לגבי דלק: ניסיתי לתדלק בתחנה אחרת, מעט יותר יקרה מהתחנה הרגילה שלי.

הנעתי את הרכב פעמיים בבקרים, הרעידות החזקות שהיו בהנעת הבוקר הראשונית וחוסר הסחיבה במטרים הראשונים פסקו, אך איני יודע האם הדבר קשור בכך שבימים האחרונים חם יותר או בדלק. 

אם הבעיה באמת הייתה בדלק מהול, מדוע לאחר מכן הרכב סחב ונסע כרגיל ? הדלק המהול מטריד את המנוע רק בהזמן ההתנעה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, THELAD כתב:

עדכון: בדקתי טמפ' נוזל קירור לפני התנעה, החיישן נותן קריאה של 18 מעלות כאשר בחוץ זאת הטמפ' בערך, הוא תקין כנראה.

לגבי דלק: ניסיתי לתדלק בתחנה אחרת, מעט יותר יקרה מהתחנה הרגילה שלי.

הנעתי את הרכב פעמיים בבקרים, הרעידות החזקות שהיו בהנעת הבוקר הראשונית וחוסר הסחיבה במטרים הראשונים פסקו, אך איני יודע האם הדבר קשור בכך שבימים האחרונים חם יותר או בדלק. 

אם הבעיה באמת הייתה בדלק מהול, מדוע לאחר מכן הרכב סחב ונסע כרגיל ? הדלק המהול מטריד את המנוע רק בהזמן ההתנעה?

אצלי כאשר הייתה הבעיה זה היה רק בהנעה הראשונה של הבוקר, כלומר אם הנעלת לאחר מכן פעם נוספת ולא עברו המון שעות והמנוע התקרר לחלוטין אז לא היו שום תסמינים לבעיה- דבר שמאוד הקשה עלי לפענח אותה וגם למוסכים שניסיתי לבדוק אצלם.

התופעה התאפינה אצלי ברעידות וחוסר יציבות של הסלד בדקות הראשונות של ההנעה, ואז צריך היה להיות אקסטרא זהיר עם ההילוך הראשון ורוורס על מנת שהרכב לא יכבה.

לאחר מספר דקות שהרכב נסע התופעות היו נעלמות כלא היו- עד ההנאה הקרה הבאה.

כאמור ברגע שווידאתי שהבעיה הייתה אכן בדלק בעייתי, חיפשתי תחנה שתהיה יחסית זולה אבל עם דלק איכותי- ואימצתי את "תחנת הבית" החדשה

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מעניין 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...