Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנים חייתי לתומי במחשבה שכמוני. כל האנשים מסתכלים על התאריך פג תוקף במוצרי מזון שונים וכאשר התאריך מגיע - המזון פסול לשימוש.

לאחרונה אני נתקל יותר ויותר בתופעה שאומרת - שוואלה - אפשר למשוך עוד קצת.

מה איתכם?

פורסם

טועם, אם מרגיש בסדר אוכל בלי בעיה. חלב בקרטון, גבינה לבנה - מוצרים שבכיף מחזיקים גם שבועיים אחרי ה"תוקף". מוצרים יבשים ואחרים יכולים להחזיק גם חודשים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כתבתי כאן בעבר באריכות שמתאריך תפוגה זה תאריך ביטחון, שלוקח כמה ימים ספייר לאחור. כלומר, יש עוד כמה ימים עד שהמוצר באמת לא יהיה ראוי למאכל. 

תלוי גם מה, מוצרי חלב פחות מסוכנים. חלב אפשר למשוך עוד ימיים לפחות. מעדנים אפילו שבוע אחרי.

בשר גם לא בעיה לאחר תאריך אחרון, תלוי איזה חלק. בשר טחון למשל יותר פגיע לחיידקים, כנ"ל דגים. עדיין צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

מכל מקום,  הקטע שאנשים זורקים מוצרים שעבר התאריך שלהם באופן אוטומטי, מוטעה שנובע מחוסר הבנה אילו תהליכים עוברים על אוכל.

יש מקדם ביטחון שעובר כל מוצר בתנאי מעבדה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מאידך לציין ש"לבדוק" זה גם לא מאוד בריא. התפתחות של חיידקים מסוימים במזונות מסוימים יכולה לבוא גם בלי שום סימן של טעם או ריח. 

בכל אופן, כשזה מוצר חלב או משהו אני פשוט משלב אותו בבישול (חלב נניח להכנת קרם או בלינצ'ס).

אם זה מוצרים שנאכלים טריים אני בד"כ זורק את מה שפג תוקף, אם כי לא זוכר שהגעתי למצב כזה הרבה זמן עם מוצרים טריים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דווקא מוצרי חלב פחות מסוכנים. תבדוק פעם מעדן לאחר 3/4 ימים, תגלה שהוא באותו מרקם וטעם.

ממש חבל כל ההפחדות האלה. 

פורסם

לגבי חלב זה בעייתי- יש מקרים שגם כמה ימים לפני פג תוקף הוא חמוץ/מקולקל וכך גם גבינות במיוחד בעונת הקיץ.

ההסבר ההגיוני או תנאי האחסון הירודים של המוצר (על הרצפה בסופר ללא קרור) עד סידורם על המדף /הובלה בטמפ' קירור שאינה מתאימה (1-4 מעלות).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

חשוב לדעת שיש שני סוגי סימונים של תאריך:

1. עדיף להשתמש לפני: סימון איכות, כלומר היצרן לא מבטיח שלאחר תאריך זה המוצר יהיה איכותי כמו שהיה כשנקנה. כעקרון אין בעיה להשתמש במוצר אחרי התאריך הזה אבל היצרן לא אחראי למצבו.

2. לשימוש עד: סימון בטיחות, כלומר בסבירות גבוהה קיימת סכנה בריאותית אם יעשה שימוש במוצר לאחר התאריך המצוין.

רוב המוצרים נופלים בקטגוריה הראשונה, בקטגוריה השניה נמצאים חלק ממוצרי החלב, בשר, חומוס וכו', דברים שיש בהם התפתחות מהירה יחסית של חיידקים.

מוצרים מהקטגוריה הראשונה לפעמים טובים הרבה אחרי התאריך.

במוצר מהקטגוריה השניה לא הייתי מושך יותר מיום - יומיים גג.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

"ai motoare capul doare"

פורסם

בחלבי אני נזהר מאוד, בד"כ גג על אותו היום או יום לפני אני זורק.

מפחיד אותי קלקול קיבה גם ככה אני רק מריח חלב ואני כבר "מפיק" אותו בשירותים.

כנ"ל עם בשר זה משהו שלא משחקים איתו, עניין הבוטוליזם במיוחד דבר מאוד מסוכן.

מוצרים יבשים טועמים במקסימום זורקים.

ביצים אני בודק בכוס מים אם הביצה צפה היא לפח, אם היא שוקעת במידה מסוימת זה עדיין לרוב תקין.

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

מאידך לציין ש"לבדוק" זה גם לא מאוד בריא. התפתחות של חיידקים מסוימים במזונות מסוימים יכולה לבוא גם בלי שום סימן של טעם או ריח. 

בכל אופן, כשזה מוצר חלב או משהו אני פשוט משלב אותו בבישול (חלב נניח להכנת קרם או בלינצ'ס).

אם זה מוצרים שנאכלים טריים אני בד"כ זורק את מה שפג תוקף, אם כי לא זוכר שהגעתי למצב כזה הרבה זמן עם מוצרים טריים.

"לא מאוד בריא"

מה יקרה? תמות במקום? מתנהל ככה כל חיי (מה שכתבתי למעלה) וטפו טפו אף פעם לא חטפתי משהו או אפילו קיבלתי קלקול קיבה "קל". איזו הגזמה פראית.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מקפיד על תחלופה טובה, כך שהמצב הזה נדיר.

יש מדי פעם איזה יתום תורן שנשכח במקרר למשך שנה שלמה, אז פה כבר אין התלבטות...

במוצרים יבשים התאריך חסר משמעות - יצא לי לבשל קטניות שעברו גם עשור בלי שום בעיה.

בכלל, הקטע הזה של תאריך תפוגה על מלח... נו באמת.

מוצרי חלב - מריחים/טועמים.

בכלל, יש חוש ריח, אז משתמשים בו תוך כדי עבודה - לפעמים החלב מחמיץ לפני התאריך עקב אחסנה לקויה או שנתקלים בביצה סוררת.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Blaz00r כתב:

"לא מאוד בריא"

מה יקרה? תמות במקום? מתנהל ככה כל חיי (מה שכתבתי למעלה) וטפו טפו אף פעם לא חטפתי משהו או אפילו קיבלתי קלקול קיבה "קל". איזו הגזמה פראית.

לא הבנתי. מה ההגזמה בדיוק? ועוד פראית?

נראה לי שאתה לא מבדיל בין "לא מאוד בריא" לבין "מאוד לא בריא", שני דברים שונים בהחלט. 

יש חיידקים ונגיפים שמתפתחים במזונות גם בלי שתחוש בטעם או ריח מקולקל מיד כשזה קורה. 

לך היה מזל ולא קיבלת קלקול קיבה קל מעולם. מישהו אחר יקבל.

זה עניין של הרבה משתנים. 

אני לא אתחיל פה שיעורי סטטיסטיקה על מרחב מדגם של בדיוק בנאדם אחד, אבל באופן כללי, הטיעון "לי זה לא קרה ולכן זה לא נכון" שווה כלום ושום דבר כשבאים להוכיח טענה.

לפי אותו היגיון: אני עובר באדומים כל חיי ולא עשיתי תאונה, אז מעבר באדום לא יכול לגרום לתאונה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דברים יבשים גם חצי שנה אחרי (כמובן אם נראים בסדר )כך גם דברים שנשמרו בהקפאה

מוצרי חלב בדרך כלל אחרי מספר ימים הם עדיין טובים מאוד, לרוב בודק אותם על ידי ריח וטעם.

קילקול קיבה אף פעם לא היה לי בגלל זה.

.

• תוכן חדש...