Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין ברכב שנת 2015 שעשה רק 55 אלף ק"מ.

מבחינת הדרישות שלי ק"מ נמוך זאת דרישה מאוד חשובה בעיקר כי אני נוסע מעל 20 אלף בשנה ומעוניין להחזיק את הרכב לטווח ארוך.

איך אפשר לבדוק זיופים? עד כמה בכלל זה נפוץ? בשוק יד 2? (רכב ספורטיבי בן 6 מנתניה)

חוץ מללכת למשרד הרישוי יש עוד פרוצדורות טכניות שאפשר לבדוק? כניראה שאסע בשישי לראות את הרכב אז טיפים יעזרו

ומעניין אותי גם לדעת מה ניתן לעשות אם נניח אקנה את הרכב ובדיעבד אחרי הרכישה אני אגלה שזויף הקילומטראז.

תודה רבה,

רועי

פורסם
לפני 14 דקות, Roy142 כתב:

היי,

אני מעוניין ברכב שנת 2015 שעשה רק 55 אלף ק"מ.

מבחינת הדרישות שלי ק"מ נמוך זאת דרישה מאוד חשובה בעיקר כי אני נוסע מעל 20 אלף בשנה ומעוניין להחזיק את הרכב לטווח ארוך.

איך אפשר לבדוק זיופים? עד כמה בכלל זה נפוץ? בשוק יד 2? (רכב ספורטיבי בן 6 מנתניה)

חוץ מללכת למשרד הרישוי יש עוד פרוצדורות טכניות שאפשר לבדוק? כניראה שאסע בשישי לראות את הרכב אז טיפים יעזרו

ומעניין אותי גם לדעת מה ניתן לעשות אם נניח אקנה את הרכב ובדיעבד אחרי הרכישה אני אגלה שזויף הקילומטראז.

תודה רבה,

רועי

תסתכל מה רשום ברישיון רכב בטסט האחרון.

רק מה שלא ברור לי, אם נניח רכב הגיע לטסט עם 100 אלף קמ, וכך נרשם.

במהלך השנה הוחלף הלוח שעונים וכעת הקמ הוא 70 אלף, מה קורה כאשר הרכב מגיע לטסט? רושמים את הקמ החדש וממשיכים הלאה? אין התייחסות לכך שהקמ נמוך ממה שהיה?

פורסם

אם הרכב טופל במוסך מורשה אפשר לשאול במוסך באיזה ק"מ נעשו הטיפולים. 

צריך להיות רשום הרשיון רכב כשהוא עובר טסט. 

אולי יש עוד דרכים 

לפני 2 דקות, elimalka כתב:

תסתכל מה רשום ברישיון רכב בטסט האחרון.

רק מה שלא ברור לי, אם נניח רכב הגיע לטסט עם 100 אלף קמ, וכך נרשם.

במהלך השנה הוחלף הלוח שעונים וכעת הקמ הוא 70 אלף, מה קורה כאשר הרכב מגיע לטסט? רושמים את הקמ החדש וממשיכים הלאה? אין התייחסות לכך שהקמ נמוך ממה שהיה?

לדעתי זה כבר האחריות והערנות של הטסטר אם יש לו כוח להרים דגל אדום ולהתחיל לשאול שאלות, או שפשוט לרשום את הק"מ שיש על הצג ולהמשיך הלאה

KIA PRIDE 1.3L 96' MANUAL

MAZDA 323 LANTIS 1.6L 04' AUTOMATIC

TOYOTA COROLLA SUN 1.6L 13' AUTOMATIC

פורסם
לדעתי זה כבר האחריות והערנות של הטסטר אם יש לו כוח להרים דגל אדום ולהתחיל לשאול שאלות, או שפשוט לרשום את הק"מ שיש על הצג ולהמשיך הלאה

ואם זה אופנוע עם 5 ספרות במד שבדיוק הגיע ל 99999 והתחיל מ 0?

אין וכזה סעיף בתקנות הטסט שאי אפשר לעבור טסט עם קילומטרז' נמוך יותר ממה שהיה בשנה שעברה, לכן רושמים את מה שמופיע וזהו. אותי זה זיוף ואולי בתמימות החולף לוח שעונים, אין לבוחן דרך לדעת את זה.

לפני 39 דקות, Roy142 כתב:

חוץ מללכת למשרד הרישוי יש עוד פרוצדורות טכניות שאפשר לבדוק?

תבקש לראות קבלות על הטיפולים שהאוטו עבר כל שנה, בכק קבלה רשום קילומטרז'.

אם אין את זה, ממליץ לא לקנות. 

פורסם
לפני 14 דקות, Buki כתב:

ואם זה אופנוע עם 5 ספרות במד שבדיוק הגיע ל 99999 והתחיל מ 0?

אין וכזה סעיף בתקנות הטסט שאי אפשר לעבור טסט עם קילומטרז' נמוך יותר ממה שהיה בשנה שעברה, לכן רושמים את מה שמופיע וזהו. אותי זה זיוף ואולי בתמימות החולף לוח שעונים, אין לבוחן דרך לדעת את זה.

תבקש לראות קבלות על הטיפולים שהאוטו עבר כל שנה, בכק קבלה רשום קילומטרז'.

אם אין את זה, ממליץ לא לקנות. 

דיברתי עכשיו עם המוכר,

הוא טוען שיש לו את כל הקבלות מהמוסך, אני אוודא את זה בפגישה.

בנוסך אגב, הבחור מנתניה, בד"כ כשמדובר ברכב עם היצע גבוה אני נמנע מלקנות רכבים מהעיר הזאת בגלל כל מיני שמועות שרצות גם בפורום פה לגבי כל מיני סוחרים שמתחזים לבעלים פרטיים.

במקרה הזה החלטתי ששווה לבדוק, יש עצות שיכולות לעזור לי לברר אם מדובר בסוחר או אדם פרטי?

תודה.

פורסם

יש בנתניה 200 אלף תושבים, זה יהיה קצת מוגזם לחשוב שכולם נוכלים ורמאים. 

פשוט תבדוק הכל ואל תסמוך על מה שאומרים לך. תבדוק שמי שמציג את הרכב הוא אכן בעל הרכב הרשום ברישין, תבדוק ספר טיפולים, תבדוק הכל, תקח למכון בדיקה שאתה בוחר אם אפשר מחוץ לעיר לדוגמא בהרצליה או כפר סבא, יש פה מדריכים לבדיקה ראשונות של רכב משומש, תעבור עליהם. 

אגב לפני שאתה נוסע תשאל אם יכולים לשלח לך צילומים של הקבלות. 

פורסם
לפני 7 דקות, Buki כתב:

פשוט תבדוק הכל ואל תסמוך על מה שאומרים לך. תבדוק שמי שמציג את הרכב הוא אכן בעל הרכב הרשום ברישין, תבדוק ספר טיפולים, תבדוק הכל, תקח למכון בדיקה שאתה בוחר אם אפשר מחוץ לעיר לדוגמא בהרצליה או כפר סבא, יש פה מדריכים לבדיקה ראשונות של רכב משומש, תעבור עליהם. 

אגב לפני שאתה נוסע תשאל אם יכולים לשלח לך צילומים של הקבלות. 

חלילה,

פשוט לפי השמועות הנחתי שהתופעה בנתניה רחבה בהרבה ממקומות אחרים בארץ.

אני אעבור על המדריכים ואבדוק קבלות.

תודה רבה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם זייפו רק בלוח שעונים תוכל לראות במחשב (מקצועי) את הקילומטראז שעבר המנוע או הגיר ולפי זה לדעת. 

בגדול אל תיהיה נעול על קילומטראז נמוך כי זה לא אומר הרבה על מצב הרכב. למרות שלא נסעו בו הרבה.

פורסם

"

דיברתי עכשיו עם המוכר,
הוא טוען שיש לו את כל הקבלות מהמוסך, אני אוודא את זה בפגישה.
בנוסך אגב, הבחור מנתניה, בד"כ כשמדובר ברכב עם היצע גבוה אני נמנע מלקנות רכבים מהעיר הזאת בגלל כל מיני שמועות שרצות גם בפורום פה לגבי כל מיני סוחרים שמתחזים לבעלים פרטיים.
במקרה הזה החלטתי ששווה לבדוק, יש עצות שיכולות לעזור לי לברר אם מדובר בסוחר או אדם פרטי?
תודה.
הדבר הראשון זה לוודא שהאיש שמוכר הוא הבעלים הרשום ברשיון רכב (לא להתבייש לבקש ת.ז), דבר שני זה לראות מתי הרכב נרשם על שמו(מופיע בצד שמאל מעל ה"בעלים קודמים").
וחוץ מזה לוודא "רישום מקורי" שתואם להצהרת המוכר וכמובן מס' בעלים קודמים.

מכיוון שהרכב מנתניה (כבדהו וחשדהו) הייתי מבקש לקבל בווטסאפ היסטוריית טיפולים ורשיון רכב. לאחר מכן בודק במרכז הסליקה היסטוריית תאונות ורק לאחר מכן אם הכל תקין נוסע לראות בעיניים.

בהצלחה!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם
לפני 29 דקות, netanel1014 כתב:

אם זייפו רק בלוח שעונים תוכל לראות במחשב (מקצועי) את הקילומטראז שעבר המנוע או הגיר ולפי זה לדעת. 

בגדול אל תיהיה נעול על קילומטראז נמוך כי זה לא אומר הרבה על מצב הרכב. למרות שלא נסעו בו הרבה.

אני מעדיף קילומטראז נמוך כי אני צפוי לעשות מעל 20 אלף בשנה, ככה שבעוד כמה שנים, הקילומטראז פר שנה פחות או יותר יהיה מאוזן ולא בשמיים.

בקשר למחשב, יש משהו שניתן לקנות בכמה מאות שקלים שיעשה עבודה טובה? ראיתי שיש כל מיני סוגים אבל לא הצלחתי להשוות בין כלכך הרבה מכשירים ובטווח מחירים מאוד רחב.

לפני 1 דקה, Audi-T כתב:

"

הדבר הראשון זה לוודא שהאיש שמוכר הוא הבעלים הרשום ברשיון רכב (לא להתבייש לבקש ת.ז), דבר שני זה לראות מתי הרכב נרשם על שמו(מופיע בצד שמאל מעל ה"בעלים קודמים").
וחוץ מזה לוודא "רישום מקורי" שתואם להצהרת המוכר וכמובן מס' בעלים קודמים.

מכיוון שהרכב מנתניה (כבדהו וחשדהו) הייתי מבקש לקבל בווטסאפ היסטוריית טיפולים ורשיון רכב. לאחר מכן בודק במרכז הסליקה היסטוריית תאונות ורק לאחר מכן אם הכל תקין נוסע לראות בעיניים.

בהצלחה!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

אנסה להשיג ממנו לפני הקנייה.

תודה רבה.

פורסם
לפני 4 דקות, Roy142 כתב:

אני מעדיף קילומטראז נמוך כי אני צפוי לעשות מעל 20 אלף בשנה, ככה שבעוד כמה שנים, הקילומטראז פר שנה פחות או יותר יהיה מאוזן ולא בשמיים.

בקשר למחשב, יש משהו שניתן לקנות בכמה מאות שקלים שיעשה עבודה טובה? ראיתי שיש כל מיני סוגים אבל לא הצלחתי להשוות בין כלכך הרבה מכשירים ובטווח מחירים מאוד רחב.

אנסה להשיג ממנו לפני הקנייה.

תודה רבה.

אני אישית לא מכיר מחשבים כאלו. יצא לי לראות סקודה שהמוסכניק חיבר אותה למחשב נייד ושם הוא הראה את הזיוף . לא יודע כמה זה זול ..

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

זה באמת מוגזם ש 99% מהתושבים מוצאים שם רע לאחוז הנותר שהם ממש בסדר.
גילוי נאות - המשפחה של אישתי מנתניה ועדיין בכל מה שקשור לעיר (מערב פרוע) הזה, הייתי נזהר שבעתיים.

קבלות מסודרות ממוסך מורשה יכולות להעיד על הק"מ כמו מצב פנים הרכב.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אצלי בפורד אפשר עם סורק פשוט ותוכנה עם הרבה פיצרים לראות את הק"מ שרשום במחשב.

בעיקרון, ברכב מ2015 מספיק לראות היסטוריית טיפולים, בה כתוב את הקמ כל שנה (ואני הייתי נמנע מרכב בגיל כזה בלי היסטוריה)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

זה באמת מוגזם ש 99% מהתושבים מוצאים שם רע לאחוז הנותר שהם ממש בסדר.

גרתי 15 שנה בנתניה. 

כל עוד זה רכב פרטי, נמכר על ידי הבעלים עצמו, לא נרכש על ידו לפני יומיים, עם ספר טיפולים, אתה מגיע לראות את הרכב בבית של הבעלים בכתובת שרשומה ברישיון רכב - זה לא שונה מבכל עיר אחרת. 

רשמתי במשפט הראשון - בכל עסקת רכב משומש יש לפעול בזהירות, לבדוק הכל, לא להאמין לאף מילה שאין לה הוכחות וודאיות. 

בנתניה ובכל עיר אחרת. 

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

אצלי בפורד אפשר עם סורק פשוט ותוכנה עם הרבה פיצרים לראות את הק"מ שרשום במחשב.

בעיקרון, ברכב מ2015 מספיק לראות היסטוריית טיפולים, בה כתוב את הקמ כל שנה (ואני הייתי נמנע מרכב בגיל כזה בלי היסטוריה)

כן אפשר לבדוק בforscan אצל פורד ומאזדה את הקילומטרז שרשום על כמה חלקים (לוח שעונים, abs, מנוע, ועוד משהו)

בסורק תקלות הפשוט שלי אפשר לראות רק את הקילומטרז של המנוע שלא מסתמך על לוח השעונים.

• תוכן חדש...