Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמה שנים שאני מתנייד ביום יום על אופניים (לא חשמליים) \ אוטובוסים, קבלתי הצעת עבודה במקום שדורש נסיעה ברכב.
כרגע יש בבית פאביה ידנית בעיקר בשימוש של אשתי. וזו גם ההזדמנות עם 2 ילדים ואבא לא קטן לעבור לרכב משפחתי.
מדובר על נסיעה מתל אביב לאיזור נתניה, 3 פעמים בשבוע. וטיולים בסופ"ש עם כל המשפחה מדי פעם. מעריך שהרכב לא ייסע יותר מ 10K קמ בשנה.

התקציב הוא עד 60K. יש אפשרות לשלם יותר, אין צורך במימון, אבל מכיוון שהרכב עומד ברחוב ואין חניה פרטית, צפויים שפשופים ושריטות - זה רק עניין של זמן-  אז מעדיף לא לקנות חדש ולא להשקיע הרבה כדי שפחות ייכאב.

מה לא חשוב? צריכת דלק. נסועה נמוכה.
סחירות - ככל הנראה נחזיק את הרכב הרבה זמן.

כן חשוב, לפי הסדר:
1. אמינות. לא רוצה סיפורים של רצועה מתפוררת בשמן, מוח גיר וקלאצ'ים סוררים. ברור שזה גם עניין של מזל (ולמצוא רכב שמור עם היסטוריית טיפולים), אבל השאיפה להגיע למוסך פעם בשנה לטיפול, כמו עם הפאביה (חמסה חמסה).
2. בטיחות (בעיקר פאסיבית, לא מחפש בטיחות אקטיבית בתקציב הזה)
3. תא מטען מרווח - רצוי האצ'בק אבל לא חובה. 
4. value for money - רצוי רכב עם ערך מוסף, שמרגיש יותר ממשפחתית סטנדרטית, בנוחות, במרחב, בכח. רכב שאין לו ביקוש בשוק המשומשות (יש דבר כזה היום??) ומאפשר לקבל שנתון גבוה. 
5. שליטה ידנית על המזגן - לא דרך מסך.

האופציות שחשבתי עליהן:
סובארו B4, נכנסת בתקציב לדגם החדש יחסית של 2015+, על פניו עונה חזק על סעיף מס' 4. 
סדאן אבל עם תא מטען גדול. האם נחשבת לאמינה? היו בעיות עם הגיר הרציף?
זאת האופציה המעניינת ביותר שחשבתי עליה עד עכשיו. חשבתי גם על מאזדה 6 אבל היא מוסיפה עוד כמעט 10 ס"מ באורך על פני B4 מה שהופך אותה כבר לארוכה מדי. וגם עולה יותר.

שאר האופציות זה המשפחתיות הסטנדרטיות יותר- קיה פורטה , סובארו אימפרזה (רצוי האצ'בק אבל ההיצע נמוך ודורש מתיחת תקציב), יונדאי i30 \ קיה סיד (גיר רובוטי...)
מיצובישי לאנסר ספורטבק - יודע שזה רכב מיושן, עם גיר רציף שמסרס את המנוע, תא מטען קטן לרכב שהוא די ארוך, אבל נמכר במחירים אטרקטיביים לשנתון 2016.

אשמח לשמוע על אופציות נוספות, תובנות והמלצות.
תודה

פורסם

לדעתי כל הדרישות שיש לך מפנות לאוקטביה אם היית מבסוט מהפאביה באמינות. רק קשה למצוא ידנית השאלה אם אתה רוצה אוטומט בגלל האמינות

פורסם

בקגוריית הלא סחירים, הייתי בודק פורד קוגה, בשנתוניםמהראשונים נמכר עם הנעה כפולה ושפע אבזור.

מאזדה cx5 מאוד סחירה אבל מציעההגירנומנוענפשוטיםמואמינים, תא נוסעים איכותי ושפע מקום

פורסם
לפני 10 שעות, David2540 כתב:

לדעתי כל הדרישות שיש לך מפנות לאוקטביה אם היית מבסוט מהפאביה באמינות. רק קשה למצוא ידנית השאלה אם אתה רוצה אוטומט בגלל האמינות

לצערי כמעט בלתי אפשרי למצוא אוקטביה ידנית שהיא לא מונית לשעבר ו\או עם קילומטרז' בשמיים.

פורסם
לפני 8 שעות, rolling_stony כתב:

לצערי כמעט בלתי אפשרי למצוא אוקטביה ידנית שהיא לא מונית לשעבר ו\או עם קילומטרז' בשמיים.

צודק לכן הצעתי לו אוטומט אם זה לא מפחיד אותו

פורסם
בתאריך 14.12.2021 בשעה 00:01, rolling_stony כתב:

זאת האופציה המעניינת ביותר שחשבתי עליה עד עכשיו. חשבתי גם על מאזדה 6 אבל היא מוסיפה עוד כמעט 10 ס"מ באורך על פני B4 מה שהופך אותה כבר לארוכה מדי. וגם עולה יותר.

הייתי בדילמה בדיוק כמו שלך, את ה-B4 הורדתי בגלל שהבנתי שיש בעיות בתיבת ההילוכים ובגלל שהבנתי שתחזוקה של 4X4 הרבה יותר יקרה (כולל חיוב החלפת צמיגים בכל ה-4 במקרה של כשל באחד מהצמיגים).

אתה צודק שה-6 יותר ארוכה, מצד שני 10 סמ' זה בערך האורך של משקפיים ממוצעות, זה מה שישנה?

אני קניתי בסוף 6 סטיישן (מוזר, אבל קצת קצרה יותר מהרגילה, באותם מימדים כמו ה-B4).

שים לב לטבלה המצורפת:

image.png.d165352cc674d24442d7f1bc1f113a20.png

פורסם

דווקא הB4 פצצה יש אותה לחבר שלי. היא אמינה. אבל תיקח בחשבון שיש הוצאות כמו ביטוח וטסט יותר יקרים בגלל ה4X4 . תילך על דגם יותר ישן מ2015 שאני יודע בוודאות שהגיר אמין.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן - 

סובארו B4 ירדה מהפרק פשוט כי לא היה אף אקזמפלר עם נתונים טובים בלוחות, ובתקציב המבוקש.
מאזדה 6 סטיישן - ביום בו @במבליקכתב על זה היו 2 מעניינות בלוחות, אבל כשהתפניתי באמת לנסוע ולראות - כעבור יומיים בדיוק - נעלמו השניים המעניינים מהלוח. 
לגבי שאר ההמלצות שעלו פה - מאזדה CX5 - בתקציב הנתון הייתי צריך לרדת לשנתון 2012\2013, לא מעוניין.
סקודה אוקטביה - הרבה ייתרונות אבל מפחד מהאמינות. הפאביה שלי ידנית ועם מנוע אטמוספרי, חיה אחרת לגמרי. מה גם שיצא לי לנסוע בפאביה DSG של חבר והרעידות בתנועה עירונית ממש לא עשו לי את זה. פזלתי גם לכיוון ג'טה שאפשר למצוא במחירים אטרקטיביים אבל ירדתי מזה מאותן הסיבות.
ראיתי קורולה, פחות אהבתי את סביבת הנהג, וגם הספציפית שראיתי לא הייתה אטרקטיבית.
מזדה 3 - על הנייר אופציה מעולה ומומלצת. יש אחת כזאת האצ'בק שנת 2017 מנוע 2000 סמק לחבר טוב שיצא לי לנסוע איתו לא מעט. הרכב מרגיש מאוד נוקשה, קשיח, בתור נוסע הרכב לא כל כך נוח. בתור נהג הבנתי שמאוד מהנה לנהיגה. בשילוב העובדה שכמעט בלתי אפשרי למצוא אחת טובה והמחירים יחסית גבוהים, ירדתי מהר מאוד מהאופציה הזאת.

אקצר ואגש לעניין - המכונית שנבחרה ונרכשה היא אלנטרה, שנת 2016, הדגם של 2016 - 2018, עם מנוע 1600 וגיר פלנטרי. 90K על הקילומטרז'.
נכנסה בתקציב עם קצת עודף, כולל יישור קו קטן במוסך מומחה ליונדאי.
אהבתי מאוד את סביבת הנהג, את נוחות הכיסאות, את המרחב לנוסעים מאחורה.
הבגאז' די גדול אבל פתח טעינה קטן ולא הכי נוח, וזה בעצם החסרון הכי גדול של הרכב הזה. יצא לי כבר להכניס אופניים (עם פירוק גלגל קדמי) עם מושבים מקופלים אבל זה דורש תימרון מסויים, כי הפתח בין הבגז' לתא נוסעים הוא מוגבל.
הדבר שהכי הפתיע ברכב הזה הוא הבידוד רעשים והנוחות. הרכב שקט מאוד, גם במהירויות לא חוקיות בעליל. אין שום רעשי רוח, רעש המנוע מינימלי, נוסע פשוט חלק. נוח מאוד בסה"כ. הרבה יותר נוח ומרווח יחסית למזדה 3 של החבר.
מרגיש מאוד זריז בתנועה עירונית, והאמת שגם בכבישים מהירים לא חסר לו כח. לא חזק בצורה יוצאת דופן אבל גם לא מרגיש חלש.
צריכת דלק ממוצעת לפי המחשב - 12.5 ק"מ לליטר. במשאבה עוד לא בדקתי.

בקיצור בינתיים נהנה מאוד כל נסיעה. גם כל שאר המשפחה.

20211231_085238.jpg

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...