Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומה לגבי האוויר שנכנס עם הדלק?

הרי ככול שלוחצים על דוושת הגז יותר, נכנס יותר אוויר למנוע לא? ואם נכנס יותר אוויר, אז נכנס פחות דלק. וזה אומר שגלישה תוך כדי שילוב הילוך צורכת פחות דלק, מכיוון שהמנוע מסתובב יותר, והסל"דים עולים קצת.

כל זה בהנחה שאני לא טועה, ואנא תקנו אותי עם כן.

גדעון.

לא !

היחס אוויר/דלק נשאר קבוע לכן אם נכנס יותר אויר נכנס יותר דלק .......

אור

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא!!

בטורים בניוטרל ישנה הזנה של דלק המעלה את הטורים.

בירידה במהלך נמוך, הטו רים עולים בגלל שהגלגלים מסובבים את המנוע דרך תיבת ההילוכים, המצערת סגורה ואין דלק במנוע (לא מסופק דלק)

9

זה הגיוני... פשוט אני התכוונתי למצב שבו הרכב במישור...

פורסם

צביקה כל הכבוד!

באמת צביקה אני סוגד לך! איך הצלחת להפיל את כל הפורום על השאלה המפגרת הזאת!

ועכשיו ברצינות,

כל עוד המנוע עובד ישנה הזנת דלק, אם עוזבים את דוושת הגז מנוע המנוע יורד לסל"ד סרק, ונכנסת כמות אוויר המספקת להחזיק את המנוע בסל"ד סרק...

פחות סיבובים של המנוע=פחות הזרקות=פחות הזנת דלק. אני מקווה שברור שבסל"ד גבוה צריכת הדלק תהיה יותר גבוהה...

הגלגלים לא מסובבים את המנוע(למעט מקרה בו המנוע כבוי וישנו הילוך משולב)...

הטריק הוא למצוא את ההילוך המתאים(4/5) שיתאימו לירידה - משמע האוטו נע בירידה במהירות קבוה בסל"ד חסכוני.

צריכת הדלק באמת זניחה אלא אם כן אתה מתכוון לנסוע בירידה של 30 מעלות למשך חצי שעה...

ועדיף תמיד שהילוך יהיה משולב מטעמי בטיחות.

חג שמח

שלד

אין כזה דבר אין צריכת דלק!

פורסם
ב. במערכות הזרקה לעומת זאת , ברגע שאתה לא נוגע בגז ועם מצערת סגורה , לא נכנס דלק , לכן בין השאר הלמבדה מראה קריאה של 0 במקרה כזה ( לא מחזיר קריאה לשעוני למבדה ברכב לדוגמא ) בעוד בניוטרל הוא כן מחזיר קריאה , מה שגם מסביר במידה מסוימת את העובדה שכשאתה גולש בבלימת מנוע בהילוך ברגע שאתה מגיע לסביבות האלף סלד , חוזרת הקריאה ללמבדה והרכב "מקרטע" וקופץ קפיצות קטנות קדימה , החזרה לפעולה של ההזרקה עצמה.

מנוע מסתובב = יניקת אויר = הזרמת דלק

בכל אוטו בAFM (או "תחליפו") יתנו את הפקודה להזרמת הדלק ע"פ כמות האויר שנכנסת!

אם תתדרדר בהילוך ותכבה את האוטו האוטו יאט משמעותית! כי עצרת את זרימת הדלק...

פורסם
אין כזה דבר אין צריכת דלק!
מנוע מסתובב = יניקת אויר = הזרמת דלק
כבר כתבו לכם פה. במנועים עם הזרקה אלקטרונית אין הזרמה של דלק במהלך בלימת מנוע.

הגלגלים מסובבים את המנוע, שדוחס אויר נטול דלק, ופעולת הדחיסה הזו בולמת את הרכב.

סע בירידה ברכב כזה בבלימת מנוע - צריכת הדלק היא אפס מאופס.

סע בניוטרל - צריכת הדלק היא כמו לשבת עם הרכב בחניה.

נקודה נוספת וחשובה מאוד - מעבר לנושא הבטיחותי והחוקי, גלישה בניוטרל ברכב אוטומטי עלולה לגרום לנזקים לתיבת ההילוכים!

פורסם
כבר כתבו לכם פה. במנועים עם הזרקה אלקטרונית אין הזרמה של דלק במהלך בלימת מנוע.

הגלגלים מסובבים את המנוע, שדוחס אויר נטול דלק, ופעולת הדחיסה הזו בולמת את הרכב.

לפי מה שאתה טוען אם אני אכבה את האוטו בירידה האוטו יאט באותה מהירות שהוא מעט בלי גז בכלל כאשר הוא מונע?

המנוע יונק אויר, האויר עובד דרל הAFM (או חיישן אחר במנועים שונים) ומוזרם דלק לפי כמות האויר ביחס של 1 ל 14.7, לא?

פורסם
לפי מה שאתה טוען אם אני אכבה את האוטו בירידה האוטו יאט באותה מהירות שהוא מעט בלי גז בכלל כאשר הוא מונע?

אופיר ישפוז לא מדבר על כבוי מנוע בירידה( אסור בתכלית האסור), הוא מתכוון על רכב עם מנוע עובד

הנבלם על ידי תיבת הילוכים משולבת, וזאת להבדיל למנוע עובד בהילוך סרק,(ניוטרל),ואומר שברכב הנוסע עם תיבת הילוכים משולבת , צריכת הדלק היא ......אפסית?!

האמנם?

לעומת צריכת דלק מסוימת בניוטרל!

כלומר " לא משתלם" לנסוע בניוטרל בירידה, מבחינת היבט של "חסכון בדלק" !!

ולכן פתחתי שרשור " הזוי" זה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל נסיעה עם מנוע כבוי בירידה מסוכנת מאוד בגלל החשש שההגה יינעל!!

בנוגע לצריכת דלק היא תהיה נמוכה יותר כי המנוע יעבוד על טורים נמוכים בעוד שאם ניסע בירידה שההילוך משולב המנוע יעבוד על טורים יותר גבוהים ויצרוך יותר דלק. זו דעתי.

פורסם
נקודה נוספת וחשובה מאוד - מעבר לנושא הבטיחותי והחוקי, גלישה בניוטרל ברכב אוטומטי עלולה לגרום לנזקים לתיבת ההילוכים!

אישפוז

אתה יכול להסביר מה הכוונה?:shock:

אמיר.

פורסם

רגע רגע תנו לי להבין,

בעזיבת גז לא מוזרם דלק למנוע?

גם בעליה ירידה או נפילה מצוק? לא מוזרמת אף טיפת דלק אחת למנוע?

הרי הדלק אמור לספק מין סיכוך וקירור לחלקים שונים במנוע לא?

פורסם

צביקה, שאלת את הקושיה הטובה ביותר לחג הפסח הבא עלינו לטובה, שכבר גרמה לויכוחים רבים בעבר.

המסקנות הסופיות, כפי שהבנתי זאת.

בחלק מהרכבים בעלי מע' הזרקה, כאשר נעזב הגז (לא מדובר רק על ירידה) מתבטלת הזרקת הדלק למנוע, משמע צריכת דלק אפסית.

וזאת משום שבמידה והרכב נוסע והסל"ד הוא כ-2000, כאשר יעזב הגז אין שום סיבה להזרקת דלק, זאת כמובן - רק במידה ואין צורך בדלק ע"מ לשמור על פעילותו התקינה של הרכב. והכוונה המדויקת - כל עוד הרכב לא זקוק לדלק ע"מ לשמור על פעולה תקינה (ובבלימת מנוע בירידה הוא אינו זקוק לכך), לא יוזרק דלק למנוע, אולם במקרה ויש צורך בדלק ע"מ לשמור על הפעולה התקינה (לדוגמא כאשר הסל"ד יורד לטווח קריטי, נגיד כ-900-1000, אז יש צורך בדלק כדי למנוע דימום המנוע), תתחדש הזרקת הדלק למנוע.

כאמור, הדבר כך רק בחלק מהרכבים המוזרקים ולא בכולם, ובמע' אחרות ככל הנראה מוזרק מעט מאוד דלק בעת עזיבת הגז.

איני יודע בבטחה שכך הדבר, משום שבדיונים בהם נשאלה שאלה זאת (אין לי כוח לחפשם כעת מפאת העייפות הרבה, אולי אמצא מחר) חברי הפורום סתרו את טענות משניהם כה רבות, עד שרמת הספק בדברים אלו גבוהה.

לגבי רכבים בעלי מאייד, הייתי מאוד מעוניין לשמוע את דעתך המלומדת והמנוסה בעניין.

אמיר, כוונתו של עידן היא שברכבים אוטומטיים כאשר הילוך אינו משולב (דהיינו ניוטרל), מפסיקה הזרמת השמן בממסרה, מה שגורם כמובן להריסתה (חלק מרכיבי הממסרה נעים עקב תנועת מוצאה בעוד שאינם משומנים כראוי).

בברכה והערכה רבה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אמיר, כוונתו של עידן היא שברכבים אוטומטיים כאשר הילוך אינו משולב (דהיינו ניוטרל), מפסיקה הזרמת השמן בממסרה, מה שגורם כמובן להריסתה (חלק מרכיבי הממסרה נעים עקב תנועת מוצאה בעוד שאינם משומנים כראוי).

בברכה והערכה רבה,

שחף בן צבי.

שחף, אישפוז דיבר על גלישה ב-N בגיר אוטומט.. לא הבנתי את המשמעות של הגלישה הזאת.

בזמן עמידה, כאשר אנחנו מדברים על סל"ד סרק, LUCK-UP פעיל ולממיר מומנט אין השפעה אפקטיבית- לא יגרמו נזקים כלשהם לחלקיקי המערכת.

אולי נכון יהיה להגיד שמעבר ל-N בזמן נסיעה יהווה סכנה למערכת השימון של השמן בגיר.

עידן, האם התכוונת במילה "גלישה" למצב הנ"ל?

אמיר.

פורסם

אולי נכון יהיה להגיד שמעבר ל-N בזמן נסיעה יהווה סכנה למערכת השימון של השמן בגיר.

עידן, האם התכוונת במילה "גלישה" למצב הנ"ל?

כך אני הבנתי זאת.

כפי שהסברתי, בהילוך סרק כאשר הרכב בתנועה תהיה תנועה במוצא הגיר בעוד שלפי מה שקראתי לא אחת בפורום אין סיכוך במע' - מה שיכול להוות סכנה לרכיבי הגיר.

לא ציינתי שהבלאי המואץ מתרחש כאשר הרכב בנסיעה, אך הזכרתי שתהיה תנועה במוצא הממסרה ומכאן ניתן להבין זאת. מצטער בכל מקרה, עקב השעה כבר פסחתי על משפטים.

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...