Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתם מעדיפים לעבוד מהבית או מהמשרד?  

69 הצבעות

1. 1. האם אתם מעדיפים לעבוד מהבית או מהמשרד?

• משרד
      28
    • בית
      41

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אני אחד שחייב את השקט והספייס שלו, אבל שום דבר בהגזמה זה לא טוב.

אני רואה פה שהמינימום הוא יום במשרד ושאר בבית, היית עושה כזה דבר?

כי אני בכיף הייתי עושה יום במשרד ושאר הימים בבית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, LotusElise כתב:

מריסה מאייר נכנס לתפקיד מנכ"ל יאהו ב 2012 ואחד הדברים הראשונים שהיא עשתה זה אסרה על עבודה מהבית.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4349239,00.html

הרעיון של עבודה מהבית הוא זמני לגמרי בגלל הקורונה

מריסה מאייר דרדרה את יאהו עד שנקנתה ע"י ווריזון בשבריר מערכה המקורי. כמובן שמאייר נשלחה הביתה. קשה לקרוא לה סיפור הצלחה.

• רעיון טוב! 3
פורסם

אין לי את הפריבילגיה הזאת אך אם הייתי חיי בעולם הזה הייתי רוצה שיהיה גמיש כמה שיותר, כלומר להגיע למשרד\מקום-העבודה בשעות גמישות, מעבר לשעות העומס, הגעה גמישה למקום העבודה משחררת מאוד, מחזירה אותנו לאיזון ומספקת לנו עבודה נעימה ויעילה, מימון נכון של השניים הוא הדבר האופטימלי לדעתי, כמו כל דבר בחיים. 

פורסם
בתאריך 24.4.2021 בשעה 09:30, vadim6385 כתב:

שאלה למי שיש לו אפשרות לעבוד מהבית כמובן.

לפני שהתחילה הקורונה, הייתה לי האפשרות לעבוד מהבית, אבל אופי העבודה היה כזה שחייב גישה פיזית לציוד בהרבה מקרים, כך שנדיר היה שהייתי גם יכול לעבוד מהבית (הייתי סוג של אינטגרטור/devops).

כשהתחילה הקורונה, באיזשהו שלב עברתי לתפקיד פיתוח, ויכולתי לבצע את העבודה גם מהבית וגם מהמשרד באותה מידה.

כשהיה את כל הסגרים, גם חייבו את מי שהנוכחות הפיזית שלו לא נחוצה, לעבוד מהבית.

זה היה נחמד ושונה לי בהתחלה, שהעבודה במרחק מטר מהמיטה, ולא צריך לשים נעליים, ואפשר לעבות בפיג׳מה, ולאכול את האוכל מהמקרר של עצמי, ולעשות כביסה/בישולים/נקיונות/קניות תוך כדי, לא צריך לבזבז זמן על התארגנות ונסיעה, וכו'

קצת רקע - אני גר לבד, 5 ק"מ מהמשרד (עברתי שנה לפני הקורונה, כדי להיות קרוב לעבודה). אני מרוצה מהדירה והמיקום שאני גר בהם (אזור שקט ורגוע במרכז כפר סבא). אני גם לומד לתואר בלימודי ערב, שזה גם מהבית.

עם הזמן זה התחיל להימאס, והרגשתי שאני לא יכול להיות תקוע בתוך אותם 4 קירות כל הזמן, וגם התחלתי להתחרפן מבדידות. הייתי מזיז את עמדת העבודה ממקום למקום כל הזמן כדי לשנות אווירה, לא עזר. גם זה שישבתי עם מזגן דלוק 24/7 די הקפיץ לי את החשבון חשמל (לא בהרבה, מזגן חדש יחסית). גם סיבה עיקרית - במשרד יש הרבה פחות הסחות דעת, והרבה יותר קל להתרכז (יש לי בעיית קשב וריכוז די קשה).

אחר כך אמרו שמי שמרגיש שהוא לא פרודוקטיבי בבית, יכול להגיע למשרד. אז ניצלתי את ההזדמנות, ועבדתי מהבית רק בימים שיש לי לימודים או שסתם לא היה לי כח לצאת, שזה היה פעמיים-שלושה בשבוע. 

עכשיו פתחו בעבודה את החדר אוכל וחדר כושר למי שיש לו תו ירוק, אז חזרתי להגיע כל יום.

והאמת - הרבה יותר נוח לי ככה. יש לי נסיעה של כלום זמן, אבל אני עובד בשעות מוגדרות, בסביבה מסודרת, יש לי גישה לציוד כשצריך (מפתח אמבדד), וגם הרבה יותר פרודוקטיבי ככה.

אני עדיין יושב לבד בתוך 4 קירות רוב הזמן, אבל אלה 4 קירות שונים ל9-10 שעות ביום.

עכשיו יש אצלנו אנשים שלא מגיעים חודשים, ויש אפילו כאלה שלא נראו מאז שהתחילה הקורונה. הם לא פוטרו, אז סימן שהם נותנים תפוקה. מצד שני להתקשר למישהו לשאול משהו, כשכל שניה הוא קוטע אותך כדי לצעוק על הילדים שלו זה מחרפן (בזמן שהקשב שלך 100 אחוז איתו).

אני לא מסוגל ככה. לעבוד מהבית זה perk נחמד, אבל לי זה מרגיש כמו עונש. יכול להיות נחמד פעם באף פעם אבל לא קבוע.

אז מה דעתכם? אתם מעדיפים לעבוד מהבית או מהמשרד? האם תרצו לחזור להיות פול טיים במשרד, או עדיף שימשיך ככה?

מעניין, אני גם כמוך עובד בתחום ולומד במתכונת לימודי ערב ומצאתי דווקא את העבודה מהבית הרבה יותר נוחה.

פחות לחץ של פקקים ונסיעות ובכלל פרודקטיביות גבוהה יותר הן בעבודה והן בלימודים.

כרגע גם כן עובד בתצורה היברידית, כאשר מרבית הימים מהבית.

אם לא הלחץ של שילוב העבודה-לימודים, אני מניח שהייתי מעדיף להגיע קצת יותר למשרד.

אני חושב שמשתנה משמעותי אצלך ביחס ליתר הכותבים פה הוא הקרבה של מקום המגורים לעבודה-ללא ספק הרבה יותר קל וכיף להגיע למשרד במרחק 10 דקות נסיעה, לעומת שעה-שעה וחצי לכיוון.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

אני רואה פה שהמינימום הוא יום במשרד ושאר בבית, היית עושה כזה דבר?

כי אני בכיף הייתי עושה יום במשרד ושאר הימים בבית.

אצלי זה מינימום יומיים במשרד. אני מגיע כל השבוע.

אבל יש מצב שאם הייתי גר רחוק יותר, הייתי חושב אחרת, למרות שעדיין לפעמים טוב שיש את הריסט למוח בנסיעה.

הקירבה לעבודה זאת גם הסיבה לשנמוך בשנתון של הרכב אצלי - כי למה אני צריך אוטו חדש ויקר אם הוא עומד 99.8% מהזמן?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איזה ריסט למוח בנסיעה, נשמע שהרבה זמן לא עשית נסיעה ארוכה (בזמן, לא מרחק) ע"ב יומי...

מזמין אותך לנסוע את החזור שלי שלוקח 55 דקות (16 ק"מ, הלוך 20 דקות. ואני עוד יוצא יחסית מוקדם סביב 3 וחצי, לא רוצה לחשוב מה קורה בשיא העומס) שרוויים בנהגים מפגרים ועצבים, נראה כמה "ריסט" תצליח לעשות. רק העצבים והלחץ הזה על הכביש מורידים שנתיים מהחיים ושווים את העבודה מהבית. ותכלס אם הייתי גר 5 דקות נסיעה מהעבודה כנראה שגם אני הייתי במקרה הטוב אדיש בין בית/משרד, כי אין ממש טרחה, אבל במרחקים שהם מעל 20 דקות נסיעה זה כבר נהיה משמעותי מאוד.

פורסם

אצלי זה מורכב: אידאלית הייתי עושה יומיים מהמשרד ושלושה מהבית, אבל (בעד ונגד):

• הפקקים למשרד (גר בהוד השרון ועובד בת"א) בלתי נסבלים בתקופה האחרונה, לוקח לי שעה וחצי להגיע לגני התערוכה ואיזה 45-50 דקות חזרה, ועכשיו הפקקים ממשיכים עד שעות מאוחרות יחסית. אני אומנם גמיש בשעות ויכול לצאת מאוחר מהבית, אבל אם כבר פתחתי מחשב ונכנסתי למוד עבודה, אני לא אפסיק באמצע.
  • יש לנו דירה קטנה ואני עובד מהסלון/פינת אוכל/שולחן עבודה בחדר של אחד הילדים, מה שאומר שכשהם חוזרים בצהריים מבית הספר מתחיל הבלאגן, ורעש, וריבים, מה שמקשה על העבודה.
  • הנוחות של להיות מסוגל לקחת אותם לביה"ס ולהחזיר אותם, ולפנות את זוגתי לצאת לעבודה מוקדם כמו שהיא רצתה כשאני הייתי הרבה בטיסות היא חסרת תחליף.

כרגע אני מנסה לארגן את הסבים ליומיים בשבוע להוציא את הילדים מהמסגרות, כדי שלפחות יומיים עבודה יהיה לי משרד ושקט, ובמקביל מנסה לשכנע את זוגתי שהגיע הזמן לחזור לאופנוע כדי להתחמק מהפקקים, אבל ריבוי תאונות האופנועים לאחרונה מפחידה אפילו אותי.

פורסם
לפני שעתיים, Blaz00r כתב:

איזה ריסט למוח בנסיעה, נשמע שהרבה זמן לא עשית נסיעה ארוכה (בזמן, לא מרחק) ע"ב יומי...

מזמין אותך לנסוע את החזור שלי שלוקח 55 דקות (16 ק"מ, הלוך 20 דקות. ואני עוד יוצא יחסית מוקדם סביב 3 וחצי, לא רוצה לחשוב מה קורה בשיא העומס) שרוויים בנהגים מפגרים ועצבים, נראה כמה "ריסט" תצליח לעשות. רק העצבים והלחץ הזה על הכביש מורידים שנתיים מהחיים ושווים את העבודה מהבית. ותכלס אם הייתי גר 5 דקות נסיעה מהעבודה כנראה שגם אני הייתי במקרה הטוב אדיש בין בית/משרד, כי אין ממש טרחה, אבל במרחקים שהם מעל 20 דקות נסיעה זה כבר נהיה משמעותי מאוד.

דווקא לצאת ב15:30 זה יחסית להיכנס לשיא הפקקים...

אני גר ברמת גן ועובד בבית שמש, הלוך לוקח לי 35 דקות וחזור בין 40 דקות לשעה כשלרוב אחרי 16:30-17 התנועה בכביש 4 מתחילה קצת להשתחרר וגם בכניסה לרמת גן.

לעניין הפוסט, אני אישית מעדיף לעבוד מהמשרד אבל אם הייתה אפשרות לעבוד יום אחד בשבוע מהבית הייתי קופץ על ההזדמנות.

פורסם (נערך)

אישית אני מעדיף לעבוד רק במשרד ולא להכניס עבודה הביתה.

אי אפשר להתרכז בעבודה כשילדים מבקשים ממך לאכול. ואם אתה מתייחס אליהם, גם היחס אליהם הוא של חצי קשב.

אני גר במרחק 5 דקות מהמשרד ואוכל ארוחת צהריים בבית.

יחד עם זאת, ברור שהתשובה משתנה לכל אחד על פי מצבו בחיים. עם/בלי ילדים, אופי, סוג המגורים וכדומה.

לדעתי, בכל עבודה שמאפשרת זאת, יש לתת לכל עובד לבחור כמה ימים עבודה מהבית שהוא רוצה, כמו את שעות העבודה.

החיסכון בזמן של אנשים ועומס בכבישים הוא משמעותי מאוד וכולם נהנים מזה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לשאול על העדפת מקום עבודה זה בערך כמו לשאול על העדפות באוכל. 

יש מגוון כל כך רחב של מצבים משפחתיים, של תפקידים וסוגי "עבודות", כל הרבה סוגים של אופי, שאני מאוד מתקשה להאמין שאפשר להגיע למצב שיותר מ-3-4 אנשים יתנו את אותה תשובה.

רציתי להתחיל לפרט ולהסביר את ההעדפות שלי ולמה הן כאלה, אבל זו חפירה כל כך עצבנית שאני לא חושב שמגיע לכם לסבול אותה, אז רק עניתי "משרד" וזהו.

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אבל לפעמים המשרד שלך זו דאצ'יה סנדרו ולפעמים אאודי Q8.

אם אתה חופר ועצבני כנראה אתה עם איזה ג'יפון חדש...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מניח שזה נאמר בדאחקה, אבל בכל זאת אני במצברוח אולטרא סאחי אז אני אדייק - התכוונתי למשרד משרד, כמו של בתי תמותה רגילים. 

רכבי מבחן, כשאני לוקח, אני דואג לקחת בסופי שבוע כדי לא לפגוע בעבודה ה"רגילה".

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
בתאריך 26.4.2021 בשעה 08:31, Fazer כתב:

כרגע אני מנסה לארגן את הסבים ליומיים בשבוע להוציא את הילדים מהמסגרות, כדי שלפחות יומיים עבודה יהיה לי משרד ושקט, ובמקביל מנסה לשכנע את זוגתי שהגיע הזמן לחזור לאופנוע כדי להתחמק מהפקקים, אבל ריבוי תאונות האופנועים לאחרונה מפחידה אפילו אותי.

אז למה בעצם לא רכבת מהוד השרון לתל אביב?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

רכבת... אלא אם אתה גר בשכונות החדשות (1200 ושות') שיושבות (כמעט) על תחנת סוקולוב (שאני אפילו לא בטוח שפעילה היום), ההגעה לרכבת (ממרכז העיר אני מניח שלפחות 20 דקות ברכב) תבטל כל יתרון שלה. האופציה השניה (תחנת סגולה) לא יותר טובה.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם
לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

אז למה בעצם לא רכבת מהוד השרון לתל אביב?

ניסית את הנסיעה הזו? משרד התחבורה לא משחרר את המסלול המזרחי אלא רק שימוש במסלול המערבי - נסיעה להרצליה ומשם לתל אביב. 

הפך את הנסיעה ללא כדאית בעליל. כולל נגיד נסיעה בתוך הוד השרון באחד הקווים המהוללים שלה 1/3. 

מזל שיש מישהו שמנסה לשנות את המצב. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...