Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף פעם לא הבנתי מי אלה האנשים שנוסעים פה ברכב לסידורים בתוך העיר. כאילו מה, תסתכלו למטה, רואים את שתי הדברים הארוכים שיוצאים מהתחת שלכם? זה נקרא רגליים. לעבודה אני הולך 20 דק' ברגל, אבל לחזור משם הביתה בשעות העומס ברכב זה 30 דק'. אבסורד.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בס"ד 

אתה לא יודע כמה אני מחזק את הדעה שלך... 

אנשים הפסיקו ללכת, קורקינט חשמלי, אופניים חשמליות (יש כאלה שחיים באשליה שאם יש פדאלים, אז זה גם סוג של ספורט), מניעים רכב למרחקים שאפילו הילד בן השנה וחצי שלי עושה ברגל, לא פלא שאני רואה יותר ויותר אנשים צעירים עם עודף משקל. 

לגבי השרשור... לולא מגבלות מסגרות החינוך של הילדים, בית פרטי עם גינה בהרי ירושלים עם גראז' נחמד, בהחלט זה הטופ מבחינתי. 

• אהבתי 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

מי שעובד בתל אביב כדאי לו לגור בתל אביב ומי שעובדבכפר סבא כדאי לו לגור בכפר סבא.

לבזבז שעתיים כל יום כדי להגיע לעבודה זה המון זמן. אפשר לעבודשעתיים נוספות ולשפק את ההכנסה ואפשר לנצל עוד שעתיים פנאי שהם כ 30% מהזמן שיש לאנשים שעובדים משרה מלאה ערים מחוץ לעבודה.

להגיע תוך 8 עד 10 דקות לעבודה (ברכב או ברגל) זה גם חלק מאיכות חיים. 

אישית בחרתי לנסוע 40 דקות לחיים של תל אביב מתי שבא לי ולא לנסוע 40 דקות כל כיוון לעבודה, לחיות באיזור צפוף ופקוק ולהיות עבד של קירות אבל זה מה שהתאים לי. לגיטימי באותה המידה לחשוב בדיוק הפוך.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, קורן בן אשר כתב:

דווקא בחירבה הזו? יש לא מאוד רחוק משם אזור שלם של וילות שקצת נחבא מן העין, שיכון צמרת. הרבה יותר נחמד.

מה שמגניב בבית הזה שהוא עומד שם בודד מוקף בניינים. כאילו מישהו שכח להרוס אותו ולבנות במקומו בניין.

האמת שבמציאות הוא נראה טוב בהרבה.

תקרות גבוהות. רעפים. חלונות ענקיים. בית של פעם.

אני גר בבית די דומה רק רחוק מתא. טוב לי איפה שאני האמת, קיבוץ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מבחינתי, ברגע שיש אינטרנט בסיבים אז מושב בבקעת הירדן, החיסרון היחיד שרלוונטי לי זה החום השטני בקיץ.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גר בפרבר חביב בצפון ג’רזי - חצי שעה ממנהטן , ומצד שני יש יער קטן מעבר לכביש והרבה טבע.

אין תלונות , חלק גדול מהשיקול זב מערכת חינוך ציבורי מהטובות בארה״ב וזה כרגע השיקול העיקרי.

איפה הייתי עובר ? שאלה טובה.

את המקום הנוכחי בחרתי כשדי הרבה אופציות היו על הפרק, אבל הוא מאפשר לי רמת חיים וחינוך מעולה ומיקסום לא רע של כושר ההשתכרות מול עלויות מחיה ואיכות חיים (משכורות של ניו יורק)

באיזשהו שלב (infinite timescale איך שאומרים) הייתי רוצה לגור תקופה ביפן וזה עוד עלול לקראת (פוטנציאלית יש אפילו אפשרות במסגרת העבודה הנוכחית) כשאני אוהב את השילוב של לגור מחוץ לעיר בבית פרטי - אבל להיות יכול לקפוץ לעיר אם רוצים בלי יותר מדי תכנון מסובך.

במצב הקורונה הנוכחי - יש לי חדר עבודה ומספיק איזור כדי שגם אם יש בלאגן (או היה) יש מספיק שטח כדי להעסיק את כולם.

עיצות - אין לי

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, rotemb כתב:

לגבי השרשור... לולא מגבלות מסגרות החינוך של הילדים, בית פרטי עם גינה בהרי ירושלים עם גראז' נחמד, בהחלט זה הטופ מבחינתי. 

לא ידעתי שזה שרשור פנטזיות, אבל מצטרף אליך. :-) לאחרונה גיליתי את מזג האוויר המדהים של אלון שבות - 1000 מטר, אוויר נקי וצונן, שקט, ערפילים בערב, שלג מובטח כמעט כל חורף... חלום (מבחינה טופוגרפית. אני מודע לשלל הבעיות הסבוכות בסביבה)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 10 דקות, hans כתב:

לא ידעתי שזה שרשור פנטזיות, אבל מצטרף אליך. :-) לאחרונה גיליתי את מזג האוויר המדהים של אלון שבות - 1000 מטר, אוויר נקי וצונן, שקט, ערפילים בערב, שלג מובטח כמעט כל חורף... חלום (מבחינה טופוגרפית. אני מודע לשלל הבעיות הסבוכות בסביבה)

איפה הבעיה. היא ממוקמת ממערב לגדר ההפרדה המתוכננת.

פורסם

עזוב, לא רוצה ללכלך את השרשור עם פוליטיקה. יש השגות, כמו לכל מקום.

אגב, את אותו מזג אוויר מוצאים גם במרום הגולן, אבל לטעמי הנוף בהרי יהודה עדיף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

מה שמגניב בבית הזה שהוא עומד שם בודד מוקף בניינים. כאילו מישהו שכח להרוס אותו ולבנות במקומו בניין.

האמת שבמציאות הוא נראה טוב בהרבה.

תקרות גבוהות. רעפים. חלונות ענקיים. בית של פעם.

אני גר בבית די דומה רק רחוק מתא. טוב לי איפה שאני האמת, קיבוץ.

לא תענוג גדול לגור שם, מהחלונות אתה מוקף בבניינים שחוסמים לך את האור והאויר והפתח היחיד שלך הוא לכיוון אחד הרחובות הסואנים בעיר.

בטח גר שם איזה אידיאליסט מבוגר וכשהוא יעבור לעולם הבא היורשים שלו ינצלו את הקרקע עד הסוף. יש לא מעט מקרים כאלה של בית פרטי ישן בשכונת בניינים גבוהים. בדרך כלל זה עומד נטוש בגלל סיכסוכים של הבעלים עם עצמם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 שעות, A_lex כתב:

Shmelov, אפשר לשאול מאיפה הנתון?

ביררתי לפני כמה שבועות ורצו כמעט 2.7 על 3 חדרים בקומה ראשונה. נפלו על השכל 🤯

יש שם כמה פרויקטים, אולי אם תגיע פיזית למשרדים תקבל מחירים יותר ריאליים.

איתי דיברו על 2.8 ל-4 חדרים בקומות נמוכות. העניין הוא האכלוס הרחוק.

לפני 13 שעות, Night Driver כתב:

לא מפריעה לך הצמידות לשפדן?

שאלה מצוינת,

השפדן מורגש לפעמים באיזורים היותר דרומיים, אגמון הנקיק לכיוון פלמחים.

ליד משה דיין ותחנת הרכבת שם האמת שלא.

גם פה יש מלא ערסים ופרחות, רק שבניגוד לאשדוד פה יש להם כסף וזה הרבה יותר מסוכן.

כשיוצא לי להסתובב באיזור השרון ההבדל ברמת האוכלוסיה ניכר.

כנראה שאין מושלם, רק לעבור לאי בודד.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• אחראי פורום
פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

בדרך כלל זה עומד נטוש בגלל סיכסוכים של הבעלים עם עצמם

משפחה של חבר החזיקה "התנחלות עירונית" כזאת בפתח תקווה משהו כמו 15 שנה.

ריבים אינסופיים בין ההורים והדודים. כל זה ואפילו לא טרחו לנקות את הבית, לטפל בגינה. הבית נשאר קפוא (כולל בגדים בסלון וכלים בכיור) מהיום שהסבתא נפטרה.

בסוף קיבלו תמורתו 4 דירות.

אני גר איפשהו בהרי הגליל, יכולתי לקבוע קודם את מיקום הבית ואז להצמיד לזה עבודה, ויש גם גראז' ונוף שנגמר כתלות ביכולת שלי לראות.

ועדיין, רק רמת הגולן. עדיפות לצפונה אבל גמיש בלרינה. מפנטז על זה לאורך ולרוחב.

אולי נתארגן עם @קורן בן אשר , נעשה צימוד מחדש בשל חוסר היענות נשית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

גדלתי בקיבוץ בצפון, 5 שנים בחווה בנורווגיה, חווה בשוודיה, חווה בפינלנד.

בסוף קניתי בכרכור קומה 4, מרפסת בלי גג, נוף לשדות והרים. שכונה מטופחת ושקטה. שום קיריוקי במרפסות, אוכלוסיה צעירה או מבוגרת אבל עם כסף, ושקטים, אחרת לא הייתי יכול לגור שם.

חייב טבע מסביב, דקה הליכה מהבית ואני בטבע.

בסוף אחזור לקרקע, על איזה הר בצפון.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

מי שעובד בתל אביב כדאי לו לגור בתל אביב ומי שעובדבכפר סבא כדאי לו לגור בכפר סבא.

לבזבז שעתיים כל יום כדי להגיע לעבודה זה המון זמן. אפשר לעבודשעתיים נוספות ולשפק את ההכנסה ואפשר לנצל עוד שעתיים פנאי שהם כ 30% מהזמן שיש לאנשים שעובדים משרה מלאה ערים מחוץ לעבודה.

מסכים איתך.

רק שזה לא מעשי לרובנו.

אני גר ברחובות ועובד בתל אביב. מתנייד 3 שעות כל יום (סה"כ של הליכה+אוטובוס+רכבת).

בשביל לקנות דירת חמישה חדרים ברדיוס הליכה או נסיעה קצרה מהעבודה, אני צריך לייבא סמים או משהו כזה.

במציאות המודרנית, בטח בהייטק, אי אפשר באמת לקנות בית ליד העבודה, כי כל כמה שנים מחליפים מקום עבודה.

במקרה הנוכחי שלי, אפילו בלי להחליף עבודה, העבודה עברה דירה לתל אביב, אחרי שהייתה כמה שנים במרחק חצי שעה נסיעה מהבית שלי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...