Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, stum כתב:

לא יודע מה אתה מכיר או לא, אבל זה המצב.

לקבוע "זה המצב" זה קצת יומרני. אפשר לומר שזה המצב שאתה מכיר. אחרים מכירים מצב שונה. 

ואם זה באמת קורה לא פלא שזוגות צעירים מוכנים להשתעבד בהלוואות למימון ההון העצמי ולמשכנתאות מטורפות רק כדי להימנע משוק השכירות.

• אהבתי 1
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הי, אני משכיר שתי דירות, במשך הרבה שנים.

אני לא מוותר על:

1. עריכת חוזה אצל עו"ד (לוקח חודש + מעמ).

2. ערבות אישית של שני ערבים שמגיעים עם שלושה תלושי שכר, לכל חודש של השכרה ולנזקים ככל שיהיו.

3. ערבות בנקאית/העברה בנקאית שמוחזרת.

4. העברת כל החשבונות כפי שהוצע.

הכי חשוב:

1. אני מוכן להתפשר בשכ'ד וללכת רחוק לקראת דייר מתאים. עד כדי שפעם אפילו נציג ועד בית של הבניין שאל בפאסיב אגרסיב "למה אתה משכיר בחינם?".

2. אני גם תמיד מאפשר לעזוב בהתראה של חודשיים (דבר שדי אכלתי אותה ממנו במרץ 2020) - אני לא רוצה בדירה מישהו שרוצה ללכת.

3. לא מכניס סעיף של "תביאו לי דיירים חלופיים". פשוט לכו.

שקט נפשי זה הכל בחיים ובמיוחד כשמשכירים דירה.

שום הליך סינון לא מבטיח הצלחה מלאה, אבל ככל שהליך הסינון יותר מתירני, כך עולה הסיכון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

באיחור אופנתי אני עונה ל @sperial, למה ללכת על מת"מ.

אני השתמשתי בכזה מונה חשמל וגם אני רואה בכך הסרת אחריות מסוימת ממני.

יש שוכר דירה אז אם הוא מספיק גדול בשביל לחתום על חוזה סביר להניח שהוא ידע לדאוג לחשמל. 

שוכר רוצה חשמל חופשי חופשי, יוכל להשים כרטיס אשראי ולקבל כמו חשבון חשמל רגיל אבל דרך מונה מת"מ.

ויותר חשוב מהכל, זה בחינם. 😊

המונה בחינם, לא החשמל..

טייס אוטומטי בהשכרת דירות זה מאוד חשוב. שוכר רציני ונקי עוד יותר חשוב.

לדעתי אם אפשר להחזיק שוכר דירה רציני וכזה שלא עושה בעיות בדירה, מתריע על בעיות בדירה\בניין. זה לפעמים שווה הרבה כסף שיחסוך לך כסף עתידי. 

שווה לפעמים לתת הנחה בשכירות מאשר לחפש אחד אחר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 26 דקות, ליפיגו כתב:

אנשים חושבים שאם בעל הדירה הוא "עשיר" והשוכר הוא "עני", אז בעסקת שכירות המשכיר הוא הצד החזק והשוכר הוא החלש.

בפועל השוכר הוא זה שמחזיק את המשכיר בביצים, כשהוא יושב בנכס ששווה הרבה ויש לו יכולת פוטנציאלית לגרום נזק של עשרות אלפי שקלים. וזה בזמן שהמשכיר כבול לחוקים ומשפטים. ואחרי שהוצאת כסף על משפט וזכית, סיכוי טוב שלא יהיה ממי לגבות.

הדרך היחידה של השוכר לבטח את עצמו שיהיה שוט אמיתי של כמה אלפי שקלים, היא ערבות בנקאית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שכר דירה בישראכרט פוטר את מרבית - אם לא כל בעיות התשלום.

הבטוחה הטובה ביותר היא מזומן או ערבות בנקאית. אחריה - ערבים עם תלושי משכורת כשבשטר החוב מצויין שמדובר בערבות "אעוול" - כלומר ערבות בה ניתן לפנות ישר לערבים ולא לחכות למיצוי ההליכים מול השוכר.

רק שתבינו שגם תביעה לפינוי שוכר בסדר דין מהיר עשויה לקחת 3-6 חודשים עד לדיון (בהנחה ואין לכם עסק עם "מתחמק סדרתי" שיודע את הטריקים לדחיה ועיכוב דיונים, והסעד שניתן לקבל זה רק פינוי. בגין חודשי השכירות שלא שולמו יש להגיש תביעה כספית נפרדת

פורסם

צריך לסמוך על האינטואיציה, לדבר עם בעל בית קודם, לברר אם הם עובדים בעבודה שאמרו לך, לדאוג לזה שהתשלום הראשון יהיה לחודשיים מראש לפחות, יש לי חברים שלוקחים 20,000 שח לביטחון במזומן ומחזירים בסוף השכירות, כמובן לבקר בדירה (לרשום זאת בחוזה) פעם בכמה חודשים, לדבר עם השכנים ולבדוק שהכל תקין. יש סיכונים, כדאי לקחת זאת בחשבון. כמובן לתת להם לעזוב אם יבקשו בהתראה של חודשיים - אחרת אולי יעשו נזק סתם.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 11 שעות, ליפיגו כתב:

הכי חשוב:

1. אני מוכן להתפשר בשכ'ד וללכת רחוק לקראת דייר מתאים. עד כדי שפעם אפילו נציג ועד בית של הבניין שאל בפאסיב אגרסיב "למה אתה משכיר בחינם?".

שום הליך סינון לא מבטיח הצלחה מלאה, אבל ככל שהליך הסינון יותר מתירני, כך עולה הסיכון.

בדיוק מה שכתבתי לעיל.
אם אתה מוכן לתמחר את השקט הנפשי שלך בהפחתת אחוז התשואה(הפחתה בשכ"ד)  בתמורה לבטחונות חלוטים - לגיטימי.
יש שוכר שיסכים לכאב ראש הזה כי זה חוסך לו X כסף, ויש שוכר שיעדיף לשלם מחיר שוק ללא הנחות וללא כאבי ראש.

פורסם

למישהו יש ניסיון עם we check מעבר לבדיקה החינמית של הדייר?

יש אצלם אפשרות שהם אחראים על הגביה וכל זמן שהדייר בדירה הם מתחייבים על רצף תשלומים. אם הדייר מסרב לשלם, הוא מתמודד מול המחלקה המשפטית שלהם.

תמורה 3.5% זה נשמע על פניו כפתרון לא רע.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

גם אני חושב שזה פתרון מעולה.

קח בחשבון שהדייר שלך צריך לעמוד בקריטריונים מסויימים כדי שתוכל להשתמש בשירות הזה

אחד מהם זה שהוא חייב להיות מועסק באותו מקום עבודה מעל שנה אם אני זוכר נכון וזה קצת מגביל אבל סה"כ נשמע בסדר

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, ליפיגו כתב:

אני לא מוותר על:

2. ערבות אישית של שני ערבים שמגיעים עם שלושה תלושי שכר, לכל חודש של השכרה ולנזקים ככל שיהיו.

הכי חשוב:

2. אני גם תמיד מאפשר לעזוב בהתראה של חודשיים (דבר שדי אכלתי אותה ממנו במרץ 2020) - אני לא רוצה בדירה מישהו שרוצה ללכת.

מסכים עם מירב הדרישות.
אם כל הכבוד בדר"כ אין צורך בעו"ד, חוזה סטנדרטי עם השינוים המתבקשים.
אין צורך להתנסח משפטית אלא להביא לידי ביטוי בצורה ברורה את כוונת הצדדים
לגבי ערבות בנקאית, תמיד התחלתי עם אחת אבל במרוצת הזמן שאתה לומד להכיר את השוכרים שלך ויתרתי בחידושים

תחושות בטן, גוגל, תשאול נכון
רוב השוכרים הם אנשים נורמטיבים

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

הכי חשוב:

זו הנקודה הכי חשובה.

משום מה יש בעלי בית שחושבים שיש להם זהב ביד, והם יכולים לקבל גם חוזה דרקוני שמאפשר להם לזרוק את הדייר מתי שבא להם, גם שכירות יפה, וגם בטחונות עד להודעה חדשה. 

במציאות מדובר בשוק ויש להבין שמי שמחפש שקט נפשי יצטרך להתפשר על משהו מהנ"ל. 

כשוכר אין לי בעיה עם צ'ק בנקאי בתנאי שהשכירות זולה והחוזה סביר ונוח. אבל בלי הנחה של 10-20% לעומת דירות אחרות באיזור אני אפילו לא טורח. 

בנוסף אני כבר לא נכנס לדירות שהבעלים לא מאפשר לי אופציות להישאר באותו מחיר (פלוס מינוס) לכמה שנים קדימה. להיכנס למשא ומתן כל שנה על דירה שאתה גר בה כבר שם אותך כדייר מראש בנחיתות וזה לא נעים.

בקיצור-

אם אני הייתי בעל דירה, הייתי נפטר מהנכס כמה שיותר מהר ושם את הכסף בהשקעה פאסיבית בשוק ההון שם אין את כל כאבי הראש האלה ולרוב יש יותר תשואה.

מי שמתעקש להיות בעל בית בישראל, שיתכונן לחטוף מידי פעם כאבי ראש, זה חלק מהמשחק. 

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אני לא מוותר על:

הכי חשוב:

אתה יודע שאתה לא מעיד על הכלל כן?

אתה אמנם דורש ערבות בנקאית, אבל מתפשר על שכ"ד וגם מכניס סעיף יציאה בהתראה של חודשיים (שזה קצר, בד"כ שמים התראה של שלושה חודשים), וגם לא דורש דיירים חלופיים (ובד"כ כן דורשים, כאלה שיעברו אישור של בעל הדירה).

אבל ממה שאני ראיתי וסיננתי, אלה שדורשים ערבות בנקאית, דורשים גם אותה, וגם שכ"ד לפי מצב השוק (כשהשכנים שלהם לא דורשים ערבות), וגם בלי סעיף יציאה, וגם דיירים חלופיים.

אז הם מסוננים.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 שעות, דור-- כתב:

ואם זה באמת קורה לא פלא שזוגות צעירים מוכנים להשתעבד בהלוואות למימון ההון העצמי ולמשכנתאות מטורפות רק כדי להימנע משוק השכירות.

הסיבה העיקרית שזוגות צעירים מעדיפים להשתעבד היא שהם חושבים ששכירות זה זריקת כסף לפח.

גם אם תתן להם בעל בית מושלם עם דירה יפה ותנאים נוחים, תמיד יפריע להם שבכל חודש הם "זורקים" כסף וש"אי אפשר להשקיע" בדירה כי היא לא שלהם.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

מבוסס על סיפור אמיתי - דרשו ממני ערבות על סך 24,000 ש"ח.
ויתרנו , מדי פעם הסתכלתי על המודעה ביד 2 וראיתי גם אחרי חצי שנה שהדירה לא הושכרה.
מפה לשם מצאנו דירה הרבה יותר טובה עם בעלי בית הוגנים שביקשו סה"כ צ'ק ביטחון והכי חשוב - היו קשובים ואנושיים.

פורסם
בתאריך 14.12.2021 בשעה 08:26, sperial כתב:

לא יודע מה זה מת"מ (בשבילי זה איזור אינטל בחיפה), אבל דואגים להעביר את חשבונות הארנונה, המים, החשמל והגז על שם השוכר, כך שאם נוצרים חובות הוא יהיה זה שיצטרך לשלם. בסיום השכירות מחזירים את החשבונות על שם בעל הדירה.

ניסית להעביר חשבונות בעיריית חיפה?

הם טוענים שהם איבדו את הטופס שהגשתי באופן מקוון.

4 חודשים אני רודף אחריהם!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...