Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 5 שנים עם אופנוע, מחפש את הרכב הראשון שלי 😝

תקציב: 30k פלוס מינוס

כרגע מתלבט בעיקר בין 2 אופציות (שמצאתי);

רנו קליאו 0.9 טורבו ידני: 2016, יד ראשונה, 60k קמ.

סיאט איביזה 1.2 ידני: 2016, יד שנייה, 50k קמ.

אין לי נסיעות ארוכות מידי (בעיקר בעיר ובאזור).

חשוב לי בעיקר שיהיה כוח, (בכל זאת, מעבר מאופנוע) חיסכון בדלק כמובן ונוחות.

אשמח לדעתכם לגבי שני הדגמים שציינתי, אם יש לכם עוד אופציות אז גם טוב כמובן 🙂

תודה, אופק.

פורסם

שני הרכבים די זריזים אך לאיביזה מנוע גמיש יותר, לאיביזה לדעתי מושבים תומכים יותר.

שני הרכבים די דינמים, אך הקליאו נוקשה יותר בעיר, מנגד הקליאו מאובזרת יותר, אלא אם האיביזה ברמת אבזור fr.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגרסאות הידניות של הרכבים האלה הייתי הולך על הקליאו, לטעמי נראית הרבה יותר טוב, עובדתית היא מאובזרת יותר (האבזור באיביזה מבאס ברמות) ומאובזרת מעולה ביחס למחיר באופן כללי והיא גם מהנה יותר לנהיגה לדעתי מהאיביזה הנ״ל.

החסרונות זה שצפופה יחסית, מזגן חלש, נוחות נסיעה פחות טובה.

שני הרכבים אלה לא רכבים של כוח זה בטוח, יש מספיק כוח כדי להסתדר בסדר גמור ברמה היומיומית ובטח שבעיר אבל אלו לא רכבים חזקים ממש. במיוחד הקליאו.

פורסם
לפני 4 דקות, Doron_Z כתב:

בגרסאות הידניות של הרכבים האלה הייתי הולך על הקליאו, לטעמי נראית הרבה יותר טוב, עובדתית היא מאובזרת יותר (האבזור באיביזה מבאס ברמות) ומאובזרת מעולה ביחס למחיר באופן כללי והיא גם מהנה יותר לנהיגה לדעתי מהאיביזה הנ״ל.

החסרונות זה שצפופה יחסית, מזגן חלש, נוחות נסיעה פחות טובה.

שני הרכבים אלה לא רכבים של כוח זה בטוח, יש מספיק כוח כדי להסתדר בסדר גמור ברמה היומיומית ובטח שבעיר אבל אלו לא רכבים חזקים ממש. במיוחד הקליאו.

אז מה בשבילך כן רכב עם כוח (באותו הסיגמנט כמובן)? להבין מבחינת פרופורציות

פורסם

הגירסאות האוטומטיות חזקות יותר, סך הכול הקליאו והאיביזה בין הזריזות בקטגורית הסופר מיני ידניות.

תיסע על אחת מהן, לדעתי לא תתאכזב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הגירסאות האוטומטיות חזקות יותר, סך הכול הקליאו והאיביזה בין הזריזות בקטגורית הסופר מיני ידניות.

תיסע על אחת מהן, לדעתי לא תתאכזב.

אני הולך יותר לכיוון הקליאו 0.9 טורבו

מעדיף פשוט ידני

עריכה אחרונה על ידי Ofekavidan1993
פורסם
לפני שעתיים, Ofekavidan1993 כתב:

אז מה בשבילך כן רכב עם כוח (באותו הסיגמנט כמובן)? להבין מבחינת פרופורציות

את האמת בתקציב שהקצבת ותחת הפרמטרים שאתה מבקש (ידנית, סופר מיני וכו׳) אז אני חושב ששני הרכבים הנ״ל הם העסקאות הכי טובות לכסף הזה. מה זה חזק יחסית? אתה יכול גם להגיע למיני קופר יחסית ישנה בתוספת תקציב קטנה אבל רכב שיגיע עם קילומטראג׳ גבוה ושעם הרבה פוטנציאל לבעיות. אולי אתה יכול לבדוק קקטוס ידנית אבל גם שם לא חסרות פשרות. בעיקרון אין קסמים, אם אתה מבקש כוח ממש אז יהיו פשרות בתחומים אחרים, אני חושב שהקליאו 0.9 והאיביזה מציעות את החבילה הכי טובה לתקציב כשהפשרות שלהן הן הכי פחות מהותיות (לדעתי פחות בקליאו מאשר האיביזה בעיקר בגלל אבזור מבאס באיביזה אבל זה אינדיבידואלי, כל אחד ומה שיותר חשוב לו) מאשר אם היית הולך לכיוונים אחרים.

פורסם

אופציה נוספת 208 דיזל יכולה להיות רלוונטית אם הנסועה יחסית גדולה, או לפחות יש בין עירוני על בסיס קבוע

יש לה מומנט בריא(כמעט כמו לGTI)

ומבחינת אבזור תהיה מאוד מאובזרת

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

יהיה מאוד קשה למצוא את הדגם הזה, מה גם שהתקציב יצטרך לעלות לכיוון ה 37 אלף בערך.

פורסם
לפני 52 דקות, Doron_Z כתב:

את האמת בתקציב שהקצבת ותחת הפרמטרים שאתה מבקש (ידנית, סופר מיני וכו׳) אז אני חושב ששני הרכבים הנ״ל הם העסקאות הכי טובות לכסף הזה. מה זה חזק יחסית? אתה יכול גם להגיע למיני קופר יחסית ישנה בתוספת תקציב קטנה אבל רכב שיגיע עם קילומטראג׳ גבוה ושעם הרבה פוטנציאל לבעיות. אולי אתה יכול לבדוק קקטוס ידנית אבל גם שם לא חסרות פשרות. בעיקרון אין קסמים, אם אתה מבקש כוח ממש אז יהיו פשרות בתחומים אחרים, אני חושב שהקליאו 0.9 והאיביזה מציעות את החבילה הכי טובה לתקציב כשהפשרות שלהן הן הכי פחות מהותיות (לדעתי פחות בקליאו מאשר האיביזה בעיקר בגלל אבזור מבאס באיביזה אבל זה אינדיבידואלי, כל אחד ומה שיותר חשוב לו) מאשר אם היית הולך לכיוונים אחרים.

חושב שאני די סגור על הקליאו

נשאר רק לנסוע עליה, לראות שהכל בסדר ולסגור עניין

פורסם

לדעתי לאופי השימוש שלך הייתי מעדיף את האיביזה למרות האבזור הדל.

קודם כל המנוע של האיביזה חזק יותר וזה מורגש. גם כן בעלות לא גבוהה (2000 שקלים) אפשר לעשות לו תוכנה שתפתח את ההגבלה ותרים את הכ"ס ל110 ואולי אף יותר ובמקרה הזה האיביזה תהיה כבר משמעותית חזקה יותר.

בנוסף הקליאו מאוד קשיחה בנסיעות עירוניות כשהאיביזה רכה ונוחה יותר.

המזגן של הקליאו מאוד חלש באיביזה הוא בסדר והגיר של האיביזה גם עדיף בתפעול וברגש שלו.

סה"כ מרגיש לי שהאיביזה מהווה חבילה יותר שלמה.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

לדעתי לאופי השימוש שלך הייתי מעדיף את האיביזה למרות האבזור הדל.

קודם כל המנוע של האיביזה חזק יותר וזה מורגש. גם כן בעלות לא גבוהה (2000 שקלים) אפשר לעשות לו תוכנה שתפתח את ההגבלה ותרים את הכ"ס ל110 ואולי אף יותר ובמקרה הזה האיביזה תהיה כבר משמעותית חזקה יותר.

בנוסף הקליאו מאוד קשיחה בנסיעות עירוניות כשהאיביזה רכה ונוחה יותר.

המזגן של הקליאו מאוד חלש באיביזה הוא בסדר והגיר של האיביזה גם עדיף בתפעול וברגש שלו.

סה"כ מרגיש לי שהאיביזה מהווה חבילה יותר שלמה.

מרגיש לי שאתה לא הכי אובייקטיבי 😉

פורסם

תאמת אני לא, אובייקטיביות זאת אשליה אפילו שופטים בוועדת שחרור מסתבר שלא אוביקטיביים בעליל וההחלטות שלהם מושפעות בעיקר מהפסקות הקפה שלהם ופחות מהשיקולים והראיות.

תכלס אני חובב צרפתיות נוסע ביום יום על פיג'ו, אבל האיביזה פשוט מתאימה לך יותר בגלל הנקודות שציינתי לכן במקרה שלך הייתי מעדיף אותה.

בנוסף אתה יכול לבדוק את הפולו היא גם עולה בערך 30+- ולדעתי יש כמה אקזמפלרים מעניינים ביד 2.

• תוכן חדש...