Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת אומרת הכל.

שימוש עיקרי: סרטים, משחקי מחשב/קונסולה/מסך מחשב

שימוש משני: סדרות

כמעט ולא: טלויזיה מהכבלים ושאר ירקות

תקציב יעד: עד 4500, חריגה מקסימלית ל 4800.

אופציות שחשבתי עליהן:

1- LG 65SM9000. בעיקרון זהה כמעט לחלוטין ל NANO90, רק דור אחורה. אין ביניהן ממש הבדל. 

סעיף פוסל- כמו כל LG, בגלל פאנל ה IPS יש black uniformity לא משהו, אפילו למרות שיש לוקאל דימינג.

2- Samsung 65Q60T, המתחרה של ה LG NANO80, מצד אחד השחורים מעולים- במחיר זויות צפיה ולעומת ה 9000 של LG אין 120HZ. ה Q70T כבר קצת יקרה מדי. גם אין לוקאל דימינג.

3- TCL P815

כביכול יש בה הכל, אבל אני לא מוצא סקירה שאני מסוגל להחשיב  כמספיק אמינה ומקיפה.

אשמח לשמוע מהנסיון האישי של כולם פה, בעיקר לשימושים דומים לשלי, וכמובן אופציות נוספות שלא חשבתי עליהן.

לכל מי שרוצה טלויזיה לסרטים וסדרות בהוט/יס/נטפליקס אני יכול להמליץ בלב שלם על ה LG NANO80 הלא יקרה והמצוינת.  אם כי כמו שאתם רואים, השימוש שלי קצת אחר, ואני פשוט תקוע בספירלה שלכל אופציה יש סעיף פוסל  ולא סגור איזו פשרה כדאי לעשות.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

בעיקרון, זה לא רעיון כל כך טוב להשתמש במסך טלויזיה כמסך למשחקי מחשב (קונסולה זה עוד בסדר - גם ככה הן מוגבלות ל 60Hz אם לא מדובר בדור אחרון).

לטלויזיות עם מצב "מחשב" או "משחק", שבעצם אמור לבטל כל עיבוד תמונה שקיים, יש יתרון בהיבט הזה.

עוד דבר שהייתי מגדיר כחשוב הוא יותר מ 2 כניסות HDMI - בטלויזיות זולות זה די נפוץ ומאוד מגביל.

סדרות וסרטים, זה תלוי מה המקור שאתה מדבר עליו.

לא מכיר את הדגמים הספציפיים שאתה מדבר עליהם, אבל, אם זוויות הצפיה בטלויזיה לא רחבות (סלון גדול עם מקומות ישיבה לא אידיאלים נניח), הייתי הולך על QLED.

עוד לא יצא לי לראות טלויזיה כזו בעיניים, אבל זה נראה כאילו זה איזו טכנולוגית ביניים עד שה OLED יבשילו מספיק (או ירדו לעם מבחינת תמחור).

לגבי ה LG, אני יכול לומר ש Webos פשוט הסמארט הכי נוח שקיים לדעתי.

יש שם כמעט כל מה שצריך מובנה, והכל נגיש. 

יש גם עדכוני תוכנה גם אחרי שנים מתאריך ההשקה של הטלויזיה.

אני יכול  "להעיד" ממקור ראשון על שירות מצוין של היבואן בתקופת האחריות (תאורה אחורית שהפכה כחולה, הטלויזיה נלקחה לתיקון, סופקה טלויזיה זמנית עד  סיום התיקון, והתיקון מחזיק עד היום).

לגבי הסמסונג, מערכת ההפעלה שם היא Tizen OS שהיא לכשעצמה, לא רעה כל כך. 

העניין איתה הוא שאני לא בטוח אם תמצא בה את כל האפליקציות שתצטרך / תרצה.

(כאן תוכל לראות איזה אפליקציות קיימות ולגבש דעה).

כמובן שזה פחות רלוונטי אם תחבר סטרימר כלשהו.

לגבי ה TCL, כמוך, לא הצלחתי למצוא שום חוות דעת "מהימנה" עליה. 

אבל, היא QLED עם אנדרואיד TV שזו כביכול מערכת ההפעלה הכי פחות מוגבלת מבחינת היצע אפליקציות, במחירים יחסית נגישים.

אז החלטתי בכל זאת לנסות והזמנתי  C715.

אם תרצה (למרות שהיא כנראה לא תהיה רלוונטית לדגם שראית), אעדכן כשאקבל אותה.

אגב, אם אתה לא מכיר: Rtings.com -  יש כאן סקירות מאוד מקיפות ומקצועיות על כל מיני מסכים שונים (לפעמים קצת בעייתי למצוא תתי דגמים שמשווקים כאן, אבל זה יכול לתת מושג כללי.

בהצלחה :).

פורסם
לפני 28 דקות, XVSTI כתב:

בעיקרון, זה לא רעיון כל כך טוב להשתמש במסך טלויזיה כמסך למשחקי מחשב (קונסולה זה עוד בסדר - גם ככה הן מוגבלות ל 60Hz אם לא מדובר בדור אחרון).

לטלויזיות עם מצב "מחשב" או "משחק", שבעצם אמור לבטל כל עיבוד תמונה שקיים, יש יתרון בהיבט הזה.

עוד דבר שהייתי מגדיר כחשוב הוא יותר מ 2 כניסות HDMI - בטלויזיות זולות זה די נפוץ ומאוד מגביל.

סדרות וסרטים, זה תלוי מה המקור שאתה מדבר עליו.

לא מכיר את הדגמים הספציפיים שאתה מדבר עליהם, אבל, אם זוויות הצפיה בטלויזיה לא רחבות (סלון גדול עם מקומות ישיבה לא אידיאלים נניח), הייתי הולך על QLED.

בעיקרון אין הבדל בין מחשב לקונסולה, וקונסולות לא מוגבלות לקצב רענון- אלא לפריימרייט. אפשר גם להפעיל VSYNC ואז המחשב נועל את עצמו לקצב הרענון של הטלויזיה....

זו אחת הסיבות שאני די רוצה 120HZ, במשחקים בהם המחשב לא יצליח לדחוף מעל 60FPS אנעל ל 60, באלו שכן- יופי טופי, 120.

תודה על העצות, אני חושב שבשלב זה יש לי image retention של rtings על האישונים מרוב שביליתי שם בזמן האחרון 😄

הלוואי והייתי קלולס בנושא, באמת.

אשמח לשמוע לגבי ה TCL שתגיע! אולי אפשר להשליך מה 715 על ה 815

פורסם
לפני 12 שעות, Pika007 כתב:

זו אחת הסיבות שאני די רוצה 120HZ, במשחקים בהם המחשב לא יצליח לדחוף מעל 60FPS אנעל ל 60, באלו שכן- יופי טופי, 120.

בדיוק בכלל הסיבה הזו זה לא כל כך כיף לשחק בטלויזיה (נדירות הטלויזיות שתומכות ביותר מ 60Hz טבעי).

מצד שני, זה גם לא כזה נורא.

לא חקרתי על הדגמים שציינת פה, אבל אני מניח שבדקת.

לגבי ה TCL, מסקרנת גם אותי.

כמובן שאעדכן. יש משהו מיוחד שתרצה שאבדוק?

פורסם

חדר חשוך או מואר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם וגם. כן ארצה את היכולת לראות סרטים בחדר מוחשך, אחרת הייתי אוטומטית הולך על IPS כלשהי, בין אם LG או סוני. אני כרגע מנסה להבין אם עניין זויות הצפיה בסאמסונג עד כי כך נוראי, אם לא אז נראה לי שיש לנו תשובה.

לפני 4 שעות, XVSTI כתב:

בדיוק בכלל הסיבה הזו זה לא כל כך כיף לשחק בטלויזיה (נדירות הטלויזיות שתומכות ביותר מ 60Hz טבעי).

מצד שני, זה גם לא כזה נורא.

לא חקרתי על הדגמים שציינת פה, אבל אני מניח שבדקת.

לגבי ה TCL, מסקרנת גם אותי.

כמובן שאעדכן. יש משהו מיוחד שתרצה שאבדוק?

האמת שגם 60HZ זה בסדר גמור, שהכל רץ נעול ל 60 זה נראה נפלא. לא ממש מעניין אותי esports, המקסימום שאני משחק זה רוקט ליג וגם זה בשביל הכיף. 

לגבי מה לבדוק ב TCL- שחורים וזויות צפיה. זה הכל.

פורסם
לפני 6 דקות, Pika007 כתב:

גם וגם. כן ארצה את היכולת לראות סרטים בחדר מוחשך, אחרת הייתי אוטומטית הולך על IPS כלשהי, בין אם LG או סוני. אני כרגע מנסה להבין אם עניין זויות הצפיה בסאמסונג עד כי כך נוראי, אם לא אז נראה לי שיש לנו תשובה.

אז אין הרבה ברירות, זה ללכת על פאנל VA, ולראות איך אתה מתפשר על מינימום דברים מסביב, או ללכת על OLED ולהתפשר על הגודל

לא יצא לי אגב לראות SM9000 או NANO90 בחדר חשוך, אבל לא מאמין שיש שם איזה קסם מדהים, פשוט מערך של תאורה, הבעיה בחדר חשוך היא אינהרנטית של IPS, ככה שזה יקטין את הבעיה של "שחור אמיתי", אבל לא יעלים אותה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למרבה ההפתעה ה 9000 פחות טובה ב black uniformity מהנאנו 80 הזולה יותר, נגיד, זה פשוט שיש בה פיצ'רים שאני חייב.

לא יהיה מנוס מלרוץ למחסני חשמל או משהו ולשחק קצת, לראות אם אני יכול להתפשר על השחור המבריק של IPS או אם עניין זויות הצפיה ב VA לא אסון.

פורסם

לטעמי הבעיה העיקרית של ה-IPS היא שהשחור יותר נוטה לאפור, כלומר שחור מואר, הבעיה המשנית היא הזליגת תאורה שהופכת אותו לקשה יותר לצפיה בחושך.

איזה זוויות אתה צריך? לא משהו שה-VA ייתן לך?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

איזה זוויות אתה צריך? לא משהו שה-VA ייתן לך?

עדכון מהשטח- מסתבר שיש לנו בעבודה 65RU7400, פאנל VA פשוט יותר מב Q60/Q70, ועדיין עניין הזויות רחוק מלהיות משמעותי כמו שחשבתי.

נגיד את זה ככה:

בשביל אסיפה משפחתית של שישי בערב, הדוד משה לא יתלונן  על איך שהוא רואה את הפרק של "סברי מרנן" גם מזוית של 55 מעלות.

בשביל החשכה של החדר וצפיה עם 3-4 חברים בסרט בומבסטי עם HDR וכל הגודיז- כל  עוד כולם בקונוס של 75-80 מעלות ממרכז המסך (כלומר, בערך 40 לכל כיוון) הכל נראה נהדר.

אז האם זויות הצפיה צרות? ביחס ל IPS שאפשר לראות מהצד מזוית של 70 מעלות ובקושי יש דגרדציה- כן.

האם זויות הצפיה צרות לכל שימוש  שפוי או לכל סלון שהוא לא "טרמפיאדה" של 8 מטרים? כנראה שלא.

הולך על VA בלב שלם. תודה לכולם!

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 7.2.2021 בשעה 20:25, Pika007 כתב:

אז האם זויות הצפיה צרות? ביחס ל IPS שאפשר לראות מהצד מזוית של 70 מעלות ובקושי יש דגרדציה- כן.

האם זויות הצפיה צרות לכל שימוש  שפוי או לכל סלון שהוא לא "טרמפיאדה" של 8 מטרים? כנראה שלא.

הולך על VA בלב שלם. תודה לכולם!

זה בדיוק הכוונה שלי, זוויות הצפייה בדרך כלל הן נונ-אישיו ביום יום, וגם במקרים יותר מיוחדים זה לא כזה משמעותי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוזמנה סאמסונג Q70T. ראיתי בכמה חנויות פה ושם את ה Q70R, אבל זה יבוא של תמוז, ועקב נסיון העבר איתם- אין סיכוי בעולם שאני מתקרב. אז למרות שהמוצר טיפה פחות טוב, נחיה בלי לוקאל דימינג אבל עם ראש שקט.

*מי שרוצה אותה מסמליין ב 4800 שקל במקום ה 5300 שהיא נמכרת בכל מקום, לכו לאתר של אלקטריק דיל ותציעו 4800 במכירה אישית. יש להם שם מחיר שלא עודכן, אבל אין להם הרבה מה לעשות מרגע שההזמנה שלכם אושרה.

פורסם

טוב, למרות שזה כבר לא רלוונטי ל @Pika007, ה TCL הגיעה והותקנה היום.

רשמים ראשוניים:

היא בעיקר, מפתיעה. 

למעט ההדלקה הראשונית, היא עולה מאוד מהר לתוך ממשק אנדרואיד TV סטנדרטי, שהשוני היחיד בינו לבין המי בוקס, הוא יישום "TCL Channel" שהם הוסיפו שם.

צפייה בנטפליקס, 4K, הציגה שחורים מאוד מאוד עמוקים, משהו שלא קיים ב IPS רגיל. הניגודיות שם סופר סופר גבוהה.

עוד לא יצא לי להקשות עליה עם סצנות קשות של מעבר משחור לצבעים אחרים, אבל לפי מה שהספקתי לראות עד עכשיו, רואים מעולה.

הותקנו עליה נטפליקס, יוטיוב ו Yes. 

הכל עובד ממש ממש חלק, על אלחוטי, וכמעט ולא קרה לי שעצר ל Buffering תו"כ צפיה. (רק אם אני מדלג מיוזמתי לנקודה מסויימת).

לא יצא לי לחבר אליה עדיין קונסולה.

הטלויזיה נמצאת כרגע על Android tv 9, והיה גם עדכון תוכנה שבוצע יחסית מהר (וגם ירד ברקע בלי להפריע לצפיה).

Casting מהאייפון עובד מעולה, מהר, וחלק.

עוד דבר שהפתיע אותי מאוד הוא הסאונד. 

התרגלתי לכך שבטלויזיות שהן לא מותג, יש קרטונים בתור רמקולים.

כאן יש באס עמוק מאוד ביחס לטלויזיה (בזכות סוג של "סאב" קטן) והרמקולים מסוגלים להגיע לעוצמה מאוד מאוד גבוהה בלי להפוך לצורמים.

עוד דבר קטן ולא צפוי, הוא מתג פיזי להשתקת המיקרופון מאחורי הטלויזיה, לא ציפיתי לזה. 

כמובן שזה מגביל את התכונה של זיהוי דיבור / הכתבה, אבל אני בכל מקרה לא משתמש בזה.

לגבי זוויות הצפיה - כן, יש איזה סוג של שינוי צבע ברגע שמסתכלים עליה מזווית גדולה יחסית (נניח מהצד), אבל זה לא כל כך נורא כמו שחשבתי, וגם לא רלוונטי למצב שייעדתי אותה אליו (חדר שינה).

השלט קטן מאוד ונוח, יש בו כפתורים בדיוק למה שצריך.

מי שרגיל לשלט של מיבוקס ושות', ירגיש כמעט בבית.

בשורה התחתונה, למחיר שלה (לא שהיא זולה במיוחד, הכוונה היא, בשקלול כל התכונות שלה), הטלוויזיה הזו פשוט מצויינת לדעתי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...