Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ויטרה / קרוסאובר 2018

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אשמח להבין יותר טוב את ההבדלים.

הקרוסאובר כבר מאובזרת במנוע החדש 1.4 טורבו. הויטרה בשנים האלה 1.6.

צריכה דלק\התנהגות כביש(מנוע, יציבות) \בטיחות-ידוע לי ששתיהן מאוד לא מאובזרות אך האם ישנו הבדל?

הויטרה מעט יותר קצרה אבל משום מה זה לא מורגש. 

אני יודע ששתיהן לא הכי סקסיות על הכביש אך מספקות מוצר אמין וVALUE FOR MONEY.

מה עוד שווה להסתכל ולשקול בין השתיים?

פורסם

הקרוסאובר מרווח יותר מהויטארה הצפופה וגם מציע תא מטען גדול יותר. 

הוויטארה מרגישה יותר ג'יפון.

הכיול מתלים בקרוסאובר לא מוצלח במיוחד, הרכב רוכן על המתלים יותר מדיי.

מניח ששתיהן סובלות מהתקנות מקומיות בצורה שווה (מערכת מולטימדיה, חיישני רוורס ועוד).

לויטרה הייתה אופציה לדגם עם הנעה כפולה, קצת יותר מאובזר אבל כמובן שגם פחות חסכוני בהשוואה להנעה קדמית.

פורסם (נערך)

התלבטתי ביניהן לפני 5 שנים (חדשה מהסוכנות, הקרוסאובר היתה עדיין בגרסת ה-1.6) - הקרוסאובר ניצחה בזכות שימושיות (נוחות ותא מטען עדיף) ומה שלא רלוונטי לך - מחיר יותר נוח שנתן VFM עדיף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, yoav911gt2 כתב:

הקרוסאובר מרווח יותר מהויטארה הצפופה וגם מציע תא מטען גדול יותר. 

הוויטארה מרגישה יותר ג'יפון.

הכיול מתלים בקרוסאובר לא מוצלח במיוחד, הרכב רוכן על המתלים יותר מדיי.

מניח ששתיהן סובלות מהתקנות מקומיות בצורה שווה (מערכת מולטימדיה, חיישני רוורס ועוד).

לויטרה הייתה אופציה לדגם עם הנעה כפולה, קצת יותר מאובזר אבל כמובן שגם פחות חסכוני בהשוואה להנעה קדמית.

תוכל לנסות לתאר לי למה אתה מתכוון "רוכן על המתלים" ? אני אעשה נסיעה על הרכב ביום ראשון ורוצה לראות אם אני שם לב לתחושה הזאת. מכיר את מעקכות המולטימדיה חיישני הרוורס והמובולאי.

בימים אלה נוהג באוריס היברידית 2013 שאני לא כזה נהנה מהנסיעה בה ומקביל בפג'ו 307 (מנוע 2000) שנת 2002 שבסוף ימיה שאני מת על ההתנהגות כביש שלה.

כמובן שאין להשוות ל"גיפון".

מה ניתן ללמוד מ2 הבדיקות הנל בעיקר מסעיף 19 עם הליקויים בשלדת המרכב. "תיקוני תאונה מאחור, תיקונים + חיבורים...."

יש אתרים שאני יכול להכניס מספר רכב ואני מקבל היסטוריה תביעות?

Inked766d9102-8607-48b6-9360-f379c263bcc6_LI.jpg

Inkedce009d60-5347-42db-a93d-c9398678cb59_LI.jpg

פורסם

הכוונה ברוכן על המתלים זה למשל שאם אתה פונה ממהירות מסוימת הרכב מתנדנד ובמקרה של הקרוסאובר, מתנדנד מצד לצד הרבה יותר מהרצוי. 

גם בבלימות והאצות. בשיוט או בנסיעה עירונית פחות מורגש, אבל עדיין שיבושים כמו באמפרים או סדקים בכביש יעברו אל הנהג.

אין לי ניסיון עם האוריס, אני מניח שמבחינת ביצועים הקרוסאובר ירגיש לך כמו שיפור משמעותי בהשוואה אליה. 

פורסם

לא יודע שתי הבדיקות מעידות על תאונות רציניות שעברו הרכבים. 

הראשונה מעידה בבירור על פגיעת שילדה. השניה אומנם תחת משמעות נמוכה, אבל קורת רוחב שהוחלפה מעידה על תאונה רצינית. 

לא הייתי קונה אף אחת מהן. 

לגבי ויטארה מול קרוסאובר. 

הקרוסאובר גדולה ומרווחת ויכולה לשמש כרכב משפחתי בלי בעיית מקום (היתה לנו 2014 ולנו שלושה ילדים). 

הויטארה ניראת טוב יותר, במיוחד בדגם ההנעה הכפולה ובשילובי הצבעים (2tone).

לויטארה מנוע 1600 פשוט, ותיק ומאוד אמין. אבל הוא חלש והתגובות איטיות. 

לקרוסאובר מנוע טורבו מאוד מוצלח. חזק, מגיב וחסכוני. 

הייתי בוחר בקרוס בשל המנוע המצויין. 

קח בחשבון ששתי הדגמים מתומחרים גבוה במחירון ונמכרים בד"כ מעל למחירון. 

ככה שלא ממש נכון לחשוב שיש תמורה טובה לכסף. 

כן מדובר בסוג של מניה בטוחה שמאבדת ערך לאט יחסית. 

• מעניין 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 15 שעות, markb205 כתב:

לא יודע שתי הבדיקות מעידות על תאונות רציניות שעברו הרכבים. 

הראשונה מעידה בבירור על פגיעת שילדה. השניה אומנם תחת משמעות נמוכה, אבל קורת רוחב שהוחלפה מעידה על תאונה רצינית. 

לא הייתי קונה אף אחת מהן. 

תודה מארק! אני אמשיך לחפש קרוסאובר ! לפני שאני יורד סופית מאת עם התיקון בקורת הרוחב. יש דרך לדעת טוב יותר את חומרת התקלה ומה הרכב עבר? האם מדובר בפגיעה בשלדה שפוגעת בבטיחות הרכב? האם התיקון פשוט פתר את הבעיה? למה הגידור אותה חשיבות נמוכה אם כך? מה לגבי שאר תוצאות הבדיקה?בכל מקרה כפי שאמרת רכב מבוקש עם קמ נמוך מאוד לא מוצאים כל יום. יכול להיות ששווה לנסות להוריד במחיר ?

פורסם

הרכינה על המתלים של הקרוסאובר זה נכון מאוד אבל לטעמי לא מהווה הפרעה משמעותית, בגדול בכל פנייה שהיא קצת יותר מפניית סבתא הרכב רוכן די חזק, התנהגות הכביש שלו היא קטסטרופה אבל אתה לא קונה את הרכבים האלה בשביל הנהיגה, אני לא מוצא את זה מפריע בנהיגה יומיומית. הרכב לא מהנה באף רמה אבל כן עושה את העבודה, מספיק נוח, אמין ופרקטי עם צריכת דלק סבירה למדי.

פורסם

הנקודה על התנהגות המתלים ברורה. אני אעשה מחר נסיעת מבחן ואוודע שזה לא בלתי נסבל. כרגע בסדר העדיפויות ברכישת הרכב היא אמינות מחיר וחלל מרווח. 

אשמח לנסות ולחזור להתמקד בבדיקות שהעלתי... האם ממש להתרחק או שיש סיכוי "להציל " את העסקה?

מה אומר נקישה והשהיה בהעברת הילוכים?

האם אולי דרך מספר הרכב יש לי אפשרות לגלות את העבר הביטוחי והתאונה?

פורסם
לפני 59 דקות, Doron_Z כתב:

הרכינה על המתלים של הקרוסאובר זה נכון מאוד אבל לטעמי לא מהווה הפרעה משמעותית, בגדול בכל פנייה שהיא קצת יותר מפניית סבתא הרכב רוכן די חזק, התנהגות הכביש שלו היא קטסטרופה אבל אתה לא קונה את הרכבים האלה בשביל הנהיגה, אני לא מוצא את זה מפריע בנהיגה יומיומית. הרכב לא מהנה באף רמה אבל כן עושה את העבודה, מספיק נוח, אמין ופרקטי עם צריכת דלק סבירה למדי.

אני דווקא כן מוצא את זה מפריע בנסיעה יומיומית. אמנם לא את הבעיה של הפניות אבל עדיין הרכב קופץ על שיבושים בכביש בצורה מורגשת ולא סופג אותם.  גם המושבים לא להיט מבחינת נוחות אבל זה כבר סובייקטיבי. 

פורסם
לפני 3 שעות, Amir Aroesti כתב:

הנקודה על התנהגות המתלים ברורה. אני אעשה מחר נסיעת מבחן ואוודע שזה לא בלתי נסבל. כרגע בסדר העדיפויות ברכישת הרכב היא אמינות מחיר וחלל מרווח. 

אשמח לנסות ולחזור להתמקד בבדיקות שהעלתי... האם ממש להתרחק או שיש סיכוי "להציל " את העסקה?

מה אומר נקישה והשהיה בהעברת הילוכים?

האם אולי דרך מספר הרכב יש לי אפשרות לגלות את העבר הביטוחי והתאונה?

את הרכב מהבדיקה הראשונה הייתי פוסל על המקום, אין בכלל מה לדבר. 

הרכב בבדיקה השנייה כדאי לשאול אולי את החבר'ה מהפורום הטכני מה הם חושבים. 

בנוגע להערה על תיבת ההילוכים, נשמע כסתח קלאסי של מכוני בדיקה, אישית לא הייתי מתרגש מההערה הזו ספציפית. 

פורסם

בבדיקה הממומנת נרשם "משמעות נמוכה".

לא בטוח שבבדיקה שאתה תזמין זה ישאר באותה ההגדרה. 

אם הרכב פרטי, ניתן לקבל עבר ביטוחי באתר הסליקה של חברות הביטוח. 

אם זה רכב ליסינג, בקש את דוח התאונה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
בתאריך 25.6.2021 בשעה 14:32, Amir Aroesti כתב:

תוכל לנסות לתאר לי למה אתה מתכוון "רוכן על המתלים" ? אני אעשה נסיעה על הרכב ביום ראשון ורוצה לראות אם אני שם לב לתחושה הזאת. מכיר את מעקכות המולטימדיה חיישני הרוורס והמובולאי.

בימים אלה נוהג באוריס היברידית 2013 שאני לא כזה נהנה מהנסיעה בה ומקביל בפג'ו 307 (מנוע 2000) שנת 2002 שבסוף ימיה שאני מת על ההתנהגות כביש שלה.

כמובן שאין להשוות ל"גיפון".

מה ניתן ללמוד מ2 הבדיקות הנל בעיקר מסעיף 19 עם הליקויים בשלדת המרכב. "תיקוני תאונה מאחור, תיקונים + חיבורים...."

יש אתרים שאני יכול להכניס מספר רכב ואני מקבל היסטוריה תביעות?

Inked766d9102-8607-48b6-9360-f379c263bcc6_LI.jpg

Inkedce009d60-5347-42db-a93d-c9398678cb59_LI.jpg

סליחה שאני עושה הייג'אק לפוסט, מאיפה משיגים את הטפסים האלה? סליחה על הבורות אך אני בדרך לרכישה וכנראה גם אצתרך לעשות את זה. 

האם אלה הטפסים שכאשר רשום" מתחייב על גיר שילדה וכו" הם מתכוונים לזה? 

כאשר אני מתעניין ברכב ולקראת רכישה של מאיפה משיגים את הבדיקות הנ"ל? האם זה בכל מוסך או בכל מוסך מורשה? האם המוכר או הקונה מחליטים לקחת את הרכב והאם ומי וכמה משלם? 

האם המוכר יכול לקחת אותי למוסך שהוא חבר או בן משפחה ולעבוד עלי איכשהו? 

אשמח לדעת לפני רכישה. תודה תודה תודה. 

פורסם (נערך)

שאלה טפסים סטנדרטיים של מכון לבדיקת רכב לקניה. אתה לא "משיג אותם" אלא לוקח את הרכב למכון לבחירתך, משלם לו כמה מאות שקלים, ממתין שעה לביצוע הבדיקה, ואז יושב עם הבוחן, מקבל את הטפסים לידיך וגם הסבר בעל פהעל משמעות הליקויים שנמצאו - ואז מחליט האם להתקדם לרכישת הרכב או לא, משלים את המו"מ , משלם ומעביר בעלות. או שלא.

שים לב לשני דברים: 

1. הרבה מגרשי רכב יציגו לך בדיקה מטעמם. אם היא טובה התעלם ממנה, היא מוזמנת וצבועה בוורוד. התיחס רק לבדיקה שבוצעה מטעמך, בתקווה שאין איזה קשרים פסולים בין המגרש למכון הבדיקה.

2. אותה "התחייבות" כתובה על הקרח. סוחרים יספרומלך סיפורים, אבל ברגע האמת יתכחשו. חוץ מזה, אף אחד שאינו בעל מקצוע לא יודע את מצבו המיכאני של הרכב לאשורו. לכל היותר ידע איזה פגיעות או תקלות התרחשו בזמן שהרכב היה בידיו. הבדיקה במכון היא הכלי הטןב ביותר העומד לרשותך הוא הבדיקה במכון, וגם לה יש מגבלות.

בקו התחתון, לא בכדי הביטוי "ממנו לא הייתי קונה מכונית משומשת" כל כך נפוץ לתאור אנשים לא אמינים וחלקלקי לשון. זו אינה תופעה ישראלית אלא קיימת בכל העולם. אז אם צרכיך ותקציבך מכתיבים רכישת רכב משומש אין לך ברירה אלא לקחת סיכון מסויים ולקוות לטוב. אני יכול לספר לך על כמה רכבים משומשים שקניתי במהלך השנים, חלקם היו הצלחה מסחררת, אחרים כשלון מחפיר. אפילו רכב שקניתי בתוך המשפחה, מאדם שאני יודע שאני יכול לתת בו אמון מוחלט, התברר כבעייתי כי התקלות החלו אחרי הרכישה. ואני יכול לספר גם קצת על מכון בדיקה שהיה מתואם עם סוחרי מדרכה, מה שעלה לי קצת כסף. לא נורא - כעסתי כמה ימים והמשכתי הלאה. למזלי ליקויי הבטיחות הנסתרים לא הגיעו לידי ביטוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

שאלה טפסים סטנדרטיים של מכון לבדיקת רכב לקניה. אתה לא "משיג אותם" אלא לוקח את הרכב למכון לבחירתך, משלם לו כמה מאות שקלים, ממתין שעה לביצוע הבדיקה, ואז יושב עם הבוחן, מקבל את הטפסים לידיך וגם הסבר בעל פהעל משמעות הליקויים שנמצאו - ואז מחליט האם להתקדם לרכישת הרכב או לא, משלים את המו"מ , משלם ומעביר בעלות. או שלא.

שים לב לשני דברים: 

1. הרבה מגרשי רכב יציגו לך בדיקה מטעמם. אם היא טובה התעלם ממנה, היא מוזמנת וצבועה בוורוד. התיחס רק לבדיקה שבוצעה מטעמך, בתקווה שאין איזה קשרים פסולים בין המגרש למכון הבדיקה.

2. אותה "התחייבות" כתובה על הקרח. סוחרים יספרומלך סיפורים, אבל ברגע האמת יתכחשו. חוץ מזה, אף אחד שאינו בעל מקצוע לא יודע את מצבו המיכאני של הרכב לאשורו. לכל היותר ידע איזה פגיעות או תקלות התרחשו בזמן שהרכב היה בידיו. הבדיקה במכון היא הכלי הטןב ביותר העומד לרשותך הוא הבדיקה במכון, וגם לה יש מגבלות.

בקו התחתון, לא בכדי הביטוי "ממנו לא הייתי קונה מכונית משומשת" כל כך נפוץ לתאור אנשים לא אמינים וחלקלקי לשון. זו אינה תופעה ישראלית אלא קיימת בכל העולם. אז אם צרכיך ותקציבך מכתיבים רכישת רכב משומש אין לך ברירה אלא לקחת סיכון מסויים ולקוות לטוב. אני יכול לספר לך על כמה רכבים משומשים שקניתי במהלך השנים, חלקם היו הצלחה מסחררת, אחרים כשלון מחפיר. אפילו רכב שקניתי בתוך המשפחה, מאדם שאני יודע שאני יכול לתת בו אמון מוחלט, התברר כבעייתי כי התקלות החלו אחרי הרכישה. ואני יכול לספר גם קצת על מכון בדיקה שהיה מתואם עם סוחרי מדרכה, מה שעלה לי קצת כסף. לא נורא - כעסתי כמה ימים והמשכתי הלאה. למזלי ליקויי הבטיחות הנסתרים לא הגיעו לידי ביטוי.

תודה על התגובה.

ביחס למכון בדיקה, מדובר בלקחת את הרכב למכון בדיקה ולא למוסך? האם נהוג שהמוכר ישלם על הבדיקה? לזה מתייחס המשפט "מתחייב בדיקה שידלה" וכו?

האם ברגע שמוכר עושה בדיקה כזו, הוא שומר על המסמך להבאים בתור בתקווה למכור את הרכב?

• תוכן חדש...