Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישלי אסטרה 17 , נסע 69000 פתאום הרכב התחיל לגמגם ומנורת המנוע התחילה להבהב , הייתי ליד מכון רישוי נכנסתי לשם עשו בדיקות ואמרו שהכל תקין ועדיף לגשת לחברה , המשכתי בנסיעה הרכב היה בסדר נסע מצוין ולא גמגם  אחרי נסיעה של 10 קמ הרכב שוב התחיל לגמגם ומנורה מהבהבת, ניגשתי למוסך הכי קרוב ואמרו לי שיש בוכנה שלא עובדת ככל הנראה , ניגשתי למוסך מורשה שם אמרו לי שצריך להחליף מנוע כי יש צילינדר שלא עובד , הרכב היה במוסך החברה יומיים אמרו לי שבדקו את הכל ואכן צריך להחליף מנוע !! האם לדעתכם זה הגיוני ? שווה לבדוק בעוד מוסך ? רק מציין שאני רכשתי את הרכב ב 0 קמ והרכב מטופל בזמן כמו שצריך לצערי יצא מאחריות לפני 3 חודשים 

פורסם

ככול הנראה גם המנוע שלך נפל קורבן לlspi, 

תקלה ידועה במנועי טורבו צנומי נפח ובמיוחד במנועי gm האלו, הם מכירים אותה היטב במוסכי אופל.

אם הרכב טופל רק במוסכי היצרן תתעקש איתם על השתתפות משמעותית או אפילו החלפה בחינם. האופל שלך היא לא הראשונה ולא האחרונה שתחזיר את הבוכנה לאלוהי הפיסטונים הגדול שבשמיים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, Roycohen1979 כתב:

ככול הנראה גם המנוע שלך נפל קורבן לlspi, 

תקלה ידועה במנועי טורבו צנומי נפח ובמיוחד במנועי gm האלו, הם מכירים אותה היטב במוסכי אופל.

העצוב שבן אדם רגיל,אין לו שמץ של מושג,וגם יכולת מעשית לרוב לבדוק,איזה מכוניות מסתובבים בחוץ,עם כשל תכנוני,או עם חלקים באיכות לא מתאימה ברמת תכנון (שלפעמים גם היצרן מגלה בדיעבד) לרוב קונים לפי דימוי,מיתוג,הרגל,ובטוח 99% גם לא מבינים מה זה תופעת LSPI,והאמת לא צריכים !!!
השאלה אם המוסכים שטיפלו,מטפלים,יטפלו כן מבינים,שבמנועי GM חובה להשתמש לפי תקן DEXOS שלהם !
במנועים האלו,כמו שנאמר,הרבה פיסטונים "נפחו נשמתם",לכן לפי פורומים בחו"ל,כי התופעה רחבה וידוע,טוענים שכבר הרבה זמן יש דרישה :

For those who have a GASOLINE Opel turbocharged engine :
Dexos 2 (based on ACEA C3) is NO LONGER ALLOWED because of LSPI risks. You MUST use Dexos 1 gen2 (no matter the brand, the important is that the oil respects the Dexos 1 gen2 requirements).
Dexos 2 remains allowed ONLY FOR DIESEL engines.

https://eurolub.com/media/cataloguespdf/Flyer_Verw.__bersicht_DEX1Gen2_V4_ENG_200418.pdf

פותח שרשור,שישחזר חשבוניות טיפול,שיבדוק,אולי יש לו קייס,ובכלל מרגיז שזה אחרי זמן קצר של סיום אחריות שטופל,ונסע ק"מ ממוצע !
הסבר קצר בחיפוש רנדומלי על התופעה

עריכה אחרונה על ידי ocsi4u
פורסם
לפני 8 שעות, ocsi4u כתב:

העצוב שבן אדם רגיל,אין לו שמץ של מושג,וגם יכולת מעשית לרוב לבדוק,איזה מכוניות מסתובבים בחוץ,עם כשל תכנוני,או עם חלקים באיכות לא מתאימה ברמת תכנון (שלפעמים גם היצרן מגלה בדיעבד) לרוב קונים לפי דימוי,מיתוג,הרגל,ובטוח 99% גם לא מבינים מה זה תופעת LSPI,והאמת לא צריכים !!!
השאלה אם המוסכים שטיפלו,מטפלים,יטפלו כן מבינים,שבמנועי GM חובה להשתמש לפי תקן DEXOS שלהם !
במנועים האלו,כמו שנאמר,הרבה פיסטונים "נפחו נשמתם",לכן לפי פורומים בחו"ל,כי התופעה רחבה וידוע,טוענים שכבר הרבה זמן יש דרישה :

For those who have a GASOLINE Opel turbocharged engine :
Dexos 2 (based on ACEA C3) is NO LONGER ALLOWED because of LSPI risks. You MUST use Dexos 1 gen2 (no matter the brand, the important is that the oil respects the Dexos 1 gen2 requirements).
Dexos 2 remains allowed ONLY FOR DIESEL engines.

https://eurolub.com/media/cataloguespdf/Flyer_Verw.__bersicht_DEX1Gen2_V4_ENG_200418.pdf

פותח שרשור,שישחזר חשבוניות טיפול,שיבדוק,אולי יש לו קייס,ובכלל מרגיז שזה אחרי זמן קצר של סיום אחריות שטופל,ונסע ק"מ ממוצע !
הסבר קצר בחיפוש רנדומלי על התופעה

יש טיפול אחד לפני הטסט שעשיתי במכון רישוי, ככל הנראה שם שמו שמן לא מתאים וזה דפק את המנוע ? נראה לי ביצרן ישחקו על זה שעשיתי טיפול בחוץ !! בכל מקרה תודה רבה פשוט רציתי לבדוק אם עשית טעם לבדוק מחוץ למוסכי אופל 

פורסם

איזו אסטרה זו, האם הדגם עם 140 כ"ס או החדש עם 150 כ"ס?
בכל מקרה היצרן הוציא מתישהו ב 2019 עדכון תוכנה והוראה חדשה לתקן שמן שפותרת את הבעיה הזו. יש גם תביעה ייצוגית (קצת מוזרה) בנושא.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 18 דקות, netanel1014 כתב:

תקלה ידועה במנועי GM שהורסת את המנוע. תדרוש שיחליפו לך על חשבונם. תתעקש איתם.

לא מוכנים ואין עם מי לדבר 

לפני 23 דקות, שי כתב:

איזו אסטרה זו, האם הדגם עם 140 כ"ס או החדש עם 150 כ"ס?
בכל מקרה היצרן הוציא מתישהו ב 2019 עדכון תוכנה והוראה חדשה לתקן שמן שפותרת את הבעיה הזו. יש גם תביעה ייצוגית (קצת מוזרה) בנושא.

150 כ"ס 

פורסם

אין דבר כזה תמיד יש עם מי לדבר ולהתעקש.

אתה לא הראשון ולא האחרון שזה קורה לו וזה כשל תכנוני.

למרות שכנראה שהחלפת השמן האחרונה שלך שלא הייתה במורשה כנראה שמו לך שמן שהוא לא dexos 1 gen 2 והgen 2 (הדור השני של התקן) מאוד חשוב כי הוא נועד למנוע את התופעה הזאת.

עדיין לא מצדיק שGM מוכרים פצצות מתקתקות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 43 דקות, Shab00 כתב:

אין דבר כזה תמיד יש עם מי לדבר ולהתעקש.

אתה לא הראשון ולא האחרון שזה קורה לו וזה כשל תכנוני.

למרות שכנראה שהחלפת השמן האחרונה שלך שלא הייתה במורשה כנראה שמו לך שמן שהוא לא dexos 1 gen 2 והgen 2 (הדור השני של התקן) מאוד חשוב כי הוא נועד למנוע את התופעה הזאת.

עדיין לא מצדיק שGM מוכרים פצצות מתקתקות.

התקשרתי לאופל הם מפנים אותי למוסך שצריך להגיש בקשה לחברה בחול , במוסך אומרי לי שאין מה לעשות כי אין אחריות ועשית טיפול מחוץ לחברה, בקיצור אני שם מנוע מחודש עשה 60000 קמ , בסביבות 14000 שח אני משלם 

פורסם

עשית טיפול ושמו לך שמן בתקן לא מתאים, חבל חסכת 300-400 שקל וגמרת על המנוע.

היצרן דורש שמן 5w30 בתקן דקסוס 2 ג׳ן 1, כל שמן אחר והנה נשברו פיסטונים.

תבדוק איזה שמן בדיוק שמה לך במכון הרישוי- הם כנראה מחוסר מקצועיות וידע הרסו לך את המנוע.

על הדרך תעשה יישור קו, יצאה עדכון תוכנה לפני שנתיים שמונעת את הבעיה, טיפול 60000 ק״מ גם אומר שצריך להחליף שמן בלמים וכנראה גם אותו לא ביצעת.

היצרן מפרסם פרוטוקול טיפולים מפורט וגם טורח לעדכן אותו עם הזמן לפי ידע שנצבר, זה בסדר לא להכנס למוסכי היבואן אחרי תום האחריות אבל לכל הפחות יש לעקוב אחרי דרישות היצרן כלשונן ולטפל ברכב אצל מי שיודע ומכיר את הדגם...

פורסם
לפני 4 דקות, מ.אס כתב:

התקשרתי לאופל הם מפנים אותי למוסך שצריך להגיש בקשה לחברה בחול , במוסך אומרי לי שאין מה לעשות כי אין אחריות ועשית טיפול מחוץ לחברה, בקיצור אני שם מנוע מחודש עשה 60000 קמ , בסביבות 14000 שח אני משלם 

אל תשלם!. תוציא את הסוג שמן ששמו לך במוסך האחרון תבדוק את התקן שלח. גם אם זה לא בתקן אין סיכוי שמנוע נורמלי יהרס מדבר כזה. זה כשל תכנוני כמו שכתבו פה. תשלח להם מכתב מעו"ד ואם צריך תיגש לבית המשפט.

פורסם

יהרס בהחלט !

תופעת lspi קוראת במנועי טורבו צנומי נפח אצל הרבה מאוד יצרנים ולא שייכת רק למנועי gm, השמנים האלו פותחו במיוחד על מנת לגרום לרסס של אדי הדלק להפוך לטיפות כדי למנוע מהן להתלקח ספונטנית וליצור הצתה מוקדמת.

ברכב שלי הוחלף מנוע ב44000 ק״מ כאשר בעליו הקודמים הכניסו אותו למוסך מדרכה והוכנס בו שמן 5w30 רגיל- כמה אלפי קילומטרים לאחד מכן וגם הוא שבר בוכנה.

אני כבר קניתי אותו עם מנוע חדש.

• רעיון טוב! 1
  • פיתרון
פורסם

לא הייתי מוותר בקלות. תחליף מנוע ותתבע הן את לובינסקי והן את המוסך אצלו עשית את הטיפול האחרון. גם למוסך לא מורשה יש אחריות לברר מה השמן המתאים לרכב שהגיע אליו ולהקפיד על ההוראות. גם ליבואן יש אחריות לשלוח מכתב לבעלי הרכב, לזמן אותם לעדכון תוכנה ולהודיע שהשתנה פרוטוקול הטיפולים.

שהשופט יחליט מי מהם אשם יותר, אבל לבטח זה לא בעל הרכב.

בלי קשר, תוציא היסטוריית טיפולים של המנוע המשומש. אם גם המנוע המשומש לא טופל כמו שצריך (כלומר לא עבר עדכון תוכנה ושמן בתקן הנכון בתחילת חייו), יכול להיות שאתה קונה לעצמך כרטיס נוסף לאותה הופעה...

שי

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 6 דקות, שי כתב:

לא הייתי מוותר בקלות. תחליף מנוע ותתבע הן את לובינסקי והן את המוסך אצלו עשית את הטיפול האחרון. גם למוסך לא מורשה יש אחריות לברר מה השמן המתאים לרכב שהגיע אליו ולהקפיד על ההוראות. גם ליבואן יש אחריות לשלוח מכתב לבעלי הרכב, לזמן אותם לעדכון תוכנה ולהודיע שהשתנה פרוטוקול הטיפולים.

שהשופט יחליט מי מהם אשם יותר, אבל לבטח זה לא בעל הרכב.

בלי קשר, תוציא היסטוריית טיפולים של המנוע המשומש. אם גם המנוע המשומש לא טופל כמו שצריך (כלומר לא עבר עדכון תוכנה ושמן בתקן הנכון בתחילת חייו), יכול להיות שאתה קונה לעצמך כרטיס נוסף לאותה הופעה...

שי

תודה רבה , אני אבדוק את זה 

פורסם
לפני שעה, Roycohen1979 כתב:

עשית טיפול ושמו לך שמן בתקן לא מתאים, חבל חסכת 300-400 שקל וגמרת על המנוע.

היצרן דורש שמן 5w30 בתקן דקסוס 2 ג׳ן 1, כל שמן אחר והנה נשברו פיסטונים.

תבדוק איזה שמן בדיוק שמה לך במכון הרישוי- הם כנראה מחוסר מקצועיות וידע הרסו לך את המנוע.

על הדרך תעשה יישור קו, יצאה עדכון תוכנה לפני שנתיים שמונעת את הבעיה, טיפול 60000 ק״מ גם אומר שצריך להחליף שמן בלמים וכנראה גם אותו לא ביצעת.

היצרן מפרסם פרוטוקול טיפולים מפורט וגם טורח לעדכן אותו עם הזמן לפי ידע שנצבר, זה בסדר לא להכנס למוסכי היבואן אחרי תום האחריות אבל לכל הפחות יש לעקוב אחרי דרישות היצרן כלשונן ולטפל ברכב אצל מי שיודע ומכיר את הדגם...

עשיתי טיפול במכון רישוי, זה לא שעשיתי אצל סתם מוסך

• תוכן חדש...